Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-29@19:04:19 GMT

6 دلیل تیک و گرفتگی عضلات

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۷۸۳۲

برای همه پیش می آید که هر از گاهی دچار تیک شوند، اما زمانی که این تیک ها طولانی و مزمن می شوند، باید با متخصص مشورت کرد. تیک ها و اسپاسم های عضلات پاها، بازوها یا پلک ها جزو حرکات غیرارادی بدن هستند که کنترل و مقابله با آنها چندان ساده نیست. در برخی موارد هیچ کنترلی روی این حرکات نیست و در برخی موارد می توان آنها را تحت کنترل درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به بررسی علل و عوامل بروز این مشکل می پردازیم.به گزارش بلاغ،کم آبی بدن

کم آبی بدن باعث آسیب ها و اشکالات زیادی در بدن می شود که اسپاسم های (گرفتگی) عضلانی مکرر و آزاردهنده یکی از آنهاست. به گزارش Livestrong ننوشیدن مایعات کافی می تواند باعث انقباض فیبرهای عضلانی می شود.

به عقیده ی برخی از محققان خانم ها باید روزانه ۲.۵ لیتر و آقایان ۳.۵ لیتر مایعات مصرف کنند. البته اگر اهل ورزش هستید و یا زیاد عرق می کنید، باید این میزان را افزایش دهید. نیازی نیست که این میزان به صورت آب و داخل لیوان مصرف شود. به عنوان مثال میوه ها و سبزیجاتی که مصرف می کنید نیز حاوی آب هستند و به حساب می آیند.

کمبود منیزیم

منیزیم یک ماده ی معدنی ضروری است که کمبود آن نیز رایج است. بر اساس اعلام Connective Tissue Disorder Site (CTDS)   کمبود منیزیم می تواند باعث بروز تیک صورت در کودکان می شود. البته این تیک های صورت در برخی موارد می توانند نشان دهنده ی سندرم تورت(Tourette) باشند. با این حال افزایش با جذب منیزیم در رژیم غذایی یا مصرف مکمل، برخی از علائم تسکین پیدا می کنند.

اگر فرزند شما شیر زیادی مصرف می کند لازم است که کلسیم جذب شده در تعادل با منیزیم باشد تا برای سلامتی اش مفید باشد.مواد غذایی مانند بادام، تخمه ی آفتاب گردان و برخی از لوبیاها جزو منابع غذایی منیزیم محسوب می شوند.

سندرم تورت Tourette

در برخی موارد اگر کودکی تیک های حرکتی آشکار (مانند پلک زدن های مکرر یا بالا انداختن غیرعادی شانه ها و غیره) به همراه تیک های صوتی (صداهای اتفاقی) داشته باشد، ممکن است پای سندرم تورت در میان باشد. این سندرم، یک اختلال نوروبیولوژیکی است که حدود یک درصد جمعیت را درگیر می کند.

به عقیده ی متخصصان، بیماری تورت یک بیماری ژنتیکی و یکی از عوامل بروز تیک های عصبی است، اما تمام افرادی که دچار تیک های عصبی هستند، الزاما به این بیماری مبتلا نیستند. سندرم تورت در هر فردی به شیوه ای مختلف روی می دهد و علائم آن کاملا پایدار نیست.

اختلال تیک موقت

کودکان زیادی هستند که دچار نوعی تیک های عصبی می شوند، اما خوشبختانه این علائم به زودی از بین می روند. به گزارش سایت Healthline.com حتی اگر کودکی به طور غیرقابل کنترلی پلک می زند و یا رفتارهای تکراری عجیب نشان می دهد، به احتمال زیاد این علائم در عرض یک سال از بین می روند.

به عقیده ی محققان، علت خاصی برای این نوع اختلال یافت نشده است. مصرف برخی داروها باعث درمان این اختلال می شوند، اما می توان بدون مصرف دارو نیز با صبر، منتظر برطرف شدن کامل آن بود.

ام اس

به گزارش سایت  Healthline.com، اسپاسم ها می توانند علائم زودهنگام بیماری عصبی مانند ام اس باشند. این بیماری نتایج منفی روی سلامتی دارد و حتی می تواند مرگبار باشد. علائم ام اس در بیماران مختلف متفاوت است. اسپاسم های عضلانی یکی از علائم رایج بیماری ام اس و اغلب دردناک هستند.

خوشبختانه تیک های معمولی الزاما دردناک نبوده و در برخی موارد حتی قابل رویت نیز نیستند. اسپاسم های عضلانی مربوط به بیماری ام اس بی خطر و خوش خیم یا خیلی شدید هستند و تمام بدن را در بر می گیرند. اگر علائم اسپاسم های عضلانی بیش از ۲۴ ساعت به طول بیانجامد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

بلفارواسپاسم

به گزارش مایوکلینیک، اسپاسم های آزاردهنده ی پلک ها (پریدن پلک) می توانند نشان دهنده ی مشکل بلفارواسپاسم باشد که در عین حال باعث خشکی چشم ها و حساسیت زیاد به نور می شود. بلفارواسپاسم به معنای پلک زدن های غیرارادی یا بسته شدن غیراداری پلک ها است. با وجود اینکه این اسپاسم ها آزاردهنده هستند، اما نباید زیاد نگران آنها بود.

اما متاسفانه در برخی موارد نادر، این اسپاسم های پلک می توانند نشان دهنده ی اختلال مغزی یا اختلالات جدی تر سیستم عصبی باشند. در این صورت مشکلات دیگری مانند فلج صورت (ضعف پلک ها یا یک طرف صورت) نیز گریبان بیمار را می گیرد. اگر علاوه بر پرش و اسپاسم پلک، دچار علائم غیرعادی دیگری نیز شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم