Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@16:29:19 GMT

دخترکان در آتش، تکرار قصه های پرغصه

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۸۲۳۳

دخترکان در آتش، تکرار قصه های پرغصه

تهران- ایرنا- واژگونی بخاری نفتی در کلاس مدرسه ای در زاهدان و جان باختن سه نفر از دانش آموزان در این حادثه، مورد توجه و بررسی رسانه های داخلی قرار گرفته است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز چهارشنبه 28 آذر رسانه های داخلی نشان می دهد که روز گذشته در مدرسه غیرانتفاعی دخترانه اسوه حسنه در شهر زادهدان، به دلیل استفاده از وسیله گرمایشی غیر ایمن، آتش سوزی رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

4 دانش‌آموز، یک پیش دبستانی و سه دانش‌آموز کلاس اول، در آتش گیر افتادند که متأسفانه سه نفر از آنها جان باختند. رسانه های داخلی از این حادثه به عنوان حادثه تکراری همچون مدرسه دخترانه شین آباد، یاد کرده اند.
رسانه های اصلاح طلب از رخ دادن این قبیل حادثه ها در مناطق محروم پرداخته و به لزوم توجه دولت به این مناطق اشاره کرده و آورده اند: مساله این است که این حوادث عمدتا در مناطق محروم از نظر امکانات آموزشی و زیرساختی رخ داده است. غیر استاندارد بودن مدارس، تکرار حادثه و عدم پاسخ گویی مسوولین آموزش و پرورش، عدم دسترسی به گاز شهری، از جمله محورهایی است که این رسانه ها به آن اشاره کرده اند.
رسانه های اصولگرا نیز با اشاره به محورهایی همچون کمبود بودجه آموزش و پرورش، ایمن نبودن و فرسوده بودن مدارس و بازی با اعتماد عمومی نسبت به ایمنی سیستم آموزشی، به این موضوع پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب
...................................
** لزوم توجه دولت به مناطق محروم
در بخشی از یادداشت منتشر شده در ستون یادداشت روز، روزنامه آرمان به قلم 'عبدالصمد خرمشاهی' به عنوان 'تکرار فاجعه شین‌آباد' می خوانیم: آیا وقت آن نرسیده که مسئولان مربوطه با حساسیت و احساس مسئولیت بیش از پیش این موضوع را تحت بررسی قرار داده و با تعیین کارشناسان مجرب بدون اغماض و فوت وقت دلایل و عوامل حادثه به‌وجود آمده را مشخص نموده و با مسببان و مقصران حادثه برخورد جدی و قاطع به عمل آورند؟ آیا وقت آن نرسیده که دولت نگاه عمیق‌تری به مناطق محروم به‌ویژه مراکز آموزشی این گونه مناطق داشته باشد و با اختصاص بودجه لازم امکانات اولیه و مورد نیاز آنان را فراهم کند. ماحصل کلام تا کی؟ واقعا تا کی باید شاهد اینگونه حوادث مرگبار باشیم و بی‌تفاوت از مقابل آنها بگذریم؟

'آتش پای تخته سیاه' عنوانی است که روزنامه شرق به این موضوع اختصاص داد و نوشت: آتش سوزی در مدارس اگرچه هر بار رخ می دهد و واکنش ها و دستورهای اکیدی برای رسیدگی آنها داده می شود، اما چندی بعد فراموش می شود. ...مساله دیگر این است که این حوادث عمدتا در مناطق محروم از نظر امکانات آموزشی و زیرساختی رخ داده است.

** تکرار حادثه و عدم پاسخ گویی مسوولین آموزش و پرورش
روزنامه آفتاب یزد در صفحه نخست خود زیر عنوان 'تکرار فاجعه شین آباد این بار در زاهدان' نوشت' دانش آموزانی که در آتش بی تدبیری می سوزند. در بخشی از این گزارش می خوانیم: تکرار این حادثه دلخراش در شرایطی است که طی چند سال اخیر بارها با تکرار این دست از فجایع، کام مردم کشور را تلخ کرده است و هر بار مسئولین امر در سطح کلان به نحوی از پذیرفتن مسوولیت خود شانه خالی می کنند. هنوز تلخی حادثه های سالها قبل از ذهن مردم و دانش آموزان پاک نشده که حادثه ای دیگر رخ می دهد.

روزنامه آفتاب یزد ستون سرمقاله خود را به یادداشتی با عنوان 'سایه های اندوه' به قلم 'امید مافی' اختصاص داده است. در بخشی از این مطلب آمده است: مهم تر از هرچیز عبرت نگرفتن از حوادث جانسوز گذشته و تکرار قصه های پرغصه است، بی آنکه درسی بگیریم و باور کنیم که آتش فقط سه حرف دارد و با همین سه حرف خالی می تواند شعله در خیمه مادران و پدران بیندازد...مقصد بعدی این آتش که عجیب بوی الرحمن می دهد کجاست.... شاید آنها که جز سرشماری داغداران این سرزمین هنر دیگر ندارند از خواب زمستانی برخیزند و لختی لااقل سمعک ها را به گوش هایشان بزنند.
روزنامه ایران در نیم صفحه نخست خود با انتشار عکسی از آتش سوزی عنوان ' شین آبادی دیگر' برگزید و نوشت: آتش سوزی در دبستان دخترانه زاهدان 2 دانش آموز را به کام مرگ فرستاد.

** غیر استاندارد بودن مدارس
روزنامه آرمان در یادداشت دیگری با عنوان 'شیون برای شین‌آبادی دیگر' آورده است: بازهم غیراستاندارد بودن مدارس عامل اصلی این حادثه شوم شده است. برحسب گفته ریاست سازمان نوسازی مدارس کشور در حال حاضر بیش از چهل درصد از مدارس کشور غیراستاندارد هستند و نیازمند بازسازی و نوسازی اصولی‌اند. از دیگر سو مناطق محرومی همچون استان سیستان و بلوچستان از این وضعیت اسفبار غیر استاندارد بودن مدارس رنج بیشتری می‌برند. پس از آتش‌سوزی مدرسه انقلاب اسلامی شین‌آباد در تاریخ 15 آذر ١٣٩١ تلاش زیادی کردیم، تا این روز شوم که در آن ٢٨ دانش‌آموز دختر دچار حادثه شده که دو تن از آنها به‌نام‌های ساریا رسول‌زاده و سیران یگانه جان باختند و 26 دختر به شدت مصدوم شدند را روز استاندارد سازی مدارس بنامیم، اما شوربختانه هرگز مورد توجه مسئولان مربوطه قرار نگرفت. حادثه تلخ آتش‌سوزی مدرسه زاهدان زنگ خطری برای مسئولان است نسبت به مدارسی که برای گرمایش مجبور به استفاده از روش‌های سنتی هستند. مسئولان وظیفه دارند در این مهم تلاش بیشتری انجام دهند، زیرا مسئولیت تام این حوادث برعهده دولت است. ...تراژدی دردناک شین‌آباد خسارات فراوان به دانش‌آموزان و کشور وارد کرد، چرا برای پیشگیری از تکرار شوم آن گامی برداشته نمی‌شود؟ واقعیت این است که وفق قانون مسئولیت مدنی و قوانین جاری کشور و اصول مسلم حقوقی، دولت در مقابل این حادثه دارای مسئولیت تام بوده و ملزم به جبران ضرر و زیان و خسارات وارده و مکلف به پیشگیری از تکرار موارد مشابه است. افسوس که هنوز دولت از حادثه دردناک شین‌آباد درس عبرت جدی نگرفته و با سهل‌انگاری و گاه قصور موجب تکرار تلخ آن حادثه، در استان دردکشیده سیستان و بلوچستان شده است.

** عدم دسترسی به گاز شهری
از آنجا که شهر زاهدان فاقد گاز شهری است مدارس در فصل سرما از بخاری‌های غیر گازی و چراغ‌های گرمازا استفاده می‌کنند. در این حادثه مدیر و معلمان مدرسه حریق را مهار و با اطلاع رسانی به مراکز مربوطه 4 دانش‌آموز مصدوم به بیمارستان منتقل شدند. همچنین از ابتدای شکل‌گیری سانحه با حضور چند تن از معاونین آموزش‌وپرورش استان سیستان و بلوچستان پیگیر کنترل حادثه و مداوای دانش‌آموزان شدند». این موضوع در حالی مطرح می‌شود که مدتی پیش حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، با روشن کردن مشعل گاز، از رسیدن گاز به سیستان و بلوچستان خبر داده بود.

** استعفای مدیر آموزش و پرورش منطقه مربوطه
مردم سالاری نوشت: در پی آتش سوزی پیش دبستانی استعفا کرد. مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زاهدان در پی حادثه پیش دبستانی و دبستان دخترانه اسوه حسنه و به منظور ابراز همدردی با خانواده‌های داغدیده و مصدوم از سمت خویش استعفا کرد.
مردم سالاری در ادامه این خبر متن استعفای ملک محمد سنجرانی خطاب به مدیر کل آموزش و پرورش استان را آورده است.

رسانه های اصولگرا
...........................
** کمبود بودجه آموزش و پرورش
'بچه‌های مدرسه همچنان می‌سوزند' عنوان روزنامه جوان برای گزارشی درباره این حادثه است که در بخشی از آن می خوانیم: در حالی که رئیس دولت پز ارزان‌ترین آموزش‌و‌پرورش دنیا را در مجلس و در برابر نمایندگان مردم به افکار عمومی می‌دهد و در میان نمایندگانی که سرگرم چانه‌زنی برای آوردن رأی اعتماد وزیر مورد نظر خود هستند و در شرایطی که والدین هر روز هزینه‌های مادی و معنوی بیشتری برای آموزش فرزندان خود در مدارس می‌پردازند، فرسودگی مدارس و سیستم‌های گرمایشی در سایه کمبود بودجه شش ساله از میان کودکان و دانش‌آموزان آینده‌ساز کشور قربانی می‌گیرد.

تارنمای مشرق نیوز عنوان 'باز هم آتش بی‌تدبیری بر تن نحیف دانش‌آموزان' را برای گزارش خود برگزیده و در ارتباط با آتش سوزی اخیر مدرسه زاهدانآورده است: هنوز چیزی حدود 40 درصد مدارس نیازمند سیستم گرمایشی استاندارد هستند یعنی هنوز تا حل مشکل سیستم گرمایشی مدارس راه زیادی وجود دارد؛ راهی که باید برای آن، درمان فوری صورت گیرد وگرنه زمستان را باید با ترس از حادثه‌های دیگر سپری کنیم.

** ایمن نبودن و فرسوده بودن مدارس
'فاجعه در مدرسه' عنوانی است که روزنامه وطن امروز به کار برده و این ارتباط نوشت: داستان تلخ ادامه دارد. یک‌بار دیگر ناایمن بودن مدارس کشور جان دانش‌آموزان را به خطر انداخت و شاهد خبرهای تلخ درباره فوت چند دانش‌آموز دختر بودیم. این دانش‌آموزان دختر در شرایطی جان خود را از دست دادند که یک سوم مدارس کشور ناایمن هستند و هر لحظه ممکن است زمینه‌ساز وقوع حادثه‌ای شود و جان سایر دانش‌آموزان را تهدید کند....30 درصد مدارس کشور فرسوده هستند و این فرسودگی می‌تواند امنیت دانش‌‌آموز و معلم را تهدید کند اما در اولویت‌های آموزش‌وپرورش حساس کردن جامعه نسبت به این موضوع و دریافت بودجه برای حذف مدارس فرسوده، انگار جایگاهی ندارد. مدیران آموزش‌وپرورش خودشان اذعان دارند 30 درصد مدارس کشور فرسوده‌اند، آنها در برخی اظهارات خود اشاره هم داشته‌اند که این مدارس برای حضور دانش‌آموزان استانداردهای لازم را ندارند اما چون مدرسه جایگزینی وجود ندارد، چاره‌ای نیست و باید از این کلاس‌های درس فرسوده استفاده کرد!

** بازی با اعتماد عمومی نسبت به ایمنی سیستم آموزشی
وطن امروز در مطلبی با عنوان 'بازی با جان دانش‌آموزان!' آورده است: به هر روی حوادثی از این نمونه تنها ظاهر دانش‌آموزان را نمی‌سوزاند، بلکه عمق وجود آنها، خانواده و جامعه را آتش می‌زند. مدیران باید بدانند بازی با جان دانش‌آموزان یعنی بازی با اعتماد عمومی نسبت به ایمنی سیستم آموزشی کشور! از سوی دیگر انگار حوادث آتش‌سوزی‌های گذشته، آنچنان که باید، درسی برای مدیران نشده و همچنان به بهانه کمبود بودجه، از زیر مسؤولیت این کار فرار می‌کنند و در زمان بروز حادثه، دایه مهربان‌تر از مادر شده و دنبال مقصر هستند!

**گروه نشریات خبری
پژوهشم**3211**1025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آتش سوزي مدرسه زاهدان رسانه هاي داخلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر

آفتاب‌‌نیوز :

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «وزارت آموزش و پرورش برای افزایش کیفیت آموزشی و افزایش نمرات دانش‌آموزان در امتحان نهایی چه برنامه‌ای دارد؟»، اظهار کرد: موضوع ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی، هم اکنون یکی از دستورکا‌رهای اصلی ما هست که یکی از نقاط تمرکز آن، امتحانات نهایی است؛ نقطه تمرکز دیگر، تقویت امور تربیتی و پرورشی و همینطور تضمین کیفیت در سایر برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سؤال شما درباره امتحانات نهایی است، بر این مسأله تمرکز می‌کنم. امسال امتحانات نهایی، ضریب قطعی ۵۰ درصد برای پایه دوازدهم و ۶۰ درصد برای پایه دهم و یازدهم در سال‌های آینده جهت ورود به دانشگاه‌ها خواهد داشت. بنابراین این امتحانات از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند.

صحرایی اضافه کرد: هم‌اکنون نهضت ملی تقویت آموزش در دوره متوسطه دوم به راه افتاده است و مدیران یکایک مدارس کشور نمرات دانش‌آموزان پایه دوازدهم خود در سال ۱۴۰۲ را دریافت کردند و وضعیت آموزشی مدرسه خود را در تمام دروس نسبت به خودشان و نسبت به سایر مدارس شهرستان، استان و حتی نسبت به کل کشور می‌دانند.

 وی تصریح کرد: یک ستاد عالی آزمون در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته است که در آن ۶ کارگروه فعال هستند. کارگروه‌ها هر هفته جلسه می‌گیرند و هر دو هفته یکبار ستاد عالی آزمون نسبت به بررسی پیشنهادات سیاستی کارگروه‌ها اقدام کرده و پس از تصویب، آن‌ها را ابلاغ می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دبیرخانه‌های کشوری دروس مختلف بیش از هر زمان دیگری پای کار آمده‌اند، افزود: گروه‌های آموزشی در سطح استان‌ها و مناطق فعال شدند و نمونه سؤالات مفهومی نیز تدوین شد؛ همزمان از طریق شبکه آموزشی شاد و همینطور مدرسه تلویزیونی ایران، همه درس‌هایی که بیشتر در دوران کرونا تولید شده بود در دسترس قرار گرفته است تا دانش‌آموزان از آن‌ها استفاده کنند. 

وی اضافه کرد: مناطق مختلف آموزشی در کشور برای تقویت دانش‌آموزان و ارتقای کیفیت نمرات آنها، اقدامات کم سابقه‌ای را در پیش گرفتند. فعال کردن اردو‌های علمی در درون مدرسه‌ها، گشودن قرائت‌خانه‌ها یا سالن‌های مطالعه به صورت شبانه‌روزی، باهمخوانی دانش‌آموزان و کلاس‌های رفع اشکال در دستور کار همه مناطق است. 

صحرایی با بیان اینکه آنچه امتحانات نهایی سال گذشته نشان داد تصویر واقعی نظام آموزشی کشور بود، گفت: خرسندیم که رئیس‌جمهور نسبت به این موضوع بسیار دغدغه‌مند بوده و موضوع کیفیت آموزش روی میز ایشان قرار گرفت. شاید بیش از سه دهه است که افت کیفیت آموزش هر از چندی در محافل و مجالس ملی مطرح می‌شود، اما سابقه‌ای ندارم که هیچکدام از رؤسای دولت‌های پیشین نسبت به این موضوع به اندازه آیت‌الله رئیسی دغدغه‌مند بوده باشند. این دغدغه و حساسیت ایشان مهمترین سرمایه برای ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی کشور است.

وی تصریح کرد: شورای عالی آموزش و پرورش هم در حال تهیه یک بسته برای تقویت مدارس دولتی است و موضوع دریافت مجوز‌های لازم از مجلس شورای اسلامی و حتی ارائه لایحه تحت عنوان تقویت مدرسه در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان