Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ خانم دکتر پارسا کارشناس تربیت کودک در بخش دوم گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری بسیج در پاسخ به سوالی مبنی بر آسیب های اعمال تربیت های ناآگاهانه بر روی کودکان گفت: روزي در جمعی مادري اذعان می کرد که من با این بچه ي دوسال و نیم چی کار کنم خیلی حوصله اش سر میره! روي میز پسته براي پذیرایی بود، من شروع کردم به پوست گرفتن و دونه دونه پوست پسته ها رو می دادم به بچه که ببرد و دور بریزد اطرافیان کلافه شدند که آخه ظالم همه رو جمع کن یک دفعه بده ببره بریزه تو سطل! گفتم ببخشید اونوقت اگر حوصله اش سر رفت چی!؟ دیگه کاري نمی مونه که انجام بده!

وی افزود: پس نترسید و از بچه ها در خانه کار بکشید و اثرات خوب آن را ببینید،کار بچه ها را توصیف کنید، برچسب و لقب ندهید اما واکنش هاي احساسی و زیبا را یاد بگیرید و تمرین کنید و در مقابل کارهاي کودك از خودتون این واکنش ها را نشان دهید مثل وقتی که از کار خوب کودك هیجان زده می شوید تمرین کنید که چگونه این هیجان زدگی را با میمیک صورت و صداهاي جالب که خوشایند کودك باشد نشان دهید و به یک آفرین گفتن خشک و خالی بسنده نکنید، این رفتار باعث شکل گیري خودپنداره ي صحیح در بچه ها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس تربیت کودکان ادامه داد: همه ي انسان ها یک خودپنداره دارند و یک خود ایده آل که خودپنداره یعنی من آن چیزي که هستم، جایی که هستم و خود ایده آل یعنی به آن چیزي که می خواهم برسم،اگر فاصله ي این دو مناسب و درست باشد انگیزه شکل می گیرد،با دادن لقب و برچسب به کودك این فاصله را برهم می زنیم، با لقب هاي نادرست و تعریف هاي بی جا از کودك مانع رشد او خواهیم شد چون خود پنداره و خودایده آل روي هم منطبق می شوند.

وی تأکید کرد: ما معمولاً کاري که خودمان دلمون می خواهد را به بچه ها القاء می کنیم،وقتی به بچه ها القاء شخصیت تو پهلوانی یا تو خیلی قوي هستی می کنیم در واقع باعث شکل گیري خودپنداره ي کاذب در آن ها می شویم که آن را با اعتماد به نفس اشتباه می گیریم، اعتماد به نفسی که فقط در اثر القاء دیگران به وجود آمده است.

خانم پارسا تصریح کرد: زمانی که خودپنداره ي کاذب مثبت شکل می گیرد، ذهن کودك یک خودپنداره ي کاذب با علامت منفی می سازد، «از بیرون به من میگن می توانی، قهرمانی، پهلوانی، زیبایی، عالی هستی، ولی از درون که من این نمی توانم چون مهارت ندارم» این کودك در بزرگسالی هم خودایده آلش را در بالابالاها می سازد ولی خودش را در پایین ترین مرحله ي خودپنداره ي کاذب منفی باور دارد،خودپنداره ي کاذب مثبت و منفی هردو در اثر رفتار ناصحیح والدین شکل می گیرد.

وی بیان کرد: در رفتار با بچه هاي زیر سه سال مراقب باشید مرتب آن ها را تأیید کنید و به بچه ها کار و مسئولیت محول کنید چون ریشه ي خود پنداره در این سن است،منظور ما از تأیید دائم این نیست که حتی اگر کاري اشتباه یا نادرست بود باز هم بگوییم که به به آفرین کار خوبی کردي! بلکه منظور این است که بیشتر کارهاي درست و خوب کودك را ببینید و تشویق کنید و کارهاي نادرست را با مهربانی و جایگزین دادن و صحبت کوتاه و درحد فهم کودك براي او روشن و مشخص کنید تا متوجه شود شما آن کار را دوست ندارید و دربرابر تکرار کار اشتباه سعه ي صدر و بردباري از خود به خرج دهید و فرصت اشتباه کردن به کودك بدهید.

این کارشناس کودکان در پاسخ به سوال آسیب های رفتارهای افراطی که با کودک انجام می شود گفت: کار کودك از وجود او جدا است،یعنی کودك را به خاطر کار درست و قشنگ یا کار اشتباه به عرش آسمان و قعر زمین نبریم، در کارهاي خوب لقب هاي آنچنانی به کودك ندهیم و در کار اشتباه هم شخصیت کودك را خرد و او را تحقیر نکنیم،وجود کودك و شخصیت او را ارج نهیم،براي تأیید وجود کودك مهر بی قید و شرط والدین به ویژه مادر و خوش حالی مادر صددرصد لازم است.

وی افزود: مهر والدین و دوست داشتن فرزند ربطی به رفتار و کارهاي کودك ندارد به تعبیری هرکاري انجام بدي، مال خودمی و دوستت دارم ولی اگر کاري خارج از چهارچوب انجام دادي دیگه نه ما این کار رو انجام نمی دهیم،مثلاً فرزند ما به خاطر اسباب بازي بچه ي دیگه اي رو می زنه! بغلش می کنیم، عزیز مامان ما بچه هارو نمی زنیم از چی ناراحت شدي؟ اگر کوچکتر از دوسال بود و حرف نمی زد، دست کودك را بگیرید و بغلش کنید و ببوسید و کودك مقابل را ناز کنید و براي زمانی از هم دور کنید تا آرام شوند که البته این حالت زمانی جواب می دهد که کودك الگوي زدن را از خانواده و پدر ومادر نگرفته باشد.

خانم دکتر پارسا در پایان خاطر نشان کرد: کودك گریه می کند، قربون اون گریه ات برم گریه هات هم مال من، عزیز دل مادر،سعی کنید در زندگی دو کلمه را به کار نبرید، «اگر و چون»، اگر این کار را کنی دوست دارم، چون این کاررو کردي دوست دارم، اگر این کار رو نکنی مامانت نمیشم!!!! چون ها و اگرهای دیگه مامانت نیستم همگی می توانند آسیب های جدی داشته باشند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۱۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کودکستان‌های «تاک» دانشگاه آزاد مهرماه افتتاح می‌شوند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مأموریت‌های معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به ۵ دسته تقسیم می‌شود که دسته اول شامل دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی می‌شود و در ذیل اینها دانشکدگان استانی تعلیم و تربیت قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اجرای مدل تربیتی علمی-حکمی در کودکستان‌های اسلامی «تاک»

دانشکدگان مهارتی دسته دوم محسوب می‌شوند که گروه‌های آموزشی و دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در هر استان ذیل آن قرار میگیرند ضمن اینکه سه سکو تاک(تربیت اسلامی کودک)، مشکات(مباحث مربوط به دوره‌های توان افزایی) و سازمان مدارس آموزش‌های عمومی و مهارتی(سما) در حوزه ماموریتی این معاونت قرار دارند و این پنج حوزه در تلاقی با یکدیگر قرار دارند.

با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سند تحول و تعالی یک جریان حرکتی را آغاز کرده که به موجب آن تعلیم و تربیت به عنوان یک فرآیند و همچنین مهارت‌آموزی به عنوان یک جریان از دوره کودکی و پیش‌دبستانی آغاز و تا دانشگاه ادامه دارد. بنابراین شبکه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر برخورداری از مدارس سما در مقاطع مختلف تحصیلی و همچنین واحدها و مراکز دانشگاهی در سرتاسر کشور، راه‌اندازی کودکستان های اسلامی تاک را برای تکمیل زنجیره و جریان تربیتی دانشگاه، هدف‌گذاری کرده است.

تاک به عنوان یک مرکز علمی، تربیتی و فرهنگی، غیرخصوصی و غیردولتی است و از حیث سیاستگذاری، نظارت، اجرایی و مالی تحت قواعد دانشگاه آزاد اسلامی و ذیل معاونت علوم تربیتی و مهارتی فعالیت خواهد کرد.

بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به رسالت دانشگاه در حوزه مسوولیت اجتماعی و قانون خانواده و جوانی جمعیت، هیئت امنا دانشگاه سال ۱۴۰۱ با تشکیل مرکز تربیت اسلامی کودک(تاک) تحت نظر دانشگاه آزاد اسلامی و با رویکرد اسلامی و تربیتی و مدیریت مستقل مالی موافقت کردند.

همچنین گستره فعالیت تاک در دو بازه سنی از ۴ماهگی بارداری مادر تا دو سال تمام کودک و از شروع سه سالگی تا ۵ سال تمام کودک خواهد بود.

برای اطلاع از آخرین وضعیت اخذمجوزها، تصویب و راه اندازی این کودکستان‌ها در سراسر کشور گفت‌وگویی داشتیم با عاصمه قاسمی؛ مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی (که دکتر محمدمهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی، وی را با حفظ سمت به عنوان سرپرست مرکز تربیت اسلامی کودک (تاک) منصوب کرد) که در ادامه می‌خوانید:

دومین دوره تربیت مربی کودک تابستان برگزار می‌شود/ تربیت ۱۷۰ مربی

سرپرست مرکز تربیت اسلامی کودک (تاک) با اشاره به اینکه تا کنون یک دوره تربیت مربی کودک برگزار شده است، اظهار کرد: با توجه به فرآیند ساماندهی که در معاونت علوم تربیتی و مهارتی انجام شد در حال حاضر تنها یک دوره تربیت مربی کودک برگزار شده و به زودی در تابستان امسال دومین دوره تربیت مربی کودک برگزار خواهد شد و تا پیش از آغاز به کار کودکستان‌ها به پایان می‌رسد.

وی افزود: اولین دوره در مردادماه ۱۴۰۲ برگزار شد که گذراندن این دوره برای حضور در کودکستان‌های تاک ضروری است.

قاسمی با بیان اینکه در اولین دوره تربیت مربی کودک ۱۷۰ نفر شرکت کردند، ادامه داد: برخی از این شرکت کنندگان کسانی بودند که هم اکنون در کودکستان های دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به کار هستند اما با توجه به اینکه در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی مجوز راه اندازی کودکستان های تاک در سرتاسر کشور را دارد برنامه ریزی شده تا با برگزاری دوره های تکمیلی کسانی که توانمندی دارند در کودکستان های جدید جذب و مشغول به کار شوند.

وی اضافه کرد: هدف ما این نیست که مثل مدرسه با کتاب و دفتر فرزند را روبه رو کنیم بلکه به دنبال این هستیم تا با بازی، نمایش، خلاقیت، تفکر و فعالیت‌های جمعی بتوانیم مفاهیم و ارزش های دینی و ملی مان را منتقل کنیم و هویتی که شکل میگیرد مبتنی بر هویت ایرانی اسلامی باشد.

قاسمی در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی کودکستان های تاک در دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مرحله اول این بود که دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک شبکه بزرگ دانشگاهی بتواند مجوز راه اندازی کودکستان در سرتاسر کشور را داشته باشد که انجام شد.

وی ادامه داد: اما از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی به جد بحث تربیتی و اجرای الگوهای تربیتی را در راه اندازی کودکستان های تاک دنبال میکند مراحل اخذ مجوزها پایان یافت ضمن اینکه در کنار این مهم جایابی و تصویب کودکستان‌ها در واحدهای دانشگاهی نیز انجام شده و یا در حال انجام است.

فعالیت رسمی کودکستان‌های تاک در سال تحصیلی آینده آغاز می‌شود/ پیشتازی واحدهای البرز و مشهد

سرپرست مرکز تربیت اسلامی کودک (تاک) از راه اندازی اولین کودکستان‌های تاک در مهرماه امسال خبر داد و گفت: سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز از یک کودکستان برخوردار است که البته هنوز در قالب تاک تعریف نشده است بنابراین فعالیت رسمی کودکستان‌های تاک در سال تحصیلی آینده آغاز میشود و هنوز در هیچ واحد یا استانی به افتتاح نرسیده است.

قاسمی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام واحدهای دانشگاهی در حال تکاپو برای راه اندازی کودکستان‌های تاک هستند، اضافه کرد: استان‌های البرز و مشهد در این زمینه پیشگام هستند اما اینکه کدام یک از این دو زودتر به افتتاح میرسد فعلا مشخص نیست.

وی خاطرنشان کرد: در برخی استان‌ها همچون قزوین و یزد هم ما از قبل کودکستان داشتیم که به زودی در حوزه آموزشی آنها در قالب تاک تغییراتی اعمال می‌شود.کودکستان های فعلی دانشگاه آزاد اسلامی تعطیل نمی‌شوند بلکه استانداردها و معیارهای آموزشی و تربیتی و فضاهای آموزشی دچار تغییراتی خواهند شد.

صدور احکام شورای تاک توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی

قاسمی از صدور احکام شورای تاک توسط دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: به زودی اولین جلسه این شورا برگزار خواهد شد و این شورا متشکل از اعضای حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی همچون مشاور امور زنان و خانواده ، معاون علوم تربیتی و مهارتی و متخصصین حوزه تعلیم و تربیت کودک به عنوان اعضای حقیقی و از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یا افرادی که سال‌ها در این حوزه کار کرده اند، است ضمن اینکه دو نفر از مدیران کودکستان‌های فعلی دانشگاه آزاد اسلامی هم در این شورا حضور دارند.

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی همچون بسیاری از مراکز و سازمان‌های دیگر از قبل مهدهای کودک داشت اما تحولی که با راه اندازی کودکستان‌های تاک رقم میخورد وجه اهمیت به رویکرد تربیتی و علمی در پرورش کودک است و در کنار فضای رفاهی که ایجاد میشود الگوهای تربیتی علمی، بومی و دینی برای کودکان ارائه می‌شود.

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا کودکستان‌های تاک صرفا در مراکز استان‌ها راه اندازی می‌شوند هم گفت: این مهم به امکانات، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها و همچنین نیازهای آن واحد و هر شهر باز می‌گردد.

انتهای پیام/

نرگس موذنیان کد خبر: 1228226 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس)
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • اولین کودکستان‌های «تاک» دانشگاه آزاد مهرماه افتتاح می‌شوند
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • اعتراف اینتری‌ها به اشتباه در لو دادن خرید طارمی و زیلینسکی