Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از لرستان، حجت‌الاسلام والمسلمین اسحاقی، قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور، چهارشنبه، 28 آذرماه، در آئین اختتامیه دومین دوره جشنواره علامه حلّی که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان استان لرستان برگزار شد، گفت: ما انسان‌ها قوه‌ای داریم به‌نام قوه خیال، که در حقیقت پرواز روح و تعقل است، انسان‌ها را به جاهایی پرواز می‌دهد و لذایذی را نسیب انسان می‌کند که از لذایذ مادی بسیار فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: یکی‌از جاذبه‌های قوه خیال اشعار است، امام صادق(ع) در این رابطه می‌فرماید: اگر کسی یک بیت شعر برای خاندان اهل‌بیت(ع) بگوید به مصابه این است که خداوند قصری را در بهشت برای او آماده کند.
اسحاقی با بیان این‌که قوه خیال یک ابزار پژوهشی است، افزود: در حماسه هشت سال دفاع مقدس آن‌چه که باعث روحیه دادن به رزمندگان شد، اشعار بود.
قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور با بیان این‌که حوزه قلب معرفتی جهان اسلام است و تا زمانی‌که به‌درستی به تپش دربیاید می‌تواند کارساز باشد اما اگر ضربان نامنظمی از این قلب صادر شود، به تعبیرمقام معظم رهبری، ممکن است ما به انزوا کشیده شویم.
وی ادامه داد: ما دچار مرگ نمی‌شویم چون درون‌مایه و ذات حوزه‌ها چیزی دارد که مرگ‌پذیر نیست اما ممکن است دچار انزوا شویم.
اسحاقی ادامه داد: امروز جهان ازنظر ترقی و ادراک، تعلیم و تعلم، تحقیق و پژوهش، آموزش و به‌کار بردن روش‌های جدید، سلوک و رفتار دچار تغییر و تحول شده‌است، ما چه‌قدر با گذشته‌ها فاصله داریم، در گذشته وقتی یک عالم دینی با مردم برخورد می‌کرد چه انتظاری از او می‌رفت؟ در گذشته انتظار تبیین و بیان چرایی احکام از علما نمی‌رفت اما امروز به‌دلایلی که مهم‌ترین آن شکستن مرزهاست، ما الان ثبات و پایایی لازم را در فرهنگ‌ها و همچنین اعتقادات در جهان نداریم.
قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: همان‌گونه که ما در معرض خطر هستیم، خود آمریکایی‌ها بیشتر در معرض خطر هستند.
وی با اشاره به این‌که امروز دو ایدئولوژی داعیه‌دار اداره جهان هستند، عنوان کرد: یکی ایدئولوژی ناب مکتب تشیع و دیگری ایدئولوژی لیبرالیسم، این دو ایده مدینه‌های فاضله‌ای را برای خودشان تصور کرده و معرفی کردند و می‌خواهند به این سمت و سو گام بردارند.
اسحاقی ادامه داد: چنان‌چه هانتینگتون متفکر آمریکایی تفکری دارد مبنی‌براین‌که ما یک روزی را شاهد خواهیم بود که مردم جهان مثل ما فکر کنند، لباس بپوشند و غذا بخورند و ما به یک دهکده جهانی با یک کدخدا واحد تبدیل می‌شویم.
قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور عنوان کرد: امروز بدون این‌که ما خواسته باشیم سبک زندگی غربی وارد زندگی‌های ما شده است، بنده به‌خاطر این‌که ببینم مبنای سبک زندگی اسلامی چیست؛ زندگی حضرت فاطمه(س) را مورد بحث و بررسی قرار داده‌ام.
وی با اشاره به این‌که امام صادق(ع) در روایتی ارتباطات را به چهار دسته تقسیم کرده است، اظهارکرد: ایشان می‌فرماید: ارتباط یا ارتباط بین انسان خداست، یا ارتباط بین انسان و خودش است یا ارتباط بین انسان و دیگران است یا ارتباط انسان با خلقت و طبیعت است، لذا برای این‌که راهبرد مشخصی را به پژوهشگران تحویل دهیم، زندگی حضرت فاطمه(س) مورد بررسی قرار دادم و کتاب تحت‌عنوان «سبک زندگی فاطمی»، در دو جلد و 28 محور، ارائه دادیم.
اسحاقی با بیان این‌که دنیا درحال تغییر است، عنوان کرد: روحانیت قبل از تشکیل حکومت مسئولیتی نداشتند، این درحالی است که ما امروز باید پاسخ‌گوی مسائل عرصه‌های مختلف حکومتی باشیم که دستگاه قضا، نظام بانکداری، دستگاه مجزیه و مقننه و ... بخش‌هایی از آن است.
قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: ما ادعا کردیم گفتیم می‌خواهیم نظام آموزشی ایجاد کنیم که با نظام‌های آموزشی متداول در دنیا متفاوت باشد، ما حوزویان دنبال نظام آموزش پژوهش‌محور تربیت‌مدار هستیم و می‌خواهیم پژوهش در نظام آموزش انسجام پیدا کند.
وی ادامه داد: برای ایجاد نظام آموزشی پژوهش‌محور ابتدا باید متون کتب آموزشی را تغییر دهیم.
اسحاقی با اشاره به این‌که مبلغ امروز با مبلغ دیروز متفاوت است، ادامه داد: مبلغ امروز یا خطابی است یا مجازی! پیش آمده که فرزندمان در منزل نشسته و با گوگل تمام دنیا را جستجو می‌کند که این فرصت نیز در اختیار ما قرار دارد، چرا ما نباید بعداز گذشت 20 سال از افتتاح حوزه علمیه خواهران یک سایت مربوط به آن نداشته باشیم.
قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به این‌که پژوهش‌های ما باید نوآورانه باشد، ادامه داد: از نظر کمی از سه اثر در اولین دوره جشنواره به 520 اثر رسیدیم که پیشرفت خوبی بوده است و حوزه خواهران برادران پا به پای هم پیش می‌روند و بیشتر آثار مربوط به پایه سوم حوزه است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 67 هزار طلبه خواهر در سطوح یک، دو، سه و چهار در حوزه‌های علمیه کشور در حال تحصیل هستند و 150 هزار طلبه فارغ‌التحصیل داریم.
اسحاقی با اشاره به این‌که اکثر آثاری که به جشنواره رسیده برای پایه سوم تا ششم بوده‌ است، عنوان کرد: در استان لرستان سطح دو جشنواره بیشتر از سطوح دیگر آثار دارد و در سطح حوزه‌های خواهران و برادران استان توزیع متناسبی وجود دارد و همه مدارس در جشنواره مشارکت متوازن دارند.

قائم مقام معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: بیشتر آثار ارسالی از لرستان در بخش اخلاقی و علوم انسانی است که این یک آسیب است، چراکه آثار در این زمینه بیشتر تحقیقی و تدوینی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان فرهنگی حوزه های علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۹۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی

حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران در مراسم سی و یکمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی کشور گفت: تعداد استادان برگزیده کشور نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشته است و اکنون  حدود ۷۰ استاد نمونه افزایش داشته است. 

وی بیان کرد: آینده پژوهشی را تا سال ۲۰۵۰ تدوین و ارسال کردیم و سازمان پژوهشی بر روی محورهایی مانند هوش مصنوعی، سوخت پاک جهت پژوهش برنامه ریزی خوبی کرده‌ایم. 

زمانیان تاکید کرد: امسال سازمان پژوهش‌ها برای گرنت‌ها جایزه یک میلیارد تومانی در نظر گرفته است. ماهواره مصباح و آیات در این پژوهشگاه تولید شده است.

وی افزود: عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای مسلمانان و مردم کشور محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه خواهران : قدرت بانوان مازندران در تغییر افراد زیاد است
  • امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی