Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@20:15:09 GMT

علیه آمریکایی‌شدن فرانسه

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۴۸۱۸

علیه آمریکایی‌شدن فرانسه

شورش‌ها و جنبش‌ها و انقلابات اجتماعی جایی است که اراده انسانی ظهور و بروز می‌کند. فرانسه که مهد جنبش‌های گوناگونی به‌ویژه در دوره مدرن بوده است، از این قاعده مستثنا نیست. ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۰ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، شورش‌ها و جنبش‌ها و انقلابات اجتماعی جایی است که اراده انسانی ظهور و بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرانسه که مهد جنبش‌های گوناگونی به‌ویژه در دوره مدرن بوده است، از این قاعده مستثنا نیست؛ لذا یک دانش‌آموخته انسان‌شناسی احتمالاً بسیار خوب بتواند درباره جنبش اخیر فرانسوی‌ها موسوم به «جلیقه‌زرد» تحلیل ارائه دهد. به‌ویژه آنکه تجربه زیسته دانشگاهی در کشور فرانسه داشته باشد. به همین دلیل به سراغ حسین میرزایی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و فارغ‌التحصیل دکترای انسان‌شناسی و مطالعات فرهنگی از دانشگاه «اکس مارسی» فرانسه رفتیم و موضوع اعتراضات اخیر فرانسه را به بحث گذاشتیم.

با توجه به رویکردهای تئوریک و تجربه زیسته خودتان در فرانسه به این سؤال پاسخ بفرمایید؛ تیپ اعتراضی در فرانسه بسیار برجسته است. شما این تیپ را چطور دیده‌اید و در این تحولات چه نقشی داشته است؟

یک انسان‌شناس باید حواسش به ریشه‌ها باشد. من یک سری پژوهش‌ها درباره ساختار خانواده در فرانسه انجام می‌دادم و کتاب و منابع خوبی در دست داشتم. یکی از بنیان‌های اصلی حیات اجتماعی خانواده است. این تظاهرات و پدیده‌هایی که در جامعه دارید، یک ریشه را در خانواده می‌توانید پیدا کنید.
 من انقلاب فرانسه را که مطالعه می‌کردم، دیدم خویشاوندی در فرانسه از یک سیستم برابری برخوردار است. به‌عنوان نمونه در مسأله ارث، تمام فرزندان به‌صورت مساوی ارث می‌برند؛ فارغ از جنسیت و سن و... . این موضوع برای قبل از انقلاب فرانسه است. اما شما این سیستم را در انگلیس نمی‌بینید. انگلیس در گذشته یک سیستم نابرابر داشته است.

 به این معنا که در آنجا بچه بزرگ‌تر بیشتر ارث می‌برد. نابرابری آنجا خودش را از بدو تولد بیشتر نشان می‌داده است و از طریق خانواده نهادینه می‌شده است. آلمان هم یک‌چیزی شبیه به همین است؛ اما متفاوت‌تر و حتی قوی‌تر و سنگین‌تر است. به همین دلیل است که نازیسم در فرانسه خیلی پا نمی‌گیرد که معادل همان جبهه ملی و لوپن است. اما در آلمان سریع رشد می‌کند. در فرانسه فرزند بزرگ‌تر را «aîné» و فرزند کوچک‌تر را «cadet» می‌نامند که این نام‌ها در معنای‌شان آن مفهوم بزرگ‌تری و کوچک‌تری را ندارند. انقلاب فرانسه هم که شعارش را بر اساس برابری و برادری و آزادی می‌گذارد نشان می‌دهد این برابری ریشه داشته است و یک‌دفعه شعار نشده است.

 اینکه در فرانسه نابرابری شدت بگیرد، جامعه فرانسه را بدون واکنش نمی‌گذارد. فرانسه یک ملت انقلابی است که انقلابی مانده است. وجه انتقادگرایانه‌اش نسبت به نابرابری همیشه فعال بوده است. 

با اینکه الآن ساختار خانواده‌اش به هم ریخته است و آن خانواده سنتی نیست که ارزش‌ها در آن رعایت شود اما ارزش‌های پایه باقی‌مانده‌اند. در زمانی که من دانشجو بودم کم‌تر روزی بود که به خیابان بروید و تجمع‌های کوچک در مقابل پدیده‌های خرد نبینید. سندیکاها هم خیلی وقت‌ها به این اعتراضات سراسری کمک می‌کنند.

 خیلی در طول سال اعتراض و اعتصاب به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل وجود دارد و این اعتراضات از نابرابری است که جامعه فرانسه آن را تحمل نمی‌کند.
 
درباره مقوله خانواده که فرمودید، خب فرانسه یکی از مهدهای مسائل جنسی است، هم مهد فمینیسم است و هم مهد اقلیت‌های جنسی. آیا این‌ها نسبتی با این وقایع اخیر دارند و می‌توان همبستگی‌ای میان آن‌ها و اعتراضات دید؟

اگر پایه اصلی را نابرابری در نظر بگیرید، این نابرابری همیشه حساسیت‌برانگیز بوده است. مثلاً در سال‌2013 یک‌چیزی که به نظر ما خیلی ساده می‌آمد در مسائل نابرابری جنسی وجود داشت.

 اینکه اگر شما وارد یک سازمانی می‌شدید در برگه‌هایی که پر می‌کردید نوشته شده بود خانم، آقا و دوشیزه (موسیو، مادام و مادمازل). شما باید تعیین کنید که ازدواج کردید یا نه. البته این برای مردها وجود نداشت. یعنی اگر خانم 80‌ساله هم ازدواج نکرده بود باید می‌نوشت دوشیزه‌ام. این یک نابرابری جنسیتی بود که در ساختار سازمانی فرانسه وجود داشت.

 در سال‌2013 این فشارها این‌قدر زیاد شد و یک تظاهرات وسیعی در آن زمان اتفاق افتاد و فرم‌ها به خانم و آقا تغییر کرد و دوشیزه حذف شد. این یک گام به جلو برای از بین بردن نابرابری بود.

 در جنبش‌های اخیر به‌طور مشخص مسأله جنسیت نیست؛ اما این اعتراضات مصادف شد با 24‌نوامبر‌(روز منع خشونت علیه زنان) که بخش زیادی از فعالان جتماعی فمینیست با هشتگ «ما همگی» تجمعی راه‌انداختند و حدود 125‌هزار امضا جمع کردند که بتوانند راهپیمایی داشته باشند و بیانیه دادند.

 این هم به‌عنوان یک نابرابری در جامعه فرانسه مطرح است. خشونت علیه زنان یک مسأله جدی است. تقریباً نیمی از جمعیت فرانسه زنان هستند. طبق آمار فرانسه از هر سه زن یکی در طول عمرش مورد خشونت و سوء‌رفتار قرار گرفته است. به همین دلیل این جنبش هم با جنبش اقتصادی در اعتراض به نابرابری است. 

منبع:صبح نو

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است

وزیر دفاع فرانسه می‌گوید جمهوری اسلامی ایران به یک «چالش امنیتی برای اروپا» تبدیل شده است، با این حال فرانسه قصد ندارد با ایران وارد درگیری نظامی شود.

به گزارش انتخاب، سباستین لکورنو در گفت‌وگویی که روز یکشنبه دوم اردیبهشت در روزنامه «لوپاریزین» منتشر شد، به حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل، تنش‌ها در خاورمیانه و نقش فرانسه در این میان پرداخت.

او مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران «ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه» را در دستور کار خود قرار داده است و پاریس چنین رویکردی را محکوم می‌کند.

لکورنو گفت: «ایران نه تنها برای اسرائیل و کشور‌های منطقه، بلکه برای اروپا نیز یک چالش امنیتی است».

وزیر دفاع فرانسه افزود که این کشور در خاورمیانه منافع دریایی دارد و به همین دلیل، ناوچه‌های فرانسوی از کشتی‌های تجاری که به‌طور بالقوه هدف حمله حوثی‌ها قرار می‌گیرند، محافظت می‌کنند.

لکورنو درباره دیگر مصادیق چالش‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای اروپا مدعی شد که «این کشور در حال توسعه برنامه هسته‌ای خود است که خطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای را به همراه دارد، و به روسیه به ویژه از طریق ارسال پهپاد‌های شاهد، در جنگ علیه اوکراین کمک می‌کند».

لکورنو دوشنبه هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به یکی از نمایندگان حزب چپ رادیکال فرانسه در پارلمان نوشت که رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی توسط فرانسه «با رعایت قانون اساسی فرانسه و قوانین بین‌المللی» انجام شد.

پیش از آن، برخی نمایندگان فرانسوی، «انگیزه‌ها، اهداف و شیوه‌های اقدام نیرو‌های فرانسوی» برای مقابله با حمله تهران علیه اسرائیل را زیر سوال برده بودند.

اما وزیر دفاع فرانسه تاکید کرده که «این اقدام به محدود کردن خطر تشدید تنش در منطقه کمک کرد و از آنجایی که به ویژه با توافق مقامات اردن انجام شد، کاملاً مطابق با قوانین بین‌المللی بود.»

فرانسه در اردن حضور نظامی دارد و پیشتر نیز در ائتلاف به رهبری آمریکا علیه تروریسم در منطقه مشارکت داشته است.

دیگر خبرها

  • حماس: آمریکا شریک جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها است
  • پیام هشدارآمیز القسام: زمان برای آزادی اسرای صهیونیست رو به پایان است + فیلم
  • دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسراییلی دانشگاه های آمریکا تا اوضاع غزه
  • غلیان جنبش ضداسراییل در دانشگاه های آمریکا
  • شکایت سناتورهای آمریکایی از برگزاری اعتراضات حامی فلسطین
  • پلیس فرانسه نماینده ارشد پارلمان را احضار کرد
  • تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟
  • ابعاد بی‌سابقه اعتراضات در آمریکا علیه حملات صهیونیست‌ها به غزه
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است
  • ارتش یمن عملیات‌های خود علیه اسرائیل را افزایش می دهد