Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:53:18 GMT

امکان تشکیل مولکول های قند دی ان ای در فضا

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۰۲۳۶

امکان تشکیل مولکول های قند دی ان ای در فضا

تهران – ایرنا - محققان ناسا توانستند قندهای موجود در دی ان ای را در یک محفظه خلاء که دارای شرایطی مانند فضای میان ستاره ای است، بسازند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان برای این منظور یکی از ترکیبات آلومینیوم را تقریبا تا دمای صفر مطلق سرد کردند و آن را درون یک محفظه خلاء قرار دادند که شرایط اعماق فضا را شبیه سازی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس بخار آب و متانول را که ماده تشکیل دهنده فضای بین ستاره ای هستند، به محفظه اضافه کردند. در مرحله پایانی کار نیز پرتوهای ماوراء بنفش را به محفظه تاباندند تا تشعشعات ستاره ها را شبیه سازی کنند.
به دلیل دمای بسیار پایین، یک لایه یخی روی آلومینیوم تشکیل شد و پس از آن در اثر تابش پرتوهای ماوراء بنفش دمای آن افزایش یافت. محققان با تجزیه و تحلیل این ترکیب دریافتند مولکول های قند دئوکسی ریبوز که در دی ان ای وجود دارند، به همراه مجموعه ای از انواع دیگر قندها در این فضای خلاء ایجاد شده اند.
البته ساخت این ماده در آزمایشگاه لزوما به این معنی نیست که قندها به صورت طبیعی در فضا شکل می گیرند. به همین علت محققان نمونه های مختلفی از شهاب سنگ های کربنیک را مورد بررسی قرار دادند و توانستند آثاری از قندهای ساده تر دئوکسی و الکل ها را شناسایی کنند. با وجود این که در بررسی ها ساختاری به پیچیدگی دئوکسی ریبوز یافت نشد، به اعتقاد محققان ممکن است دلیل این امر تعداد کم نمونه های مورد بررسی باشد.
تا کنون تنها سیاره ای که از وجود حیات در آن اطمینان داریم، سیاره زمین است، اما با این آزمایش مشخص شد سنگ بناهای شیمیایی سازنده حیات قابلیت تجمع در فضا را نیز دارند. در واقع کشف مولکول های حیاتی در شهاب سنگ ها می تواند محققان را در کشف مبداء حیات در زمین یاری کند و نشان دهنده امکان انتشار آن در کیهان باشد. ممکن است شهاب سنگ ها با عبور از میان غبار کیهانی حاوی ذرات تشکیل دهنده حیات عبور کرده و این ذرات را به عنوان بذر اولیه شکل گیری حیات به سیارات دیگر منتقل کرده باشند.
به گفته محققان هنوز مشخص نیست که آیا وجود حیات در جهان امری عادی است یا خیر؛ اما اکنون از این موضوع اطمینان داریم که وجود ذرات تشکیل دهنده حیات، یک عامل محدودکننده برای شکل گیری آن نیست.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۰۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است

 آیت‌الله مصطفی محامی ر همایش خیران مدرسه ساز ضمن قدردانی از حضور و مشارکت خیران در برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه تعلیم و تربیت گفت: خداوند متعال در قرآن کریم بیان داشته: "وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" زنده کردن یک انسان همانند حیات بخشیدن به کل جامعه و زنده کردن همه انسان‌هاست و در مقابل آن عنوان می‌کند:" مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا" اگر یک نفر را از بین ببرد مانند این است که همه مردم را از بین ببرد.

وی افزود: در تفسیر این آیه شریفه، بزرگان نظرات مختلفی را عنوان کرده‌اند از اینکه یک تشبیه برای بیان عظمت کار بوده و یا با این تعبیر که یک فرد می‌تواند مبدا تولید نسل باشد و لذا احیای یک نفر احیای یک نسل است.

️امام جمعه زاهدان بیان کرد: در ادبیات قرآنی حیات منحصر به این حیات مادی نیست بلکه عقل، اندیشه و علم اوست و بر این اساس دستگاه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت دستگاه احیا کننده نسل جدید ما می‌باشد بنابراین کاری که شما در آموزش و پرورش انجام می‌دهید از جهات مختلف ضریب می‌خورد.
️وی ادامه داد: بر اساس همین نگاه انجام کار خیر در حوزه آموزش و پرورش نیز دارای ارزش افزوده است بویژه که این کار در یک استان پهناور همچون سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد چرا که این استان دارای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی است و یکی از این ظرفیت‌ها وجود نیرو‌های با استعداد است که متاسفانه به درستی شکوفا نشده و مورد استفاده قرار نگرفته و نیازمند توجه ویژه هستند.
️️آیت‌الله محامی تصریح کرد: خیران عزیز باید قدر خود را بدانند و خداوند متعال را برای این نعمت، موهبت و لطفی که شامل حالشان کرده شکرگزاری کنند.
️وی خاطرنشان کرد: این احیا دارای فرایندی است که بخشی در تامین امکانات و سخت افزار و بخشی در تهیه نرم افزار از جمله برنامه، معلم و اساتید است و این ۲ مجموعه باید با هم هماهنگ و در یک راستا حرکت کنند.

️نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: مهمتر از توسعه کمی مدارس کیفیت بخشی به آنهاست و در این جهت نیازمند استفاده از نیرو‌های توانمند و با تجربه هستیم که از جمله کمبود‌های ماست و باید در جهت آموزش نیرو‌ها برنامه‌ریزی صورت گیرد و باید دقت کنید که مدارس پس از ساخت رها نشوند و در گام بعد باید تلاش کنید تا کیفیت خدمات در مدارس ارتقا پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است