Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@12:12:19 GMT

اصل چين‌واحد؛ مبناي وحدت‌ارضي چين/ تحليل

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۸۵۴۳

اصل چين‌واحد؛ مبناي وحدت‌ارضي چين/ تحليل

خبرگزاري آريا - رئيس جمهوري چين گفت: پکن، جدايي حتي يک وجب از خاک اين کشور را تحمل نمي‌کند.
«شي جين پينگ» روز سه شنبه درمراسم گراميداشت چهلمين سالگرد اجراي سياست اصلاحات و درهاي باز چين در پکن گفت، اين کشور براي حفظ حق حاکميت و تماميت ارضي خود از اراده سياسي قوي و توان کافي برخوردار است.
وي افزود، بايد براساس سياست چين واحد درباره روابط تنگه تايوان پايبند بود و روابط و همکاري‌هاي پکن و تايپه را به منظور تامين رفاه براي مردم دو طرف تعميق بخشيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اظهارات «شي جين پينگ» رييس جمهوري چين درمورد اراده اين کشور براي حفاظت از حق حاکميتش، نوعي واکنش و پاسخ به تلاش‌هاي اخير آمريکا براي برقراري ارتباط با تايوان همچنين سفر ازادانه اتباع آمريکايي به تبت است که خشم دولت پکن را برانگيخته است.
سخنراني رييس جمهوري چين دراين مورد در سالگرد اجراي سياست اصلاحات و درهاي باز چين به اين معناست که دولت پکن بين گشايش بازارهاي خود برروي سرمايه‌گذاران و تجار غربي و همکاري با آنها دراين مورد، با تقويت حاکميت ملي خود در تمام حوزه جغرافيايي اين کشور تفاوت قايل است و استقبال از سرمايه‌هاي خارجي به معناي تضعيف اقتدار وحاکميت ملي چين نيست که آمريکا و يا ساير کشورهاي غربي بخواهند از مساله سرمايه گذاري و يا تجارت به عنوان بهانه و يا دستاويزي براي لطمه زدن به وحدت ارضي چين استفاده کنند.
«ريچارد مک گرگور» تحليلگر موسسه لويي در مصاحبه اخيرش با روزنامه لس انجلس‌تايمز در ارزيابي از مناقشه ميان آمريکا و چين گفت: شکي نيست که روابط چين و آمريکا از يک رابطه تعاملي رقابتي به يک رقابت تمام عيار در جبهه‌هاي متعدد تبديل شده است.
اين موضوع فقط مربوط به تجارت نيست بلکه به مسائل جغرافيايي، نظامي، ديپلماتيک و اقتصادي نيز مربوط مي‌شود به همين دليل است که نقطه پاياني براي اين رقابت وجود ندارد.
در دوره رياست جمهوري «دونالد ترامپ» رييس جمهور آمريکا، اين کشور براي اعمال فشار بيشتر بر دولت چين براي کسب امتيازات تجاري و سرمايه‌گذاري، مساله تايوان و تبت را بيش از پيش در دستور کار خود قرار داده است و از فروش سلاح تا رفت وآمدهاي آزادانه کشتي‌هاي آمريکايي به بنادر تايوان براي فشار بر چين استفاده مي‌کند و اخيرا نيز موضوع سفرهاي آزادانه اتباع آمريکايي به تبت را نيز کنگره آمريکا در دستور کار خود قرار داده است.
اين مساله باعث شده است تا مقامات پکن بارها در مورد رعايت تعهد دولت آمريکا در مورد چين واحد به کاخ سفيد هشدار بدهد.
با اين حال ترامپ همچنان مي‌کوشد از انچه نقاط ضعف دولت چين مي داند براي اعمال فشار بر پکن استفاده نمايد.
«آنتوني کوردسمن» تحليلگر مسائل راهبري در ارزيابي از تنش در روابط چين و آمريکا که خبرگزاري ايرنا آن را منعکس کرده معتقد است: چين و آمريکا در حال حاضر سياست‌هاي اقتصادي و امنيتي را پيش گرفته اند که موجب افزايش تنش بين آنها خواهد شد در نهايت سبب افزايش درگيري‌ها شده يا جنگي بزرگ را در پي خواهد داشت. هر يک سعي دارند هزينه پيروزي خود را از باخت ديگري به دست آورند.
درهرحال، دولت آمريکا خواهان گشايش بيشتر بازارهاي چين براي جبران کسري تراز تجاري است و در همان حال خواهان افزايش سرمايه گذاري‌هاي اين کشور در بخش‌هاي مختلف تجاري و صنعتي آمريکاست که تاکنون چين نرمش مورد انتظار امريکا را در اين خصوص نداشته است.
اگر چه درحاشيه اجلاس گروه بيست در آرژانتين «دونالد ترامپ» و «شي جين پينگ» روساي جمهوري آمريکا و چين با آتش‌بس سه ماهه جهت توافق برسر مسائل تجاري موافقت کردند اما اين به معناي کاهش فشارهاي آمريکا بر دولت چين به‌خصوص در زمينه ارضي نيست و اين درحالي است که دولت چين خواهان رعايت امنيت و مصالح ملي اين کشور ازسوي آمريکاست تا لطمه‌اي به چارچوب روابط دو جانبه وارد نشود. 118/120
نويسنده: مجيد وقاري
کليدواژه چين تايوان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۸۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است

به گزارش قدس آنلاین، تظاهرات بی سابقه دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان یادآور مخالفت با جنگ ویتنام است. آیا معادله ناعادلانه تغییر می‌کند؟ چرا نتانیاهو از این تظاهرات هراس دارد؟ آیا این روند به اروپا، جهان عرب و جهان اسلام هم سرایت خواهد کرد؟

این رسانه ادامه داد: شاید تظاهرات دانشجویان ضد کشتار جمعی علیه فلسطینیان در آمریکا، حادثه بسیار بارزی باشد که روز به روز گسترش می‌یابد و مانند گلوله برقی به سرعت در حال بزرگ شدن است. این تظاهرات به دانشگاه های تگزاس و کالیفرنیای جنوبی کشیده شده و پلیس آمریکا با آن مقابله و شماری از دانشجویان خشمگین را بازداشت کرده است.

طبق آخرین گزارش رسانه های آمریکایی، شرکت کنندگان در این تظاهرات بسیار زیاد هستند و دولت آمریکا به دنبال کمک گرفتن از گارد ملی برای مقابله با دانشجویان معترض به کشتار جمعی در غزه است.

رای الیوم افزود: نکته قابل توجه، هراس بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از برگزاری تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکاست. این تظاهرات بی سابقه به کجا خواهید انجامید؟ آیا ممکن است که معادله را تغییر دهد؟

به گزارش این رسانه، «عواطف عبدالرحمن» استاد روزنامه نگاری دانشکده رسانه دانشگاه قاهره می گوید: آنچه در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت و یاری ملت فلسطین و درخواست فوری توقف کشتار و گرسنگی در نوار غزه و در دانشگاه‌های عربی(انفعال و بی‌تفاوتی) رخ می دهد، سئوالی است که هم اکنون باید به شکل قوی مطرح کنیم.

از سوی دیگر «کارم یحیی» فعال رسانه ای نیز می گوید: اوضاع و تظاهرات کنونی مشابه مخالفت‌ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است. هر که می‌تواند باید به فلسطینیان کمک کند.

وی با اشاره به مقایسه دانشجویان آمریکایی و دانشجویان الازهر مصر می افزاید که این کشور باید نقش موثرتر و با صلابت‌تری ایفا کند، دولت، جامعه الازهر و دیگر دانشگاه‌های این کشور.

این تحلیلگر ادامه می دهد: آنچه در دانشگاه های آمریکا شاهد آن هستیم، بیانگر تحولات مهمی در آمریکا و اروپاست. مواضع دانشجویان بسیار مهم است و به سبب افزایش بازداشت ها، بیشتر هم می شود.

یحیی درباره مقایسه دانشگاه‌های آمریکا با دانشگاه های عربی هم می گوید: واقعیت و ماهیت دانشگاه‌های عربی و برخورد امنیتی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. بعید نیست که این موج به دانشگاه های عربی هم دومینو وار سرایت کند.

در همین حال،«سمیر عرابی» دیگر تحلیلگر عرب نیز تظاهرات در دانشگاه های آمریکا و برخورد دولت این کشور و تهدید رئیس مجلس نمایندگان به اخراج دانشجویان را نمایانگر برافتادن نقاب ادعایی دموکراسی آمریکایی دانست.

وی با لحن تمسخر آمیزی می افزاید: بایدن می گوید که آمریکا طرفدار حق است، رئیس مجلس سنا هم می گوید که کتاب مقدس به آنها دستور می‌دهد در کنار اسرائیل بایستند! این آمریکای بدون رتوش است. دموکراسی و برابری میان ادیان وجود ندارد و آزادی بیان هم در کار نیست، ما باید واقع باشیم.

گفتنی است؛ دانشجویان دانشگاه های آمریکا روز چهارشنبه در اعتراض به حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه تحصن خود را آغاز کردند.

این اعتراض های دانشجویی در حمایت از مردم غزه و توقف جنگ رژیم صهیونیستی به دانشگاه های هاروارد، تگزاس، براون و کالیفرنیای جنوبی رسیده و این دانشگاه ها صحنه درگیری پلیس با دانشجویان شده است.

دانشجویان دانشگاه براون در رود آیلند و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) به سایر دانشگاه‌ها از جمله کلمبیا پیوستند تا خواستار آتش‌بس در غزه شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حق معلم با مادیات ادا نمی شود
  • عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن جدی است
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • رعایت عدالت و کرامت انسانی رویکرد مدیران لرستان باشد
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند