Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا – سنای آمریکا لایحه ای قانونی برای تامین موقت هزینه های دولت را تصویب کرد تا از تعطیلی دولت فدرال پس از عقب نشینی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور از خواسته خود برای اختصاص پول احداث دیوار مرزی، جلوگیری کند.

به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن، سناتورهای آمریکایی به این لایحه که به ادامه کار دولت تا 8 فوریه (19 بهمن) کمک می کند، رای مثبت دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجلس نمایندگان آمریکا نیز قرار است تا قبل از ضرب الاجل روز جمعه زمانی که موعد تامین مالی بخشی از دولت به سر می آید، اقدام کند.
بدون این لایحه قانونی، بیش از 800 هزار کارمند فدرال به طور موقت از کار برکنار می شدند یا مجبور به کار بدون دریافت حقوق بودند.
هر چند که کاخ سفید سیگنال داده که ترامپ برای بررسی مصوبه کنگره آمادگی دارد، شخص رئیس جمهوری هنوز این طرح کوتاه مدت را مورد ارزیابی قرار نداده است.
«میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا گفت که این مجلس روز پنجشنبه هم تشکیل جلسه می دهد تا از تصمیم مجلس نمایندگان مطلع شود.
مک کانل لایحه تامین بودجه کوتاه مدت دولت را لایحه ای ساده برشمرد که نشان می دهد جمهوریخواهان سال جاری میلادی را بدون بحرانی بالقوه پشت سر خواهند گذاشت.
بسیاری از طرفداران ترامپ ازعقب نشینی احتمال وی از تهدید به تعطیلی دولت سرخورده شده اند.
ترامپ تهدید کرده بود که در صورت تامین نشدن بودجه لازم برای احداث دیواری در مرز آمریکا – مکزیک، دولت را تعطیل می کند.
برخی متحدان ترامپ، از بابت عقب نشینی وی ابراز نگرانی کرده و گفته اند که این مساله ممکن است به شانس موفقیت او در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا لطمه زند.
اگرچه برخی جمهوریخواهان عقب نشینی ترامپ را مورد نکوهش قرار داده اند، مک کانل از دمکرات ها به دلیل تامین نکردن بودجه مورد درخواست ترامپ به مبلغ پنج میلیارد دلار برای احداث دیوار مرزی انتقاد کرد.
در همین حال، «نانسی پلوسی» نامزد ریاست بر مجلس نمایندگان آمریکا درخصوص حمایت این مجلس از طرح تامین مالی دولت سیگنال داده است.
چنانچه لایحه مزبور به قانون تبدیل شود، جنگ بین ترامپ و دمکرات ها بر سر تامین هزینه احداث دیوار مرزی به کنگره بعدی کشیده می شود، وضعیتی که عرصه را بر ترامپ تنگ تر می کند.
پلوسی احتمالا می تواند نظر مساعد اعضای مجلس نمایندگان را برای تصویب لایحه طولانی مدت تری که دولت را در سال 2019 سرپا نگه دارد، جلب کند.
وی گفته است که دمکرات ها برای تامین هزینه های دولت در ماه ژانویه (دی ماه) کاملا آماده هستند.
در این میان، «چاک شومر» رهبر اقلیت سنا گفته که دمکرات ها از آن جهت با مطالبات ترامپ در زمینه امر مرزی مخالفند، که دیوار مرزی را غیرموثر می دانند و اینکه ترامپ در دوران نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا وعده داده بود که مکزیک هزینه این دیوار را تامین می کند. مکزیک زیر بار این خواسته نرفته است.
شومر افزود: ما خواستار امنیت مرزی هوشمندانه و کارآمد هستیم که این مساله شامل حال دیوار نمی شود.
با این همه، کاخ سفید تمایل به تسلیم شدن در این زمینه را نشان داده است، زیرا به نظر می رسد رئیس جمهوری از حمایت کافی در کنگره برای تامین هزینه احداث دیوار مرزی برخوردار نیست.
«سارا هوکابی سندرز» سخنگوی کاخ سفید این هفته گفت که ترامپ خواهان تعطیلی دولت نیست.
وی یادآور شد که دولت در جستجوی یافتن راهی برای دستیابی به پول احداث دیوار از طریقی دیگر است، هرچند این مساله (تامین پول از جایی دیگر) نیز قطعی نیست زیرا به نظر موافق کنگره نیاز دارد.
دولت آمریکا از زمان اعمال قانون نظارت بر هزینه بودجه رئیس جمهوری به سال 1976تاکنون 22 بار تعطیل شده که بیشترین تعطیلی دولت فدرال در زمان ریاست جمهوری «جیمی کارتر» و طولانی ترین دوره تعطیلی دولت در زمان ریاست جمهوری «بیل کلینتون» بوده است.
نخستین تعطیلی دولت فدرال با اعمال قانون جدید در زمان ریاست جمهوری «جرالد فورد» از 30 سپتامبر تا 10اکتبر 1976 به مدت 10 روز رخ داد.
در زمان ریاست جمهوری ترامپ نیز تاکنون تنها یکبار و آن هم 3 روز در تاریخ 20تا 22 ژانویه 2018 تعطیلی دولت رخ داد.
اروپام**9109**1144

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سنا لايحه قانوني تعطيلي دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به هماهنگی‌هایی که بین مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص بر سر موارد اختلافی در لایحه برنامه هفتم وجود دارد، بررسی این لایحه بدون شک پیش از پایان مجلس یازدهم به اتمام خواهد رسید. - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: در نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برخی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در رابطه با لایحه برنامه هفتم مورد بررسی قرار گرفت. 

کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود

 

وی افزود: در همین رابطه اکثر ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه مرتفع شد اما در عین حال نمایندگان بر روی برخی مصوبات خود نیز اصرار کردند که با این اوصاف این بخش از مواد برنامه هفتم برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد شد. 

عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در روزهای پایانی مجلس یازدهم قرار داریم، آیا اتمام بررسی لایحه برنامه هفتم در مجلس فعلی میسر خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه پیش از این مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مواد اختلافی با شورای نگهبان هماهنگی‌هایی را با هم داشته‌اند، بدون شک در جلسات باقی مانده از مجلس یازدهم، کار بررسی برنامه هفتم توسعه نیز به پایان خواهد رسید و این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود. 

به گزارش تسنیم، لایحه برنامه هفتم توسعه 5 ساله کشور با تاخیری دو ساله در تاریخ 28 خرداد سال 1402 توسط رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد که بلافاصله مجلس آن را به دلیل ناقص‌بودن به دولت، بازگرداند و بعد از دو ماه دولت مجددا این لایحه را با اصلاحاتی به مجلس فرستاد و مجلس با وجود درگیر بودن نمایندگان با انتخابات اسفندماه، اواسط آذرماه آن را تصویب و برای نهایی‌شدن به شورای نگهبان ارسال کرد.

شورای نگهبان نیز اواخر دی‌ماه این لایحه را برای رفع ایرادات آن به مجلس برگرداند. در ادامه با توجه در اولویت‌ بودن بررسی و تصویب سند بودجه 1403 در مجلس، روند اصلاح و رفع ایرادات شورای نگهبان در مجلس به تاخیر افتاد و باعث شد که بررسی و تصویب بودجه 1403 بدون تصویب سند بالادستی آن یعنی برنامه هفتم توسعه، انجام شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود