Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - مدیر پایانه مسافری چذابه گفت: تردد اتباع عراقی و زائران ایرانی در یک ماه گذشته در گذرگاه مرزی چذابه به نحو قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.

احسان نونژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون شمار روزانه تردد گردشگران عراقی، و نیز زائران ایرانی عتبات عالیات از این مرز به کمتر از 100نفر رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال بیش از 70 درصد کاهش نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: با وجود کاهش تردد گردشگران عراقی و زائران ایرانی ، فعالیت کاری پایانه مسافری چذابه همچنان به صورت شبانه روزی است.
مدیرپایانه مرزی چذابه ، نوسانات ارزی و افزایش هزینه زائران ایرانی را از دلایل عمده کاهش سفرهای زیارتی هموطنان به شهرهای مقدس عراق بیان کرد.
نونژاد کاهش 35درصدی سفر زائران اربعین حسینی به عراق از مرز چذابه را مرتبط با افزایش نرخ ارز دانست و افزود: اربعین پارسال حدود 380هزار زائر از چذابه به شهرهای مقدس عراق سفر کردند ولی امسال شمار زائران اربعین حسینی به 226هزار نفر رسید.

** ضرورت راه اندازی کنسولگری ایران در العماره
مدیرپایانه مرزی چذابه گفت: برای تسهیل در سفر گردشگران عراقی به جمهوری اسلامی ایران از مرز بین المللی چذابه ، راه اندازی کنسولگری کشورمان در شهر العماره مرکز استان میسان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
نونژاد در ادامه افزود: بسیاری از ساکنان استان میسان عراق برای دریافت روادید به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره مراجعه می کنند و سپس از طریق شلمچه وارد ایران می شوند.
به گفته وی بسیاری از شهروندان استان میسان عراق از راه اندازی نشدن کنسولگری ایران در شهر العماره ناخرسند بوده و با مراجعه به پایانه مرزی چذابه خواستار راه اندازی کنسولگری در این شهر شده اند.
وی با اشاره به موقعیت راهبردی چذابه در زمینه تجارت خارجی و تردد زائران اربعین حسینی و از سویی دسترسی بهتر ساکنان استان های شرقی عراق به ویژه استان میسان عراق برای دریافت روادید افزود:ضرورت دارد وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد نسبت به راه اندازی کنسولگری در شهر العماره اقدام کنند تا زمینه برای سفر آسان تر ساکنان استان های شرقی عراق به ایران از طریق مرز چذابه فراهم شود.
نونژاد ادامه داد:در صورتی که مسئولان سیاسی 2 کشور برای حذف روادید تفاهم نامه امضا کنند شاهد حجم زیاد سفر شهروندان عراقی به جمهوری اسلامی ایران اسلامی ایران خواهیم بود.
آذر پارسال منطقه آزاد اروند با استناد به قانون اداره مناطق آزاد و ویژه کشور ، سفر گردشگران عراقی به محدوده منطقه آزاد اروند شامل شهرهای خرمشهر ، آبادان و مینوشهر را بدون روادید آزاد اعلام کرد و پس از آن حداقل 500هزار گردشگر عراقی به این شهرها سفر کردند.
هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در شهرهای کربلا ، نجف ، بصره ، اربیل و سلیمانیه عراق کنسولگری دارد.
مرز بین المللی چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز یکی از سه کانون اصلی تردد زائران اربعین حسینی بود.اربعین امسال 229هزار زائر از چذابه به عراق عزیمت کردند.
مرزهای زمینی شلمچه و چذابه و مرز دریایی خرمشهر از تیر سال 1382 پس از سرنگونی رژیم صدام برای صادرات کالا به عراق و در مهر همان سال برای اعزام زائران اربعین حسینی فعالیت خود را آغاز کردند.
پارسال یک میلیارد دلار کالای غیرنفتی از بازارچه های تجاری چذابه و شلمچه به عراق صادر شد که سهم بازارچه چذابه 350میلیون دلار بود.
در سال های اخیر فعالیت تجاری و تردد اتباع 2 کشور ایران و عراق در چذابه سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در شهرهای غربی خوزستان شده است.
6065/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد چذابه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۳۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کردستان برای سومین سال میزبان زائران اربعین شد

دبیر ستاد اربعین استان کردستان گفت: این استان امسال، برای سومین سال با افتخار میزبان زائران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمد رضایی ظهر امروز در جلسه ستاد اربعین استان کردستان که در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان برای سومین سال با افتخار میزبان زائران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است، خدمت در این راه برکات خود را خواهد داشت.

وی افزود: امسال با توجه به تجارب گذشته، باید خود را برای استقبال و میزبانی بهتر از زائران آماده و در بحث تهیه زیر ساخت و امکانات بیشتر تلاش کنیم، توقعات مردم و زائران بیشتر از سال‌های گذشته است.

دبیر ستاد اربعین استان کردستان به رویکرد این ستاد استان اشاره کرد و گفت: سال اول بیشترین اقدامات در بخش ستاد انجام شد اما از سال گذشته تمامی رویکردها به فعالیت کمیته‌ها بستگی داشته و تمام اقدامات انجام شده با هماهنگی و ملاحظات فرمانداری مریوان باید اجرا و پیگیری شود.

رضایی با ذکر اینکه برنامه‌ریزی به لحاظ ایجاد زیر ساخت، پشتیبانی و اقدامات حمل و نقل باید انجام شود، تصریح کرد: کارگروه و‌ کمیته‌های ستاد، جلسات خود را با دستگاه‌های مربوطه هر بیست روز یک بار انجام دهند، امسال از 16 مرداد زائران حرکت و با شروع اربعین از چهارم شهریور، یک هفته برگشت زائرین را خواهیم داشت.

وی اذعان داشت: سال گذشته بیشتر مشکل در بحت حمل و‌ نقل بود که نتایج مذاکره با طرف عراقی در راستای کرایه، محل تردد، امنیت و محل استقرار زائران باید مشخص و از اول مرداد آمادگی لازم برای تردد زائران را داشته باشیم.

دبیر ستاد اربعین استان کردستان تأکید کرد: دستگاه‌ها باید آمادگی لازم برای استقبال بهتر و بیشتر از زائران اربعین را داشته باشند و نواقص و مشکلات زیرساختی سال‌های قبل برطرف شود و کوتاهی در این زمینه قابل قبول نیست.

اعزام 255 کردستانی به حج عمره

کاوه شیرزادی، مدیرکل حج و زیارت استان کردستان نیز در این جلسه از اعزام 255 زائر کردستانی به حج عمره خبر داد و اظهار داشت: این تعداد زائر در قالب 3 کاروان 85 نفره از سقز، بانه و سنندج به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

وی با اشاره به اعلام شرکت هواپیمایی ایران‌ایر مبنی بر موافقت با مجوز‌های پروازی گفت: بعد از 9 سال وقفه، پنج هزار نفر برای انجام حج عمره راهی سرزمین وحی می‌شوند که سهم کردستان 255 نفر است. اعزام زائران عمره در قالب سه کاروان از سوم اردیبهشت ماه از طریق فرودگاده امام خمینی(ره) تهران انجام می‌شود.

مدیرکل حج و زیارت استان کردستان مدت اقامت زائران حج عمره را 10 روز عنوان کرد و افزود: این افراد 10 روز؛ 5 روز در مکه و 5 روز در مدینه حضور خواهند داشت. زائران این سه کاروان بر اساس اولویت‌بندی و فیش واریزی اعزام خواهند شد.

وی با اذعان به اینکه در سال گذشته 10 کاروان قرار بود از استان به عمره اعزام شوند که به دلایلی لغو شد، اظهار کرد: اعزام سایر متقاضیان بعد از برگزاری حج تمتع که خردادماه امسال بوده، اعزام خواهند شد. البته کردستان جزو استان‌هایی بوده که در بین استان‌های همجوار، بیشترین کاروان به آن اختصاص یافته و کرمانشاه و آذربایجان غربی هر کدام یک کاروان اعزام خواهند کرد.

شیرزادی درباره تعداد زائران حج تمتع توضیح داد: نیمه اول خردادماه یکهزار و 45 نفر زائر و 32 نفر عوامل از کردستان در قالب 10 کاروان ( سه کاروان از سنندج، دو کاروان مریوان، دو کاروان سقز، دو کاروان بانه و یک کاروان از قروه و بیجار ویژه اهل تشیع ) به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

مدیرکل حج و زیارت استان کردستان بیان کرد: امسال برای نخستین بار پذیرایی و خدمت‌رسانی به 2545 نفر زائر از استان‌های کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان به عوامل استان سپرده شده است.

انتهای پیام/484/

دیگر خبرها

  • سومین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی آغاز شد
  • تردد روزانه بیش از هزار زائر از مرز خسروی
  • کردستان برای سومین سال میزبان زائران اربعین شد
  • السودانی: موشک‌های ایرانی از خاک عراق شلیک نشده
  • السودانی: موشک های ایرانی از خاک عراق شلیک نشده است
  • مرز مهران پر تردد‌ترین پایانه مرزی به کشور عراق
  • روایت نویسنده عراقی از صبر استراتژیک و پاسخ استراتژیک ایران
  • مرز مهران پر تردد‌ترین پایانه مرزی به کشور عراق 
  • همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی در کربلا برگزار می‌شود
  • فروش بلیت چارتری در اربعین ممنوع می شود | دریافت اضافه نرخ بلیت در فرودگاه نجف کاهش می‌باید