Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@22:42:27 GMT

درمانی طبیعی برای پرفشاری خون

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۹۶۹۴

درمانی طبیعی برای پرفشاری خون

همه ما با گیاه کرفس آشنا هستیم و بخش ساقه این گیاه را به اشکال مختلف مورد استفاده قرار می دهیم، اما شاید کمتر از این نکته آگاه باشیم که دانه های کرفس نیز می توانند به اندازه ساقه های این گیاه مفید و مغذی باشند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "پرو هلث"، دانه های کرفس هزاران سال است که در پزشکی سنتی هندی به عنوان درمانی برای سرماخوردگی، محصولی ضد التهاب و ادرارآور استفاده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که دانه کرفس در پزشکی شرقی گزینه ای شناخته شده است، اما جوامع غربی آشنایی کمتری با آن دارند.

دانه های کرفس به طور معمول کوچک و به رنگ قهوه ای تیره هستند و عطر و طعم آنها شبیه به ساقه کرفس است. از این رو، می توان آنها را نیز برای بهبود عطر و طعم غذاهای مختلف به کار گرفت. جدا از کاربرد در آشپزی، دانه کرفس را می توان برای تهیه عصاره و روغن برای درمان بیماری های مختلف نیز استفاده کرد.

فواید سلامت دانه های کرفس

ساقه کرفس شناخته شده‌ترین و پر استفاده‌ترین بخش این گیاه است، اما این به معنای آن نیست که دیگر بخش های کرفس کم فایده هستند. در پزشکی سنتی هندی دانه های کرفس به واسطه اثر مثبت خود بر سلامت قلبی عروقی شناخته شده هستند. از دیگر فواید این ماده غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمک به تنظیم فشار خون

دانه های کرفس ادرارآور هستند و ممکن است برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون به واسطه تسریع دفع سدیم از بدن مفید باشند. سطوح بالای سدیم در خون می تواند موجب انباشت مایع در رگ های خونی شود که افزایش فشار خون را به همراه دارد. دانه کرفس می تواند جایگزینی طبیعی و بی خطر برای داروهای ادرارآور مصنوعی باشد.

کاهش التهاب در نقرس و آرتریت

دانه کرفس دارای خواص ضد التهاب است که می تواند به تسکین درد و ناراحتی ناشی از بیماری های نقرس و آرتریت کمک کند.

کاهش گرفتگی های ماهیچه ای

خواص ضد التهابی در دانه های کرفس به کاهش گرفتگی های ماهیچه ای کمک می کنند که به ویژه برای ورزشکاران و زنانی که از دردهای قاعدگی رنج می برند، مفید است.

خواص ضد عفونی کننده

افزون بر ویژگی ادرارآور بودن، دانه های کرفس دارای ترکیباتی هستند که می توانند به تسکین و پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری کمک کنند.

موارد استفاده دانه های کرفس

محصولات دانه کرفس در بازار موجود هستند که به روش های مختلف هم در آشپزی و هم در پزشکی می توان از آنها استفاده کرد.

کپسول ها و قرص های دانه کرفس

مصرف خوراکی قرص های دانه کرفس به تنظیم فشار خون کمک می کند. همچنین، آنها به بهبود سلامت دستگاه ادراری از طریق کاهش عفونت ها کمک می کنند. برای آگاهی از دوز مصرفی مناسب با متخصص مراقبت های بهداشتی و درمانی خود مشورت کنید.

عصاره دانه کرفس

با هدف مقابله با بوی نامطبوع، عصاره دانه کرفس به طور معمول به عطرها، روغن های معطر و صابون ها افزوده می شود.

روغن اساسی دانه کرفس

روغن اساسی دانه کرفس می تواند به صورت موضعی برای تسکین دردها و بیماری های مختلف استفاده شود.

ادویه دانه کرفس

ادویه دانه کرفس یه شکل کامل یا پودر به فروش می رسد و می توان آن را به سالادها، ترشی ها و دستورالعمل های دیگر اضافه کرد. ادویه پودر دانه کرفس برای افرادی که در پی جایگزینی برای نمک هستند، انتخاب خوبی است.

دستورالعمل های ساده و سالم حاوی دانه کرفس

در دنیای آشپزی از دانه های کرفس برای بهبود عطر و طعم غذا و سالاد استفاده می شود. با استفاده از ادویه دانه کرفس دیگری نیازی به افزودن ساقه کرفس به غذا برای بهره‌مندی از عطر و طعم آن نخواهید داشت.

چاشنی دانه کرفس برای سالاد

مواد تشکیل دهنده:

نصف فنجان روغن زیتون فوق بکر

2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

1 قاشق چایخوری سرکه سیب

نصف یک پیاز کوچک پوست کنده و نگینی خرد شده

1 قاشق غذاخوری عسل خام

یک چهارم قاشق چایخوری دانه کرفس

مقداری پودر سیر

نمک هیمالیا

پودر فلفل سیاه

روش تهیه:

تمام مواد تشکیل دهنده را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید.

برای بهبود مزه این چاشنی سالاد می توانید نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.

این چاشنی را تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید.

دستورالعمل چای دانه کرفس

مواد تشکیل دهنده:

1 تا 2 قاشق چایخوری دانه کرفس

1 فنجان آب

روش تهیه:

دانه های کرفس را کوبیده و درون آب داغ بریزید.

یک درپوش روی فنجان قرار داده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

این چای را سه بار در روز مصرف کنید.

اگر به دانه های کرفس دسترسی ندارید می توانید از دانه های شوید یا زیره سیاه نیز استفاده کنید. همچنین، می توانید از چند برگ یا ساقه کرفس استفاده کنید زیرا عطر و طعم آنها مشابه هم است.

روغن دانه کرفس

به واسطه رایحه تند و گرم، روغن دانه کرفس بیشتر در عطرها و روغن های معطر استفاده می شود. جدا از رایحه خوشایند، روغن اساسی دانه کرفس می تواند برای تسکین برخی شرایط، از جمله التهاب نیز استفاده شود. از جمله کاربردهای روغن اساسی دانه کرفس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دفع پشه

با چکاندن چند قطره روغن اساسی دانه کرفس در لوسیون بدن خود می توانید خود را در برابر نیش پشه ها محافظت کنید. این گزینه ای طبیعی برای دور کردن حشران مزاحم است.

ضد التهاب

از روغن دانه کرفس می توانید روی قسمت های ملتهب بدن برای تسکین تورم استفاده کنید. البته پیش از استفاده، روغن دانه کرفس را روی بخش کوچکی از پوست امتحان کنید تا از عدم واکنش آلرژیک اطمینان حاصل شود.

تسکین کرامپ های قاعدگی

استفاده از روغن دانه کرفس روی شکم می تواند به کاهش کرامپ ها و درد قاعدگی کمک کند زیرا از خواص ضد گرفتگی ماهیچه سود می برد.

عوارض جانبی دانه کرفس

دانه کرفس می تواند با انواع مختلف داروها واکنش نشان داده و اثر آنها در بدن را کاهش یا افزایش دهد. از جمله داروهایی که نباید با محصولات دانه کرفس استفاده کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لیتیوم: استفاده از محصولات دانه کرفس به همراه مکمل های لیتیوم می تواند به سطوح بالای لیتیوم در خون منجر شود. این شرایط می تواند چگونگی جذب و استفاده از این ماده معدنی در بدن را تغییر دهد.

داروهای تیروئید: لووتیروکسین، یکی از داروهای تیروئید، در صورت مصرف همراه با محصولات دانه کرفس می تواند با کاهش اثرگذاری خود مواجه شود.

داروهای ادرارآور: دانه های کرفس می توانند اثر داروهای ادرارآور را افزایش دهند که ممکن است به کم آبی بدن و عوارض جانبی جدی دیگر منجر شود.

داروهای رقیق کننده خون: دانه کرفس نباید با آسپرین، وارفارین و دیگر داروهای رقیق کننده خون مصرف شود. این محصول حاوی ترکیبات رقیق کننده خون است که می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

مصرف محصولات دانه کرفس برای زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند نیز توصیه نمی شود زیرا پژوهش های کافی برای بررسی آثار احتمالی آنها بر وضعیت بارداری یا کودک انجام نشده است. همچنین، خطر سقط جنین به واسطه ویژگی های رقیق کنندگی خون دانه کرفس وجود دارد.

افرادی که دارای سطوح پایین فشار خون هستند، بیماران مبتلا به التهاب کلیه و افرادی که به گرده درخت فان آلرژی دارند نیز باید از دانه کرفس پرهیز کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پرفشاری خون فشار خون بالا سلامت کرفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۹۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ ️ آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم‌های تولید شده توسط قارچ‌های خاصی است که در دانه‌ها و محصولات کشاورزی مثل بادام زمینی، پنبه، ذرت و بادام درختی یافت می‌شوند. قارچ اصلی آن‌ها که آفلاتوکسین را تولید می‌کند، آسپرگیلوس و آسپرگیلوس پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می‌کنند. قارچ تولید کننده آفلاتوکسین می‌تواند دانه‌ها را در زمین تولید کند که همراه با محصولات اصلی برداشت شود و حتی در انبار‌های ذخیره و نگهداری نیز برود.
افراد با خوردن این محصولات آغشته شده مثل بادام زمینی یا با مصرف گوشت‌ها و محصولات لبنی حیواناتی که این غذا‌ها را خورده اند، ممکن است که در معرض آفلاتوکسین قرار بگیرند. کشاورزان و دیگر کارگران زمین نیز ممکن است از طریق آلودگی‌های تولید شده هنگام فرآیند تولید محصول به آفلاتوکسین مبتلا شوند.

چه سرطان‌هایی با آفلاتوکسین مرتبط هستند؟
قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

چگونه خودمان را کمتر در معرض آفلاتوکسین قرار دهیم؟‌
می‌توانید با خرید محصولاتی از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی فقط از برند اصلی این خطر را کاهش دهید و همچنین قسمت‌های بدون رنگ، کپک زده و چروکیده را نیز از آن جدا کرده و دور بریزید و برای به حداقل رساندن خطر این ماده، سازمان غذا و داروی جهانی غذا‌هایی را که حاوی آفلاتوکسین هستند، مثل کره بادام زمینی و خود بادام زمینی را چک می‌کند که بدون رنگ باشد.  
جالب این جاست که نمی‌توانید سم آفلاتوکسین را ببینید یا بو کنید و همین ذرات کوچک باز هم خطرناک هستند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر این ماده را بیشتر از ۱ گرم مصرف نکنید، خطری برایتان ندارد، یعنی باید کم‌تر از یک قاشق از این ماده در ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم ماده غذایی وجود داشته باشد که آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. 
سم موجود تولید شده توسط قارچ‌های رایجی هستند که در هر جایی از خاک یافت می‌شوند و به همین دلیل احتمال وارد شدن آن‌ها به غذا بعد از برداشت محصول وجود دارد.

دانه‌هایی که از آفلاتوکسین تاثیر می‌گیرند
حبوبات یا محصولات بر پایه حبوبات جزء اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در سراسر جهان هستند. در بین حبوبات، برنج و ذرت بیشترین احتمال برای دارا بودن آفلاتوکسین در شرایط طبیعی را دارند. آفلاتوکسین‌ها می‌توانند هم قبل و هم بعد از برداشت تولید شوند.
گزارشات نشان می‌دهد که برنج بیش از همه مستعد این است که آفلاتوکسین داشته باشد. رشد قارچی نیز بیشتر در اطراف محصولاتی صورت می‌گیرد که رطوبت بیشتری داشته باشند و در نتیجه بی رنگی در غلات به وجود می‌آید که کیفیت آن را نیز دچار مشکل می‌کند.
لوبیا‌ها و بادام زمینی نیز در رژیم‌های غذایی مخصوصا در آفریقا یک مکمل محسوب می‌شوند، اما باز هم احتمال دارا بودن آفلاتوکسین در آن‌ها وجود دارد. میزان رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین‌ها در حبوبات به دما، رطوبت، نوع خاک و محل ذخیره محصولات بستگی دارد.
این ماده را می‌توان در محصولات مختلفی از جمله فلفل سیاه، زردچوبه، هل، میخک، زیره سبز، گشنیز و زنجبیل یافت. علاوه بر وجود آفلاتوکسین در تخم مرغ‌ها و شیر خام گاو گزارش شده است. از آن جایی که دانه‌های تحت تاثیر قرار گرفته به آفلاتوکسین‌ها اجازه می‌دهند که وارد زنجیره غذایی شوند، بنابراین بیشتر تخت تاثیر شرایط اقلیمی قرار خواهند گرفت.

شرایط اقلیمی و ارتباط آن با تولید آفلاتوکسن
تغییرات آب و هوایی مشخصا می‌تواند روی کیفیت و در دسترس بودن غذا‌های مصرفی تاثیرگزار باشد. با افزایش جمعیت در سراسر جهان، تاکید اصلی روی امنیت غذایی مخصوصا غذا‌هایی است که درخواست بیشتری از سمت مصرف کننده دارد.
محتوای آفلاتوکسین می‌تواند روی هزاران کیلومتر از زمین کشاورزی حاوی محصول تاثیر بگذارد که این مناطق معمولا در قسمتی از آسیا، آفریقا و آمریکا هستند که گرم‌تر از بقیه جا‌ها می‌باشند. تغییرات اقلیمی نه تنها می‌تواند باعث افزایش تولید آفلاتوکسین شود، بلکه ساختار کیفی آن را نیز قوی‌تر می‌کند.
محتوای آفلاتوکسین در مراحل اولیه در طول رشد دانه و در مرحله دوم در طول بالغ شدن دانه ایجاد می‌شود. حال هرچقدر که منطقه گرم تر، مرطوب‌تر و یا حتی گرم، اما خشک باشد، این تولید قارچ بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ترنم دانه‌های باران بر شهر سنندج
  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • بازگشت برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی
  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد