Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان‌های سنتی سوختگی باعث اشکال در رویه درمان می‌شود این اقدامات در برخی مواقع باعث می‌شود نتوانیم از درمان‌های صحیح استفاده کرده و مجبور به جراحی‌های ترمیمی می‌شویم.

به گزارش قدس آنلاین، حسن طاووسی امروز در نشستی خبری که به مناسبت، یکم دی‌ماه، روز ملی پیشگیری از سوختگی در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، اظهار داشت: سوختگی یکی از معضلات جامعه پزشکی است هرچه سطح فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جامعه بیش‌تر باشد حوادث ناشی از سوختگی کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متأسفانه سالانه حدود ۳۰۰ هزار بیمار سوختگی به مراکز سوختگی مراجعه می‌کنند، البته آمار بیش‌تر از این است، زیرا افرادی نیز هستند که درمان سرپایی می‌شوند و به بیمارستان مراجعه نمی‌کنند. از این ۳۰۰ هزار نفر بین ۵ تا ۱۰ درصد نیاز به بستری و جراحی‌های ترمیمی دارند.

این جراح سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) با بیان این‌که «۸۰ تا ۹۰ درصد حوادث سوختگی قابل پیشگیری هستند»، خاطرنشان کرد: در کشور ما بیماران با ۶۰ تا ۷۰ درصد سوختگی به طور موفقیت‌آمیزی درمان می‌شوند. در کشورهای پیشرفته امکان درمان موفقیت‌آمیز بیماران با ۹۰ تا ۹۵ درصد سوختگی هم وجود دارد. این موضوع به تجهیزات، تکنیک‌ها، روش‌های نوین جراحی و... وابسته است. درمان بیماران سوختگی یک کار تیمی است. ما در ایران نیروی انسانی کافی و با مهارت و علم روز داریم، اما در تجهیزات بیمارستانی همچون نوع فیزیک اتاق عمل، آی‌سی‌یوها، پانسمان‌های جدید، روش‌های درمانی و... که در درمان سوختگی تأثیر کمبودهایی داریم و تمام تلاش ما این است کمودها را جبران کنیم و به درجه مطلوب برسیم.  

*سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است

طاووسی عنوان کرد: تخت‌های سوختگی در کشور ۱۰۵۰ عدد است که در مقایسه با استاندار جهانی ۲۵۰۰ تخت سوختگی در کشور کم داریم. این در حالی است که میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است.

وی بیان کرد: مرکز سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) جزو بهترین مراکز کشور است و سالانه هم در زمینه پژوهش و هم در زمینه آمار بهبودی بیماران رتبه یک تا سوم بیمارستان‌های کشور را به خود اختصاص می‌دهد این مرکز از استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، گلستان، سیستان‌وبلوچستان و گاهی اوقات مازندران مریض پذیرش می‌کند. سوختگی‌های حاد افغانستان و هم‌چنین سوختگی‌های حاد و جراحی‌های ترمیمی از کشورعراق به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه می‌کنند. بنابراین اگر تعداد بیماران سوختگی افزایش یافته به معنای افزایش سوختگی در مشهد نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت پیشگیری، گفت: با توجه به این که به سالگرد حادثه پلاسکو نزدیک می‌شویم به دولت پیشنهاد شده روز نخست دی، روز ملی پیشگیری ثبت شود و ما هر سال برای آن برنامه داشته باشیم. ما از سال گذشته برنامه‌های خود را در زمینه پیشگیری در قالب طرح‌های تحقیقاتی در مدارس مناطق کم‌برخوردار مشهد آغاز کرده‌ایم، اگر از مهدکودک‌ها و مدارس موضوع پیشگیری را آموزش دهیم آمار سوختگی در سال‌های یعد کاهش خواهد یافت.

طاووسی ادامه داد: باید تعامل بیش‌تری بین وزارت بهداشت و آموزش‌وپرورش باشد تا این مطالب نهادینه شود و حتی اگر لازم شد در کتاب‌های درسی هم گنجانده شود. کشورهای پیشرفته مراکز آموزش پیشگیری از سوختگی دارند. در مدارس و مهدکودک‌های آن‌ها به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند که اگر لباس آن‌ها آتش گرفت به جای این که فرار کنند بایستند، خود را روی زمین بیاندازند و غلت بزنند. تلاش جمعی و همت ملی می‌خواهد که موضوع پیشگیری را جا بیاندازیم نه تنها آموزش‌وپرورش بلکه وزارت صنایع و معادن و شرکت برق هم باید در این زمینه همکاری کنند.

*کارگران ساختمانی؛ شایع‌ترین قربانیان برق‌گرفتگی

وی ادامه داد: کارگران ساختمانی شایع‌ترین قربانیان برق‌گرفتگی در ایران هستند که اکثرا به علت عدم رعایت نکات پیشگیرانه دچار قطع عضو هم می‌شوند. در سه ماه گذشته حدود ۴ بیمار برق گرفتگی داشتیم که به قطع اندام‌های فوقانی انجامید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: متأسفانه اغلب افرادی که دچار سوختگی می‌شوند به دلیل ناهنجاری‌های ظاهری از حضور در جمع پرهیز می‌کنند. این موضوع گاهی در خانم‌ها منجر به طلاق می‌شود. هم‌چنین برخی از افراد خودکشی و خودسوزی می‌کنند. بیماران سوختگی معمولا نیاز به کاردرمانی، فیزیوتراپی، استفاده از لباس‌های مخصوص پیشگیری از اسکار و... دارند، اما با توجه به این‌که اغلب این بیماران از قشر مستضعف هستند ما  به دلیل فقر مالی دچار مشکل می‌شوند و اینجاست که سازمان‌های مردم نهاد باید پای کار بیایند.

این جراح سوختگی بیمارستان امام رضا با اشاره به این‌که «هزینه درمان بیماران سوختگی سنگین است»، عنوان کرد: برای درمان هر یک درصد سوختگی بین ۲ تا ۵ میلیون تومان هزینه می‌شود. واحد مددکاری خیرین سازمان‌های مردم نهاد به ویژه میزبانان خورشید فعالیت‌های خوبی داشتند و هزینه‌های بیماران ما به کمک آن‌ها پرداخت می‌شود.
منبع:ایسنا
  پایان پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مشهد مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • افشای راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • دیدار رئیسی با بیماران اتباع
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان