Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@23:42:19 GMT

119 فرد مبتلا به تب مالت در کبودراهنگ شناسایی شدند

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۰۴۴۵

119 فرد مبتلا به تب مالت در کبودراهنگ شناسایی شدند

حسن بهرامی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: روستای قهورد آلوده ترین منطقه مبتلا به تب مالت است به گونه ای که شاخص ابتلا اگر 120 در یکصد هزار جمعیت برآورد شده در این روستا 500در یکصد هزار جمعیت است.
وی بیان کرد: سهم شهرستان کبودراهنگ از نظر ابتلا به بیماری تب مالت 16 درصد استان و یک درصد کشور است که باید برای کاهش این آمار چاره ای اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ درباره علت بالا بودن تب مالت توضیح داد: ارتباط مستقیم با دام مهمترین عامل سرایت این بیماری است و 80 درصد جمعیت این شهرستان را روستانشینان تشکیل داده حتی افراد ساکن در شهر نیز با دام در ارتباط هستند.
بهرامی ادامه داد: وجود دامداری در شهرهای شیرین سو، گل تپه و حتی کبودراهنگ گویای این است که بیش از 90 درصد جمعیت این شهرستان با دام در ارتباط هستند بنابراین این وضعیت در بالا بودن آمار مبتلایان تب مالت تاثیر داشته است.
وی همجواری با استان های آلوده به تب مالت، نبود قرنطینه مناسب در مبادی ورودی دام، تمایل اندک روستانشینان به واکسینه کردن دام و ورود دام های آلوده بدون نظارت به شهرستان را از دیگر عوامل بالا بودن میزان شیوع این بیماری در کبودراهنگ برشمرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ گفت: بروز تب مالت موجب لاغر شدن دام و کاهش میزان شیردهی آن می شود بنابراین دامدار برای پیشگیری از ضرر اقتصادی اقدام به فروش دام بیمار به دلال با قیمت اندک می کند.
بهرامی اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته 80 درصد بیماران به علت ارتباط با جنین سقط شده گوسفند به تب مالت مبتلا شدند.
وی توضیح داد: دامداران هنگام خروج جنین سقط شده از بدن گوسفند بدون استفاده از محافظ، جنین خون آلود را در دست گرفته و آن را در گوشه حیاط خانه و داخل فضولات حیوانی قرار می دهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ ادامه داد: تماس مستقیم و بدون استفاده از دستکش به بره سقط شده و قرار دادن آن در گوشه خانه و کوچه، علاوه بر دامدار، خانواده و همسایگان او را نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار می دهد.
بهرامی بیان کرد: دفن نکردن دام سقط شده موجب دریدن آن توسط سگ های ولگرد و انتشار آلودگی و میکروب در سطح روستا نیز می شود.
سال گذشته 926 فرد مبتلا به تب مالت در استان همدان شناسایی شد.
7526/2087
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب ابتلا به بیماری استان همدان خانواده شاخص شبکه بهداشت و درمان منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۰۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس

مهرداد شریفی با اشاره به اینکه ۱۷ آوریل برابر با ۲۹ فروردین به عنوان روز جهانی هموفیلی نامگذاری شده است، گفت: براساس بسته‌های حمایتی ابلاغی وزارت بهداشت، خدمات مورد نیاز به بیماران هموفیلی با هدف کاهش هزینه‌های تشخیص و درمان در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان تنها مرکز جامع هموفیلی دانشگاه ارایه می‌شود.

او ادامه داد: ویزیت بیماران توسط پزشک فوق تخصص خون و سرطان‌شناسی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، تهیه و توزیع فاکتور‌های انعقادی رایگان، تزریق فاکتور‌های نادر انعقادی و فرآورده‌های خونی، آموزش، مشاوره و مددکاری به بیماران مبتلا به هموفیلی ارائه می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه بیشتر بیماران مبتلا به هموفیلی دارای پیشینه خانوادگی خونریزی هستند، ادامه داد: از مجموع بیماران شناسایی شده، حدود ۴۲۲ نفر به هموفیلی نوع A، بالغ بر ۵۵ نفر به هموفیلی نوع B و حدود ۴۴۱ نفر به سایر اختلالات انعقادی مبتلا هستند.

شریفی اضافه کرد: بر همین اساس، ۶۶۷ مرد و ۲۵۱ مورد زن مبتلا به هموفیلی تاکنون در شیراز و شهرستان‌های استان فارس شناسایی شده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: تغذیه سالم، ورزش منظم و مستمر، پرهیز از استرس و فشار‌های روانی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی تا حد قابل توجهی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های خاص پیشگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • آغاز طرح واکسیناسیون سراسری دام علیه بیماری تب مالت از اردیبهشت
  • خونگیری از ۷ هزار راس دام برای تشخیص بیماری مشترک بروسلوز (تب مالت) در تربت حیدریه
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران
  • مبتلایان به دیابت در نیشابور ۳ برابر شد
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور