Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-24@08:12:57 GMT

هنوز هم خیلی از کاسب ها حبیب خدا هستند!

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۸۰۹۳

هنوز هم خیلی از کاسب ها حبیب خدا هستند!

 حسن اسدللهی در روستای زمان آباد از توابع شهرری لوازم التحریر و محصولات آرایشی بهداشتی می فروشد؛ اوایل سال 97 برای انجام کارهای کشاورزی از او کلاه حصیری به قیمت 5000 تومان خریدم؛ بعد از مدتی کلاه را گم کردم اواخر تابستان بود که دوباره به مغازه این جوان مراجعه کردم باز هم قیمت کلاه حصیری 5000 تومان بود این در حالی است که همین کالا را مغازه های دیگر قیمت گرفته بودم 12000 تومان بود؛ تصور می کردم که این فروشنده از قیمت بازار خبر ندارد موضوع را به او گفتم که چرا کلاه حصیری را 5000 تومان می فروشد؟ مگر چقدر سود می کند؛ اما پاسخ این جوان مرا دلگرم کرد و امیدوار شدم که هنوز هم حبیب خدا زیاد است؛ با شرایطی که در ماه های اخیر سوداگران و محتکران بوجود آورده بودند، فکر می کردم که کاسب حبیب خداست فقط مربوط به پیرمردان و کسبه قدیم است و این اصطلاح شاید افسانه شده اما در شرایطی که با افزایش قیمت ارز حتی اجناسی که هیچ ربطی به دلار و واردات و صادرات ندارد، افزایش پیدا کرده وجود کسبه جوان متعهد و مسلمان انسان را امیدوار می کند که هنوز دنیا به آخر نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او می گوید: وقتی کالایی را می خرم 20 درصد سود در نظر می گیرم و تا وقتی که تمام شود، همان 20 درصد سود را دریافت می کنم حتی اگر آن کالا در بازار دو برابر شود من آن را به همان قیمت خرید سابق می فروشم چون اگر غیر از این باشد برکت آن از بین می رود. او می گوید: کاسب باید همیشه خدا را در نظر داشته باشد و خدا را ناظر اعمال خودش بداند.

حسن اسدللهی می افزاید: مثلا کاغذ A4  دیروز 22 هزار تومان بوده امروز 25 هزار تومان شده اما من با اینکه می توانم به قیمت 25 هزار تومان بفروشم اما مال حرام داخل زندگی ام نمی کنم و کاغذ را به همان قیمت دیروز می فروشم تا زمانی که کالاهای خرید قبلی ام تمام شود و هر وقت جنس جدید به مغازه بیاورم با قیمت جدید می فروشم.

شاید خیلی ها به خدا اعتماد ندارند و اعتقاد ندارند که برکت از خداست؛ فکر می کنند که روزی آنها در جیب و در دست مردم است. او افزود: یکی از مغازه های این روستا روزگاری 7 نفر کارگر داشت و هفت خانواده از آن مغازه روزی می خوردند اما صاحب کارگاه طمع کرد و هر قیمتی که دلش می خواست از مشتری می گرفت. اما خدا هم جای حق نشسته برکت از سفره صاحب این کارگاه به خاطر نارضایتی مردم رفته و امروز با دو نفر کار می کنند کمتر کسی هم به آنها سفارش می دهد و اگر هم سفارش بدهد اول و آخرش است و با قیمت هایی که می گیرند مشتری دیگر به این مغازه بر نمی گردد.

اسداللهی اظهار می کند: من برای خرید با موتور خودم به بازار می روم هر چند زحمت می افتم اما در عوض کرایه ماشین نمی دهم و این باعث می شود قیمت تمام شده اجناس خیلی نشود؛ مبلغی را که باید کرایه وانت بدهم از هزینه ها کم شده و از قیمت اجناس کم می شود و در مقابل مشتری بیشتری می آید.  سود کمتر فروش بیشتر راضی به رضای خدا هستم.  

 این کاسب 32 ساله می گوید: از 15 سالگی شروع به کار کردم و 17 سال است که در مغازه کار می کنم دو سال آهنگری کردم اما سال 80 به فکر افتادم که روستای زمان آباد مغازه لوازم التحریر فروشی ندارد مغازه کوچکی داشتیم آن را با 400 هزار تومان راه انداختیم.

  فاکتورها را نگاه می کنم و بر اساس آن 20 درصد سود محاسبه می کنم اغلب کالاهای ایرانی قیمت دارند اجناس خارجی را هم که قیمت ندارد 20  درصد به قیمت خرید آن اضافه می کنم و می فروشم.

اوایل روزی هزار تومان کار می کردم به خاطر بچه مدرسه ای ها 6 صبح مغازه می آمدم؛ هوا تاریک بود لامپ جلوی مغازه را روشن می کردم کم کم کارم رونق گرفت جنس اضافه کردم ساعت کار اضافه کردیم. بعد از چند سال سفره ای برای یک نفر هم پهن شد و یک کارگر گرفتم.

 

 

گفت و گو: علی اشرف خانلری

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۸۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش حبیب احمدزاده به سامانه اسطوخودوس یا ماشین روز قیامت اسراییلی/ فیلم

در زمان جنگ ایران و عراق ، تک خمپاره اندازهای محدود خودی در شهر محاصره شده آبادان با وضعیت دشواری روبرو شدند بدین شکل که با هر شلیک برای جلوگیری از آتش‌باری دشمن بر مردمان محاصره شده شهر مورد اصابت بسیار نزدیک و دقیق توپخانه سنگین ارتش بعثی قرار می‌گرفتند که بعدتر مشخص شد این برتری دشمن به واسطه استفاده از رادار موقعیت‌یاب شلیک بسیار پیشرفته ای به نام (سامبلین ) صورت می‌گرفت که بوسیله غرب در اختیار صدام قرار گرفته بود که خاطره اش را بصورت داستانی در کتاب (شطرنج با ماشین قیامت) آوردم.

بعد از گذشت دهه ها ، این گزارش را دیدم که در کشتار وحشتناک و فجیع مردم غزه ، ارتش اسراییل با دهشتناکی بجای سخت افزارهای قدیمی از ماشین قیامت خاص نرم افزاری خود با استفاده از هوش مصنوعی شرکت گوگل رونمایی کرده که بسیار جنایتکارانه تر و غیر مردمی تر از رادار سامبلین بعثی ها ست و آن اینکه بجای قبضه شلیک کننده ، تمامی ادمهای غزه را بی هیچ ترحمی رتبه بندی و بصورت اتوماتیک و با هر تعداد خانواده در منزل دستور کشتار میدهد . این خصیصه تصمیم گیری سیستم موسوم به (اسطوخودوس) بجای عامل انسانی قاتل ، باعث شده تا خونسردی کامل در کشتار برای نظامیان اسراییلی ایجاد و بار گناه عاطفی کشتار زنان و کودکان در غزه را از روان خود در لحظه تصمیم گیری برداشته و به گردن هوش مصنوعی بیاندازند .

لازم به ذکر است که در زمان جنگ ویتنام نیز ارتش امریکا با مهمات های موسوم به (شلیک کن و فراموش کن) سعی در فرار عاطفی برای خلبانهای رها کننده موشک از کیلومترها دورتر بر مواضع ویت کنگ ها در روستاهای منطقه داشت که با فراگیری تصاویر تلویزیونی و دیده شدن جنجالی این کشتارها توسط مردم کشورشان ، باعث خنثی شدن این ترفند و تظاهرات‌های ضد جنگ در امریکا و در نتیجه سقوط دولت لیندون جانسون شد .

و اکنون این اسراییل است که به روش پیچیده تر تصمیم گیری نهایی نرم افزار و ماشین بجای عامل انسانی برای کشتار رسیده است .

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898235

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • استوری مهدی کوشکی برای ترانه علیدوستی جنجالی شد
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • کت و شلوار حبیب لیسانسه‌ها جهانی شد/ استوری جالب هوتن شکیبا
  • کت و شلوار حبیب لیسانسه‌ها جهانی شد ! |‌ استوری جالب هوتن شکیبا
  • میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی دیده شدن سینمای قهرمان محور را گرفت
  • داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند
  • جشن تولد برای میلاد کی‌مرام/ از سینمای قهرمان محور حمایت کنید
  • واکنش حبیب احمدزاده به سامانه اسطوخودوس یا ماشین روز قیامت اسراییلی/ فیلم
  • قیمت دکور مغازه چگونه تعیین می شود؟