Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

یک روز بعد از انتشار گزارش خبرگزاری فارس با عنوان «رونمایی از تاریکخانه بودجه طرح تحول سلامت»، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری مورخ ۲۰ آذرماه درباره بودجه سال 98 حوزه سلامت گفت: «در ابتدا باید یک سوءتفاهم را حل کنم و آن این است که برخی سایت‌ها نوشتند بودجه سال بعد طرح تحول سلامت ٣۵ هزار میلیارد تومان است، در صورتی که ٣۵ هزار میلیارد تومان، کل اعتبارات بهداشت و درمان در بودجه سال آینده است که از این مبلغ حدود ٢٢ هزار میلیارد تومان مربوط به دانشگاه‌ هاست که حدود ۴۶٠ هزار نفر پرسنل دارد و این مبلغ، هزینه امور جاری بهداشت، هزینه امور جاری بیمارستان‌ها و درمان و حقوق پرسنل را در برمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به جز این مبلغ، هزینه پزشک خانواده، کاهش نرخ دارو، مابه التفاوت نرخ ارز، کمک به سیاست های جمعیتی، مالیات بر ارزش افزوده و اعتبارات طرح تحول سلامت نیز وجود دارد».

به گزارش فارس، همانطور که مشخص است سخنگوی وزارت بهداشت تلاش کرده است که رسانه ها را متهم به سوء تفاهم درباره بودجه طرح تحول سلامت در سال آینده بکند. آیا اظهارات حریرچی درست و منطبق با واقع است؟

* اعلام بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت توسط سازمان برنامه

الف- آمارهای مذکور یعنی بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت در لایحه بودجه ۹۸ توسط سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام شده است. ابتدا سید حمید پورمحمدی معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست خبری این سازمان با هدف تشریح لایحه بودجه ۹۸ در تاریخ ۱۵ آذرماه که با حضور نوبخت و معاونین ایشان در سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، گفت: «استمرار طرح تحول سلامت با اعتبار ۳۵ هزار میلیارد تومان از جمله تصمیمات لایحه بودجه ۹۸ است». متن این اظهارات پورمحمدی علاوه بر سایت سازمان برنامه و بودجه کشور (عکس زیر)، در سایر رسانه ها مانند خبرگزاری صدا و سیما و خبرگزاری دولتی ایرنا هم منتشر شده است.

علاوه بر این، مرکز ‌اطلاع‌رسانی،‌ روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور که  سلسله گزارش‌هایی با هدف شفافیت در لایحه بودجه ۹۸ منتشر کرده، به بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت در این لایحه صراحتا اشاره کرده است. در یکی از این گزارش ها که در تاریخ ۱۷ آذرماه در سایت سازمان برنامه و بودجه کشور منتشر شد (عکس زیر)، آمده است: «استمرار اجرای طرح تحول سلامت (۳۵۰۰۰ میلیارد تومان) از دیگر مواردی است که در لایحه بودجه ۹۸ در بخش حمایت از معیشت عمومی، سلامت و عدالت اجتماعی پیش‌بینی شده است».

با توجه به آنچه گفته شد، بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت در لایحه بودجه ۹۸ دیدگاه سازمان برنامه و بودجه کشور است که بارها رسما اعلام شده است و رسانه ها (و از جمله خبرگزاری فارس) بنا بر جایگاه محوری و رسمی این سازمان در تهیه بودجه کشور، این آمارها را منعکس کرده اند. به عبارت دیگر، وزارت بهداشت به صورت «ضمنی» سازمان برنامه و بودجه کشور را متهم به سوء‌ تفاهم و ارائه آمارهای اشتباه درباره بودجه طرح تحول سلامت کرده است که ادعایی عجیب محسوب می شود!

گفتنی است در گزارش «رونمایی از تاریکخانه بودجه طرح تحول سلامت» توضیح دادیم که براساس روند بودجه طرح تحول سلامت در سال های قبل، بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام شده، «خوشبینانه» به نظر می رسد و احتمالا بودجه واقعی این طرح در سال آینده بیشتر از ارقام فوق باشد زیرا بودجه طرح تحول سلامت در سال جاری (بدون در نظر گرفتن بودجه سازمان بیمه سلامت ایران) بیش از ۴۶ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.

ب- حال به سراغ بحث دوم می رویم، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدعی است که ٣۵ هزار میلیارد تومان، کل اعتبارات بهداشت و درمان در بودجه سال آینده است. همانطور که در ادامه توضیح  خواهیم داد، این ادعای حریرچی به شدت اشتباه است و فرسنگ ها با واقعیت دارد.

*بودجه ۷۹ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت در قانون بودجه امسال

براساس گزارش معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی با عنوان «بررسی طرح تحول سلامت؛ چالش ها و راهکارها» است که آبان ماه ۹۶ منتشر شده است، «عملکرد» اعتبارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجرای طرح تحول سلامت از سال ۹۳ با رشد ۴۷ درصدی نسبت به سال ۹۲ (سال قبل از شروع این طرح) وارد فاز اجرایی گردید و به بیش از ۳۱ هزار و ۹۴۸ میلیارد تومان رسید. عملکرد اعتبارات این وزارتخانه در اجرای این طرح در سال ۹۴، با رشدی ۶۴ درصدی نسبت به سال پایه (سال ۹۲) به بیش از ۳۵ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان و در سال ۹۵ با رشدی ۹۹ درصدی نسبت به سال پایه، به بیش از ۴۳ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان رسید. براساس این گزارش وزارت امور اقتصاد و دارایی، بودجه «مصوب» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۹۶ به بیش از ۶۲ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان رسیده است (آین آمار بدون در نظر گرفتن سازمان بیمه سلامت است).

همچنین براساس گزارش شماره ۱۵۶۵۶ مرکز پژوهش های مجلس با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور،‌ ۲۷. بخش بهداشت و درمان» که آذرماه ۱۳۹۶ منتشر شد، مجموع بودجه «مصوب» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قانون بودجه سال ۹۶ به بیش از ۷۲ هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان رسیده است (این آمار با در نظر گرفتن بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومانی سازمان بیمه سلامت است). همچنین بودجه این وزارتخانه در «لایحه» بودجه سال ۹۷ به بیش از ۷۶ هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

ایرج حریرچی سخنگوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری ۲۱ اسفندماه پارسال، با اشاره به رشد ۹ درصدی میزان بودجه این وزارتخانه در «قانون» بودجه ۹۷ گفته بود: «به طور کلی ما سه سطح بودجه‌ای شامل بودجه عمومی، درآمد اختصاصی و تملک دارایی داریم و بودجه ما عمدتا در دانشگاه‌های علوم پزشکی و سپس در ردیف‌های ستادی و بیمه سلامت قرار می‌گیرد. در سال ۹۷ بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۹ درصد و بودجه ردیف‌های ستادی یک درصد رشد داشته است؛ به طوریکه از ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۱۰ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان رسیده است. بودجه یک درصد ارزش افزوده نیز بین دو تا سه درصد رشد داشته است. همچنین ۲۵۰ میلیارد تومان هم از محل قانون الحاق بودجه داده شده است». در نتیجه، تخمین زده می شود که بودجه مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قانون بودجه امسال با رشدی ۲۶۵ درصدی (۳.۶۵ برابری) نسبت به سال ۹۲، به بیش از ۷۹ هزار و ۲۲۹ میلیارد تومان رسیده است (این آمار با در نظر گرفتن بودجه سازمان بیمه سلامت است).

*بودجه ۵۸ هزار میلیارد تومانی بخش سلامت در قانون بودجه امسال

از سوی دیگر، براساس گزارش وزارت امور اقتصاد و دارایی که به آن اشاره شد، توزیع اعتبارات بخش سلامت (شامل فصل بهداشت/فصل درمان/فصل تحقیق و توسعه در امور سلامت) بر حسب فصول براساس قانون بودجه سال ۹۵ به بیش از ۴۱ هزار و ۷۹۸ میلیارد تومان و براساس قانون بودجه ۹۶ به بیش از ۴۸ هزار و ۶۱۵ میلیارد تومان رسیده است.

همچنین براساس اعتبارات بخش سلامت در سال جاری بر حسب فصول (ردیف ۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰ در جدول شماره ۶ قانون بودجه سال ۹۷) به بیش از ۵۸ هزار و ۷۷ میلیارد تومان رسیده است.

همانطور که اشاره شد بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قانون بودجه امسال حدود ۷۹ هزار میلیارد تومان و بودجه بخش سلامت در این قانون، حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان بوده است.  به همین دلیل، ادعای سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه کل اعتبارات بهداشت و درمان در لایحه بودجه سال آینده ۳۵ هزار میلیارد تومان است، غیرواقعی و نوعی آدرس غلط دادن به افکار عمومی است.

 

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۹۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت