Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام قاسمی، در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به سووالی مبنی بر این که به دنبال حضور وزیر امور خارجه در نشست حزب «ندای ایرانیان» برخی از رسانه ها و منتقدان این اقدام وزیر امور خارجه را حزبی و جناحی قلمداد کرده‌اند و بعضا مدعی شده‌اند  که ظریف به دنبال اهدافی خاصی برای انتخابات ریاست جمهوری سال  ۱۴۰۰ است، تصریح کرد : آقای ظریف یک شخصیت برجسته در عرصه سیاست خارجی و بین الملل است و چون وزیر امور خارجه هستند  با دعوت های  زیادی در داخل و خارج کشور مواجه  هستند که ایشان نیز براساس موقعیت و فرصتی که در اختیار دارند در برخی از این نشست‌ها  شرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که «آقای ظریف گرایش حزبی و جناحی ندارد»، ادامه داد : چندی پیش دبیرکل حزب ندای ایرانیان از ایشان دعوت کرده بودند که در جمع  اعضای این حزب  در مورد سیاست خارجی ایران و مهم ترین اولویت ها و چالش های پیش روی آن، سخنرانی کنند و ایشان نیز به همین دلیل در این نشست حضور پیدا کردند، چنان که در سال ۹۴ نیز در مراسم گرامیداشت یاد شهدای  حزب موتلفه حضور پیدا کردند و به ایراد سخنرانی پرداختند.

وی با بیان این‌که «این حضور به معنای عضویت در یک حزب، حمایت از آن حزب و یا فعالیت حزبی نیست»، تاکید کرد : آقای ظریف به دنبال اهداف خاصی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده نبوده و نیست.

این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود در پاسخ به این سوال که برخی از منتقدان به  سخنان ظریف در این نشست  نیز انتقاداتی وارد کرده  و آن را حزبی و جناحی عنوان کرده‌اند، خاطر نشان کرد : نمی توان انتظار داشت وزیر امور خارجه در جایگاه عالی ترین مقام دستگاه دیپلماسی کشور، در برابر هجمه ها، انتقادات و گاه بی انصافی های سیاسی و جناحی که بعضا  به کارکنان این وزارتخانه انجام می شود، به صورت کامل سکوت کند. ایشان هیچ وقت و شاید بتوان گفت به ندرت به صورت مستقیم نقدهای صنفی را پاسخ می دهند ولی آنجایی که این انتقادات که بعضا همراه با بی انصافی است، به نوع نگاه و رویکرد افراد و جریان های سیاسی به پدیده های جاری و ساری در سیاست خارجی بر  می گردد، قطعا ایشان بر خود وظیفه می داند که به تبیین دیدگاه های خود و اصول فکری که در حال حاضر سیاست خارجی بر آن استوار است، بپردازد.  

سخنگوی وزارت خارجه در همین راستا  خاطرنشان کرد :قطعا تفاوت در نوع نگاه به پدیده های سیاست خارجی به معنی مخالفت با اصول و چارچوب مدون در سیاست خارجی نظام و کشور و  یا عضویت وزیر امور خارجه در یک حزب خاص نیست. ایشان هر جا که حضور داشته است مسائل را از زاویه سیاست خارجی و روابط بین الملل دیده و تفسیر و تبیین کرده است.

وی  افزود: آقای ظریف علاوه بر بیش از ۳۰ سال تجربه مستقیم و  حضور بدون انقطاع در عرصه سیاست خارجی  و روابط بین الملل، از اساتید برجسته دانشگاه در این رشته نیز است و در مورد تحولات منطقه ای و روندهای جهانی دارای نظریه و دیدگاه علمی و آکادمیک خود است و همواره  تلاش کرده است در چارچوب اصول خدشه ناپذیر سیاست خارجی نظام، آنها را در زندگی حرفه ای خود بکار گیرد و متناسب با نیازمندی ها و ضرورت های راهبردی کشور، آنها را در سیاست خارجی کشور ترجمه و عملی کند.

 قاسمی در پایان با تاکید بر این‌که «بنا به اذعان بسیاری از کارشناسان ،صاحب نظران و حتی منتقدان دلسوز ،آقای ظریف  یکی از  سرمایه های اجتماعی ایران است»  گفت : متاسفانه  گه گاه شاهد برخورد غیر منصفانه با شخصیت های موثر نظام  از دیر باز و بعد انقلاب بوده ایم  که قطعا  این موضوع خسارات های زیادی را به کشور تحمیل می کند .

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تشریح کرد. - اخبار سیاسی -

حسین محمدصالحی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون متبوعش، اظهار کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شهریور ماه سال 1399 در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس به تصویب رسید و برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد و نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه 11 آبان ماه همان سال با آن موافقت کردند.

وی یادآور شد: این طرح قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 1400، مرحله به مرحله در کمیسیون امور داخلی کشور بررسی شد و سپس به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید، شورای نگهبان نیز این طرح مجلس را تایید کرد اما در مجمع تشخیص مصلحت مباحثی پیرامون این طرح مطرح شد که نهایتا کنار گذاشته شد.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: اکنون طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرار ندارد اما اگر فرصت باقی بود و در دستور کار کمیسیون قرار گرفت مجلس تلاش خواهد کرد تا اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را نیز مانند قانون انتخابات مجلس و شوراها به سرانجام برساند.

محمدصالحی بیان کرد: به دلیل فشردگی کار کمیسیون در سال گذشته و قرار گرفتن اولویت‌هایی از جمله طرح شفافیت و ساماندهی تجمعات، لایحه برنامه هفتم و پس از آن بودجه سنواتی ،  امکان رسیدگی به این طرح در کمیسیون وجود نداشت و رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری از دستورکار کمیسیون شوراها خارج شد.

وی بیان کرد: امکان دارد که طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در سال جدید و تا قبل از پایان عمر مجلس یازدهم در دستورکار کمیسیون شوراها قرار گیرد تا این طرح نیز تعیین تکلیف شود.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه با تصویب طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری تغییراتی در شرایط نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ایجاد می‌شود،  گفت: بر اساس طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری قرار است مواردی از جمله بحث تایید صلاحیت‌ها، موضوع شرایط کاندیداها از مدرک تحصیلی تا موضوع رجل سیاسی و همچنین ایجاد شرایطی برای ثبت‌نام نامزدها اصلاح شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • نشست وزیر خارجه ایران با سفرای کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • سخنگوی وزارت خارجه، وتوی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را به شدت محکوم کرد
  • هاشمی پیگیر عدم‌حضور سرپرست‌ها در انتخابات/ مبینی نمی‌آید؟
  • سخنگوی وزارت خارجه : تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیریم
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعا‌های اخیر سران اروپا و وزرای گروه هفت
  • پریدر استعفایش را پس گرفت و نیامد/ ثبت نام ۱۵ کاندیدا برای ریاست شطرنج
  • دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران‌ در ترکیه با وزیر امور خارجه
  • واکنش باکو به تهدید و فشارهای فرانسه
  • پیام سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت روز ارتش
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟