Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@10:44:12 GMT

تاثیر سیستم ایمنی بیش‌فعال بر سندرم خستگی مزمن

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۳۶۶۰

تاثیر سیستم ایمنی بیش‌فعال بر سندرم خستگی مزمن

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد سندرم خستگی مزمن می‌تواند از یک سیستم ایمنی "بیش‌فعال" ناشی شود.

به گزارش ایسنا، سندرم خستگی مزمن که باعث می‌شود فرد دچار احساس خستگی مفرط شود می‌تواند از سیستم ایمنی بیش فعال ناشی شود.

پزشکان انگلیسی اظهار داشتند: واکنش ایمنی مفرط عامل خستگی‌های طولانی مدت به حساب می‌آید و می‌تواند توضیح دهنده چگونگی شروع فرآیند این بیماری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته متخصصان انگلیسی، این مطالعه اولین تحقیقی است که به بررسی نقش سیستم ایمنی در ابتلا به سندرم خستگی مزمن پرداخته‌ است. همچنین در بیشتر مبتلایان به این سندرم مشاهده می‌شود که این بیماران در مراحل اولیه شروع این عارضه به نوعی عفونت از جمله سرماخوردگی و دیگر عفونت‌های ویروسی مبتلا بوده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۲۵۰ هزار نفر از مردم انگلیس و ۱۷ میلیون نفر از مردم سراسر جهان به عارضه سندرم خستگی مزمن مبتلا هستند. همچنین طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا تقریبا ۸۳۶ هزار تا ۲.۵ میلیون نفر از مردم این کشور به این سندرم دچار هستند.

متخصصان به منظور مشخص شدن این رابطه بررسی‌هایی را روی روش درمانی عفونت مزمن هپاتیت C موسوم به "اینترفرون آلفا" انجام دادند زیرا این شیوه درمان می‌تواند موجب خستگی مزمن در برخی از بیماران شود. همچنین روش درمان با اینترفرون آلفا همچون عفونت‌های شدید بر سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارد.

متخصصان به ارزیابی فعالیت سیستم ایمنی و خستگی در ۵۵ بیماری که درمان هپاتیت C را دریافت کردند، پرداختند. همچنین این بیماران قبل و بعد از فرآیند درمان و در مدت زمان انجام آن تحت کنترل قرار گرفتند. از میان این افراد ۱۸ بیمار یعنی حدود یک سوم از آنان به عارضه خستگی ممتد دچار شدند که احساس خستگی در آنان شش ماه بعد از درمان نیز ادامه داشته است.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، همچنین مشاهده شد در بیمارانی که خستگی ممتد را تجربه کرده‌اند واکنش سیستم ایمنی بیشتر بوده‌ است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سندرم خستگی مزمن سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی فوق تخصص جراحی پلاستیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از دارو‌های خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی خصوصا در سه ماه اول می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آنها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولا زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • انواع گل مژه و درمان آن
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / آخرین وضعیت درمان