Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای نظارت بر نمایش مشهد با بیان اینکه چرا در شهری با قدمت یک‌صد و اندی سال تئاتر، دانشگاه تئاتر نداریم؟ گفت: تئاتر دانش‌آموزی با تأسف بسیار تعطیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمیدرضا سهیلی، پیشکسوت تئاتر و عضو شورای نظارت بر تئاتر مشهد در گفت‌گو با خبرنگار مشهدپیام، درباره وضعیت کنونی تئاتر در شهر مشهد، اظهار کرد: حال تئاتر مشهد خوب است، اگر اجازه بدهند که خوب بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خیلی‌ها دوست ندارند حال خوب تئاتر را ببینند

سهیلی بیان کرد: متأسفانه خیلی‌ها که شاید تئاتر هم نبینند با تئاتر از سر عناد و دشمنی برآمده‌اند و دوست ندارند حال خوب تئاتر و رونق این روزهای سالن‌های نمایش را ببینند.

وی اظهار کرد: بعضی از افراد، نمایشی را ندیده نقد می‌کنند و انگی به آن می‌چسبانند که بعضاً پاک کردن آن سخت است.

سهیلی افزود: چشم‌اندازی که من از تئاتر داشتم شاید خیلی بیشتر از آنی است که اکنون می‌بینم اما به صراحت می‌گویم که به خیلی از تصورات ذهنی‌ام در تئاتر دست پیدا کرده‌ایم.

این هنرمند عرصه تئاتر با بیان اینکه بعضی از تصورات من برای تئاتر امروز مشهد سخت‌افزاری است، یادآور شد: این موضوع تلاش مسئولین را می‌طلبد ولی آنچه بر عهده هنرمندان بوده خوب عمل کرده‌اند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با گسترش تعداد نمایش‌ها، اجراها و سالن‌های نمایش، تئاتر توانسته است نمایش‌هایی با مضمون مورد پسند سلیقه‌ها و ذائقه‌های مختلف را به اجرا بگذارد.

 

ازدیاد تماشاگران نویدبخش حرکت مثبت تئاتر بوده است

عضو شورای نظارت بر تئاتر مشهد بیان کرد: تنوع در گونه‌های نمایشی علاوه بر ایجاد تنوع، می‌تواند باعث کشاندن تماشاگران بیشتری به سمت تئاتر باشد.

سهیلی خاطرنشان کرد: ازدیاد تماشاگران که این روزها نویدبخش حرکت مثبت تئاتر بوده است نیاز به آن دارد تا کوششی در ارتقای ذائقه‌ها به سمت یک حرکت فرهنگی مثبت به‌عمل آید.

وی با تأکید بر جدیت هنرمندان بر این امر، یادآور شد: باید اذعان داشت که در این خصوص تا حدودی هم موفق بوده‌اند.

سهیلی افزود: اینکه ما توانسته‌ایم این تعداد از مردم که تئاتر در سبد فرهنگی‌شان جایی نداشت را به سمت سالن‌های اجرای نمایش بکشانیم، دلیلی است که در گام نخست موفق بوده‌ایم.

 

از نظر امکانات تئاتر رشد چندانی نداشته‌ایم!

این پیشکسوت تئاتر مشهدی با بیان اینکه از نظر امکانات رشد چندانی نداشته‌ایم، تأکید کرد: از نظر تکنیک اگر رشدی هست که هست، باید قدردان هنرمندان تحصیل‌کرده و تئاتردیده و آشنا با پیشرفت تئاتری در دنیا باشیم و هنرمند باید هر روز بر مطالعه و دانش خود بیفزاید.

وی اضافه کرد: هنگامی که کمیت تئاتر بالا برود ممکن است با توجه به تعدد اجراها، احتمال به صحنه رفتن چند کار با ضعف محتوایی نیز اتفاق بیفتد.

سهیلی ادامه داد: ما نمی‌توانیم مدعی شویم که همه نمایش‌ها باید دارای محتوایی باشند که هر تماشاگر دیگری را با سلیقه‌های مخالف متقاعد کند‌.

عضو شورای نظارت و ارزشیابی بر نمایش مشهد افزود: به‌نظر من که در هر ماه چندین نمایش را می‌بینم این یک امر بدیهی است و نمی‌توان آن را بی‌هویتی کارگردان دانست، بلکه شاید بهتر است بگویید بی‌تجربگی است.

 

از لحاظ متن در مضیقه هستیم

وی متذکر شد: ما همچنان از لحاظ متن در مضیقه هستیم و کمبود متن مشکلی است که باید برای آن اندیشید.

سهیلی با اشاره به اینکه تئاتر در مشهد مهجور است، اظهار کرد: هر موفقیتی در این مهجوری قابل تأمل است، گویی که همه به آن به چشم فرزند ناتنی نگاه می‌کنند.

این پیشکسوت تئاتر گفت: نگاه‌ها باید به هنر و خصوصاً تئاتر که هنری مردمی است، مهربان‌تر باشد.

وی ادامه داد: متأسفم که بگویم مسئولینی که تئاتر نمی‌بینند، می‌خواهند نسخه بهبود تئاتر بپیچند که این امر ناشدنی است.

 

در شهری با قدمت یک‌صد و اندی سال تئاتر، دانشگاه تئاتر نداریم

سهیلی با بیان اینکه چرا در شهری با قدمت یک‌صد و اندی سال تئاتر، دانشگاه تئاتر نداریم؟ ادامه داد: تئاتر دانش‌آموزی با تأسف بسیار تعطیل شده است.

این هنرمند مشهدی تئاتر بیان کرد: غافل از آن هستیم که بیشترین هنرمندان امروز ما، از همان تئاترهای دانش‌آموزی رشد کرده و به اینجا رسیده‌اند و خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۷۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «نظامِ ابن عربی» به نویسندگی محسن رهنما با کارگردانی یاسمین عباسی و تهیه‌کنندگی رضا عباسی از دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است.

«نظامِ ابن عربی» در روز‌های آغازین اجرای خود میزبان پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی شد و این گروه نمایشی، اجرای خود را به این پژوهشگر و نویسنده تئاتر تقدیم کردند.

پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی پس از تماشای این اثر نمایشی گفت: «این اثر را مونودرامی تک‌بازیگر دیدم که مسئله عشق ممنوع را به تصویر کشاند.»

عرفان رجایی به‌عنوان بازیگر و سارا واحدی در جایگاه پرفورمر، در این اثر نمایشی حضور دارند.

در خلاصه این نمایش آمده است: «جوانی آبادانی و دانشجوی حکمت و فلسفه، سال‌هاست که از عشق پری، دختری اصفهانی سرگردان جاده‌هاست. او تحت تاثیر عشق عارف حکیم محیی‌الدین ابن عربی به دختر دانشمند ایرانی اصفهانی به نام نظام، تصمیم می‌گیرد در آخرین سفرش به اصفهان تمام نامه‌ها و عکس‌های عاشقانه‌اش با پری را در صحن مسجد جامع اصفهان بساط کند و روایت‌گر داستانی عاشقانه باشد، اما...»

ایلیا شیرازی (دستیار اول کارگردان)، نوید شایان مهر (دستیار دوم کارگردان)، امید محمدی (هماهنگی و برنامه‌ریزی)، ابوالفضل فتحی (منشی صحنه)، علی حیدری (طراح صحنه)، مرتضی نجفی (طراح نور)، شقایق مهاجری (طراح لباس)، سارا میرزازاده اصل (طراح گریم)، مرتضی آکوچکیان (طراح گرافیک)، رضا خزاعی (آهنگ‌ساز)، یاسمین عباسی (تنظیم‌کننده)، علی حیدری (کاخن و آواز)، رها خلیلی (انتخاب قطعات فلامنکو و سولیست و گیتار)، اسماعیل رضوی (مدیر تولید)، حمیدرضا شیرازی (سرمایه‌گذار)، فراز مقدم (نورپرداز، ویدئومپ و ساخت تیزر)، فاطمه عرب، یزدان موسی خانی (عکس)، رسول سلیمیان، حجت جعفری و یعقوب احمدزاده (اجرای دکور)، نیلوفر حیدری (دستیار طراح صحنه)، حمیدرضا کوچکی و نیلوفر حیدری (مشاوران طراح صحنه) و علی کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی که کاری از گروه تئاتر ناگهان است، می‌توانند به سایت تیوال و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید