Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:09:10 GMT

تحمیل شرایط فرزندان یا سرای آرامش سالمندان

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۵۲۰۹

تحمیل شرایط فرزندان یا سرای آرامش سالمندان

ارومیه - ایرنا - گاهی شرایط زندگی موجب می شود تا سالخوردگان به دور از خانه و در سراهای سالمندان گذر عمر کنند به طوری که در حال حاضر 13 مرکز نگهداری سالمندان در آذربایجان غربی فعالیت دارد و بار احساسات تلخ و شیرین 417 سالخورد را بر دوش می کشد.

به گزارش ایرنا، وجود مادران و پدران سالخورده ای که همچون قبل توان خدمت به فرزندان و رسیدگی به خانواده خود را ندارند، در خانه ها موجب خیر و برکت الهی بوده و در آیات و احادیث بسیاری نسبت به احترام والدین پس از اطاعت خداوند سفارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مادرانی که در زمستان های سخت و طولانی سال های دور امکانات امروز را نداشتند و در تمام مدتی که کودکان مشغول بچگی بودند، با شکستن آب حوض یخ زده به شست و شوی لباس های آنان می پرداخته اند و روی والور خوراک پزی برایشان غذا می پخته اند.
پدرانی فرتوت و پیر که روزگاری قدرتمند و جوان بودند و بارهای مشکلات و سختی ها را از دوش خانواده و فرزندان خود برمی داشته اند تا آنان به قله های موفقیت برسند.
«مش اکبر» پیرمرد 78 ساله ای که در کنج خانه سالمندان به پنجره ای خیره شده است در مورد حضورش در این سرا چنین می گوید: نمی خواستم به خاطر من عروس هایم با پسرانم بدخلقی کنند؛ دیگر زمان از دستم رفته است و همین که فرزندانم شاد باشند برایم کافی است.
وی ادامه داد: هرازگاهی نوه هایم برای دیدنم به اینجا سر می زنند که مایه دلخوشی من است، گروه های دانشجویی و برخی مسوولان هم در ایام مختلف و مناسبت ها به مراکز نگهداری سالمندان سرکشی می کنند.
چقدر غم انگیز است که سالخوردگان را همچون لوازم زندگی از رده خارج کنیم، چقدر دردناک است وقتی از گوشه و کنار و فضای مجازی می شنویم فرزندانی سنگ دل پدر یا مادر پیر خود را که دچار فراموشی یا بیماری آلزایمر شده اند را در گوشه و کنار شهر رها می کنند تا بهزیستی آنان را پیدا کند و در سراهای سالمندان اسکان دهد.
حتی در یکی از دیدارهایی که از سرای سالمندان حضرت زهرا (س) ارومیه داشتم، با زنی که سنش به کمتر از 40 سال می خورد روبرو شدم، به گمانم نامش لیلا بود؛ وقتی از او دلیل حضورش را در سرای سالمندان که هنوز فاصله بسیاری با سالمندی داشت جویا شدم قطره اشک حلقه زده در چشمانش را پاک کرد و بغضش را فرو خورد.
«لیلا» گفت: پس از فوت پدر و مادرم به فاصله کمی از همدیگر، برادرانم که نمی خواستند زحمت نگهداری از خواهر را به دوش بکشند و با همسران خود بحث کنند، تصمیم بر این گرفتند مرا که هیچ سوادی هم ندارم برای آرامش خودشان در خانه سالمندان رها کرده و رد و نشان خود را پاک کنند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی نیز در مورد تعداد و وضعیت این مراکز گفت: در حال حاضر 13 مرکز نگهداری سالمندان در آذربایجان غربی فعالیت می کند که به نگهداری از سالمندان مرد و زن در شهرهای مختلف استان اشتغال دارد.
سعید فریور افزود: بیش از 417 سالمند مرد و زن در شهرهای مختلف استان در سراهای سالمندان زندگی می کنند که از این تعداد 238 سالمند در سراهای سالمندان ارومیه حضور دارند.
وی با تاکید بر این نکته که بهترین محل زندگی برای سالمندان خانه است، اختصاص اعتبار کمک هزینه نگهداری این بزرگان را در منزل از مهمترین راهکارها و اهداف بهزیستی عنوان کرد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی افزود: دولت در راستای حمایت از سالمندان میزان مشخصی یارانه به ازای هر فرد اختصاص داده که این یارانه در مراکز بر اساس درجه یک و درجه 2 اعطا می شود.
فریور با اشاره به مبلغ یارانه ای که برای هر مرکز داده می شود، ابراز کرد: میزان یارانه در مراکز درجه یک 640 هزار تومان به ازای هر نفر بوده و در مراکز درجه 2 این یارانه مبلغ 583 هزار تومان است.
عده ای مشکلات مالی و دشواری های زندگی را سبب رهاکردن والدین خود در آسایشگاه های سالمندان عنوان کرده و خانواده های فقیر نگهداری سالمند را باری بر دوش نان آور خانواده عنوان می کنند حال آنکه در روایت ها و باورهای ما وجود پدر و مادر و بزرگان مایه رحمت و برکت دانسته می شود و پس از حضور آنان در خانه های سالمندان هیچ رونق اقتصادی چشمگیری در زندگی این افراد مشاهده نمی شود.
برخی دیگر هم با بهانه تراشی های بنی اسرائیلی اعتراف نمی کنند که به دنبال راحت طلبی هستند و با اعزام سالمندان به آسایشگاه ها خواهان آسایش بیشتر و تفریح خود هستند؛ در حالی که این پدران و مادران برای بزرگ کردن فرزندانشان در جوانی از آسایش خود گذشتند و فداکاری های بسیاری کردند و امروز شایسته و لایق این نامهربانی ها نیستند.
پدر و مادر تنها کسانی هستند که با وجود بدرفتاری و نامهربانی های فرزندانشان باز هم برای خوشبختی و خوشحالی بچه هایشان دست به دعا برمی دارند و همواره دلشان به روی محبت فرزندانشان باز است؛ چشم های منتظری که به پنجره آسایشگاه دوخته شده تا بلکه فرزندش از در بیاید و او را با خود به خانه بازگرداند.
مدیر و موسس خانه سالمندان آباء ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سالمندان که شامل گروه سنی بالای 60 سال هستند با دلخوشی و از روی علاقه حاضر به سکونت در سرای سالمندان نمی شوند اما گاهی شرایط زندگی به گونه ای رقم می خورد که آنان به اجبار باید خانه و محل زندگی خود را به سرای سالمندان تغییر دهند.
«ساعد حسینی» افزود: گاهی بر اثر کهولت سن بیماری هایی بر افراد عارض می شود که اعضای خانواده قادر به نگهداری از سالمند نیستند و از روی ناچاری به دلیل مشغله های کاری و زندگی خود پدر یا مادر سالمند را به سرای نگهداری از سالمندان می سپارند.
وی اظهار داشت: گاهی نیز فرزندان فرد سالمند در خارج از کشور بوده و امکان نگهداری و رسیدگی به والدین پیر خود را ندارند که در این صورت سرای سالمندان تبدیل به مرکزی به گرمی خانه شده و فرد از تنهایی رها می شود.
حسینی با اشاره به جمعیت رو به رشد سالمندان در جامعه گفت: جمعیت سالمند کشور روند رو به رشدی به خود گرفته است و طی 20 سال آینده 25 درصد جمعیت را سالمندان تشکیل می دهند.
به گزارش ایرنا یکی از مزیت های حضور سالمندان در مراکز نگهداری، احساس همدلی با گروه همسالان خود و نداشتن حس تنهایی و دوری از جامعه است که فرد با حضور در جمع سالمندان احساس خرسندی پیدا می کند، بنابراین همیشه هم این حضور به معنی بی وفایی فرزندان نیست و تاثیرات مثبتی را در افراد سالمند دارد.
یکی از مهم ترین خواسته های سالمندان در مراکز نگهداری از سالمندان نداشتن حس تنهایی و ملاقات مستمر فرزندان است تا حس جدایی از خانواده را نداشته باشند.
417 سالمند مرد و زن در 13 مرکز که در هفت شهر ماکو، ارومیه، خوی، بوکان، سلماس، نقده و مهاباد قرار دارد، نگهداری می شوند.
9918/3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سالمندان بهزيستي آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۵۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخاذی با مهریه سنگین!

فریب خوردم، باورم نمی شد این گونه مرا سرکیسه کند! روزی که به عنوان منشی مطب استخدامش کردم،هیچ گاه به ذهنم نمی رسید که او با ترفند خاصی به من نزدیک شود تا جایی که مهربانی ها و از خود گذشتگی های همسرم را از یاد بردم و ...

به گزارش خراسان، این ها بخشی از اظهارات پزشک متخصص امور درمانی است که از 3 سال قبل با منشی مطب خودش به طور پنهانی ازدواج کرده بود و اکنون با افشای این ازدواج پنهانی و درحالی که هووها با یکدیگر در کلانتری درگیر شده بودند،شکایتی را به اتهام اخاذی از همسر صیغه ای اش مطرح کرد. در همین حال «سوسن» همسر اول این پزشک که دستانش از شدت خشم می لرزید درباره قصه زندگی اش به مشاور و مددکار اجتماعی احمد آباد مشهد گفت:24سال قبل، زمانی با«نعیم»ازدواج کردم که او دیپلم داشت و تازه خدمت سربازی را به پایان رسانده بود، اما من حمایتش کردم و با تحمل سختی های زندگی، نامزدم را به ادامه تحصیل تشویق کردم .بالاخره او در رشته پزشکی یکی از استان های کشور پذیرفته شد و من هم با خوشحالی همه تلخکامی های روزگار را تحمل کردم تا 8 سال تحصیل او به پایان رسید و به مشهد بازگشت. در این مدت همسرم اصرار می کرد تا من هم ادامه تحصیل بدهم ولی حالا 3فرزند قد و نیم قد داشتم و نمی توانستم درس بخوانم.

این درحالی بود که «نعیم»مدام مدرک پزشکی اش را برسرم می کوبید و مرا به خاطر داشتن مدرک دیپلم تحقیر می کرد. بالاخره تصمیم گرفتم پرستاری برای فرزندانم پیدا کنم تا بتوانم به تحصیل بپردازم ولی در همین زمان متوجه شدم که فرزند چهارم را نیز باردار هستم. این بود که درس و دانشگاه را از ذهنم بیرون کردم و به امور خانه داری و تربیت فرزندانم پرداختم.

اما روابط عاطفی بین من و «نعیم» هر روز سردتر می شد این درحالی بود که او در دوره تخصص نیز شرکت کرد و 2 سال بعد به عنوان پزشک متخصص مطب خودش را هم راه اندازی کرد. در این میان اما روابط او با منشی های مطبش مرا بسیار آزار می داد چرا که احساس می کردم این گونه رفتارها خارج از عرف و بسیار نامتعارف است. بارها به فکر طلاق افتادم اما خانواده ام مرا حمایت نکردند و من مجبور بودم این گونه تحقیرهای آشکار را تحمل کنم.

او با تماس های پنهانی و پیامک های زننده ای که برای خانم ها می فرستاد مرا زجر می داد. با وجود این اعتراض ها و ناراحتی هایم نیز فایده ای نداشت و اوضاع مدام بدتر می شد تا این که چند سال قبل متوجه شدم «نعیم»از 3سال قبل زنی را به عقد موقت خودش درآورده است و آن زن هم مهریه ای به اندازه یک خانه مجلل و یک خودروی خارجی از او گرفته و به دنبال سرنوشت خودش رفته بود اما همسرم برای جلوگیری از آبروریزی ،همه مهریه اش را به او داد و صدایش درنیامد!

از این موارد در زندگی 24 ساله ام با «نعیم»بازهم دیده بودم ولی کاری نمی توانستم انجام بدهم تا این که فهمیدم او برای منشی مطب نیز خانه ای در بهترین نقطه شهر اجاره کرده ویک خودروی خارجی گران قیمت نیز برایش خریده است. خلاصه با تعقیب همسرم،نشانی منزل آن زن را پیدا کردم و به درخانه اش رفتم. آن جا بود که باهم درگیر شدیم و پلیس 110 ما رابه کلانتری هدایت کرد.

دراین شرایط پزشک متخصص که خود را به کلانتری رسانده بود با بیان این که فریب خورده است و قدر زحمات و مهربانی های همسر اولش را ندانسته، به مشاور کلانتری گفت:5 سال قبل این زن جوان را به عنوان منشی استخدام کردم. او خیلی زود با چرب زبانی در جریان امور مالی من قرار گرفت به طوری که دیگر همه موضوعات اقتصادی و مالی را انجام می داد. پس از گذشت مدتی از این ماجرا،او به من ابراز علاقه کرد و با ترفند های خاص زنانه ،طوری رفتار کرد که من هم به او علاقه مند شدم.

آن زمان نمی دانستم «کبری» چه نقشه شومی در سر دارد به همین دلیل هم خانه ای در منطقه مرفه نشین شهر برایش اجاره کردم و همه امکانات زندگی را به همراه یک خودروی خارجی در اختیارش گذاشتم ولی او با مهریه سنگینی که داشت مدام مرا در تنگنا قرار می داد تا به خواسته هایش عمل کنم من هم که قادر به پرداخت مهریه او نبودم مجبور می شدم سرتسلیم فرود بیاورم. حالا می فهمم که چقدر به همسر اولم ظلم کرده ام ای کاش...

 باتوجه به اهمیت این ماجرا بررسی های قانونی و کارشناسی با صدور دستوری ویژه از سوی سرگرد سید علی سید گلستان(رئیس کلانتری احمد آباد مشهد)در دایره مددکاری اجتماعی آغاز شد.

دیگر خبرها

  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های۲ متری
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ دو یار زیرک و از باده کهن دومنی..
  • اخاذی با مهریه سنگین!
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • رادیو، صدای آرامش و گام های آهسته تر زندگی
  • تکریم فرزندان مستقل بهزیستی در البرز
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران