Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: پنجشنبه هفته گذشته (۲۲ آذر) طرفین حاضر در گفتگو‌های صلح یمن در استکهلم سوئد، بر سر آتش‌بس در استان الحدیده و چند مورد دیگر توافق کردند (جزئیات بیشتر).

در همین راستا انگلیس پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای حمایت از توافق مذکور ارائه داده و این پیش‌نویس برای تصویب شدن نیاز به نه رأی مثبت دارد، دیگر اینکه آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین یا روسیه نباید از حق وتوی خود علیه آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز درباره زمان دقیقی که قرار است شورای امنیت این پیش‌نویس را مورد بررسی قرار دهد، موضوعی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش شبکه «رویترز»، در این پیش‌نویس درباره نحوه حمایت سازمان ملل از توافق استکهلم، عملیات نظارت بر آتش‌بس و انتقال نیرو‌های طرفین از بندر و شهر «الحدیده» و بندر‌های «الصلیف و رأی عیسی» صحبت شده است.

در طرح ارائه شده آمده است باید مشخص شود سازمان ملل چگونه در راستای اداره بندر‌های الحدیده، الصلیف و رأس عیسی و تفتیش آن کار خواهد کرد و چگونه نقش سازمان ملل در این مناطق تقویت خواهد شد.

«مارتین گریفیتس» نماینده سازمان ملل در امور یمن جمعه هفته گذشته اعلام کرد نیازی فوری به سازوکاری برای نظارت قوی بر الحدیده حس می‌شود.

«استفان دوگاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد عملیات نظارت بر الحدیده از طریق دوربین‌هایی انجام می‌شود که تحت نظارت نماینده سازمان ملل قرار دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: پیش نویس قطعنامه توافق یمن سوئد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۴۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن آرمین: وتوى قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل شرم آور بود/ اسرائیل برای فلسطینی ها حق حیات قائل نیست

به گزارش جماران؛ محسن آرمین نایب رئیس جبهه اصلاحات ایران در جلسه امروز مجمع عمومى این جبهه، اقدام آمریکا مبنى بر وتوى قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را شرم آور و نوعى چشم بستن به جنایات اسرائیل خواند و ضمن محکومیت آن خواستار راه اندازی کارزاری جهانی علیه این اقدام با کمک نهادهاى مردمى شد.

محسن آرمین که ریاست این جلسه مجمع عمومى را برعهده داشت، در واکنش به اقدام دولت آمریکا که در جلسه جمعه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد قطعنامه این شورا مبنی بر عضویت کامل و قطعی دولت فلسطین در این سازمان را وتو کرد، گفت: آمریکا در حالی به این قطعنامه رأی منفی داد که از پانزده عضو شورای امنیت ۱۲ عضو رأی مثبت و دو عضو به آن رأی ممتنع داده بودند. به عبارت دیگر ترکیب آرا به روشنی حاکی از این واقعیت و حقیقت است که آمریکا به تنهایی در برابر اراده جهانی مبنی بر به رسمیت شناختن حق ملت بزرگ و تاریخی فلسطین در تعیین سرنوشت خود ایستاده است.

نائب رئیس جبهه اصلاحات ایران، نکته جالب توجه در استفاده آمریکا از حق وتو و رد قطعنامه مذکور را استدلال رابرت وود نماینده آمریکا در سازمان ملل دانست و افزود: ایشان در توجیه این موضع دولت متبوع خود گفت که "پرزیدنت بایدن به وضوح گفته است صلح پایدار در منطقه تنها از طریق راه حل دو کشوری با توافق دوجانبه حاصل می شود و هیچ مسیر دیگرى وجود ندارد که امنیت و آینده اسرائیل را به عنوان یک کشور یهودى دموکراتیک تضمین کند و هیچ مسیر دیگری وجود ندارد که تضمین کند فلسطینیان می‌توانند در آرامش و با عزت در کشور خودشان زندگی کنند."

محسن آرمین تصریح کرد: این سخن نماینده آمریکا در سازمان ملل بدان معناست که از نظر آمریکا هرگونه اقدامی برای راه حل دو کشوری را باید به جلب رضایت رژیم اسرائیل و بدون کمترین فشاری بر این رژیم مشروط کرد، رژیمی که به تصریح مقاماتش اساساً فلسطینی را انسان نمی‌داند و فراتر از آن برای فلسطینی حق حیات قایل نیست و در حال حاضر به رغم موج محکومیت بین المللی همچنان مشغول کشتار و قصابی فلسطینیان و پاک سازی نژادی در غزه است. 

رئیس جلسه مجمع عمومى جبهه اصلاحات ایران این گفته رابرت وود که "سؤالات حل نشده ای وجود دارد که آیا متقاضی دارای معیارهایی است تا به عنوان یک کشور در نظر گرفته شود یا خیر"، را توجیه دیگر نماینده آمریکا در سازمان ملل دانست و گفت: معنای این سخن آن است که از نظر دولت آمریکا، فلسطینیان که در حال حاضر خواهان بدیهی ترین حقوق یک ملت یعنی حق تعیین سرنوشت خویش هستند، صلاحیت برخورداری از چنین حقی را ندارند. این منطق آشکارا به معنای همراهی با اسرائیل در قبال فلسطینیان و اعلام حمایت از جنایات این رژیم نژادپرست در غزه است.

محسن آرمین در عین حال یادآور شد که بحران شش ماهه اخیر غزه به رغم تمامی تلخی و هولناکی خود جامعه جهانی را به این نتیجه قطعی رسانده است که دشواره فلسطین و منطقه خاورمیانه بدون تشکیل دولت مستقل فلسطینی قابل حل نیست و هرگونه راه حلی که رسماً و عملاً حق مسلم فلسطینیان در تعیین سرنوشت خویش را به رسمیت نشناسد، استعماری، ظالمانه و محکوم به شکست است.

وى افزود: آن چه در جمعه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد در حقیقت افشای چهره ریاکار دولت آمریکا بود که از دهه نود به این سو کوشیده است از خود چهره یک میانجی در منازعه فلسطینی-اسرائیلی به نمایش بگذارد و طی شش ماهه گذشته به رغم سیل کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل، با تظاهر به فشار به اسرائیل و طرفداری از راه حل دو دولتی در فلسطین و ریختن آذوقه به غزه، وجهه خود را در سطح بین الملل حفظ کند. اما طرح پیشنهادی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد در فضای مساعد جهانی و عدم مخالفت اعضای شورای امنیت سازمان ملل با این طرح، آمریکا را ناگزیر ساخت نقاب ریاکاری از چهره بردارد.

 نائب رئیس جبهه اصلاحات ایران تأکید کرد: آنچه موجب شد آمریکا در برابر جامعه جهانی ناگزیر از تحمل چنین هزینه سنگینی شود معنا و لوازم قطعنامه مذکور بود. مطابق این قطعنامه درصورت تصویب، فلسطین به عضویت رسمی سازمان ملل در می‌آمد و مانند همه اعضای این سازمان، دولتی مستقل و برخوردار از حق دفاع در برابر تجاوز شناخته می‌شد و ادامه حمله اسرائیل به غزه تجاوز و اشغال خاک کشور دیگر و نقض صریح قوانین بین المللی به شمار می‌امد. از این رو وتوی قطعنامه مذکور از سوی آمریکا آشکارا به معنای حمایت از این تجاوز و نسل کشی ملت فلسطین است.

منبع: کانال رسمی جبهه اصلاحات ایران

دیگر خبرها

  • پلمب یک مرکز غیرمجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها تهیه شد
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماند‌ها تهیه شد
  • واکنش آرمین به وتوی عضویت فلسطین: شرم آور است
  • اسرائیل برای فلسطینی‌ها حق حیات قائل نیست
  • آرمین: شرم آور است
  • محسن آرمین: وتوى قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل شرم آور بود/ اسرائیل برای فلسطینی ها حق حیات قائل نیست
  • جنایات اسرائیل اعتبار قوانین بین‌المللی را نابود می‌کند
  • حمله محمود عباس به آمریکا
  • خشم تل آویو از کشورهایی که خواستار عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد شدند