Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@20:46:51 GMT

یزد | تنها ۴۰ درصد آب کشاورزی به درستی مصرف می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۶۶۲۳

یزد | تنها ۴۰ درصد آب کشاورزی به درستی مصرف می‌شود

در حالی که بیش از ۸۰ درصد آب مصرفی در ایران در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها ۴۰ درصد این آب به درستی مصرف شده و مابقی به هدر می‌رود. ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بحث آب امروزه به یکی از مهمترین مسائل در تمام کشورهای جهان تبدیل شده و حتی کشورهای پرآب جهان هم نسبت به مدیریت مصرف آب تاکید و حساسیت ویژه و خاصی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ارتباط با موضوع آب دو بحث تامین منابع آبی پایدار و ناپایدار و مدیریت مصرف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما از بین این دو موضوع، بحث مدیریت مصرف از جایگاه بسیار خاص و ویژه‌ای برخوردار است.

همکاری ادارات استان یزد در موضوع مدیریت مصرف آب افزایش یابد4 میلیارد ریال از اعتبارات قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه برای آبرسانی به روستاهای کرمان استفاده شدآب دریای عمان سال 1405 به استان خراسان جنوبی می‌رسداردبیل| ضرب الاجل چند روزه برای انتقال تاسیسات و زیرساخت‌ها در پارس‌آباد

امروز تمام متخصصان حوزه آب بر این باورند که هرچه منابع آبی پایدار تامین شود، اما مدیریت مصرف درست در دستور کار قرار نگرفته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که مشکلات آبی برطرف گردد.

علی‌اصغر سمسار یزدی دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد در این رابطه صبح امروز در پنل تخصصی بحران آب، چالشی جهانی، ملی و استانی که در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش یزد برگزار شد، اظهار داشت: یکی از شاخص‌های تغییرات آب و هوایی و تغییر اقلیم جهانی، افزایش 0/6 درجه سانتی‌گراد سطح دمای زمین در بین سال 1906 تا 2005 است .

وی افزود: افزایش دمای هوا در سطح اقیانوس‌ها و کاهش یخ های قطبی از دیگر علائم تغییر اقلیم در جهان است که عده‌ای معتقدند در قرن دیگر اثری از یخ‌های قطبی نیست.

وی ذوب شدن یخچال‌های طبیعی، افزایش ارتفاع آب دریاها، افزایش رطوبت، افزایش گرمای اقیانوس‌ها، افزایش دمای سطح دریا و کاهش میزان برف در جهان را از دیگر شاخصه‌های تغییر اقلیم در جهان عنوان کرد.

دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد گفت: علت این تغییر، اقدامات بشر از شروع انقلاب صنعتی بوده است که موجب افزایش 40 درصدی میزان دی اکسید کربن شده است.

مدیریت مصرف آب در تمام حوزه‌های مصرف آب شامل صنعت، کشاورزی، شرب و بهداشت باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد به ویژه در بخش کشاورزی که بیشترین مصرف آب را به خود اختصاص داده این موضوع اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد.

هدررفت 60 درصدی آب در بخش کشاورزی

عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه تخصیص مناسب آب بین بخش‌های مختلف مصرف، امری لازم به شمار می‌آید گفت: در حال حاضر 80 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد راندمان این بخش تنها 40 درصد است و 60 درصد آب در این بخش هدر می‌رود.

حسین ملکی‌نژاد افزود: در حال حاضر 120 هزار هکتار سطح زیرکشت در استان داریم که 74 هزار متر آن به باغات و 48 هزار نیز به اراضی اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای کاهش مصارف باید در قالب مجموعه‌ای از اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت صورت گیرد و اقداماتی که در کوتاه مدت نتیجه بخش هستند، مورد توجه بیشتری قرار گیرند. 

ملکی‌نژاد به کارگیری الگوهای مناسب کشت و آبیاری مبتنی بر دانش‌های نوین و بومی و ظرفیت اکولوژیک منطقه در بخش کشاورزی را ضروری عنوان کرد.

انتهای پیام/ش

R41376/P1377/S6,76/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

کد خبر 6092914 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟