Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@02:02:13 GMT

توجه به فرهنگ دینی و دین فرهنگی

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۶۱۹۸

توجه به فرهنگ دینی و دین فرهنگی

حسام الدین آشنا معتقد است راه مطالعات سیاستگذاری بسته نیست و می شود به دانشجویان این رشته یک افق داد.

به گزارش خبرنگار فرذهنگی خبرگزاری شبستان، «حسام الدین آشنا» امروز چهارشنبه 28 آذر در مراسم رونمایی از مجموعه سه جلدی از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: این مجموعه مدیون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمانی که این پروژه در پژوهشگاه تصویب شد تا الان این پژوهشگاه پنج رییس را تجربه کرده است. از طرف دیگر این پروژه حاصل همکاری دانشگاه امام صادق (ع) با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است. دانشگاه امام صادق نیز در این فاصله سه معاون پژوهشی را عوض کرده است، این اهمیت نهاد را می رساند. وقتی نهاد وجود داشته باشد با تغییر مدیر همه چیز از بین نمی رود.

 

مشاور رییس جمهور اظهار داشت: تشکر شخصی می کنم از محمدهادی همایون که در آن زمان رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بود و همچنین تشکر شخصی می کنم از اصغر افتخاری که در آن زمان معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق بود. از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آن زمان یعنی آقای صفار هرندی تشکر می کنم. همچنین از تمام کسانی که در این کتاب همکاری کردند تا کار به سرانجام برسد، تشکر دارم. امروز تمام آن دانشجویانی که کار را آغاز کردیم از دکترای خود دفاع کردند. یکی از مهمترین آثار این پروژه شکل گرفتن جمعی بود که توانست مباحثه کند، نقد کند، نوشته های همدیگر را بخواند. تجربه تولید دسته جمعی و مسئولیت پذیری در قبال یک کار از دیگر آثار این پروژه بود.

 

وی بیان کرد: در تحقیق و تدوین مجموعه از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی مواجه بودیم با اینکه چه رابطه ای بین سیاستگذاری و سنجش فرهنگی وجود دارد. متوجه شدیم تعدادی سیاست داریم که قابل سنجش نیستند و تعدادی سنجش داریم که به سیاستی وصل نیستند. ما همچنین با سه سند اصلی و دو سند بالادستی مواجه بودیم، یک سیاستگذاری قبل از انقلاب داشتیم، سندی نیز در دهه 60 تدوین شد و آن سیاستگذاری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بود که زحمات زیادی برای آن کشیده ش که قابل اعتنا بود. سومین سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط دبیرخانه شورا تهیه شد. ما با این سه سند مواجه بودیم، یک سند بالادستی به نام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایرانی داشتیم و همچنین سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران را نیز داشتیم.

 

مشاور رییس جمهور خاطرنشان کرد: از ایران که بیرون می آییم با جهانی مواجه هستیم که هم مردم ما در آن جهان زندگی می کنند و هم اینکه دولت ما در آن جهان حکمرانی می کند. مسئله شاخص فرهنگی در پروژه از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی دو روی یک سکه تلقی می شود. هر سیاست فرهنگی یک نوع شاخص فرهنگی مرتبط با خود را داراست. اگر حضور فعال در سیاستگذاری فرهنگی بین الملل نداشته باشیم و حتی جداول یونسکو را پر نکنیم در ستون های مربوط به ایران جای ارقام خالی می ماند این یعنی شما غیر قابل سنجش و غیر قابل مقایسه هستید.

 

آشنا بیان کرد: باید بتوانید سه کار را همزمان انجام دهید اول مشارکت فعال در سازمان های بین المللی که در سطح جهانی بتوانند بگویند شاخص پیشرفت فرهنگ چیست، سطح دوم کار این است که در سطح ملی این امکان را داشته باشید و حداقل اطلاعات مورد نیاز برای شاخص های فرهنگی را درست و دقیق فراهم کنید و سوم اینکه بتوانید شاخص های ملی داشته باشید که لزوما متاثر از شاخص های بین المللی نیست، ما این سه را در کتاب از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی در نظر گرفتیم. در بسیاری از کشورها شاخص های کمی، ثبتی، کیفی و توصیفی وجود دارد که به آنها استناد می شود.

 

وی عنوان کرد: مهمترین دستاورد پژوهش ما نه تنها چهارچوب سنجش است بلکه چهارچوب سیاستگذاری نیز هست. توانستیم بگوییم که چیزهایی را می سنجیم، فرهنگ اجتماعی و اجتماع فرهنگی را مورد توجه قرار دادیم. در مجموعه از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی به فرهنگ دینی و دین فرهنگی توجه کردیم. ما به سه حوزه رسیدیم، حوزه هویت فرهنگی، حوزه سیاست فرهنگی و همچنین حوزه امنیت فرهنگی. توجه داشته باشیم که راه مطالعات سیاستگذاری بسته نیست و می توان به دانشجویان این رشته افق داد.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: هرمزگان مجلس شب یلدا وحدت حوزه و دانشگاه استان بوشهر خبرگزاری شبستان اصفهان آتش سوزی مدرسه زاهدان ایران حسام الدین آشنا پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۶۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به منظور برنامه ریزی برگزاری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت، با حضور مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و با حضور واحد‌های دانشگاهی این استان به میزبانی دانشگاه آزاد دماوند برگزار شد.

به منظور حضور در این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و دیگر همراهان در مزار شهدای گمنام واحد دماوند حضور یافته و در طلیعه برگزاری جلسات هماهنگی چهارمین جشنواره امامت و مهدویت با آرمان‌های بلند شهدای انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.

در ابتدای این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت؛ با تاکید بر این که باید شاکر و قدردان خداوند باشیم که در زمانه‌ای بسر می‌بریم که نظام جمهوری اسلامی ایران حاکم است گفت: ما در این نظام مقدس فرصت پیدا کرده ایم که در ساحت مقدس دانشگاه خدمت کنیم.

دبیر جشنواره امامت و مهدویت افزود: ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است و این خدمت در ادامه مسیر انبیا قرار دارد که به خدمتگزاران حوزه فرهنگ سپرده شده است.

وی با بیان اینکه خدمت در عرصه فرهنگ امامت و مهدویت و اهل بیت پیامبر نعمتی است که خداوند به ما ارزانی داشته است اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این مسیر دوستان خوب وهمدلی داریم واین همدلی را می‌شود در نشست‌های منطقه‌ای جشنواره علمی فرهنگی وهنری امامت ومهدویت که به میزبانی واحد دماوند و با حضور فرهیختگان برگزار می‌شود به وضوح مشاهده کرد.

در ادامه این نشست پیام دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مورد تبادل نظر قرار گرفت و نسبت به چگونگی اجرایی شدن مفاهیم زیارت جامعه کبیره از طریق تولید آثار فرهنگی وهنری تصمیمات لازم اتخاذ شد.

هم چنین در این نشست هریک از واحد‌های دانشگاهی استان تهران گزارشی از دوره سوم جشنواره را ارائه کردند.

در ادامه اولین نشست منطقه‌ای برنامه ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، در خصوص بعضی از عناوین جشنواره تجدید نظر صورت گرفت و در بعضی عناوین نیز در بین واحد‌ها جابجایی صورت گرفت.

هم چنین در مقرر شد شاخص‌های فنی تولید پوستر جشنواره تدوین و به دبیرخانه‌های جشنواره ابلاغ شود.

واحد‌های دماوند، تهران مرکزی، اسلامشهر، ورامین، استاد فرشچیان، علوم و تحقیقات، علوم پزشکی، پرند، تهران جنوب، تهران شرق، تهران شمال و یادگار امام واحد‌های دانشگاهی منطقه یک چهارمین جشنواره امامت و مهدویت را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود
  • عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است
  • معرفی شاخص های کلیدی برای سنجش اکوسیستم فناوری و نوآوری
  • ۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد
  • توجه به کمیت‌ها نباید جلوی توسعه کیفی آموزش را بگیرد
  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است