Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@16:45:41 GMT

جزئیات کشف منابع گاز طبیعی در دریای عمان

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۰۸۹۳

به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، زمستان دو سال گذشته بود که سیدصالح هندی - مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت - به ایسنا از کسب نتایج امیدوارکننده‌ از کشف هیدرات گازی در دریای عمان خبر داد و گفت: در دریای عمان، منابع غیرمتعارف خوبی وجود دارد. البته تا حفاری صورت نگیرد، نمی‌توان عدد دقیقی در این زمینه ارائه کرد اما با رایزنی‌های صورت‌گرفته، پیش‌بینی می‌شود انتهای برنامه ۵ ساله ششم در دریای عمان، یک چاه‌ اکتشافی برای هیدرات‌های گازی حفر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش توسط پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده بود.

منابع غیرمتعارف چه منابعی هستند؟

منابع غیرمتعارف منابعی هستند که به‌دلیل خصوصیات خاصی که سنگ مخزن دارد، همان جایی که نفت و گاز ایجاد می‌شود، به تله می‌افتند و حرکت نمی‌کنند. در مدیریت اکتشاف، بررسی و مطالعه سه منبع غیرمتعارف هیدرات‌های گازی، شیل‌های گازی و شیل‌های نفتی در دستور کار قرار دارد. البته این منابع در حد مطالعات و شناسایی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

شرایط منابع کشف شده در دریای عمان

در این راستا، هندی اخیرا درباره کشف منابع گازی در دریای عمان توضیح داد: وجود هیدرات‌های گازی و گاز طبیعی در دریای عمان تایید شده است. البته این منابع در عمق آب بالای ۸۰۰ متر بوده و حفر چاه اکتشافی در این عمق، بسیار گران‌قیمت است. سرمایه مورد نیاز برای حفر چاه‌های اکتشافی در این منطقه، ۳۰۰ میلیون دلار و ۳۰۰ میلیارد تومان است و زمانی که وزارت نفت تصمیم گرفت، فاز ۲ شناسایی هیدرات‌ها به‌صورت مطالعاتی باشد، این کار صورت می‌گیرد.

مزایای کشف منابع گازی در دریای عمان

هرگونه اقدام توسعه‎ای در منطقه راهبردی مکران که نگاه ویژه‎ای به آن وجود دارد، حائز اهمیت است و نزدیکی به آب‎های آزاد، نزدیکی به بازار پاکستان و ... بر این اهمیت می‎افزاید. نزدیکی به دریای آزاد، نزدیکی به پاکستان به‌عنوان هدف صادرات گاز و این‌که دریای عمان بعد از تنگه هرمز قرار دارد، از مزایای کشف منابع در دریای عمان است از سوی دیگر .گاز در سال‌های آتی، نقش اثرگذارتری در بازار انرژی جهان ایفا می‌کند و نیاز بخش انرژی بیش‌تر به این حوزه معطوف خواهد شد، از این رو کار در حوزه شناسایی و استحصال منابع گازی متعارف و غیرمتعارف در آینده اهمیت ‎ بیش‌تری خواهد داشت.

قدم دوم اکتشاف برای منابع گازی

بر اساس این گزارش، قرارداد فاز دوم طرح پژوهشی هیدرات‎های گازی بین مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد .این قرارداد دوشنبه، ۲۶ آذرماه بین سیدصالح هندی، مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد و در ادامه قرارداد فاز نخست این طرح پژوهشی در دستور کار قرار گرفته است؛ مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، بودجه آن را تامین می‌کند و مدت زمان اجرای آن ۴۸ ماه تعیین شده است.

با اجرای فاز نخست این طرح، منابع هیدرات گازی و گاز طبیعی (منابع متعارف و غیرمتعارف) در دریای عمان شناسایی شد که با توجه به هزینه بالای فعالیت اکتشافی در آب‎های عمیق این منطقه، تصمیم‎ گرفته شد که برای افزایش قطعیت نتایج، فاز دوم این طرح پژوهشی نیز اجرا شود که به قرارداد منتهی شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۰۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسن شکری عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران از اجرای طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند خبر داد و اظهار کرد: این طرح به منظور ترویج فرهنگ درخت‌کاری‌اجرا شده است.

وی گفت: با هدف تحقق تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص پویش ایران سرسبز - ایران قوی و طرح کاشت یک میلیارد درخت به مدت چهار سال، «طرح هر مدرسه یک نهالستان» برای دانش‌آموزان مدارس ابتدایی سطح شهرستان دماوند در حال اجراست.

شکری افزود: در همین راستا کارگاه آموزشی یک روزه مدرسه ابتدایی خواهران بابایی دماوند در نهالستان و ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی شمس منابع طبیعی شهرستان دماوند برگزار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دماوند عوان کرد: در این برنامه کارشناسان واحد جنگل اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند در مورد اهمیت درختکاری، حفظ طبیعت، نحوه کاشت بذر و نگهداری و مراقبت از آن را به دانش‌آموزان آموزش دادند.

شکری تصریح کرد: همچنین در این برنامه جهت دریافت کارت همیار طبیعت از دانش‌آموزان دعوت به عمل آمد تا با تحویل مدارک شناسایی به واحد آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند مراجعه و ثبت‌نام کنند.

کد خبر 6097471

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه