Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@11:00:29 GMT

​وضع باغ‌های تهران تعیین تکلیف شود

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۴۱۱۳

​وضع باغ‌های تهران تعیین تکلیف شود

به گزارش خبرنگار مهر؛ جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران به بررسی لایحه «شناسنامه تک باغات و اراضی مشجر» اختصاص داشت.

احمد مسجدجامعی ضمن موافقت کلی با این لایحه گفت: بحث برج باغ ها که دیگر منتفی شده است. چرا دوباره روزه شک دار بگیریم؟ در شورای پنجم از شهرداری خواستیم که نه تنها مجوز برج باغ ها را ندهد بلکه مجوزهای پیشین را نیز باطل کند، بنابراین این که دوباره جایی را برای چانه زنی باز کنیم تا امکان ساخت برج باغ فراهم شود، درست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این قضیه زمینه‌ای را فراهم می کند که موضوع برج باغ که آن همه درباره اش بحث و بررسی و گفت و گو شد به تدریج به همان رویه اول برگردد؛ مصوبه ای که نخست برای ساخت و ساز در باغ سی درصد مجوز ساخت داده می شد و هفتاد درصد باقی می ماند و دوباره در آن هفتاد درصد، سی درصد مجوز می گرفتند که همین امر باعث شد آن همه باغ از بین برود و نابود شود. به هر حال نباید به همان رویه برگردیم. از این جهت با تبصره و ماده ای که منجر به ورود مجدد به مسأله برج باغ ها شود مخالف هستم.

مسجدجامعی در ادامه جلسه در باره این که چه ملکی باغ است و چه ملکی باغ نیست و نیز استعلام از سازمان ثبت اسناد و املاک برای مشخص شدن وضع یک ملک، تا چه اندازه راهگشاست گفت: در حال حاضر جایی به نام پارک شهر داریم که باغ نیست. کاخ گلستان را داریم که باغ نیست اما هر دوی این ها فضای مشجر دارد. در واقع سند آن باغ نیست ولی فضای مشجر دارد. متقابلاً مکان هایی هست که بر اساس سند باغ است ولی فضای مشجر ندارد. به عبارت دیگر جاهایی هست که بر اساس استعلام از سازمان ثبت اسناد و املاک باغ است ولی فضای مشجر نیست، یعنی درختان آن را از بین برده اند و زمین بایر شده است. بعضی ملک ها، هم فضای مشجر است و هم سند آن باغ است و برخی با آن که سند باغ دارد اما فضای مشجر آن از بین رفته.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با طرح این پرسش «که بحث ناهمخوانی سند و واقعیت را چگونه در لایحه بگنجانیم؟» اظهار کرد: موارد متعددی که در شورا مطرح می شود بر اساس سند است یعنی سند نشان می دهد باغ است ولی فعلاً فضای مشجر نیست. بنابراین پیشنهاد می کنم این موارد هم در لایحه فضای مشجر گنجانده شود و این گونه جاها به عنوان باغ شناخته شود.

وی افزود: بعضی جاها هم هستند که مشجر نیستند اما وقتی به سند ثبتی و سند مالکیت آن مراجعه می کنیم، مشاهده می شود که به عنوان باغ شناخته شده است. در واقع با این که از طریق سند احراز باغ می شود اما فعلاً مشجر نیست، یعنی درختان آن را به شیوه های مختلف قطع کرده یا از بین برده اند. در این مورد لازم است یکی از ملاک های احراز باغ بودن، همان سند سازمان ثبت اسناد و املاک باشد و ملک مزبور باغ شناخته شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص این نکته که خیلی از موارد لایحه در سندهای پیشین هم هست تأکید کرد: ما برای حفظ باغ باید تلاش مضاعف کنیم ولو این که تکرار شود. وقتی در سند آمده که باغ است باید باغ بودن آن احراز شد. بنابراین این بند هم به لایحه اضافه شود که «شهرداری تهران موظف است بر اساس سند مالکیت ثبت شده اسناد و املاک، زمینی را که باغ شناخته می شود ولی مشجر نیست به عنوان باغ بشناسد.

وی در خصوص وضعیت زمین های مزروعی گفت: این که زمین های مزروعی بر اساس مصوبه کمیسیون عمران و شهرسازی دوره سوم در حکم باغ است مشخص شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این که رویه دوه سوم و چهارم این بوده که سندهای زراعی باغ هستند مشخص است.  برای اولین بار هم که در این دوره درباره آن بحث شد پیشنهاد دادم که چون قرار است بنای جدیدی بگذاریم، لازم است در مورد آن در کمیسیون و صحن به بحث و بررسی شود. طبق مصوبه ای که هست وقتی می گفتند مزروعی، آن هم در حکم باغ بود. آسیب و عوارضش هم بارها مورد اشاره قرار گرفت، اما آن سند تاکنون به قوت خود باقی است چون مصوبه یا قانونی، آن را لغو نکرده است.

کد خبر 4488934 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: باغات شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۴۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه تجارت پس از ۲۰ سال بلاتکلیفی به تصویب رسید

به گزارش قدس آنلاین، در نشست علنی روز سه‌شنبه - ۲۸ فروردین ماه - مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به لایحه تجارت در مواد ۱۱۵۰ تا ۱۳۴۳ در دستور کار قرار گرفت و این مواد با رای موافق نمایندگان اصلاح شد.

پیش از این و طی ۲ روز گذشته از ماده (۱) تا ماده (۱۱۵۰) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و تصویب شده بود.

ایرادات در مشارکت تجاری، احکام تفرقه اشخاص حقوقی، توقف نشر آگهی، انسجام شرکت‌ها، الزامی بودن اخذ مجوز از شورای رقابت، تجزیه شرکت‌ها، مجاز بودن ادغام ساده یا مرکب هر یک از شرکت‌ها در یکدیگر، ضرورت موافقت سازمان بورس با ادغام‌ها، تبدیل شرکت‌ها، جرائم مربوط به مدیرعامل و مدیران شرکت‌ها، احکام متفرقه، اداره اموال متوقف، آثار اعلام توقف و اداره اموال متوقف و تشخیص مطالبات از جمله مواردی است که در فصول این لایحه مطرح شده بود که اصلاح شد.

پس از پایان بررسی لایحه تجارت، حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رییس مجلس در این باره گفت: این لایحه در پنج دوره مجلس و حدود ۲۰ سال بلاتکلیف مانده بود ولی به همت نمایندگان مجلس یازدهم تعیین تکلیف شد.

وی افزود: متن این لایحه غنی و قوی است و حقوقدانان زیادی برای این لایحه کار کردند تا قانون جامع و قوی به تصویب برسد و این لایحه گام موثری در بحث تجارت و تعیین تکلیف شرکت‌ها ایفا خواهد کرد.

ذوالنوری از دولت، کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، معاونت قوانین و نمایندگان مجلس برای همراهی و همکاری در بررسی این لایحه قدردانی و خاطرنشان کرد: امید است این لایحه در مسیر رونق اقتصادی موثر واقع شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف طرح‌های مسکن مهر در خوزستان
  • مهلت یک ماهه برای تعیین تکلیف تجاری‌های پردیسان
  • تعیین تکلیف احداث شهرک دام غرب شهرکرد پس از ۱۸ سال
  • مهلت یک ماهه برای تعیین تکلیف تجاری‌های پردیسان قم
  • (ویدئو) تعیین تکلیف لایحه تجارت پس از ۲۰ سال در مجلس
  • لایحه تجارت پس از ۲۰ سال بلاتکلیفی به تصویب رسید
  • لایحه تجارت پس از ۲۰ سال در مجلس یازدهم تعیین تکلیف شد
  • تعیین تکلیف لایحه تجارت پس از ۲۰ سال
  • تعیین تکلیف لایحه تجارت پس از ۲۰ سال در مجلس یازدهم
  • طرح‌های ورزشی با پیشرفت ۷۰ درصد تعیین تکلیف می شوند