Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشور‌های اسلامی در سال ۲۰۱۸ یکی از اتفاقات مهمی بود که چشم انداز گردشگری مناسبی را برای این شهر درسال ۹۷ رقم می‌زد،حالا که کمتر از چند روز به اتمام این رویداد جهانی باقی‌مانده، فرصت خوبی است تا به عقب برگردیم، ببینیم این رویداد برای تبریز چقدر مفید واقع‌شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،«پایتخت گردشگری کشور‌های اسلامی »، آنچه برای شهر‌های مسلمان جهان آرزوست، برای تبریز خاطره ای  تلخ همراه  با بی رغبتی مسئولان استانی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم آذربایجان شرقی می‌گویند «قدر رویداد تبریز ۲۰۱۸ را ندانستیم و این یعنی عملاً این فرصت جهانی را از دست دادیم».

رویداد جهانی «تبریز ۲۰۱۸»، یعنی انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام بین شهر‌های ۵۷ کشور اسلامی در سال ۲۰۱۸. اگر یکی دیگر از شهر‌های ایران بخواهد برای کسب این عنوان نامزد شوند، باید ۵۷ سال صبر کند.

چشم اندازی که به قول برخی از کارشناسان با اتخاذ تدابیر مناسب و اختصاص بودجه مناسب می‌توانست انتظار‌ها را آن گونه که پیش بینی می‌شد برآورده کند، ولی به دلیل برخی از برنامه ریزی‌های نامناسب و اختصاص نیافتن بودجه کافی این رویداد بزرگ  با چالش‌هایی روبرو شد.

 

اجرای بیش از 160 رویداد و برنامه فرهنگی در تبریز2018

مرتضی آبدار مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در گفتگو باخبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،  گفت: ۱۶۰ رویداد و برنامه فرهنگی و هنری با همکاری ۲۲۲ دستگاه برای گرامیداشت تبریز ۲۰۱۸ در حال اجراست.

وی افزود: برنامه‌های رویداد تبریز ۲۰۱۸ نقطه آغازین رونق صنعت گردشگری استان و فرصتی برای تقویت زیرساخت‌ها است و به طور مقطعی نخواهد بود.

وی، کسب مجوز فعالیت شبانه روزی برای ۲۳ صنف، اجرای موسیقی سنتی در برخی رستوران‌ها، افزایش سه برابری تعداد راهنمایان گردشگری، تقویت گردشگری غذا‌های آذربایجان و معرفی بیشتر غذا‌های خوش طعم و حلال، افزایش موزه‌ها و ایجاد دو محل دائمی برای عرضه صنایع دستی استان را از مهمترین برنامه‌های گرامیداشت تبریز ۲۰۱۸ برشمرد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: یک هزار و ۸۳۰ اثر طبیعی تاریخی و معنوی ثبت شده در استان وجود دارد و برای تقویت گردشگری، در نظر داریم توانمندی‌ها و داشته‌های استان را برجسته کرده و از این ظرفیت‌ها برای رونق گردشگری و جذب گردشگران بهره ببریم.

آبدار ادامه داد: ۵ مسیر گردشگری در استان تعیین شده و قرار است کاستی‌ها و نواقص این مسیر‌ها در زمینه خدمات رفاهی احصا و رفع شود و می توان تور‌های گردشگری را با همکاری آژانس‌ها در این مسیر‌ها برگزار کرد.

 

وی با اشاره به صدور ۲۶ مجوز بوم گردی در استان، تقویت بوم گردی با استفاده از ظرفیت روستا‌ها و مناطق عشایری را از دیگر برنامه‌های امسال این اداره کل دانست و گفت: خانه‌های روستایی و عشایری به صورت کنترل شده و با حفظ ماهیت طبیعی خود ضمن ایجاد اشتغال در اختیار گردشگران قرار داده خواهد شد.

وی اضافه کرد: برای افزایش اقامتگاه‌ها نیز مجوز احداث ۵۳ هتل صادر شده است و ۳۲ هتل در حال ساخت است که ۷ هتل پبشرفت فیزیکی خوبی دارد و تا پایان این دولت ظرفیت تخت‌های استان برای گردشگران به ۱۳ هزار و ۱۰۰ تخت خواهد رسید.

آبدار درباره اعتبارات پیش بینی شده برای رویداد تبریز  ۲۰۱۸ گفت: در راستای اجرای برنامه‌های این رویداد، با ابلاغ سازمان برنامه بودجه، ۵۰ میلیارد تومان برای تملک دارایی، ۱۸ میلیارد تومان جاری، ۱۰ میلیارد تومان هزینه‌ای و ۲۰ میلیارد تومان در سفر ریاست جمهوری برای تملک ربع رشیدی در نظر گرفته شده است.

 

نوروز ۹۷، دو هزار و ۱۶۵ گردشگر خارجی در استان اقامت کردند

رستمی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، گفت: در نوروز امسال ۲ هزار و ۱۶۵ گردشگر خارجی در استان اقامت کردند که این تعداد نسبت به سال قبل ۱۷ درصد رشد داشته است.

وی افزود: سال گذشته ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر داخلی و ۵۳۰ هزار نفر گردشگر خارجی به استان وارد شدند که از این تعداد یک میلیون و ۸۳۰ هزار نفر گردشگر داخلی و ۲۴۳ هزار نفر گردشگر خارجی اقامت کردند.

وی، میانگین ضریب اشتغال مراکز اقامتی آذربایجان شرقی طی فصل تابستان را بیش از ۷۶ درصد اعلام و اضافه کرد: در این زمینه ضریب اشتغال هتل‌ها ۶۸ درصد و هتل آپارتمان‌ها نیز معادل ۸۵ درصد بوده است.

 

ضعف تبلیغات در معرفی تبریز ۲۰۱۸ 

در این میان مردم و کارشناسان دیدگاه‌های متفاوتی در مقایسه با مسئولان دارند ، کاملی مدرس تبلیغات در دانشگاه‌ها در این باره به خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،گقت: تبریز ۲۰۱۸ رویدادی جهانی است و باید تبلیغات با اولویت جذب گردشگران خارجی صورت گیرد.

وی بیان کرد: صرف تمرکز بر تبلیغات شهری برای معرفی این رویداد، منطقی به نظر نمی‌رسد و باید از ظرفیت شبکه‌های ملی داخلی و خارجی برای تبلیغ این رویداد بزرگ بهره کافی برده شود.

وی گفت: اینکه هم اکنون تبریز میزبانی بسیاری از رویداد‌های فرهنگی، ورزشی، علمی، اقتصادی بین المللی را دارد بهترین فرصت برای معرفی تبریز و جذب گردشگران است که باید به نحو احسن از آن استفاده شود.

 

رویداد تبریز ۲۰۱۸ می‌توانست بهتر از این  برگزار شود

اصغری یکی از شهروندان تبریزی در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، گفت: رویداد تبریز ۲۰۱۸ می‌توانست بهتر از این برگزار شود و شهرداری تبریز اقدامات بهتری می‌توانست در این زمینه داشته باشد.

 

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری تبریز2018 شهرداری تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۸۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل در پایتخت

همزمان با هفتم اردیبهشت ماه که به‌عنوان روز "ایمنی حمل و نقل" نامگذاری شده، رویداد ویژه "ایمنی و حمل و نقل" به‌صورت یکپارچه در مناطق ۲۲گانه شهر تهران برگزار می‌شود. - اخبار اجتماعی -

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی شهرداری تهران، اهداف اصلی این رویداد که به‌صورت هماهنگ و یکپارچه در مناطق مختلف پایتخت برگزار می‌شود، ترغیب شهروندان به استفاده از حمل و نقل همگانی، رعایت ایمنی در سفرهای درون‌شهری، مشارکت سازمان‌های مرتبط و نهادهای مردمی و نیز توجه ویژه به موتورسیکلت‌سواران، عابرین پیاده و... اعلام شده است.

شهریار افندی‌زاده؛ مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در این باره گفت: این رویداد، اقدامی نمادین است تا با عزم و اراده مشترک، توجه افکار عمومی را به موضوع ایمنی و رعایت مقررات مربوط به حمل و نقل شهری معطوف کنیم.

وی تاکید کرد: راهبرد ایمنی، نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای متولی و البته همراهی شهروندان است، بنابراین تمام دستگاه‌های مرتبط از جمله پلیس راهور، شهرداری‌ها، شرکت‌های سازنده خودرو، آموزش و پرورش، مسئولان اجرایی و سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها، حتی رسانه‌ها نیاز است در کنار هم برای مقابله با تلفات ناشی از حوادث ترافیکی چاره‌اندیشی کنند.

مشکل واگن‌های وارداتی چینی سرانجام حل شد

به گفته مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران، رویداد "ایمنی حمل و نقل" درنظر دارد توجه شهروندان تهرانی به‌خصوص اقشار در معرض خطر تصادفات مانند کودکان، افراد مسن، دوچرخه‌سواران، موتورسواران و...، همچنین مدیران شهری، متولیان حوزه حمل و نقل و ایمنی، کاربران و فعالان فضای مجازی و سازمان‌های مردم‌‎نهاد را به موضوع مهم رعایت مقررات ایمنی در خیابان‌ها و معابر پایتخت جلب کند.

افندی‌زاده با اشاره به اینکه این برنامه از چهارم اردیبهشت ماه آغاز و تا دهم اردیبهشت ماه 1403 ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: تمرکز بر برنامه‌های آموزشی، ایمنی تردد در خیابان ویژه دانش‌آموزان، اجرای برنامه‌های مشارکتی با سازمان‌های مردم‌نهاد و تولید و انتشار محتوای رسانه‌ای از جمله: اکران پوستر رویداد در ساختمان‌های شهرداری‌های مناطق، نواحی، پارک‌های آموزش ترافیک، همچنین روی انواع سازه‌های تبلیغاتی، پرتابل، بیلبورد، استرابورد و عرشه پل یا نمایش در تلویزیون‌های شهری و تولید و انتشار اخبار از رویدادهای مربوط، از جمله فعالیت‌هایی است که طی یک هفته انجام می‌گیرد.

به گزارش تسنیم، مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهر تهران ضمن بازدید از اقدام‌های انجام شده و تعدادی از طرح‌های ترافیکی منطقه 6 گفت: با توجه به موقعیت مرکزی و عملکرد فرا منطقه‌ای و همچنین تمرکز مراکز مهم آموزشی، اداری، تجاری، فرهنگی و تفریحی، این منطقه یکی از پر رفت و آمدترین مناطق پایتخت به شمار می‌آید و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران افزود: آغاز عملیات اجرایی ساخت پایانه حمل و نقل عمومی، راه‌اندازی 3 جایگاه سوخت کوچک مقیاس، نصب سازه های ترافیکی (دروازه‌ای و صلیبی)، 200 پنل دیوار صوتی در بزرگراه کردستان، اجرای بیش از 34 کیلومتر گاردریل و 5 کیلومتر حفاظ طولی میانی، 147 متر حفاظ بتنی طولی، نصب 488 تابلو ترافیکی، احداث ایستگاه های بی. آر.تی، مطالعات شبکه و تغییر جهات، انجام اصلاح هندسی با رویکرد ایمن‌سازی، از اهم پروژه های منطقه 6 در حوزه حمل و نقل است.

افندی‌زاده با اشاره به وجود بزرگترین پایانه مرکزی شهر در این منطقه گفت: از مهمترین پروژه‌هایی که می‌بایست در این منطقه اجرا شود، می‌توان از یکپارچه سازی حمل و نقل همگانی، ضرورت شناسایی و ساماندهی ترافیکی در نقاط توزیع و جذب سفر و همچنین نظم بخشی منطقه‌ای و شهری با اجرای پروژه پارک حاشیه‌ای نام برد.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با تاکید به سیاست‌ها و برنامه‌های مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل و ترافیک، به منظور توسعه حمل و نقل پاک در این منطقه، از شهرداری منطقه 6 خواست تا گزارشی از مکان‌یابی ایستگاه‌های شارژ خودرو برقی، مکان‌یابی مسیرهای قابل توسعه در استفاده از دوچرخه و اسکوتر در معابر و شریان‌های پرتردد تهیه و برای بررسی بیشتر در کمیته‌های کارشناسی به سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران ارسال کند.

افندی‌زاده با عنایت به وجود خوابگاه دانشجویان در محدوده خیابان کارگر شمالی و دانشگاه تهران در محدوده میدان انقلاب اسلامی و همچنین وجود بوستان لاله، خواستار ارسال نیازمندی‌های این منطقه برای احداث پارکینگ عمومی و طبقاتی شد تا ضمن مطالعات جامع و بررسی آن اقدام‌های بعدی انجام گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستورکار قرار گرفتن برگزاری پنج برنامه در حوزه گردشگری خوراک
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل در پایتخت
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری
  • آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز
  • توجه به گردشگری غذا در جشنواره‌های فرهنگی تبریز
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت 
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • برگزاری رویداد مثبت ۱۰۰ در پایتخت
  • توجه به گردشگری غذا در جشنواره های فرهنگی تبریز