Web Analytics Made Easy - Statcounter


روستای عنبران علیا در نقطه صفر مرزی یکی از جاذبه های شاخص استان اردبیل است که این روزها اقامتگاه های بوم گردی آن جاذب خیل عظیمی از گردشگران شده است.
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل، در بخش عنبران از توابع شهرستان نمین 350 خانوار با جمعیتی نزدیک به 950 نفر در دل کوه های بلند زندگی می کنند.
این روستا که زمانی ناشناخته بود نه تنها از آثار تاریخی متعددی برخوردار است، بلکه معماری پله کانی آن موجب شده تا به مرور زمان توجه گردشگران و مسافران به این روستا جلب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تا جایی که در سال های اخیر نیز به همت دستگاه های اجرایی به ویژه بنیاد مسکن و میراث فرهنگی، روستا حال و هوای دیگری یافته و با رونق اقامتگاه های بوم گردی این روستا به مقصد سفر تبدیل شده است.
معماری پله کانی تداعی ساخت و ساز ماسوله
روستای عنبران علیا با وجود برخی ساخت و سازهای جدید همچنان بافت سنتی خود را حفظ کرده است. در عین حال ساخت و سازهای جدید نیز مغایر با بافت سنتی روستا نیست و معماری پله کانی، سبک ساخت و ساز روستای هدف گردشگری ماسوله را تداعی می کند.
یکی از گردشگران این روستا از جمله دلایل سفر خود به عنبران علیا را زیبایی بافت روستا و ساخت و سازهای آن عنوان کرد.
فریبا رشیدی که سالانه به این روستا سفر می کند، معتقد است بافت روستا برای یک شهرنشین آرامش بخش بوده و موجب تلطیف روح و روان انسان می شود.
راه اندازی 10 اقامتگاه بوم گردی در روستا
در سال های اخیر اقامتگاه های متعددی در این روستا دایر شده بطوریکه سرپرست میراث فرهنگی شهرستان نمین در این خصوص گفت: تاکنون 10 اقامتگاه بوم گردی در این روستا راه اندازی شده است.
منوچهر نورزاده با تاکید به اینکه سه مجوز بوم گردی صادر شده و برای این سه پروژه 10 میلیارد تومان هزینه شده است، اضافه کرد: این تعداد می تواند برای 20 نفر فرصت شغلی فراهم سازد.
او به پذیرایی از مهمانان با غذاهای سنتی اشاره کرد و بیان داشت: از جمله با غذای محلی «چانگلو» با ترکیب آرد، برنج، شیر، روغن و تخم مرغ و آش های محلی از مهمانان پذیرایی می شود.
سرپرست میراث فرهنگی شهرستان نمین همچنین به عرضه گیاهان دارویی به گردشگران روستا اشاره کرد. به گفته دهیار روستای عنبران علیا سالانه بیش از هزار گردشگر به این روستا سفر می کنند که بخشی از آن گردشگران خارجی به ویژه اتباع آذری است؛این روند گردشگری را به شاخصه اصلی روستا تبدیل کرده و موجب رونق روستا شده است.
هفت گنبد پیر و بابا ها در عنبران
اقامتگاه های بوم گردی تمامی ظرفیت گردشگری این روستای مرزی نیست. در روستای عنبران علیا مردم خونگرمی زندگی می کنند که از تاریخ غنی برخوردار هستند.
به گفته سرپرست میراث فرهنگی شهرستان نمین دو اثر ثبتی و بیش از هفت گنبد و بنای تاریخی در این روستا وجود دارد.
نورزاده افزود: از بناهایی که مربوط به مقبره پیر و باباها بوده به دلیل تخریب در سده های اخیر باقی نمانده و تعمیر و احیای بناها در 250 سال اخیر و بیشتر در دوره قاجار انجام شده است.
او تاکید کرد: در حد فاصل عنبران علیا و عنبران سفلی نیز پیکره سنگی باباداوود و چله خانه واقع شده که یکی از مقاصد اصلی بازدید گردشگران از این دو روستا است.
او همچنین  به ثبت سه اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور اشاره کرد و بیان داشت: این آثار شامل تپه سه گاله(قرمز قلعه)، تپه قلعه رغ و محوطه بلیدی  است که هر سه قدمتی نزدیک به هزاره اول قبل از میلاد مسیح دارند. اشتغال 80 درصد جمعیت روستا به تولید صنایع دستی مردم روستای عنبران علیا با ظرافت طبع و با فرهنگ دیرینه به تولید صنایع دستی اشتغال دارند. تا جایی که به گفته سرپرست میراث فرهنگی شهرستان نمین  تصریح کرد: 80 درصد جمعیت روستا به تولید انواع صنایع دستی اشتغال دارند.
نورزاده افزود: می توان به جرئت گفت در هر خانه داری برپا شده و زنان روستایی گلیم و مسند تولید می کنند و حتی بافت انواع البسه و کیف سازی نیز بخشی از هنر دست زنان روستایی است.
او به برپایی کارگاه صنای دستی در این روستا اشاره کرد و گفت: در این کارگاه 20 دار قالی به همت اهالی روستا دایر شده و گلیم های تولیدی نیز به شهرها ارسال شده و حتی کشورهای همسایه صادر می شود.
حمایت از توسعه اقامتگاه های بوم گردی در روستاها نقطه قوت روستای عنبران علیا به تعبیر مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، اقامتگاه های بوم گردی است.
نادر فلاحی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان نسبت به رونق اقامتگاه ها اهتمام ویژه دارد و از طرح های پیشنهادی اهالی روستا استقبال می کند.
او افزود: با توجه به مرزی بودن روستا تسهیلات چهار درصدی برای ساخت اقامتگاه اعطا می شود که به میزان 80 درصد از هزینه برآورد شده جهت ساخت است.
او همچنین به حمایت از هنرمندان صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود: اداره کل آماده برپایی بازارچه و نمایشگاه در صورت درخواست هنرمندان است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان متذکر شد: با توجه به اینکه روستای عنبران اولیا روستای هدف گردشگری است رونق و توسعه آن نیازمند مشارکت تمامی دستگاه ها است و انتظار می رود تمامی دستگاه ها نسبت به رونق روستا مشارکت داشته باشند.
گزارش: ونوس بهنود
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب دستگاه های اجرایی زنان شاخص صنایع دستی و گردشگری گردشگران و مسافران جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۳۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود

مصطفی سلیمی مفرد در بازدید از روستای چم درواهی بخش آب‌پخش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امروز با همراهی کارشناسان فنی این بخشداری از روستای چم درواهی بازدید شد.

سرپرست بخشداری آب‌پخش افزود: پس از برگزاری نشست با تعدادی از اهالی روستای چم در واهی، احداث زمین والیبال، اصلاح و تعریض ورودی روستا، آسفالت کوچه‌ها و نصب برج روشنایی در ورودی این روستا از مهم‌ترین مطالبات مردم هستند که پیگیری می‌شود.

کد خبر 6090445

دیگر خبرها

  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • طبیعتِ تماشاییِ دشت لاله‌های واژگون در روستای دره بید + فیلم
  • طبیعتِ تماشاییِ دشت لاله‌های واژگون در روستای دره بید
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد