Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خداوند اهل راه بندان کردن نیست، چون ذاتش، صفاتش و وجود مقدس او اقتضا ندارد که اهل راه بندان باشد. این خیلی مهم است که من بدانم پروردگار عالم، وجودش و صفاتش، اقتضای ایجاد راه بندان ندارد

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ؛ به نقل از  روابط عمومی  دارالعرفان استاد حسین انصاریان در سخنرانی خود در حسینیه آیت الله ابن الرضا خوانسار، اظهار کرد: آرزوی بسیاری از مردم از ابتدای شروع نبوت پیغمبران الهی تاکنون که در حدی به انبیا و فرهنگ انبیا علاقه داشتند، این بوده و هست که به اهداف پاک در دنیا و آخرت برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمعیت غیر از جمعیت مشرک، کافر، معاند و بی دین هستند و مشرکان، کافران و بی دینان اهداف پاک و مقدسی نداشتند. کل آرزوهای آنها طبق قرآن مجید در دو مورد تبلور داشت.

اولین آرزوی مشرکان رسیدن به انواع لذت‌های آزاد است

وی به دو آرزوی بی دینان عالم، یعنی اهل کفر و شرک اشاره و خاطرنشان کرد: اولین آرزوی مشرکان رسیدن به انواع لذت‌های آزاد است، خداوند در آیه ۱۲ سوره محمد می‌فرماید: «وَ اَلَّذِینَ کفَرُوا یتَمَتَّعُونَ وَ یأْکلُونَ کمٰا تَأْکلُ اَلْأَنْعٰامُ» یک آرزویشان رسیدن به انواع لذت‌های آزاد یا رسیدن به لذت‌های نامشروع بود، به دنبال آن هم رفتند و می‌روند. قرآن مجید می‌فرماید: این طور نیست که به کل آن آرزو برسند؛ می‌رسند، ولی به اندکی: «وَ مَنْ کٰانَ یرِیدُ حَرْثَ اَلدُّنْیٰا نُؤْتِهِ مِنْهٰا» (سورهٔ شوری، آیهٔ ۲۰).

استاد اخلاق حوزه‌های علمیه افزود: خداوند می‌فرماید: «وَ مَنْ کٰانَ یرِیدُ حَرْثَ اَلدُّنْیٰا نُؤْتِهِ مِنْهٰا» یعنی من خدای بخیلی نیستم و آن که به دنبال امور دنیا -لذت ها، خواسته ها، کالا و متاع- است، چه من را قبول داشته باشد و چه نداشته باشد، اندکی به او عطا می‌کنم. همهٔ آب و نان دنیا را که شش هفت میلیارد جمعیت سهم دارند، نمی‌شود به یک نفر داد؛ همهٔ پول و لذت‌های دنیا را که نمی‌شود به یک نفر داد؛ این تقسیم شده است و کمی در اختیار آن‌هایی قرار می‌گیرد که همهٔ آرزویشان رسیدن به همین لذت هاست؛ حالا یا لذت خیالی یا عقلی یا لذت بدنی است.

 

بهره وری‌های مادی آرزوی دوم اهل کفر و شرک

وی بهره وری‌های مادی را آرزوی دوم اهل کفر و شرک دانست و تصریح کرد: اهل کفر و شرک آرزو دارند شکمی از عزا دربیاورند و بخورند. «وَ اَلَّذِینَ کفَرُوا یتَمَتَّعُونَ وَ یأْکلُونَ» یک آرزویشان بهره وری‌های مادی است، یعنی دائم بنشینند و بخورند؛ حال هر خوراکی که معده شان هضم می‌کند یا هر خوراکی که از هر جا به دست می‌آید. برای آن‌ها مهم نیست این سفره‌ای که برای خودشان، همسر و فرزندانشان، عروس و دامادشان پهن کرده اند، غصبی، دزدی یا محصول رشوه است، میوهٔ تلخ رباست یا حق ارث برادر و خواهر و مادر است! برای آن‌ها مهم نیست و آرزویشان این است که بخورند؛ این‌ها آدم‌های مقیّدی نیستند.

فقط ایمان به پروردگار و باور داشتن خدا انسان را مقیّد می‌کند

وی با بیان اینکه ایمان به پروردگار، عامل تقیّد کامل است، گفت: آنچه آدم را مقیّد می‌کند، آن هم مقیّد کامل و نه مقیّد جزئی، فقط ایمان به پروردگار و باور داشتن خداست. خیلی‌ها اصلاً قیدی ندارند، خیلی‌ها هم یک مقدار قید دارند که این مقیّد بودنشان به اصطلاح، ریشهٔ کم اخلاقی دارد؛ مثلاً یک مقدار دل رحیم است، می‌گوید حالا این مال را نَبَرم یا این رشوه را نگیرم، اما قید کاملی ندارد. این‌ها خودشان با این دو آرزو نمی‌دانند در این سفری که در فضای «یَتَمَتعون» و «یَأکُلون» دارند، به کجا می‌رسند. خودشان نمی‌فهمند، به دنبال فهمیدنش هم نرفته اند و نمی‌روند؛ ولی پروردگار بیان می‌کند، حال قبول داشته باشند یا نداشته باشند، پایان این جادهٔ دو آرزو: «فَالنَّارُ مَثْوًى لَهُمْ» (سورهٔ فصلت، آیهٔ ۲۴) جهنم است.

علت نرسیدن به خواسته هایتان تنها خودتان هستید

استاد انصاریان به آرزوی دوستداران خدا و مؤمنین اشاره و خاطرنشان کرد: گروه اوّل که انبیا، ائمه، قرآن و خدا را در حدی دوست دارند، دلشان می‌خواهد برزخ و قیامت آرام و آبادی داشته باشند، البته نتیجه را هم می‌دانند که نتیجهٔ مادی خوبی ها، درستی ها، خوش کرداری ها، اخلاق و عبادت، بهشت در قیامت و نتیجهٔ معنوی هم رضوان الله است که در قرآن مطرح شده است. اما چرا این‌هایی که این آرزوی مثبت و علاقه‌ها را دارند، به آن مقصد، منزل و هدف نمی‌رسند؟ قرآن مجید این سؤال را جواب می‌دهد که علت نرسیدن خودتان هستید و هیچ کس دیگری نیست.

خداوند اهل راه بندان کردن نیست

وی افزود: خداوند اهل راه بندان کردن نیست، چون ذاتش، صفاتش و وجود مقدس او اقتضا ندارد که اهل راه بندان باشد. این خیلی مهم است که من بدانم پروردگار عالم، وجودش و صفاتش، اقتضای ایجاد راه بندان ندارد؛ ولی اگر کسی به راه بندان گیر کرد و خودش نتوانست جاده را باز کند، از او بخواهد که راه را باز کند، راهی که خودم ایجاد مانع کرده ام، به خاطر ارحم الراحمینی قبول می‌کند و راه را باز می‌کند.

اسم راه بندان امروز را تحریم می‌گذارند

وی گفت: در گذشته کسانی که راه بندان می‌کردند، قُلدُرهای سرِ گردنه بودند که راه را به قافله‌ها می‌بستند و اموالشان را می‌بردند. این راه بندان اکنون طور دیگری شده و اسم راه بندان امروز را تحریم می‌گذارند. مانع ایجاد می‌کنند که یک ملت به پول، حق خود و آرامش نرسند.

موانع مهم رد نشدن دعا به درگاه خداوند

وی نکته‌ای را مورد یادآوری قرار داد که نشان می‌دهد انسان خود مانع راه است و اظهار کرد: فرد در ماه رمضان دعا می‌کند و مستجاب نمی‌شود! در ماه محرّم دعا می‌کند و مستجاب نمی‌شود! روزهٔ مستحبی می‌گیرد و دعا می‌کند، اما مستجاب نمی‌شود! کربلا می‌رود حتی زیر قُبه هم دعا می‌کند، اما باز مستجاب نمی‌شود. این شخص نباید به آیات قرآن بدبین شود، اگر بدبین شود، اشتباه کرده است؛ پیغمبر (ص) فرموده اند: دسته جمعی دعا کنید، مستجاب می‌شود؛ به والدین می‌گوید در حق فرزندانتان دعا کنید که مستجاب می‌شود؛ ولی شخص ده سال است که هرچه دعا می‌کند، مستجاب نمی‌شود، این نباید به پروردگار و روایات بدبین شود؛ بلکه بهتر این است آیات و روایات را ببیند، آیات و روایات به او نشان می‌دهند که تو در راه مستجاب شدن دعایت دیوار کشیده ای، جادهٔ بین تو و مستجاب شدن بسته است، دعایت پشت دیوار مانده است و بالا نمی‌رود.

خداوند دعای شما را می‌شنود، ولی گوش نمی‌دهد!

مبلغ عرصه بین الملل در مورد موانع مهم رد نشدن دعا به درگاه خداوند، گفت: خدا اسمع السامعین است و صدایتان را می‌شنود؛ می‌بیند که دعا می‌کنید، هم خودتان را می‌بیند و هم دعا کردنتان را هم می‌شنود، ولی گوش نمی‌دهد! موانعی برای استجابت دعا وجود دارد و اگر این موانع در راه دعا باشد، دعا، زحمت دعا و خواندن دعا، گریه کردن، حرم رفتن و احیا رفتن نزد خودتان می‌ماند و رد نمی‌شود. جاده را باز کنید تا رد شود!

حرام خوری یکی از موانع استجابت دعاست

وی حرام خوری را یکی از موانع استجابت دعا دانست و خاطرنشان کرد: در جلد دوم کتاب باعظمت «اصول کافی» آمده که یک علت مستجاب نشدن دعا، حرام خوری است؛ پوست، گوشت، دستگاه گوارش، زبان، دهان، مو‌های درشت و ریز بدن آلوده است و همه در مزبلهٔ حرام خوری روییده شده است؛ حالا هرچه می‌خواهید، داد بزنید! خداوند فرموده است اگر برای دعا پیش من می‌آیید، با دل پاک، بدن پاک، چشم گریان و با تواضع بیایید: «هب لی من قلبک الخشوع و من بدنک الخضوع و من عینیک الدموء» پس از آن دعا را مستجاب می‌کنم.

رعایت نکردن حق والدین دومین موانع استجابت دعا

وی رعایت نکردن حق والدین را دومین موانع استجابت دعا عنوان و اظهار کرد: روایات می‌فرمایند: دعای شما استجابت نمی‌شود، چون حق پدر و مادر را رعایت نکردید. حق پدر و مادر، مجموعاً در لغت عربی به معنی عاق بودن است. عاق یعنی زیرپا گذاشتن حقوق پدر و مادر. احترام نکردید، تواضع نکردید، بد نگاه کردید، بد حرف زدید، دلشان را سوزاندید، به خواسته‌های درستشان گوش ندادید و دیواری در راه دعایتان ایجاد شده است.

قطع رحم با یکدیگر مانع سوم استجابت دعا

پژوهشگر علوم و معارف قرآنی قطع رحم با یکدیگر را مانع سوم استجابت دعا دانست و تصریح کرد: «قطعتم رحم الذی بینکم»؛ همهٔ شما با هم قطع رابطه کرده اید؛ چندسال است خاله ات، عمه ات، عمویت، دایی ات، خواهرت، پدرت یا دامادت را ندیده ای؟ مادری به من پیغام داد بچه ام طبقهٔ پایین می‌نشیند و من طبقهٔ بالا هستم، من سه سال است بچه ام را ندیده ام! سه سال است که از این پله‌ها بالا نیامده تا من به او سلام کنم؛ فقط گاهی که خبر می‌شوم می‌خواهد سر کار برود، می‌آیم و پرده را جوری کنار می‌زنم که نفهمد، هیکلش را با یک چشمی از پشت پرده می‌بینم که می‌رود و دلم را به همین خوش می‌کنم. شما بین همدیگر قطع رحم کرده اید، پیوند‌ها را جدا کرده اید! این طلاق‌هایی که اکنون به این زیادی در کشور واقع می‌شود، درست است؟ شرعی است؟ عقلی است؟ انسانی است؟ من در خیلی از اختلافات خانوادگی بوده ام؛ از صد خانواده‌ای که بنا داشتند طلاق کاری کنند، ۱۰۱ خانواده شان به باطل طلاق انجام می‌دادند؛ یعنی اصلاً حق نبود.

پول دوستی و زیاده خواهی از دلایل دوری شیعیان از امام زمان (عج) است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به دلایل دوری ما از امام زمان (عج) اشاره و اظهار کرد: یکی از دلایلی که از امام زمان (عج) دور هستیم و ایشان را نمی‌بینیم، این است که پول دوست و زیاده خواه شدیم. آدم‌های پولکی سی سال هم ندبه بخوانند و به دنبال حضرت بدوند، به ایشان نمی‌رسند و نمی‌توانند حضرت را ببینند، چون مانع دارند. امروز نشانه‌هایی از پول پرستی و زیاده خواهی در میان ما هست مثلاً کارخانه دار یا تاجر زمانی که دلار ارزان‌تر بود، اجناسی را خریداری کرده و امروز که دلار گران‌تر شده با سودی چندین برابر می‌فروشد و مانع دل خوشی و ازدواج بسیاری از مردم شده است. این افراد هر چه از خدا بخواهند که امام زمان (عج) ظهور کند، هیچ فایده‌ای ندارد و دعای آنان مستجاب نخواهد شد.

سرگردانی شیعیان در شناخت حق از سوی سردمداران شیعه دلیل دیگری دوری از امام زمان (عج)

استاد انصاریان گفت: امام زمان (عج) دلیل دوم دوری شیعیان از خود را سرگردانی شیعیان در شناخت حق از سوی سردمداران شیعه دانسته و می‌فرماید: «و تحیرتم علی ضعفاء شیعتنا»، شیعیان ما را که خیلی اهل علم، ارزیابی، تحلیل و تحقیق نیستند، شما سردمداران شیعه (حالا یا سیاسی یا آخوند فرقی نمی‌کند) در شناخت حق سرگردان کرده اید و نمی‌دانند حق کجاست، حق با کیست، حق با چیست! توقع دارید که در این سرگردان کردن شیعیان ما بیایید، من هم آغوش باز کنم و از شما پذیرایی کنم؟ من را ببینید و زیارت کنید! شما باید راهنمای شیعه باشید، شما نباید بگذارید شیعیان ما سرگردان شوند که در سرگردانی بگویند این دین، مسجد، روحانی، نماز و روزه را هم نخواستیم.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انصاریان راه بندان خواسته های مشروع آرزو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه در شبکه های اجتماعی بحث کنیم؟

این مطلب برگرفته از نویسنده‌ جدی و خوشنام به‌نام لوئیس وُون است که در تفکر انتقادی و نظریه‌های اخلاقی تخصص دارد. وُون در کتاب بسیار تأمل‌برانگیزش به‌نام «فلسفه‌نگاری: راهنمای دانشجویان برای خواندن و نوشتن جستارهای فلسفی»، مطلب مهمی را درباره‌ چگونگی بحث در شبکه‌های اجتماعی و آنلاین مطرح می‌کند.    فرض کنید که شما می‌خواهید در شبکه‌های اجتماعی درباره‌ موضوع سیاسی یا اخلاقی یا فلسفی مهمی وارد بحث جدی، صادقانه و سازنده شوید. شما قصد دارید در یک مباحثه‌ واقعی مشارکت کنید و از بحث‌های بی‌فایده‌ای که وقت و انرژی شما را هدر می‌دهند، اجتناب کنید. چگونه این کار را باید انجام دهید؟ به این شیوه:    1 قبل از هر چیز، از کسانی که فکر می‌کنید فقط می‌خواهند برتری خودشان را به رخ بکشند، جلب توجه و خودنمایی کنند، خود را آرام کنند، خشم خودشان را بر سر شما خالی کنند، یا شما را عصبانی و تحریک کنند، دوری کنید. اگر در نیمه‌راه بحث متوجه شدید که طرف مقابل شما علاقه‌ای به بحث عقلانی ندارد، خداحافظی کنید و خود را کنار بکشید. به سمت گفت‌وگوهایی بروید که در آن مباحث محترمانه و هوشمندانه رایج است.    2 فقط روی استدلال متمرکز شوید. شکل استدلال یا صدق مقدمات طرف مقابل‌تان را نقد کنید و اصلاً به شخصیت او کار نداشته باشید. از شخصی کردن بحث اجتناب کنید و عواطف خود را وارد بحث نکنید و بحث بی‌ربط به موضوع را طرح نکنید.    3 سعی کنید دیدگاه طرف مقابل را خیلی خوب فهم کنید. با این کار مجال ارائه‌ی بحث خوب را افزایش می‌دهید و چیزهایی را که نمی‌دانستید، یاد می‌گیرید و با نشان دادن همدلی خود بحث را آرام می‌کنید. با ارج نهادن به ایرادات طرف مقابل‌تان می‌توانید استدلال خودتان را قوی‌تر کنید و نشان دهید که در بحث جدی و منصف هستید.    4 به طرف مقابلتان در بحث احترام بگذارید. حرف‌های او را با دقت بخوانید و گوش فرادهید. در مورد انگیزه‌های او، یا ارزش‌های او یا پیشینه‌ی او بدترین حالت را متصور نشوید. تنها بر مبنای گرایش‌ها و تمایلات سیاسی به طرف مقابل‌تان برچسب نزنید. از اظهارنظرهای رکیک، تمسخرآمیز، فحاشانه و توهین‌آمیز اجتناب کنید.    5 محل نزاع را عوض نکنید. با طرح موضوعات جانبی بی‌ربط یا با عیب‌جویی بحث را منحرف نکنید. با اشاره به اشکالات گرامری طرف مقابل‌تان یا بر شمردن خطاهای تایپی و املائی او اصلاً بحث پیش نخواهد رفت و احتمالاً مهر خاتمه خواهید زد بر هرگونه شانس بحث عقلانی.    6 احساسات خود را محار کنید. اگر خشمگین یا مضطرب یا عصبانی هستید، نمی‌توانید آن‌طور که باید واضح فکر کنید، ممکن است به‌جای اقامه‌ استدلال قوی و محکم، شروع کنید به ناسزا گفتن و احتمالاً طرف مقابل‌تان هم به همین شیوه به شما پاسخ خواهد داد.    7 بدانید که در مورد چه چیزی صحبت می‌کنید. فرض کنید که با کسی درباره‌ یک موضوعی بحث می‌کنید. در گرماگرم بحث متوجه می‌شوید که از واقعیاتی بی‌خبر هستید. اما همچنان اصرار می‌ورزید که بر حق هستید، چون برای شما بسیار عذاب‌آور است که قبول کنید، درباره‌ آن موضوع یکسری نکات را نمی‌دانستید. این وضعیت اتلاف وقت است. بهتر است قبل از اینکه وارد بحث و منازعه شوید از واقعیات باخبر شوید. از قبل در مورد موضوع تحقیق کنید و از استدلال‌های له و علیه موضع مورد بحث مطلع شوید.    8 قبل از این که وارد یک بحث جدی در یک پلتفرم شبکه‌ اجتماعی با کاراکتر محدود مانند توئیتر شوید دوباره فکر کنید. محدودیت کاراکتر توئیتر بحث درباره‌ موضوعات پیچیده و طولانی را دشوار یا بی‌فایده می‌کند.   منبع: کانال سخنرانی ها / جواد حیدری  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انسان نباید فقط برای خودش دعا کند
  • ببینید | دعای رئیس اتاق بازرگانی درباره تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ بی‌توجهی مجلس به مخالفت‌ها؟
  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • اسرائیل می‌خواهد برد ژئوپلیتیک ایران را با یک باخت تاکتیکی عوض کند
  • (ویدیو) مهم‌ترین خواسته مردم سمنان از دولت چه بود؟
  • چگونه در شبکه های اجتماعی بحث کنیم؟
  • گفت و شنود/ خودتو جمع کن!
  • برای رسیدن موفقیت، علت‌های شکست خود را بررسی بررسی کنید!
  • مراسم آئینی دعای باران در جشنواره رود و ریل روستای بیشه