Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد که خطر بروز مقاومت در برابر آنتی بیوتیک‌ها، امروزه به سطح هشدار رسیده است و تداوم این امر سلامت افراد و جامعه را با مخاطره جدی مواجه می کند.

‌به گزارش ایسنا‌، دکتر فاطمه فاقعی چهارشنبه 28 آذر در جمع خبرنگاران گفت: بیماری عفونی شایع ترین علت مراجعه و بستری بیماران در بیمارستان است که بار مالی بسیاری بر سیستم های بهداشتی وارد می کند و گذشته از هزینه های دارویی، انتخاب آنتی بیوتیک موثر و ایمن در درمان عفونت ها نقش بسزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس دارویی گفت: سرما خوردگی یک بیماری با علت ویروسی و همراه با نشانه های سرفه، آبریزش و احتقان بینی است که اگر چه علایم برای ۵ تا ۱۰ روز باقی می ماند، اما این بیماری خود محدود شونده است‌.

او ادامه داد: در سرما خوردگی ترشحات چرکی بینی و گلو شایع است، اما نمی تواند به صورت قطعی نشان دهنده عفونت باکتریایی باشد، بعضی از نشانه های سرماخوردگی مانند تب و سردرد را می توان با ضد دردهای ساده همانند استامینوفن و مصرف مایعات فراوان تسکین داد یا برای کاهش احتقان بینی می توان از ضد احتقان‌های موضعی استفاده کرد‌.

این دکتر داروساز تاکید کرد: البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که استفاده از این ضداحتقان ها به مقدار بیشتر از پنج روز توصیه نمی شود، زیرا باعث برگشت مجدد احتقان می شود، همچنین استفاده از آنتی هیستامین ها در تسکین نشانه های بیماری کمک کننده است‌.

فاقعی افزود: باکتری ها موجودات زنده هوشمندی هستند که در مقابل ناسازگاری های محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک ها از خود واکنش نشان می دهند؛ به بیان دیگر تغیرات ژنتیکی از جمله جهش در باکتری ها منجر به مقاوم شدن آنها و ظهور باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها می شود‌.

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز مصرف بی رویه، نامناسب یا بیش از اندازه آنتی بیوتیک ها را موجب گسترش مقاومت میکروبی دانست و یادآور شد: میکروب ها با ایجاد ژن مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها این مقاومت را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کنند؛ از این رو تجویز نکردن آنتی بیوتیک در عفونت های ویروسی و مواردی که عفونت باکتریای ثابت نشده است، باید همیشه مدنظر قرار گیرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنتی بیوتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا

به گزارش خبرگزاری مهر، در مقاله‌ای که در مجله Langmuir منتشر شده است، دانشمندان توضیح دادند که بیشتر آزمایش‌هایی که امروز استفاده می‌شود مبتنی بر واکنش‌های آنتی‌ژن و آنتی‌بادی است. ماده فلورسانس یا پروب ذرات رنگی به آنتی‌بادی‌ها وصل می‌شود تا نتیجه مشخص شود. هنگامی که آنتی‌بادی‌ها به ویروسی مانند SARS-COV-۲ می‌چسبند، این پروب‌ها حضور ویروس را اعلام می‌کنند. استفاده از نانوذرات رنگی به دلیل سادگی در اجرای آن و تجهیزات علمی کمی برای انجام آزمایشات بسیار مورد توجه است.

نانوذرات طلا رنگی با ثبات شیمیایی بالا و جذب پلاسمون منحصر به فرد، به طور گسترده به عنوان پروب در آزمایشات ایمنی‌سنجی استفاده می‌شوند. به گفته محققان، چنین موادی دارای تطبیق‌پذیری بالایی هستند و رنگ‌های آن‌ها بر اساس اندازه و شکل تغییر می‌کند. علاوه بر این، سطح آن‌ها را می‌توان با استفاده از ترکیبات تیول اصلاح کرد.

در آزمایش‌های معمولی که از نانوذرات طلا رنگی استفاده می‌کنند، اغلب باید چگالی نوری نانوذرات طلا را تقویت کنند، به طوری که پزشکان بتوانند به راحتی قدرت سیگنال تولید شده توسط تعامل بین آنتی‌بادی‌ها و ماده هدف را اندازه‌گیری کنند. با افزایش میزان نانوذرات طلا می‌توان تا حدی سیگنال را بهبود داد اما مقدار بسیار زیادی از نانوذرات طلا نیاز است. برای حل این مشکل محققان چیدمان جدیدی از نانوذرات طلا ارائه کردند.

محققان روش جدیدی به نام رسوب خودسازمانده (SORP) را پیشنهاد کردند. SORP با حل کردن پلیمرها در حلال‌های آلی کار می‌کند. پس از اینکه حلال آلی توسط تبخیر حذف شد، پلیمرها با هم جمع می‌شوند و ذرات ریز را تشکیل می‌دهند.

هیروشی یابو، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «با استفاده از پلیمرهای تزئین‌شده با نانوذرات طلا که توسط SORP جمع‌آوری شده‌اند، تصمیم گرفتیم ببینیم چقدر در تشخیص ویروس آنفولانزا موثر هستند و آیا حساسیت بیشتری در تشخیص واکنش‌های آنتی‌ژن-آنتی‌بادی دارد یا خیر. روش ما منجر به چگالی نوری بالاتری نسبت به نانوذرات طلا شد.»

یافته‌های این گروه نشان داد که می‌توان از این فناوری در فضای خارج از آزمایشگاه نیز استفاده کرد.

کد خبر 6087499 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • قدردانی از ۸۷ فعال برتر حوزه سلامت خراسان جنوبی
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود