Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

برپایه آمار دفتر امور مشارکت زنان حدود۱۲درصد خانواده‌ها توسط زنان اداره می‌شود. در حالی‌که این آمار برای خانواده‌های مرد سرپرست بیش از ۱۵ میلیون و ۷۱۱ هزار خانوار است. مقایسه آمار سال‌های ۷۵ تا ۸۵ شمسی رشد خانواده‌های زن سرپرست را حدود ۵۸ درصد نشان می‌دهد. سرشماری سال ۸۵ نشان می‌دهد که سالانه ۶۰ هزار نفر در کشور بی سرپرست می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساختار سنی این گروه حاکی از آن است که ۳۸ درصد آن‌ها بین ۲۵ تا ۵۵ سال و ۳۲ درصد آنان بین ۶۵ و بالاتر سن دارند. هر چه سن زنان افزایش می‌یابد، احتمال قرار گرفتن آن‌ها در گروه زنان سرپرست خانوار بیشتر می‌شود. فوت همسر و طلاق دو عامل عمده رشد زنان سرپرست خانوار است. در ایران۷۰ درصد زنان بر اثر فوت همسر به صف سرپرست خانوار می‌پیوندند. عامل دیگر رشد این پدیده ۵ درصد طلاق در شهرها و ۲ درصد در روستاها است. علاوه بر آن باید مهاجرت مردان، بیکاری آنان، اعتیاد شوهران یا بزهکاری را از عوامل گسترش این پدیده دانست.

سازمان‌های غیر انتفاعی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار

مفهوم توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بدون مشارکت مردم غیر قابل تصور است. ایجاد سیاست‌ها و برنامه‌های منسجم برای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار نیاز به توجه دقیق و همچنین نیازمند افزایش منابع مالی و انسانی است و دولت به تنهایی نمی‌تواند آن را تامین کند. از این رو موسساتی با کمک افراد تحصیلکرده تشکیل شده اند تا به توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در جنبه‌های مختلف از قبیل آموزش(مهارت‌های زندگی، شغل گرا، سلامت و قانون)، کارآفرینی(وام شغلی، کمک‌های فنی)، مشاوره و… بپردازند.

سازمان‌های حمایت از زنان در قالب سازمان‌های خیریه ای که خدماتی مانند غذا، دارو و آموزش را ارائه می‌دهند بعد از انقلاب مشروطه به رسمیت شناخته شدند. در زمان انقلاب ۴۵ سازمان غیر دولتی در حوزه زنان فعال بود که بیشتر در حوزه مسائل اقتصادی کار می‌کردند. این سازمان‌ها به طور کلی به افراد فقیر و خانواده‌های بی بضاعت کمک می‌کردند. پس از انقلاب، موسسات خیریه شکل جدیدی یافتند و هر یک از موسسات خیریه با تمرکز بر قشر خاصی از نیازمندان جامعه به فعالیت پرداختند.

نهادهای دولتی حامی زنان سرپرست خانواده

دولت به عنوان متولی رفاه اجتماعی وظیفه دارد برنامه ریزی و سیاستگذاری را در حوزه‌های رفاهی، حمایتی و بیمه‌ای برای ارتقاء رفاه عمومی انجام دهد و بهزیستی و کمیته امداد نیز باید همکاری‌های لازم را در این زمینه داشته باشند.

با تشکیل نخستین مجلس قانونگذار شورای اسلامی، قانون تأمین زنان و کودکان بی سرپرست، آبان ۱۳۶۲ به تصویب رسید که البته روند قانون گذاری در این زمینه طی سال‌های ۱۳۷۱، ۱۳۷۴، ۱۳۸۳ و ۱۳۸۷ ادامه یافت و وظایف و حدود کاری سازمان‌های حمایتگر مثل، وزارت رفاه، بهزیستی و کمیته امداد مشخص شد.

بر اساس آمارها، دست‌کم در کشورمان بیش از دو میلیون و پانصد هزار زن سرپرست خانوار وجود دارد که کمیته امداد امام خمینی(ره) از یک سو و بهزیستی به عنوان زیر مجموعه وزارت رفاه، کار و تأمین اجتماعی از سوی دیگر از جمله نهادهای اصلی برای حمایت از این قشر جامعه هستند.

بهزیستی و کمیته امداد و در سال‌های اخیر شهرداری نیز طرح‌هایی را برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مطرح کرده اند، برنامه بهزیستی برای اینگونه افراد شامل پرداخت کمک هزینه آموزشی از قبیل فنی و حرفه ای، ‌تحصیلی (محصلین، ‌دانشجویان، سواد آموزی) و ایجاد اشتغال، کاریابی و پرداخت سرمایه کار است. کمیته امداد نیز تأمین سرمایه یا ابزار کار، اعطای وام‌های کسب و اشتغال (خودکفایی)، پرداخت وام‌های ضروری (قرض الحسنه)، ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاریابی را در دستور کار خود قرار داده است. همچنین شهرداری در کنار این دو نهاد اقداماتی را در جهت توانمندسازی این افراد انجام داده است.

 

توانمندسازی بهترین راهکار

زنان سرپرست خانواده نه تنها از عدم اشتغال مناسب رنج می‌برند، بلکه یکی از مشکلات اصلی آنان عدم حمایت‌های اجتماعی است.

در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند و کمتر از ۲۰۰ هزار نفر آنان نیز از سازمان بهزیستی خدمات دریافت می‌کنند. در حالیکه به دلیل کمبود اعتبار هنوز تعداد بسیاری نتوانسته اند از امکانات حمایتی این سازمان برخوردار شوند. سوق دادن نظام حمایتی به فعالیت‌های توسعه اجتماعی و شناساندن استعداد و قابلیت‌های فردی آنان می‌تواند قدم مثبتی در راه مشکلات خانواده‌های زن سرپرست باشد. اشتغال زایی از مهمترین اهداف برون رفت از مشکلات زنان تک سرپرست خانوارهاست.

بانک قرض الحسنه مهرایران حامی زنان سرپرست خانوار

در بهمن ماه سال گذشته معصومه ابتکار‌، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و مرتضی اکبری، مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهرایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند که براساس آن زنان سرپرست خانوار با داشتن معرفی نامه از سوی سازمان‌های حمایتی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری می‌توانند مبلغ ۳۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه دریافت کنند. اهداف این تفاهمنامه، توزیع فرصت‌ها، منابع و امکانات میان زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و دختران خود سرپرست هرگز ازدواج نکرده به منظور رفع نیازهای ضروری و همچنین راه اندازی و یا توسعه مشاغل خانگی و کسب و کارهای خرد، کوچک و ارزش آفرین است.

موضوع این تفاهمنامه نیز همکاری طرفین در اعطای تسهیلات قرض الحسنه سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و دختران خودسرپرست هرگز ازدواج نکرده سراسر کشور، از محل منابع سپرده قرض الحسنه پس انداز بانک به مبلغ یک هزار میلیارد ریال و در راستای اجرایی شدن طرح اندوخته بانوان مهر ایران و با رعایت منابع و مصارف بانک و همچنین تسهیل در شرایط اعطای تسهیلات قرض الحسنه به سایر بانوان کشور است.

براساس توضیحات مرتضی اکبری مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهرایران این بانک یک هزار میلیار ریال برای این موضوع تخصیص داده است. به گفته وی، زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست می‌توانند با داشتن معرفی نامه از سوی سازمان‌های حمایتی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مراجعه به شعب این بانک در سراسر کشور، از این تسهیلات با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۲۴ ماهه بهره مند شوند.

با امضای تفاهمنامه میان این بانک و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری مقرر شد تا به ۳۳ هزار نفر از زنان سرپرست خانواده تسهیلات قرض الحسنه به مجموع ارزش یک هزار میلیارد ریال پرداخت شود.

انتهای پیام/

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زنان فوت طلاق رشد مهاجرت بیکاری اعتیاد منابع مالی دولت سلامت دارو انقلاب مسائل اقتصادی فقیر جامعه رفاه اجتماعی بهزیستی کمیته امداد قانون کودکان کمیته امداد امام سرمایه اشتغال شهرداری خانواده مشکلات پوشش قرض الحسنه معاون ریاست جمهوری ازدواج ایران ایران خانواده رشد زنان قرض الحسنه پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام های تسلیت در پی درگذشت زهرا شجاعی

به گزارش جماران؛ متن پیام های تسلیت در پی درگذشت زهرا شجاعی در پی می آید:

 

سید حسن خمینی: خانم زهرا شجاعی از زمره بانوان پیش‌گام و تأثیرگذار بود

متن پیام حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی بدین شرح است:

بسمه تعالی

درگذشت خواهر گرانقدر و فرهیخته سرکار خانم زهرا شجاعی رحمت الله علیها را خدمت خانواده محترم ایشان و همه آشنایان و همکارانشان تسلیت عرض می نمایم.

آن مرحومه در طول عمر خود علاوه بر تلاش علمی در عرصه های اجتماعی از زمره بانوان پیش گام و تأثیر گذار بود. 

خدای متعال ایشان را با اولیاء خود محشور دارد و به  بازماندگانشان صبر و اجر مرحمت فرماید. 

سید حسن خمینی

***

 

سیدمحمد خاتمی: چیزی جز فضیلت‌خواهی، خیراندیشی و نمایاندن چهره رحمانی دینِ خدا و دفاع از حق و حقیقت به‌خصوص حقوق زنان و اصلاح‌جویی از زهرا شجاعی ندیدم و نشنیدم

بسم الله الرحمن الرحیم

بانوی با‌فضیلت و با‌ایمان و خیراندیش سرکار خانم زهرا شجاعی رحمة ‌الله‌علیها دیده از دنیا فروبست و بدیدار معبود شتافت و همه ما را سوگوار کرد.

در مدت زمان بیش از سی سال آشنایی،هم‌فکری و همکاری با این بزرگوار چیزی جز فضیلت‌خواهی،خیراندیشی و نمایاندن چهره رحمانیِ دینِ خدا و دفاع از حق و حقیقت به‌خصوص حقوق زنان و اصلاح‌جویی از ایشان ندیدم و نشنیدم. 

از خداوند منان مسألت می‌کنم که به پاداش پاکی و نیکویی این بنده خوبِ خود، او را غرقه در بحبوحه رحمت و کرم خویش فرماید و بیامرزد و بر علو درجاتش بیافزاید.

این مصیبت را به همه اصحاب فضل و فضیلت و خاندان شریف شجاعی و همه بستگان محترم به ویژه جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای دکتر توانا و دختران خوب ایشان تسلیت می‌گویم و علودرجات این فقیده سعیده و سلامتی و صبر و اجرِ بازماندگانِ معزز را از خداوند منان خواستارم.

یادش گرامی‌ باد! 

سیّدمحمّد خاتمی، ۱۴۰۳/۱/۸

****

اسحاق جهانگیری: او زنی مؤمن و آزاده، اندیشمند، مدیر و مردمی بود

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

درگذشت تأسف‌بار خانم دکتر زهرا شجاعی ضایعه سنگین برای جامعه زنان فرهیخته و فعال کشور و جامعه کنشگر و حقیقت‌طلب ایران است.

او زنی مؤمن و آزاده، اندیشمند، مدیر و مردمی بود که در هر مداری از زندگانی پر بار خویش جز نام نیک و اثر ماندگار چیزی به یادگار نگذاشت. من که افتخاری همکاری با آن بانوی وارسته و صبور و توانا را داشتم وظیفه می‌دانم از میراث اخلاقی، فکری، سیاسی و تجربی او بعنوان بخشی از ظرفیت و سرمایه زن مسلمان یاد کنم.

این واقعه تلخ را به همسر بزرگوار و دختران سوگوار و خانواده عزادار و دوستان و شاگردان ایشان و جامعه مدنی ایران تسلیت می‌گویم و از خداوند متعال علو درجات برای آن مرحومه و صبر و سلامتی برای همه بازماندگان خواهانم.

***

تسلیت محسنی اژه ای در پی درگذشت زهرا شجاعی

رئیس قوه قضاییه، درگذشت معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور اسبق را تسلیت گفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی پیامی درگذشت زهرا شجاعی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور اسبق را تسلیت گفت.

**

محمدرضا عارف: خانم زهرا شجاعی هم شجاع زیست و هم زیست مومنانه داشت 

انالله و اناالیه راجعون 

بانوی فرهیخته  و باتقوا  سرکار خانم دکتر زهرا شجاعی بعد از مدتها مبارزه با بیماری دیده از جهان فرو بست و به دیدار  معبود شتافت .

درگذشت ایشان باعث تاسف و تالم شدید اینجانب شد.

خانم شجاعی به واقع هم شجاع زیست و هم زیست مومنانه داشت ‌.هم اخلاق مدار بود  و هم پایبند به گفتمان اصلاحات. 

در دورانی که با آن بانوی اندیشمند افتخار همکاری در دولت اصلاحات داشتم پیگیری مجدانه ایشان برای احقاق حقوق زنان بسیار چشم گیر بود و با همین رویکرد مبادرت به تاسیس مجمع زنان اصلاح طلب با دیگر بانوان دغدغه مند کردند. 

مطمئنا خلأ وجودی ایشان برای همه بویژه جامعه زنان ایران خسران در پی دارد. 

ضمن تسلیت درگذشت سرکار خانم دکتر زهرا شجاعی به خانواده محترم شجاعی  بویژه همسر وفادار ایشان ، اعضای محترم مجمع زنان اصلاح طلب و همه بستگان معزز برای آن بانوی والامنش از درگاه خداوند متعال آمرزش و حشر با اولیا‌الله و برای بازماندگان گرامی شکیبایی و پاداش نیکو مسالت دارم .

***

محمدعلی ابطحی: خانم زهرا شجاعی از عمق وجود روشن اندیش بود/ خیلی از فعالان سیاسی حوزه زنان قدرش را می دانستند و خیلی نه

 به گزارش جماران؛ محمدعلی ابطحی، رییس دفتر رییس جمهور در دولت اصلاحات در پیامی به مناسبت درگذشت زهرا شجاعی نوشت:

او از اولین کسانی بود که از بیست سال پیش آهسته وپیوسته و به صورت عمیق و زیربنایی فقط به زنان و ایفای حقوقشان می اندیشید.

طرح های بزرگی ارایه کرد. برای الحاق ایران به کنوانسیون زنان در بیست سال پیش در دولت اقای خاتمی و مجلس ششم لایحه تهیه کرد. جواب همه اشکالات را می داد.اما در نهایت شورای نگهبان آن را رد کرد.

از عمق وجود روشن اندیش بود. محور طبیعی و مقبول زنان نامدار اصلاح طلب بود.

روزی آقای خاتمی در ماه های اول ریاست جمهوری صدایم زد و گفت این متن حکم خانم زهرا شجاعی. مشاور رییس جمهور در امور زنان. آماده اش کنید. آن روز هم اولین جمله رییس جمهور خاتمی این بود که می تواند با همه نحله های فکری زنان کار کند و بدون حاشیه به زنان و حقوقشان فکر کند.

روحش شاد. به همسر دانشمندش جناب آقای توانا و به دو دخترش و به خانواده بزرگ زنان اصلاح جو تسلیت میگویم.

***

 بیت آیت‌الله العظمی صانعی درگذشت زهرا شجاعی را تسلیت گفت/ آن فقیده سعیده به جدّ معتقد به اصلاح قوانین در مسیر احقاق حقوق بانوان بود

به گزارش جماران؛ متن کامل این پیام بدین شرح است:

بسمه تعالی 

«إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ» 

درگذشت فاضله متدینه عالمه، مرحومه  مغفوره، خانم زهرا شجاعی (غفر الله لها) موجب تأسف و تأثر گردید. آن فقیده سعیده به جدّ معتقد به اصلاح قوانین در مسیر احقاق حقوق بانوان باتوجه به راه کارهای درون فقهی در تغییر قوانین حوزه زنان بود. توجه به هنجارهای اجتماعی و انتظارات جامعه زنان در تغییر برخی قوانین و توجه به ظرفیت های منابع قانون گذاری چهره ای معتدل و تأثیرگذار در مبناسازی اصلاح قوانین از ایشان به یادگار گذاشت. امید آنکه تلاش های آن مرحومه در راه اعتلای احکام نورانی اسلام،  فقه اهل بیت عصت و طهارت (علیهم السلام) ذخیره ای از غفران و رحمت در پیشگاه ذات احدیت باشد. 

اینجانب ضمن عرض تسلیت به خانواده معزی بالخصوص همسر دانشمند و داغدارش جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا توانا و فرزندان سوگوارش و جامعه زنان، برای آن مرحومه غفران و رحمت الهی و حشر با هم نامشان حضرت زهرا (سلام الله علیها) و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل را خواستارم .  

آن فقیده سعیده عاقلانه و عالمانه زیست و سربلند در جوار رحمت حق آرام گرفت. 

قم المقدسه- فخرالدین صانعی  

 بیت مرحوم آیت الله العظمی صانعی (قدس سرّه) 

08/01/1403- ١٦ رمضان ١٤٤٥

****

الیاس حضرتی: 

الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ

خبر درگذشت سر کار خانم زهرا شجاعی (رحمت‌الله علیها)، بانویی که در جهت ارتقاء جایگاه زنان، پیشگام و جزو اولین‌ها بود، باعث تاثر و تالم فراوان شد. 

زهرا شجاعی بانویی اندیشمند و معلمی تلاش‌گر بود که در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، در شمارِ تاثیرگذاران بود. 

ضمن عرض تسلیت این مصیبت و طلب صبر و شکیبایی برای بازماندگان، برای روح آن مرحومه غفران و رحمت خداوند متعال را خواستارم. 

الیاس حضرتی 

دبیر کل حزب اعتماد ملی

***

احمد مازنی: نام خانم شجاعی ماندگار خواهد بود

انا لله و انا الیه راجعون 

خبر درگذشت بانوی با ایمان، شجاع، فرهیخته و اصلاح جو سرکار خانم زهرا شجاعی بسیار تلخ است.

نام او در ردیف اولین های دوران انقلاب اسلامی در حوزه ارتقاء جایگاه زنان و دختران ایران اسلامی در تاریخ این سرزمین ماندگار خواهد بود.

بر همه آنان که این بانوی بزرگ را می شناسند فرض است که تصویر واقعی او در نقش های متفاوت را به احسن وجه معرفی کنند. بانویی اندیشمند، سیاستمدار، پرتلاش و در عین حال مادر و همسری وفادار و صبور و به تعبیر خودش از دولت زنان جمهوری اسلامی ایران بود.

این مصیبت را به مردم شریف، به ویژه به زنان و دختران ایران و به خانواده محترم آن مرحومه بالاخص همسر اندیشمندش حجت الاسلام و المسلمین دکتر توانا تسلیت می گویم. برای آن بانوی مؤمنه حشر با اولیاءالله و برای دوستان، یاران و بازماندگانش صبر جمیل و اجر جزیل از خداوند متعال مسألت دارم‌.

احمد مازنی 

۸ فروردین ۱۴۰۳

 

تکمیل می شود...

دیگر خبرها

  • قدردانی بانوان فعال حوزه زنان، از اقدامات خزعلی در سازمان ملل
  • خزعلی: حامی حقوق زنان و مظلومان هستیم
  • ۷۰ هزار نفر حامی ایتام در آذربایجان‌غربی هستند/ لزوم ارتقای سرانه پرداختی
  • توزیع ۲۲ هزار بسته معیشتی میان نیازمندان
  • ۴۰ بسته معیشتی میان زنان سرپرست خانوار مارگون توزیع شد
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت زهرا شجاعی
  • آرزوهای مددجویان و نیازمندان را برآورده کنید!
  • نگهداری ۱۰ کودک در شیرخوارگاه امام علی(ع) شهرکرد
  • جزییات وام ازدواج ۱۴۰۳؛ پرداخت فقط با یک ضامن!
  • رشد ۱۲۰۰ درصدی پرداخت وام غیرحضوری بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان البرز