Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: در پی اعلام "پیروزی آمریکا بر داعش" به وسیله دونالد ترامپ، آمریکا از آغاز خروج نظامیان این کشور از سوریه خبر داد این در حالی است که اعلام این خبر واکنش‌هایی جهانی را به همراه داشت.

در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه داعش در سوریه شکست خورده است، وزارت خارجه انگلیس اظهار کرد، داعش همچنان حتی اگر کنترلی بر اراضی نداشته باشد یک تهدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش اسکای نیوز، وزارت خارجه انگلیس در بیانیه‌ای بعد از انتشار خبر شروع عقب‌نشینی نیرو‌های آمریکایی از سوریه تاکید کرد، همچنان کار‌های زیادی باید انجام شوند، نباید خطری که داعش دارد را از چشمانمان دور کنیم حتی اگر داعش بر هیچ منطقه‌ای تسلط نداشته باشد، باز هم تهدید است.

در این بیانیه آمده است: همانطور که آمریکا تصریح کرده، تحولات سوریه اشاره به پایان کار ائتلاف جهانی و حملات آن ندارد و ما با کشور‌های عضو در ائتلاف ضد داعش به تلاش‌هایمان به منظور تحقق این هدف ادامه می‌دهیم.

روزنامه لوموند نیز به نقل از یک منبع دیپلماتیک فرانسوی نوشت، پاریس همچنان بر توانایی جان بولتون، مشاور امنیت ملی و جیمز ماتیس وزیر دفاع برای متقاعد کردن ترامپ برای بازگشتن از تصمیمش حساب می‌کند.

انتقاد قانونگذاران آمریکایی

اعلام خروج آمریکا از سوریه همچنین با انتقاد بعضی از جمهوری خواهان سرشناس در کنگره همراه شد.

لیندسی گراهام، از سناتور‌های جمهوری خواه از این تصمیم انتقاد کرده و نسبت به گسترش نفوذ ایران هشدار داده است.

گراهام در توییتر نوشت که داعش در سوریه، عراق و افغانستان شکست نخورده و همچنین ابراز نگرانی کرد که عقب نشینی از سوریه به ضرر متحدان کرد آمریکا تمام شود.

سناتور باب کورکر، رئیس جمهوری خواه کمیته سیاست خارجی مجلس سنا هم با انتقاد از این اقدام آن را تصمیمی سیاسی نامید.

کورکر به خبرنگاران گفت: "در این دوازده سالی که در کنگره بوده‌ام، چنین تصمیم گیری ندیده‌ام. تصورش سخت است که رئیس جمهوری صبح از خواب بیدار می‌شود و چنین تصمیمی می‌گیرد بدون اینکه درباره‌اش صحبتی کرده باشد یا آمادگی وجود داشته باشد. "

مارکو روبیو، یکی دیگر از سناتور‌های شاخص جمهوری خواه هم خروج از سوریه را به مثابه تقدیم این کشور به روسیه و ایران دانسته است.

استقبال روسیه

با این حال، روسیه از این تصمیم استقبال کرد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که این تصمیم راه را برای دستیابی به یک راه حل سیاسی در سوریه فراهم می‌کند.

این سخنگو افزود: آمریکا اعلام کرده که به مرحله جدید پا گذاشته، اما هنوز ماهیت مرحله بعد مشخص نیست و جزئیاتی هم درباره آن نمی‌دانیم، اما ظاهرا نیرو‌های آمریکایی می‌خواهند خارج شوند.

وی تصریح کرد: دوست دارم بفهمم مرحله جدید در سوریه چیست و هرگز در سوریه اتفاقی که در افغانستان رخ داد، صورت نخواهد گرفت.

واکنش نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به تصمیم خروج آمریکا گفت، جدول زمانی این تصمیم را بررسی می‌کنیم و از خودمان دفاع خواهیم کرد.

وی افزود، ما جدول زمانی این تصمیم و شیوه اجرا و وضعیت موجود و نیز پیامد‌هایی که برای ما خواهد داشت را بررسی خواهیم کرد. در هر حال به دفاع از امنیت خودمان خواهیم پرداخت.

ترامپ پیشتر گفته بود، زمان آن رسیده سربازان آمریکایی بعد از سال‌ها جنگیدن با داعش از سوریه به کشور بازگردند.

وی در یک پیام ویدیویی با نسبت دادن پایان کار داعش به ائتلاف آمریکایی گفته بود: "ما پیروز شدیم".

ترامپ ضمن اعلام شکست داعش افزود: ما داعش را به عقب راندیم و شکست سختی بر آن‌ها وارد کردیم و سرزمین را پس گرفتیم.

وزارت دفاع آمریکا نیز اعلام کرد که برای گذار به مرحله بعدی مبارزه با داعش آماده می‌شود، ولی از جزئیات خبر نداد.

بنابر اعلام این وزارت خانه، جزئیات مرحله بعدی این عملیات به خاطر "حفاظت از امنیت عملیاتی و محافظت از نظامیان" اعلام نمی‌شود. حدود ۲۰۰۰ نظامی آمریکایی در سوریه هستند که بیشتر آن‌ها در مناطق تحت کنترل کرد‌ها در شمال سوریه حضور دارند.

در حالی که بنا بر اعلام بعضی از منابع شبه نظامیان داعش کماکان در بخش‌های پراکنده سوریه حضور دارند، بعضی از فرماندهان نظامی آمریکا پیشتر برای ادامه حضور نظامی کشورشان در سوریه ابراز تمایل کرده بودند.

همزمان، بعضی از تحلیلگران در آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند که روسیه و ایران برندگان اصلی خروج نظامیان ایالات متحده از سوریه خواهند بود.

براساس گزارش بی‌بی‌سی، کاخ سفید گفته است که نظامیان آمریکایی در آماده باش خواهند بود تا در صورت ضرورت مجددا برای دفاع از منافع آمریکا در سوریه وارد عمل شوند.

وزارت امور خارجه آمریکا هم از خروج تمامی کارکنان دیپلماتیک آمریکا از سوریه در ۲۴ ساعت آینده خبر داده بود.

برت مک گورک، فرستاده ویژه دولت آمریکا علیه داعش هفته پیش به خبرنگاران گفته بود که داعش از منطقه محو نخواهد شد و آمریکا برای حفظ ثبات در سوریه حضور خواهد داشت.

منابع خبری تصمیم دونالد ترامپ به خروج از سوریه را به تماس تلفنی اخیر او با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ارتباط داده‌اند.

ترکیه این هفته اعلام کرده بود که قصد دارد علیه مواضع شبه نظامیان کرد در شمال سوریه دست به عملیات بزند.

ده‌ها نفر از هواداران شبه نظامیان کرد سوریه در برابر کاخ سفید تجمع کردند تا مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کنند.

واکنش کرد‌های سوریه.

اما نیرو‌های دموکراتیک سوریه در پی عقب‌نشینی نیرو‌های نظامی آمریکا از خاک سوریه گفتند، تا حد مرگ با ارتش ترکیه می‌جنگند.

جیهان احمد، سخنگوی نیرو‌های دموکراتیک سوریه در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت، نیرو‌های دموکراتیک سوریه به هیچ طرفی اعتماد ندارد و ما به توانمندی خود و ملت‌مان تکیه داریم.

احمد افزود: ما بار‌ها گفته‌ایم که با تهدیدات ترکیه مقابله می‌کنیم و تا پای جان به مبارزه ادامه می‌دهیم.

این مقام کرد سوریه خاطرنشان کرد: ملت ما آماده هر نوع تهدیدی است و در برابر جنگ‌های اردوغان مقاومت خواهد کرد. اردوغان به دنبال ادامه حضور داعش به خصوص در حومه دیر الزور است، اما داعش در آخرین منطقه تحت محاصره خود است و از این ترکیه تلاش م‌کند دست به عملیاتی علیه نیرو‌های ما بزند.

وی در پایان افزود، این ملت هستند که سرنوشت ماندن یا نماندن را تعیین می‌کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: خروج نیرو های آمریکایی سوریه واکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۸۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟

به گزارش همشهری آنلاین از نیویورک، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریمها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرفهایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می شود، دیدگاه ها شنیده می شود و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران ارائه می گردد.

تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن فروردین ماه امسال اعلام کرد: دولت جو بایدن معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌دهد در چارچوب برجام وارد همکاری‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی شود، تمدید نکرده است.

دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه ای از معافیت های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می دهد،همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود اما به اجرای آن تحریم ها متعهد نمی شود.

واشنگتن آخرین بار آگوست ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود و این معافیت‌ها اکنون منقضی شده‌اند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت منقصی شدن این معافیت های تحریمی حرفی نزد اما به واشنگتن فری بیکن گفت که مقامات همچنان «در حال بررسی معافیت‌ها به عنوان بخشی از روند بررسی منظم هستند» و اظهارنظر عمومی پس از تصمیم‌گیری بعنوان بخشی از آن بررسی ارائه خواهد شد.

معافیت‌های تحریمی ایران در چارچوب برجام صادر می‌شود و دولت‌های آمریکا هر ۶ ماه موظف به تمدید آن بوده‌اند.

بر اساس متن برجام، کشورهای امضا کننده آن متعهد شده بودند که با ایران در حوزه‌ همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تاسیسات فردو همکاری کنند.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ این معافیت‌ها به دلیل خروج آمریکا از برجام لغو شد اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده است.

کد خبر 846806 برچسب‌ها توافق هسته‌ای ایران خبر ویژه ایران و آمریکا

دیگر خبرها

  • انتقاد امیرعبداللهیان از "سرکوب دانشجویان آمریکایی"
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد