Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمد قطبی در نشست تبیین دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان که امروز چهارشنبه 28 آذرماه در پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: هر جا به پژوهش اهمیت دادیم و برای آن اعتبار قائل شدیم، رشد کردیم و هر جا آن را زمین گذاشتیم، عقب افتادیم و ضرر کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه‌هایی مثل نانو، صنایع هوایی، صنایع دفاعی و سلامت و بهداشت فعالیت‌های پژوهشی خوبی در کشور انجام شده و در برخی از این زمینه‌ها، کشور ما جزء پنج یا ده کشور اول دنیا است، ولی در بسیاری از زمینه‌های دیگر پژوهش را زمین گذاشته و فعالیت جدی انجام نداده‌ایم.
وی با اشاره به تقسیم‌بندی پژوهش‌ها بر اساس انواع آنها گفت: برخی پژوهش‌ها، تفسیری یا تقریری نام دارد که ناظر بر تبیین، ترویج و توضیح معارف اسلامی و بیانات حضرات معصومین(ع) با کمک عقل و دانش بشری است و عمده پژوهش‌هایی که در حوزه‌های علمیه انجام می‌شود، از همین نوع بوده و فعالیت‌های خوبی در این زمینه انجام شده است. نوع دوم، پژوهش‌های بنیادین یا پایه نام دارد که هدف از آنها دستیابی به یافته‌های جدید یا پیش بردن مرزهای دانش است و زیربنای پژوهش‌های دیگر قرار می‌گیرد. نوع سوم، پژوهش‌های معطوف به مدیریت مثل آمایش، پیمایش، پایش و آسیب‌شناسی است و برای اداره جامعه به کار می‌رود.

پژوهش‌های حوزه نرم در کشور ما ضعیف است
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: نوع چهارم، پژوهش‌های فناورانه هستند که یافته‌های بشری را با نوعی نگاه جدید به مقوله‌های قابل استفاده و کاربرد تبدیل می‌کند. این پژوهش‌ها در نقشه جامع علمی کشور به دو دسته پژوهش‌های فناورانه حوزه سخت و پژوهش‌های فناورانه حوزه نرم و هویت‌ساز تقسیم می‌شود. مأموریت دسته اول، مدیریت طبیعت بوده و همه تکنولوژی‌ها و ابزار و ادواتی که امروزه از آنها استفاده می‌کنیم، از جنس فناوری‌های سخت است. فناوری‌های حوزه نرم، ناظر بر مدیریت ذهن و رفتار انسان با استفاده از یافته‌های علمی می‌باشد که از مهمترین انواع پژوهش به حساب می‌آید و متأسفانه ما در این زمینه دچار ضعف هستیم.
حجت‌الاسلام قطبی ادامه داد: طبق نقشه جامع علمی کشور، همه دستگاه‌ها و نهادهای علمی و پژوهشی موظف هستند که بخشی از توان خود را برای پژوهش‌های حوزه نرم و هویت‌ساز صرف کنند. دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان نیز تلاش کرده است تا جهت‌گیری‌های خود را صرفا بر اساس پژوهش‌های تفسیری قرار ندهد، بلکه این پژوهش‌ها را به همراه پژوهش‌های بنیادین و مدیریتی برای دسترسی و دستیابی به پژوهش‌های نرم و هویت‌ساز به کار گیرد. یکی از انواع پژوهش‌های نرم، ترجمه معارف و مفاهیم به قانون است، یعنی وقتی آموزه‌های دینی و فقه را به قانون تبدیل کنیم، نوعی فناوری نرم انجام داده‌ایم، در واقع به نوعی نظام‌واره دست یافته‌ایم که اجرای فقه را در جامعه تضمین می‌کند. ما در این زمینه کمبودهای زیادی داریم و در چهل سال دوم انقلاب باید به طور گسترده به این نوع فعالیت‌ها بپردازیم و در مسیر دستیابی به تمدن اسلامی، اکنون در مرحله نظام‌سازی هستیم.
وی تصریح کرد: دستیابی به این نظام‌واره‌ها به طور جدی نیازمند افزایش تعامل میان حوزه و دانشگاه است و نظام جمهوری اسلامی با همه مشکلاتی که برایش پیش آمده، زمینه تعامل میان علوم را به طور شایان توجهی توسعه داد که می‌تواند مقدمه‌ای برای رشد و شکوفایی کشور در آینده نزدیک باشد. افق پیش‌روی ما تمرکز و توجه بیشتر به فناوری‌های نرم و فقه نظامات است.

اعتبارات پژوهشی تخصیص داده می‌شود، ولی استفاده نمی‌شود
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد: انتظار ما این است که نهادهای دولتی بیشتر اعتبارات پژوهشی خود را به سمت طراحی این نظام‌واره‌ها و مدل‌ها سوق دهند. متأسفانه با همه کسری بودجه و تنگناهای اقتصادی که در کشور وجود دارد، تقریبا هر سال اعتبارات پژوهشی نهادها به خزانه برمی‌گردد، یعنی ظرفیت استفاده از اعتبارات پژوهشی در استان اصفهان هنوز پایین است. طبق قانون دستگاه‌های دولتی می‌توانند بین یک تا سه درصد از اعتبارات جاری و عمرانی را به سمت فعالیت‌های پژوهشی سوق دهند، ولی ظرفیت علمی پژوهشگران و مؤسسات پژوهشی پاسخگوی آن نیست و دستگاه‌هایی که در حال حاضر این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند، کمترین اعتبار را دارند.
وی خاطرنشان کرد: اگر در هر زمینه‌ای فعالیت علمی و پژوهشی انجام دهیم، می‌تواند بهبود کیفیت، ارتقاء شاخص و توسعه و افزایش فعالیت‌ها را به ارمغان بیاورد، ولی اگر به پژوهش اهمیت ندهیم، ناچاریم یا مدل‌های غربی را در عرصه‌های اجرایی پیاده سازیم و یا همچنان از مدل‌های قدیمی و کهنه استفاده کنیم. رسانه‌های بزرگی مثل صدا و سیما که می‌توانند چرخه فکر و اندیشه را در جامعه مدیریت و هدایت کنند، این انتظار از آنها وجود دارد که به پژوهش بیشتر توجه کرده و فرهنگ‌سازی و موج‌آفرینی کنند. رویکرد مسئله‌محوری دفتر تبلیغات اسلامی ما را به سمت توجه به نیازها و ضرورت‌های جامعه رهنمون ساخت تا بر اساس حل مسئله پیش برویم، یعنی هر جایی که ضعف بیشتری داریم، همان‌جا بیشتر متمرکز شده و توان خود را به کار بگیریم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان پژوهش های فناورانه حوزه نرم و هویت ساز فقه نظامات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۸۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

ایسنا/هرمزگان عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان گفت: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری و اشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود.

احمد مرادی در حاشیه یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی‌ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت و جایگاه استان هرمزگان در اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: استان هرمزگان پایه اقتصاد دریامحور محسوب می‌شود و بیش از ۶۰ درصد از فعالیت‌های مرتبط با اقتصاد دریا محور در استان هرمزگان شکل می‌گیرد. به همین جهت باید با یک نگاه ویژه به این فرصت‌ها برای توسعه متوازن اقدام شود.

وی، با اشاره به ارزش افزوده عظیم فعالیت‌های اقتصادی دریا از جمله صید و صیادی، گردشگری، حمل ونقل و ...، عنوان کرد: تنها نباید مسائل امنیتی و استراتژیک دریا را در نظر داشته باشیم بلکه می‌توان بهره‌های عظیم اقتصادی از آن برد.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان، بیان کرد: در اغلب برنامه‌های توسعه، درآمدهای حاصل از فعالیت‌های دریایی پیش‌بینی شده است که اگر بتوانیم آن را محقق کنیم، به راحتی می‌توان برای ایجاد پالایشگاه‌های مختلف در راستای جبران ناترازی انرژی در کشور گام برداشت که اقدامی بسیار مهم و توسعه‌ای محسوب می‌شود.

مرادی خاطرنشان کرد: مجلس به دولت تکلیف کرده بود که ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس پرورش داده شود. با بررسی‌های بنده در بهترین حال ۲۰ هزار تن حاصل شد که نشان دهنده فاصله عظیم و گسترده عمل تا هدفگذاری است. وقتی این موضوع از وزیر جهاد کشاورزی سوال شد، مسائلی مانند وابستگی صنعت شیلاتی کشور از جمله قفس، تور و بچه‌ماهی به کشورهای خارجی را از جمله این مطرح شد.اعلام کردم که شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های جوان کشور توانایی ساخت قفس و تور را در داخل کشور را دارند که مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

وی، با ذکر این نکته که نباید اقتصاد کشور را دولتی مدیریت کرد، گفت: دلیل بروز این چالش‌ها، مدیریت دولتی اقتصاد است. مقام معظم رهبری در شعار سال به جلب مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی اشاره کردند و اگر می‌خواهیم این چالش‌ها در حوزه اقتصاد برطرف شود باید با عمل فرمایشات مقام معظم رهبری، دولت‌ها از تصدی‌گری در اقتصاد فاصله بگیرند.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان بیان کرد: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری واشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود. در چندین برنامه توسعه‌ای، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شد که این رشد اقتصادی صرفا با برگزاری جلسه و کنفرانس محقق نمی‌شود بلکه باید این باور را در سطوح مختلف جامعه بگسترانیم.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»
  • مشارکت فعال کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد