Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:42:14 GMT

نرخ ۲۰ درصدی پوشش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۶۳۷۷

نرخ ۲۰ درصدی پوشش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم افزایش نرخ پوشش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت، نرخ پوشش برنامه‌ها بیش از ۲۰ درصد نیست که برای موفقیت باید به بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد برسد و در غیر این صورت موفق نخواهیم شد.

به گزارش ایسنا، عارف وهاب زاده در جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان جزو استانهای خوب در بحث کار در زمینه پیشگیری از اعتیاد است و جزو پنج استان برتر کشور در این زمینه محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: باید طرحها و ایده‌های جدیدی که در تفاهم نامه‌های دستگاه‌ها وجود ندارند و قابلیت اجرا در حوزه پیشگیری را دارند،  ارائه شوند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: باید طرحها به صورت پایلوت اجرا شوند و تا زمانی که طرحی به صورت پایلوت اجرا و موفق نشود در دیگر مناطق اجرا نخواهد شد.

 وهاب زاده لزوم اجرایی شدن هر طرح را اجرا به صورت پایلوت در یک تا دو منطقه دانست و گفت: باید نخست طرحها ارائه شوند. در صورت اینکه طرحها مورد قبول باشند، مصوب می شوند و اعتبار را تامین خواهیم کرد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه امسال اعتبارات خوزستان در حوزه پیشگیری از اعتیاد به سه برابر افزایش یافته است، تصریح کرد: اعتبار ستاد مبارزه با مواد مخدر کمک به اجرای طرحهای وزارتخانه است. در نتیجه اقدامات انجام شده مجموع اعتبارات وزارت آموزش و پرورش به ۷۵ میلیارد تومان رسید. همچنین باید مراکز علمی و دانشگاههای خوزستان فعالتر شوند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به هدف برنامه ششم توسعه جهت کاهش اعتیاد، گفت: در برنامه ششم توسعه، کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد هدف گذاری شده است. در این خصوص باید نرخ پوشش برنامه ها افزایش یابد. علیرغم اینکه اعتبار داده شده است اما نرخ پوشش برنامه ها پایین است. در خوشبینانه‌ترین حالت، نرخ پوشش برنامه ها بیش از ۲۰ درصد نیست که برای موفقیت باید به بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد برسد و در غیر این صورت موفق نخواهیم شد.

وهاب زاده عنوان کرد: در حال حاضر هنوز در اجرا مشکل وجود دارد. همچنین هنوز نظارت به درستی اجرا نمی شود؛ علت عدم نظارت صحیح این است که هنوز نیروی متخصص کار در ادارات وجود ندارد و ساختار آن نیز وجود ندارد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مصوبه شورای عالی امنیت در جلسه ۳۰۸ اشاره می کند که باید هر دستگاه، دفتر ویژه ای در حوزه مبارزه با مواد مخدر داشته باشد اما چند درصد دستگاهها این کار را انجام داده اند؟.

وی تصریح کرد: در ایران علم پیشگیری، علم جوانی است و نباید منتظر اتفاقات خاص باشیم زیرا پیشگیری دشوار و دیربازده است؛ پیشگیری به تدریج ایجاد می شود.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه تا برنامه ها مستمر اجرا نشود، نمی توان به نتیجه مثبت دست یافت، گفت: زمانی که مقام معظم رهبری عنوان می کنند که اولویت اول آسیب ما اعتیاد است چرا مسئول دستگاه اجرایی به این موضوع توجه نمی کند؟ ایشان پنج آسیب اجتماعی را ذکر کردند که نخستین آسیب اعتیاد بوده است. مسئولان شش جلسه در خدمت رهبر  بودند و عملکرد خود را در حوزه اعتیاد گزارش دادند.

وهاب زاده با بیان اینکه امکان درگیری هر قشر با اعتیاد وجود دارد، گفت: اگر کسی به اعتیاد مبتلا شد، دیگر نجات دادن وی کار سختی است. بنابراین باید رویکرد پیشگیری باشد.

وی عنوان کرد: اگر در زمینه پیشگیری وضعی (پیشگیری از در دسترس بودن مواد مخدر) خوب کار نشود هر چقدر هم در حوزه دانشگاهها و مدارس در زمینه پیشگیری فرهنگی و اجتماعی کار شود، باز هم با مشکل مواجه می شویم. در سطح جهان مطرح است که تا شعاع ۵۰۰ متری نباید مواد مخدر در دسترس مراکز آموزشی باشد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آموزش نیروی متخصص، گفت: ۱۵ هزار نفر نیروی انسانی را آموزش داده‌ایم که این آموزشها در خوزستان زیاد بود اما این افراد در دستگاه‌های مختلف کجا هستند؟ اگر افراد آموزش دیده در خوزستان وجود دارد چرا از اساتید مجرب تهران دعوت می شود؟ اگر نیروی متخصص نیز وجود ندارد، باید نیروی متخصص بسازند. در حال حاضر آمادگی داریم دوره ویژه دیگری برای این افراد برگزار کنیم تا از آنها استفاده شود. باید تعداد افراد متخصص خوزستان تا حدی افزایش یابد که در این زمینه بی نیاز باشد.

وی تصریح کرد: امسال سعی کردیم کمبود اعتبار را جبران کنیم. همچنین سهم هر دستگاه اجرایی مشخص شده است.

وهاب زاده با تاکید بر اهمیت پایش و ارزشیابی برنامه‌ها گفت: تا برنامه ها پایش و ارزشیابی نشوند نمی‌توانید متوجه شوید طرح اجرا شده چه نتایجی داشته است. همچنین جلب مشارکت خیرین و سازمانهای مردم نهاد بسیار حائز همیت است.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم اجباری شدن گذراندن دو واحد مهارتهای زندگی در دانشگاه‌ها گفت: اختصاص این دو واحد بسیار مهم است و بسیاری از دانشگاههای استانها گذراندن این دو واحد را اجباری کرده‌اند.

وی گفت: ظرفیت فضای مجازی جدی گرفته نشده است، اگر روزانه یک پیام در خصوص پیشگیری از اعتیاد در فضای مجازی منتشر شود، تاثیرگذار خواهد بود و اگر چنین طرحی در خوزستان وجود داشته باشد از این ظرفیت استفاده می شود.

وی عنوان کرد: اگر طرحهای جدید و خلاقانه به صورت پایلوت اجرا و موفق شوند، در قالب تفاهم نامه می آیند و به این طرح‌ها اعتبارات نیز داده می شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتياد پیشگیری از اعتیاد منطقه خوزستان مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۶۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر جاسازی ماهرانه مواد مخدر در یک کامیون

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 یک کیلوگرم مواد مخدر که به شکل ماهرانه‌ای در زیر شاسی یک کامیون خروجی جاسازی شده بود، با هوشیاری مأموران گمرک بازرگان کشف شد. تصاویر جاساز خاص این کامیون را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • تصاویر جاسازی ماهرانه مواد مخدر در یک کامیون
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان