Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:29:47 GMT

«شاه لیر» نمایش گیشه نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۴۲۵۵

«شاه لیر» نمایش گیشه نیست

تهران - ایرنا - کارگردان نمایش شاه لیر با بیان اینکه شاه لیر 40 سال پیش موضوع پایان نامه اش بوده، گفت: حالا پس از این سالها با تغییر نگرش نسبت به شاه لیر این نمایش را به صحنه بردم و هدف من و گروه از به صحنه بردن شاه لیر، فعالیتی فرهنگی و غیر گیشه ای بوده است.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، مسعود دلخواه در نشست خبری نمایش شاه لیر که با حضور مهدی سلطانی بازیگر، نادر مشایخی آهنگساز و برخی از عوامل این نمایش برگزار شد، اظهار داشت: عوامل این نمایش به دنبال دستمزد یا شرایط ویژه ای نبودند و قراردادها با انعطاف بسته شد اما شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی قول داده است تا کمک هزینه ای را به این نمایش پرداخت کنند که رقم مشخصی ندارد تا متضرر نشویم و بتوانیم به تعهدات عمل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گفتنی است، نمایش «شاه لیر» از بیستم آبان ماه اجرای خود را در سالن اصلی تئاتر شهر آغاز کرد.
دلخواه با بیان اینکه در این مدت سالن از مردم هنردوست تهران و حتی شهرستان ها پر شد و واکنش های ارزشمندی به کار داشتند، خاطرنشان کرد: تجارت و گیشه محور ما قرار نداشت و تلاش کردیم مخاطبان که از تماشای این نمایش لذت می برند به سالن بیایند.
وی با بیان اینکه در این نمایش بیش از یکصد نفر به عنوان عوامل از هنرمندان آماتور تا حرفه ای از دو نسل جوان و پیشکسوت حضور داشتند تصریح کرد: این موضوع یک اتفاق و رویداد فرهنگی به حساب می آید.
کارگردان نمایش مفیستو با بیان اینکه آثار کلاسیک با زمان و مکان حرکت می کنند و فرازمانی محسوب می شوند، اظهار داشت: شاه لیر شکسپیر از دوران دانشجویی ذهنم را به خود مشغول کرده بود و پایان نامه قطور برای کارشناسی در این زمینه نگاشتم و حالا پس از گذشت 40 سال با تغییر نگرش و تفاوت های رویکردی آن را به صحنه نمایش بردم.
وی افزود: در ایران تعداد انگشت شماری بازیگر، توانایی ایفای نقش شاه لیر را داشتند که یکی از آنها مهدی سلطانی بود و بسیار خرسندم که ایشان این نقش را پذیرفتند.

** سیستم تبلیغات نمایش در ایران توهین آمیز است
دلخواه با بیان اینکه سیستم حاکم بر تبلیغات تئاتر بدون احتساب مناسبات دولتی و خصوصی با مشکلاتی مواجه است که یک شبه به وجود نیامده اند و یک شبه قابل حل نیستند، اظهار داشت: اینکه یک گروه هنرمند و پیشکسوت از نهادی به نهاد دیگر یا به شهرداری ها بروند تا بتوانند تابلوی تبلیغاتی را اجاره کنند بسیار توهین آمیز است.
وی افزود: این مشکلات باعث می شود من به عنوان کارگردان تنها 20 درصد از تمرکز خود را بر یک پروژه اجرایی بگذارم و 80 درصد دیگر تمرکزم صرف دغدغه های مالی یا تبلیغاتی شود.
این کارگردان تئاتر تاکید کرد: رادیو، تلویزیون و شهرداری ها در زمینه تبلیغات کم کاری می کنند و فراموش کرده اند که در این زمینه وظایفی را بر عهده دارند.
وی تصریح کرد: تئاتر ما باید سر و سامان پیدا کند و مشکل بزرگ این است که یک جوان انرژی دارد به دنبال مسائل تبلیغاتی و مالی دوندگی کند اما برای یک گروه با این عوامل پیشکسوت و اساتید دانشگاهی توهین محسوب می شود زیرا ما به دنبال انجام یک کار تجاری نبوده ایم.

** تماشاگران ایرانی برای یک نمایش خوب زمان می گذارند
دلخواه گفت: تصوری کاملا اشتباه در مورد تماشاگران ایرانی وجود دارد که همه چیز را کوتاه می خواهند اما مخاطبان تئاتر بسیار فرهیخته هستند و برای یک نمایش ارزشمند زمان صرف می کنند.
وی با بیان اینکه برای نمایش شاه لیر یک فرصت آنتراکت وجود دارد، تاکید کرد: در هیچ شبی بعد از زمان آنتراکت تماشاگران اجرا را ترک نکردند و چند تجربه اینچنینی باعث شده تا از طولانی بودن زمان اجرا نترسم.
وی افزود: شکسپیر مانند حافظ و مولانا میراث فرهنگی تمام جهان است و این هنرمند بخشی از تئاتر هر سرزمینی محسوب می شود.
ادامه دارد....
فراهنگ ** 7561 ** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تئاتر شاه لير تجاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش «آلاء» به تونس می‌رود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار،   پیش از این در چهاردمین جشنواره بین المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی به روی صحنه رفته بود اینبار در هفته دوم اردیبهشت ماه  در ششمین جشنواره مونودراما در شهر نابل تونس به روی صحنه می‌رود.

شیما جعفرزاده به عنوان بازیگر و همچنین فرهاد قائمیان و محمدرضا آزادفرد با صدا در این نمایش محمد کاظم‌تبار را یاری خواهند داد.   

از دیگر عوامل نمایش «آلاء» می‌توان از: مربی اریال یوگا: سپیده صمد پور، طراح حرکت: امیر آقاجان، طراح لباس: سمیه پسندیده خواه، طراح صدا و موسیقی: علی خاتمی، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار تولید: محسن صفری، طراح نور: حسین نادری، دستیار کارگردان: محمد قیاسی، علیرضا افیونی، مبین آریا، مشاور طراحی صحنه: سینا ییلاق بیگی، منشی صحنه: رضوان مقدسی، طراح پوستر و بروشور: رامین رستمی، مشاور رسانه: ناصر ارباب نام‌برد.  
در خلاصه نمایش آمده است:چیزی تا سحر نمانده، لحظه‌ی وداع گاه اندوهگین نیست. هنگامه‌ای که شوق رسیدن در آن باشد. اکنون که جدایی بینمان جاری است. من به طلوع خورشید وصالمان ایمان دارم. به خنده‌های ممتد کنار هم. به دستانی که دوباره هم قسم خواهند شد و عشق، تبلور وجودیمان می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • این خبرها را از دست ندهید
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد معرفی شدند
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود