Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@04:15:41 GMT

«ابَرسِج» روستای جهانی نمدمالی می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۱۹۱۸

«ابَرسِج» روستای جهانی نمدمالی می شود

سمنان - ایرنا - سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: روستای «ابَرسِج» قطب تولید نمد در استان سمنان به زودی به عنوان روستای جهانی نمدمالی معرفی می شود.

همایون جورابلو شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه اکنون 70 درصد نمد مورد نیاز کشور در روستای ابرسج واقع در شهرستان شاهرود تولید می شود افزود: مکاتبه های لازم برای ثبت این هنر از صنایع دستی به عنوان اثر فرهنگی غیرملموس با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور انجام شده است تا ابرسج توسط این سازمان به عنوان روستای جهانی نمدمالی معرفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: تایید سازمان میراث فرهنگی بر معرفی روستای ابرسج، مقدمه معرفی هنر نمدمالی این روستا به یونسکو برای ثبت جهانی خواهد بود.
وی با بیان این که تولید صنایع دستی متناسب با نیاز جامعه موجب استقبال مشتریان می شود، افزود: رمز موفقیت هنرمندان روستای ابرسج در تامین بازار فروش، به کارگیری نوآوری و خلاقیت در تولید محصولات نمدی است.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: هنر نمدمالی در روستای ابرسج شاهرود 200 فرصت شغلی ایجاد کرده و هنرمندان در 50 کارگاه ایجاد شده در این روستا مشغول به فعالیت هستند.
جورابلو اظهار داشت: به منظور کاهش هزینه های تولید نمد و کمک به هنرمندان نمدمال روستای ابرسج شهرستان شاهرود برای این روستا دستگاه حلاجی پشم به منظور تامین پشم مورد نیاز برای تهیه نمد خریداری شده است.
به گفته وی، نمدمالی جزء قدیمی ترین هنر سنتی است که در اثر فشار و رطوبت دست سازه های نمدی تولید می شود و در گذشته از این روش در صنعت نساجی که از پشم به عنوان مواد اولیه استفاده می شد کاربرد داشت.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: استان های گیلان، مشهد، گرگان و مازندران از علاقه مندان و خواهان دست بافته های نمدمالی استان سمنان هستند.
به گزارش ایرنا، ابرسج یکی از روستاهای سردسیر و کوهپایه ای در 22 کیلومتری شهرستان شاهرود است که یک هزار و 380 نفر جمعیت و 54 خانوار عشایر در آنجا زندگی می کنند و بیشتر هنرمندان صنایع دستی این روستا در رشته نمدمالی اشتغال دارند.
7342

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي صنايع دستي نمد مالي روستاي ابرسج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۱۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است

ایسنا/اردبیل مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده و معرفی کننده عظمت و شان جامعه عشایری استان و کشور است.

حسن محمدی ادیب ۷ اردیبهشت در دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان گفت: جشنواره کوچ عشایر که یازدهمین دوره آن برای دومین سال متوالی به صورت بین‌المللی برگزار شد نشان‌دهنده و معرفی کننده عظمت و شان جامعه عشایری استان و کشور است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل افزود: علاوه بر عشایر غیور استان اردبیل که به صورت گسترده در این جشنواره حضور دارند، اقوام عشایری استان‌های مختلف کشور و میهمانان خارجی نیز در این جشنواره حاضر هستند و ما با مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در سطح استان به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی ارزش‌های زندگی عشایری این جشنواره را برگزار کردیم.

وی بیان کرد: گردشگری عشایری، صنایع‌دستی این جامعه و حمایت از آن‌ها اولویت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل است که در همین راستا اقدامات متفاوتی انجام داده‌ایم.

محمدی ادیب ادامه داد: آلاچیق عشایر استان اردبیل و مهارت ساخت آن را در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده‌ایم و پیشنهاد ثبت جهانی این نماد عشایر استان را نیز به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده‌ایم تا بتوانیم از میراث گران‌بهای عشایر استان پاسداری کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اردبیل خاطرنشان کرد: همچنین لباس سنتی زنان عشایر استان اردبیل تحت عنوان «تومان کوینک» و مهارت دوخت آن نیز از دیگر آثار مربوط به جامعه عشایری استان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد