Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@07:29:12 GMT

باز هم آتش بی‌تدبیری بر تن نحیف دانش‌آموزان +عکس

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۷۹۹۴

باز هم آتش بی‌تدبیری بر تن نحیف دانش‌آموزان +عکس

صدای همهمه همسایه‌ها به‌گوش می‌رسد، «یک مدرسه آتش گرفته»؛ وجودش گُر می‌گیرد؛ دیگر دست خودش نیست؛ چادرش را به سر می‌کشد از خانه تا مدرسه می‌دود؛ آری مدرسه فرزندش است در هاله‌ای از دود و آتش.

به گزارش مشرق، هنوز ساعتی نیست که دخترش را به مدرسه سپرده است اما دلش شور می‌زند؛ صدای آژیر آمبولانس و خودروهای آتش‌نشانی که بلند می‌شود، دلشوره‌اش بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احساس می‌کند نفسش بالا نمی‌آید، دستپاچه به سمت پنجره می‌دود تا هوایی تازه کند.

صدای همهمه همسایه‌ها به‌گوش می‌رسد، «یک مدرسه آتش گرفته»؛ وجودش گُر می‌گیرد؛ دیگر دست خودش نیست؛ چادرش را به سر می‌کشد از خانه تا مدرسه می‌دود؛ آری مدرسه فرزندش است در هاله‌ای از دود و آتش.

بچه‌ها به بیرون از مدرسه هدایت شدند و ترس وجودشان را فرا گرفته است؛ در بین بچه‌ها، دخترش را می‌جوید اما او بین این دخترکان هراسان نیست؛ صدای مبهمی را می‌شنود «مصدومان را به بیمارستان بردند»...

*** از ۱۸ بهمن ۱۳۷۶ تا ۲۷ آذر ۱۳۹۷

انگار همین دیروز بود؛ هجدهم بهمن ماه ۱۳۷۶؛ بخاری‌ نفتی مدرسه ابتدایی روستای بیجارسر شفت آتش گرفت؛ آنروز آقای امیدزاده معلم دانش‌آموزان دچار سوختگی شدید شد اما تمام دانش‌آموزانش را به سلامت از آتش بیرون آورد.

امیدزاده و همکارش آقای عابدی، دچار سوختگی شده بودند اما خوشحال بودند که به هیچ دانش‌آموزی صدمه وارد نشده است. آن روز دانش‌آموزان صدمه ندیدند اما ۷ سال بعد، بی‌توجهی به سیستم گرمایشی مدارس، اتفاق تلخی را رقم زد.

دی ماه ۱۳۸۳، در دفتر دستگاه تعلیم و تربیت، خاطره‌ تلخی نقش بست؛ حادثه‌ای که هنوز هم بعد از گذشت ۱۴ سال،  ناخودآگاه قطره اشکی را بر گوشه چشمان می‌نشاند؛ هنوز باورش سخت است؛ باور اینکه ۱۳ کودک بی‌گناه، زنده زنده در آتش سوختند.

آن اتفاق تلخ هم نتوانست به استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس بینجامد و در نتیجه دو سال بعد و در ۱۴ آذرماه ۱۳۸۵، آتش به جان ۸ دانش‌آموز دبستانی روستای درودزن استان فارس افتاد و چهره‌های زیبای ۶ دختر و ۲ پسر دوم دبستانی را به یغما برد.

در این فواصل آتش‌سوزی‌های متعددی در مدارس رخ داد اما هیچ‌کدام از آنها وسعت گسترده‌ای نبود و با هوشمندی معلمان و البته کمی هم شانس آموزش و پرورش به خیر گذشت.

۶ سال بعد و درست در ۱۵ آذر سال ۱۳۹۱، آتش‌سوزی کلاس درس روستای «شین‌آباد»، خانه‌ دل‌ها را ماتم‌کده کرد چرا که ۲ دانش‌آموز چشمان‌شان را برای همیشه بستند و جراحات متعددی بر تن نحیف ۲۶ دانش‌آموز دیگر وارد شد.

*** حادثه تلخ در مدرسه غیردولتی زاهدان

و امروز باز هم این ماجرای تلخ تکرار شد؛ اما این بار نه یک مدرسه روستایی و نه در یک مدرسه دولتی، بلکه آتش به جان یک مدرسه غیردولتی در زاهدان افتاد؛ آتشی که ۲ دانش‌آموز را به کام مرگ کشاند و غمی سنگین بر دل خانواده‌ها گذاشت.

۲ دانش‌آموز دیگر این حادثه نیز در حال حاضر در بیمارستان تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

انگار قرار نیست آتش دست از سر دانش‌آموزان بر دارد و فصل پاییر و زمستان هر سال باید شاهد وقوع حوادثی تلخ باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین علی موحدی راد دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در ارتباط با آتش‎سوزی یک واحد آموزشی پیش دبستانی و دبستانی در زاهدان اظهار کرد: معاون و بازپرس ویژه قتل در محل حاضر شدند و با بررسی‌های صورت گرفته قصور مدیر و مربی آموزشی محرز شده و در این زمینه دستور بازداشت آنها صادر شد.

همچنین روابط عمومی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد: مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ زاهدان در پی حادثه پیش دبستانی و دبستان دخترانه اسوه حسنه و به منظور ابراز همدردی با خانواده‌های داغدیده و مصدوم از سمت خویش استعفا کرد.

*** حضور نماینده وزیر آموزش و پرورش در زاهدان

مجتبی‌زینی‌وند معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی به نمایندگی از وزیر آموزش و پرورش به سیستان و بلوچستان رفت و ضمن ابراز همدردی با خانواده دانش‌آموزان حادثه دیده، در جریان روند درمان دانش‌آموزان مصدوم قرار گرفت؛ همچنین به بررسی ابعاد این حادثه پرداخت.

*** مدارسی که هنوز سیستم گرمایشی استاندارد ندارند

مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، دهم مهرماه امسال در آیین بهره‌برداری همزمان ۱۷۰۰ فضای آموزشی، ورزشی و پرورشی در سراسر کشور با بیان اینکه از سال ۱۳۹۰، این سازمان استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدارس را در صدر برنامه‌ها و توجه خود قرار دارد، گفت: اتفاق تلخ سال ۹۱ شین آباد موجب شد مجلس شورای اسلامی بخشی از اعتبارات عوارض گاز را به توسعه و سرعت بخشی به استانداردسازی گرمایشی و سرمایشی مدارس اختصاص دهد و همین اقدام اثربخش موجب شد در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ حدود ۲۴ هزار مدرسه با ۱۷۰ هزار کلاس درس استانداردسازی گرمایشی شود تا کشورمان کمتر شاهد حوادث شوم و مرگبار برای امانت‌های گران‌بهای مردم باشد.

اواسط آبان ماه امسال هم رخشانی‌مهر درباره روند تجهیز گرمایشی مدارس با توجه به فرارسیدن فصل سرما، گفت: چند هفته پیش ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به مناطق سردسیر برای استانداردسازی دستگاه‌های گرمایشی فرستادیم.

وی افزود: ۶۰ درصد مدارس ما از حیث تجهیزات گرمایشی ایمن شده‌اند و سیستم استاندارد دارند و تجهیز ۴۰ درصد مابقی نیز در دستور کار است؛ رقمی که تخصیص یافت خوب بود و به‌زودی۶۰ میلیارد تومان دیگر هم ابلاغ می‌شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بابیان اینکه سیستم نوینی موسوم به بخاری‌های «هرمتیک» هم وارد مدارس می‌شوند، گفت: این دستگاه‌های گرمایشی گازسوز هستند؛ البته مناطقی در برخی استان‌ها چون خوزستان و سیستان و بلوچستان گاز ندارد و بخاری نفتی باید مستقر شود اما برای مناطق سردسیری چون اردبیل از این بخاری‌های جدید هم استفاده می‌کنیم.

رخشانی مهر از خریداری ۸۰۰۰بخاری هرمتیک خبر داد و ادامه داد: هرمتیک، نوعی بخاری گازسوز است که بدنه‌اش فلزی نیست و دست را نمی‌سوزاند و مهم‌تر آنکه اکسیژن محیط را نمی‌گیرد و به لحاظ فنی بسیار خوب و کارآمد است.

وی افزود: کارخانه‌های مختلفی این بخاری‌ها را تولید می‌کنند که از حمایت خوب دولت برخوردارند و دولت بابت این بخاری‌ها یارانه می‌دهد. اولین بار است که این بخاری‌ها را برای مدارس خریداری می‌کنیم و استفاده از آن‌ها هم در دستور کار قرارگرفته است.

*** ترس از حادثه‌های دیگر

با توجه به سخنان رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، هنوز چیزی حدود ۴۰ درصد مدارس نیازمند سیستم گرمایشی استاندارد هستند یعنی هنوز تا حل مشکل سیستم گرمایشی مدارس راه زیادی وجود دارد؛ راهی که باید برای آن، درمان فوری صورت گیرد وگرنه زمستان را باید با ترس از حادثه‌های دیگر سپری کنیم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف اعتراضات فرانسه آتش سوزی آموزش و پرورش اخبار حوادث حریق دانش آموزان مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است

به گزارش قدس خراسان، جواد روحانی امروز ۴ اردیبهشت‌ماه، در سمینار اوتیسم با موضوع آشنایی با عوامل تاثیرگذار در اختلال اوتیسم و درمان اختلال آگاهی‌بخشی و بازگویی تجارب زیسته مادران و معلمان‌ که در دانشکده علوم‌تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما در مدارس خود آموزش واحدی برای نوآموزان و دانش‌آموزان اوتیسم نداریم. ده‌ها آموزش برای آن‌ها تعیین شده که با توجه به شرایط و توانمندی هر دانش‌آموز و سطح‌بندی طیف اوتیسم است.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است، عنوان کرد: اولین مدرسه اوتیسم در استان ۱۵ سال پیش با ۳۰ دانش‌آموز شروع به کار کرد. در دو، سه سال گذشته ۲۱۴ دانش‌آموز طیف اوتیسم داشتیم، سال گذشته ۳۲۰ نفر بودند و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در سامانه ۴۲۵ نفر دانش‌آموز طیف اوتیسم ثبت شده است.

وی افزود: ۱۵ سال پیش یک مدرسه اوتیسم داشتیم که الان به ۱۰ مدرسه رسیده، ۵ مدرسه در مشهد و ۵ مدرسه در نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه و سبزوار قرار دارد. در گناباد نیز ۷، ۸ دانش‌آموز شناسایی شدند و برای آن‌ها کلاس تشکیل شده است.

روحانی بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها این اختلال را پنهان می‌کنند و ممکن است مراجعه نکنند. شاید هزاران نفر دیگر هنوز در خانه‌ها هستند. قدم‌های خوبی در استان برای دانش‌آموزان طیف اوتیسم برداشته شده و در محتوای آموزشی پیشگام هستیم. اولین استانی هستیم که مرکز پیش‌دبستانی تخصصی و کودکستان استثنایی برای این گروه داریم.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه مهمترین چالش‌های ما در اختلال طیف اوتیسم پذیرش این دانش‌آموزان و نوآموزان است، تصریح کرد: چالش ما با والدین است که شاید پذیرشد این اختلال را نداشته باشند که بچه را نگه دارند به این امید که بهبود پیدا کنند. والدین و افراد جامعه باید تفاوت‌های فردی را بپذیرند و نگاه خود را تغییر دهند.

وی ادامه داد: نهادهای اجتماعی، نهادهای دولتی و غیر دولتی و شهرداری‌ها باید پارک‌های ویژه‌ای را مناسب‌سازی کنند و بخش سرگرمی برای افراد خانواده بگذارند. مبلمان شهری باید برای این دانش‌آموزان مناسب‌سازی شود. در زمینه ایاب و ذهاب مشکلاتی وجود دارد.

روحانی اضافه کرد: در زمینه محتوای آموزشی نیز هنوز نتوانستیم محتوای آموزشی خاص برای دانش‌آموزان تعریف کنیم و هنوز بر اساس محتواهای کم‌توان ذهنی آموزش می‌دهیم اما همکاران ما با تلاشی که داشتند کتاب‌هایی را تعریف کردند که آموزش تصویری دارد.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد پیشنهاد دادند تفاهم‌نامه‌ای امضا شود و دانشجویان در درس آشنایی با دانش‌آموزان با نیازهای ویژه یا اختلالات رفتاری، بازدیدی از مدارس ما داشته باشند و با طیف اوتیسم آشنا شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • هدف اصلی طرح «شهید عرب» تجهیز سیستم گرمایشی مدارس استان است
  • هدف اصلی طرح شهید عرب تجهیز سیستم گرمایشی مدارس است 
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است