Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-24@00:26:01 GMT

یلدا از دریچه علم نجوم

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۶۵۸۷

کارشناس نجوم گفت: شب یلدا از دیدگاه نجوم همان انقلاب زمستانی است که از فردا شب آغاز می شود و تا قبل از اعتدال بهاری روزها کوتاه و شب ها طولانی تر خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، علی آزادگان درباره شب یلدا از دیدگاه نجومی گفت: شب یلدا مصادف با طولانی ترین شب سال است که از دیدگاه نجوم انقلاب زمستانی  و آغاز فصل زمستان محسوب می شود که لحظه دقیق انقلاب زمستانی امسال ۱:۵۳ سحرگاه شنبه اول دی ماه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شب یلدا یک دقیقه طولانی تر از شب قبل و شب بعدش است، افزود: این روند در علم نجوم از به اوج رسیدن شب و آغاز روند افزایشی طول روز از فردای شب یلدا خبر می دهد.

این کارشناس نجوم در مصاحبه با مهر ادامه داد: در روز انقلاب زمستانی، خورشید به جنوبی ترین وضعیت و مختصات سماوی خود می رسد؛ مسیر سالیانه خورشید در آسمان به نام دایره البروج معروف است.

به گفته وی، در این روزها خورشید در صورت فلکی قوس قرار دارد. در طول فصل زمستان خورشید به تدریج ارتفاع روزانه بیشتری پیدا می کند تا به اعتدال بهاری و آغاز سال نو برسد.

وی با بیان اینکه عامل ایجاد فصلها و اختلاف روز و شب، عمودی نبودن محور چرخش زمین به دور خود است؛ گفت: محور چرخش زمین به دور خود ۲۳.۵ درجه از حالت عمودی انحراف دارد.

آزادگان اظهار داشت: در فصل زمستان خورشید بر نیمکره شمالی مایل می تابد و روزها کوتاهتر و سردتر می شوند؛ همچنین خورشید در این فصل سایه های بلندتری ایجاد می کند که دلیل آن نیز چیزی جز مایل تر بودن تابش خورشید نیست.

وی ادامه داد: افرادی که در نزدیکی استوای زمین زندگی می کنند تفاوت عمده ای میان این شب و دیگر شبها نخواهند داشت. اما افرادی که در شهرهای نزدیک به قطب شمال زندگی می کنند شاهد بیشترین اختلاف بین شب و روز خواهند بود.

این کارشناس نجوم با اشاره به رویداد آغازین صبح جمعه سی آذرماه افزود: در ساعت ۵ سحرگاه جمعه ۳۰ آذرماه می توان شاهد مقارنه ماه و ستاره دبران با جدایی زاویه ای ۴ درجه بود.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: یلدا زمستان خورشید شب شب چله نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم نجوم اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ + دانلود جدول

پدیده‌های نجومی ماه جاری برای سیارات ماه، مریخ، نپتون، مشتری و زحل اتفاق خواهد افتاد، همچنین شاهد بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 خواهیم بود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در ماه جاری کیهان شاهد رویدادهایی مانند ماه در اوج زمینی، مقارنه سیاره مشتری و اورانوس، سیاره کوتوله 136108 Haumea در تقابل خورشیدی، دنباله‌دار 12P/Pons-Brooks در اوج روشنایی، دنباله‌دار 12P/Pons-Brooks در حضیض خورشیدی، بارش شهابی Lyrid 2024، رصد کهکشان Messier 101، بارش شهابی π-Puppid 2024، ماه کامل، ماه در اوج خورشیدی، غیبت قمری آنتارس، مقارنه سیاره مریخ و نپتون، نزدیک شدن سیاره مریخ و نپتون به یکدیگر، سیاره عطارد در اوج خورشیدی، تربیع آخر ماه، مقارنه ماه و سیاره زحل، نزدیک شدن ماه و سیاره زحل به یکدیگر، غیبت قمری زحل، نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون به یکدیگر، غیبت قمری نپتون، نزدیک شدن ماه و سیاره مریخ به یکدیگر، غیبت قمری مریخ، مقارنه ماه و سیاره مریخ، بارش شهابی ղ-Aquariid 2024، ماه در اوج زمینی، مقارنه ماه و سیاره عطارد، ماه در حضیض خورشیدی، ماه کامل، بارش شهابی ղ-Lyrid 2024، سیاره مریخ در حضیض خورشیدی، سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی، غیبت قمری بتا توری، رصد خوشه ستاره‌ای کروی Messier 5، سیاره اورانوس در اتصال خورشیدی، سیاره عطارد در بیشترین ارتفاع در آسمان صبحگاهی، مقارنه سیاره عطارد و سیاره کوتوله Eris، سیاره عطارد در دوگانگی، تربیع اول ماه، سیارک Pallas 2 در تقابل خورشیدی، ماه در اوج زمینی، سیاره مشتری در اتصال خورشیدی و دنباله‌دار 46P/Wirtanen در حضیض خورشیدی خواهد بود.

جزئیات تمام رویدادهای نجوم ماه جاری را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

دانلود جدول رویدادهای نجوم اردیبهشت‌

کد خبر 745836

دیگر خبرها

  • فوتبال از دریچه فان؛ تلاش چلسی برای متوقف کردن آرسنال
  • ماهگرد ششم تهران
  • لباس‌های زمستانی را جمع نکنید؛ سرما در راه است!
  • لباس‌های زمستانی را جمع نکنید!/ سرما در راه
  • اصفهان به رنگ نجوم
  • فوتبال از دریچه فان؛ جود بلینگام پس از گلزنی مقابل بارسلونا
  • لحظه غروب خورشید در آسمان چهاربرج از لنز دوربین شهروند خبرنگار + تصاویر
  • بخاری جیبی زیپو، گرمای زمستانی در جیب شما – ایران لایتر
  • نمایش «باغ آرزو» به روی صحنه تئاتر نیشابور رفت
  • تقویم نجوم اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ + دانلود جدول