Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان اینکه خوداتکایی ایران در صنعت کشاورزی ۹۵ درصد است، گفت: تحریم‌ها نتوانسته به کشاورزی آسیب بزند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور امروز در نشست خبری با بیان اینکه خوداتکایی ایران در صنعت مکانیزاسیون کشاورزی به ۹۵ درصد رسیده است، گفت: تحریم‌ها در بخش کشاورزی نتوانسته آسیب بزند و در شرایط تحریم کشاورزان ما بهره‌ورتر کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان اینکه ما در شرایط تحریم باید بیشتر به هم کمک کنیم و بیشتر در کنار هم باشیم، گفت: کشاورزی از بخش‌هایی است که اثرات تحریم در آن نمی‌تواند ظاهر شود به خاطر اینکه اکثر مؤلفه‌هایی که در بخش کشاورزی و صنعت مکانیزاسیون کشاورزی استفاده می‌شود در داخل کشور تولید می‌شود.

وی در ادامه به اهمیت مکانیزاسیون کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: زمانی که زمین‌های کشاورزی مکانیزه می‌شوند و ادوات کشاورزی برای انجام مراحل کاشت، داشت و برداشت استفاده می‌شود تولید افزایش یافته و قیمت تمام شده کاهش می‌یابد و درآمد کشاورزان بالا می‌رود.

عباسی گفت: در حال حاضر مکانیزاسیون ۳۵ درصد در افزایش تولید محصولات کشاورزی نقش دارد و در برخی محصولات مانند برنج مکانیزاسیون به ۸۰ درصد رسیده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان اینکه دو برنامه ۵ ساله و ۷ ساله در وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش مکانیزاسیون اجرا می‌شود، گفت: در ۵ سال نخست ۶۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه مکانیزاسیون و در قالب تسهیلات سرمایه‌گذاری شد.

*مکانیزاسیون ۸۰ درصدی در برداشت برنج

به گفته عباسی، نتیجه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه مکانیزاسیون آن شده است که در کشت و کار برنج ضریب مکانیزاسیون به ۸۰ درصد رسیده و ضایعات برنج به کمتر از یک درصد کاهش یافته است. این در حالی است که ضایعات برنج پیش از این ۱۰ تا ۱۲ درصد بود.

وی همچنین گفت: در حال حاضر ۸.۲ میلیون هکتار گندم و جوی آبی و دیم کشور از طریق ماشین‌آلات کشاورزی با ضایعات کمتر از ۴ درصد برداشت می‌شود و همچنین ۷۵ درصد مراحل کاشت و ۹۵ درصد برداشت این غلات توسط ماشین‌آلات است که پیش از این، این رقم حدود ۴۵ درصد بود. ضایعات برداشت گندم و جو هم از ۴ درصد به ۷.۵ درصد کاهش یافته است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور همچنین گفت: در کشت محصولات ردیفی مانند ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای هم ۹۹ درصد به صورت مکانیزه کشت و برداشت می‌شود.

عباسی با بیان اینکه طی ۵ سال گذشته ۹۷ هزار تراکتور در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است، گفت: ۲۱۰۰ دستگاه ماشین برداشت غلات و ۷ هزار دستگاه تراکتور باغبانی وارد این بخش شده است.

وی با بیان اینکه توسعه کشاورزی حفاظت خاک از برنامه‌های این مرکز است، گفت: ۷۵ نوع ماشین کشاورزی حفاظتی استانداردسازی شده و ۲۰ هزار دستگاه ماشین‌آلات کشاورزی حفاظتی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

*کشاورزی حفاظتی در ۲ میلیون هکتار زمین کشاورزی

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور گفت: «۲ میلیون هکتار اراضی کشور تحت پوشش کشاورزی حفاظتی است و تا پایان برنامه ششم در ۴۵ درصد اراضی کشور کشاورزی حفاظتی خاک اجرا می‌شود».

در کشاورزی حفاظتی خاک به خاطر اینکه حداقل عملیات شخم و آماده‌سازی انجام می‌شود فرسایش خاک به حداقل رسیده و بهره‌وری آب افزایش می‌یابد و در طی یک فصل زراعی حداقل دو مرحله آب کمتر استفاده می‌شود که می‌تواند انقلابی را در کاهش مصرف آب کشاورزی ایجاد کند.

*ساخت سامانه ضد تگرک

عباسی در ادامه به ورود مرکز مکانیزاسیون به فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: سامانه‌های ضدتگرگ با امواج صوتی توسط این مرکز راه‌اندازی شده که می‌تواند از وقوع خسارت تگرگ به محصولات کشاورزی جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه این فناوری از ارمنستان وارد کشور شده و در داخل بومی‌سازی شده است، گفت: در حال حاضر این دستگاه‌ها در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی نصب شده و حتی ایران خودرو هم برای جلوگیری از خسارت‌های سرما به خودرو‌ها در پارکینگ‌های بیرونی استفاده می‌کند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان اینکه ۶۰۰ هزار هکتار اراضی کشور سالانه از سرمازدگی و تگرگ خسارت می‌بیند، گفت: خسارت این‌ها ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است که با ورود این سامانه به بخش کشاورزی می‌توان از خسارت‌های زیاد جلوگیری کرد.

عباسی در ادامه به مشکلات مرتبط این بخش با صنعت اشاره کرد و گفت: طی چند ماه گذشته قیمت لاستیک ماشین‌آلات کشاورزی دو برابر شده است و کشاورزان توان پرداخت آن را ندارند.

وی از موافقت با بخش صنعت برای ارائه سهمیه لاستیک به بهره‌برداران کشاورزی خبر داد و گفت: سالانه این بخش نیاز به ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک دارد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور همچنین گفت: در زمینه سوخت کشاورزان هم باید کارت سوخت برای ماشین‌آلات کشاورزی صادر شود. ۸ درصد مصرف سوخت در حوزه کشاورزی است که ۴ درصد آن در بخش مکانیزاسیون انجام می‌شود.

عباسی همچنین از تخفیف ۳۰ درصدی بیمه برای کشاورزانی که ماشین‌آلات خود را بیمه می‌کنند خبر داد و گفت: بیمه ماشین‌آلات می‌تواند امنیت آن‌ها را تضمین کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به استانداردسازی ماشین‌آلات و لوازم کشاورزی و آبیاری بر اساس تفاهمی که با سازمان وزارت جهاد با سازمان استاندارد دارد خبر داد و گفت: ماشین‌آلات کشاورزی روز به روز استانداردتر می‌شود و به استاندارد‌های جهانی نزدیک می‌شود.

*نیاز به ۲۵۰ میلیون دلار ارز در مکانیزاسیون کشاورزی

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور گفت: میزان ارزی که برای بخش مکانیزاسیون برآورد شده سالانه ۲۵۰ میلیون دلار است و در صورتی که این ارز تخصیص داده شود قیمت ماشین‌آلات ضروری در بخش کشاورزی با افزایش قیمت مواجه نمی‌شود.

وی در ادامه به دستور وزیر جهاد برای بانک کشاورزی به منظور پرداخت ۴۸ ساعته تسهیلات حوزه مکانیزاسیون خبر داد و گفت: در صورتی که پرونده‌های متقاضیان تکمیل باشد این تسهیلات دو روزه پرداخت می‌شود.

به گزارش فارس، صحبت‌های این مسئول برای پرداخت دو روزه تسهیلات از سوی بانک کشاورزی در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از کشاورزان در زمینه ارائه تسهیلات از سوی بانک‌ها انتقادات زیادی دارند.

*برگزاری نمایشگاه ماشین‌آلات کشاورزی در ۲۱ دی

در ادامه علیرضا صدر مجری سومین نمایشگاه ماشین‌آلات کشاورزی هم گفت: این نمایشگاه از ۲۱ تا ۲۴ دی ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی برگزار خواهد شد، ۱۷۰ شرکت در آن ثبت‌نام کرده‌اند که پیش‌بینی می‌شود تعداد شرکت‌ها به ۲۴۰ برسد.

وی گفت: شرکت‌های چینی، آلمانی، ایتالیایی و فرانسوی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

صدر با اشاره به حضور شرکت‌های چینی در این نمایشگاه، گفت: حضور آن‌ها نشان می‌دهد که تحریم‌ها در این حوزه بی‌تأثیر است و ما باید از این فرصت‌ها استفاده بیشتری کنیم.

وی همچنین گفت: در کنار این نمایشگاه سمپوزیوم علمی در حوزه مکانیزاسیون و ۱۴ کارگاه مرتبط با بخش کشاورزی برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خود اتکایی محصولات کشاورزی تحریم مکانیزاسیون کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۴۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره شرایط اقتصادی کشور و اصلاح سیاست‌های ارزی دولت اظهار کرد: در کشور در حوزه ارزی نیاز‌های کاذب و واقعی داریم و دولت باید تمرکز خود را بر نیاز‌های واقعی بگذارد و اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره نزند. ما باید با تهاتر و استفاده از سایر ارز‌های کشور‌هایی که از نظر راهبردی با ما ارتباط دارند و سایر شیوه‌هایی که داریم تلاش کنیم نیاز واقعی به ارز را کاهش دهیم.

وی ادامه داد:با صادرات ویژه و تولید صادرات محور تلاش کنیم که ارز آوری را در کشور به صورت جدی پیگیری کنیم و اگر این اتفاق عملی شود، قطعا نیاز واقعی به ارز کاهش پیدا می‌کند و ما می‌توانیم به راحتی پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.  

منتخب مردم سبزوار برای مجلس دوازدهم افزود: تا زمانی که نگاه سرمایه‌ای به ارز داشته باشیم و افراد ارز را مانند یک کالا مبادله کنند و عرضه و تقاضا تعیین تکلیف کنند همین مشکلات وجود خواهد داشت؛ بنابراین مسئولان ما باید بدانند که در بحث ارز باید تلاش کنیم قانون مالیات بر عایدی سرمایه را به نتیجه برسانیم. در این زمینه  شورای نگهبان می‌تواند کمک کند که در همین مجلس این موضوع را به نتیجه برسانیم.

محبی تاکید کرد: قانون مالیات بر عایدی سرمایه مشکلات ما را حل خواهد کرد. این قانون باعث می‌شود که نقدینکی به جای آن که به سمت سوداگری ارز رود به سمت تولید برود. تا زمانی که تولید در کشور به صورت جدی سود آوری برای مردم نداشته باشد قطعا رفتن به سمت دلالی ارز و سایر مشکلات در این حوزه وجود خواهد داشت و این‌ها همه ما را دچار مشکل خواهد کرد  و اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • ایجاد 13 هزار فرصت شغلی جدید در بخش‌های صنعت، خدمات و کشاورزی در استان
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد