Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: حجت‌الاسلام حسن روحانی و "رجب طیب اردوغان" در یک بیانیه مشترک که در پایان پنجمین نشست شورای عالی روابط راهبردی دو کشور منتشر شد، تاکید کردند که هرگونه اقدام لازم را به منظور افزایش تجارت فی مابین به هدف ۳۰ میلیارد دلاری بوسیله تقویت ساز و کار‌های موجود بکار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید

استقبال رسمی اردوغان از روحانی

رئیس جمهور وارد آنکارا شد

روحانی به آنکارا رفت

رؤسای جمهور دو کشور همچنین با ابراز تاسف عمیق در خصوص خروج آمریکا از برجام و تحریم‌های یکجانبه و غیرمنصفانه‌ای که توسط ایالات متحده آمریکا بر بخش‌های گسترده‌ای در ایران اعمال شده، به طور مشترک از اینکه اعمال این تحریم‌ها موجب آسیب رسانی به زندگی مردم بیگناه شده و بر تجارت منطقه ای، رفاه و ثبات منطقه تاثیر می‌گذارد، ابراز نگرانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این بیانیه مشترک که همزمان عصر امروز پنجشنبه در پایتخت‌های دو کشور منتشر شد، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پنجمین نشست شورای عالی همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۹ آذر ۱۳۹۷) در آنکارا، ترکیه، به ریاست مشترک جناب آقای دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و جناب آقای رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و با حضور وزرای امور خارجه دو کشور به عنوان هماهنگ کننده و رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر نفت، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر نیرو، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و همتایان آن‌ها وزیر محیط زیست و شهرسازی، وزیر انرژی و منابع طبیعی، وزیر خزانه داری و مالیه، وزیر صنعت و فناوری، وزیر تجارت جمهوری ترکیه و همتایان آن‌ها برگزار شد.

طرفین، با در نظر گرفتن روابط فی مابین و نیز تحولات منطقه ای.

با رضایت عمیق و به رسمیت شناختن ویژگی خاص رابطه برادرانه و دوستانه شان طی قرن‌ها و بسط آن به زمینه‌های فراوان مختلف بر پایه احترام متقابل، منافع مشترک و رعایت حسن همجواری.

با تاکید مجدد بر اراده قوی سیاسی شان برای ارتقای مستمر مناسبات اقتصادی و بازرگانی به نفع مشترک مردم دو کشور.

با به رسمیت شناختن تصمیماتی که در نشست‌های قبلی شورای عالی همکاری ایران و ترکیه و نیز در دیدار مقامات عالی رتبه دو کشور اتخاذ شده اند.

با ابراز اراده خود برای تعمیق گفتگو‌های سیاسی و امنیتی مبتنی بر مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و ظهور و بروز آن، و با آگاهی از این موضوع که این تلاش‌ها به حفاظت و تقویت امنیت منطقه‌ای و بین المللی کمک خواهد کرد.

با اعلام رضایت از اینکه رشد مناسبات اقتصادی و بازرگانی نه تنها به نفع طرفین خواهد بود بلکه همچنین به تقویت همکاری‌ها و فهم متقابل دو کشور منجر خواهد شد.

با تاکید بر اهمیت اساسی و نیاز به حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که دستاوردی قابل ملاحظه در دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل منازعات بین المللی می‌باشد و طی قطعنامه ۲۲۳۱ به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسیده است.

با اذعان به اینکه توسعه جامع‌تر مناسبات دوجانبه به ارتقای ثبات، صلح و سعادت هر دو کشور و کل منطقه می‌انجامد.

بر اهمیت تقویت بیشتر روابط دوجانبه از طریق تداوم گفتگو‌های سیاسی و اقتصادی و استمرار تبادل هیات‌های عالی رتبه میان دو کشور تاکید کرده اند.

توافق کردند که مناسبات دوستانه‌ای که هم اکنون میان مجلس شورای اسلامی ایران و مجلس ملی کبیر ترکیه وجود دارد را از طریق افزایش تماس‌های پارلمانی ادامه داده و تقویت کنند.

مجددا بر این اصل تاکید نمودند که حداکثر استفاده از مکانیزم همکاری‌های موجود علیه فعالیت‌های غیرقانونی و تروریستی عناصر پ. ک. ک. و پژاک در طول مرز‌های مشترک، به همراه انجام اقدامات مشترک برای دستیابی به نتیجه در همکاری برای مبارزه با تروریسم و جنایت‌های سازمان یافته، به نفع هر دو کشور خواهد بود.

تمایل خود را برای انجام هرگونه اقدام لازم به منظور افزایش تجارت فی مابین به هدف ۳۰ میلیارد دلاری بوسیله تقویت ساز و کار‌های موجود مانند کمیسیون اقتصادی مشترک، شناسایی زمینه‌های جدید همکاری اقتصادی و توسعه اقدامات مقتضی برای برقراری مشارکت تجاری نزدیکتر و نیز تدارک شرایط بهتر برای سرمایه گذاران در دو کشور، تسهیل حمل و نقل کالا و افزایش مشارکت بخش خصوصی در همکاری تجاری و بازرگانی مورد تاکید قرار دادند.

بر اهمیت ارایه تضمین‌های لازم به بخش خصوصی همانند ایجاد فضای امن و مطلوب برای سرمایه گذاری تاکید کردند.

اراده خود مبنی بر ارتقای زیرساخت‌های حمل و نقل و گمرکی برای حفظ ارتباطات اقتصادی مستمر منطقه‌ای که به ثبات منطقه کمک می‌کند را اعلام کردند،

از همکاری در حوزه انرژی ابراز رضایت نموده، بر تمایل خود برای ارتقای سطح همکاری در این زمینه بر پایه منافع متقابل در آینده مجددا تاکید کردند.

توافق کردند همکاری در زمینه گردشگری، فرهنگ، آموزش و پرورش، علوم، جوانان و ورزش را افزایش دهند.

از روند رو به افزایش علاقمندی طرفین برای تبادل دانشجو، استاد و پژوهشگران و نیز آموزش و پرورش میان دو کشور استقبال کردند.

علاقمندی مشترک خود را برای افزایش گفتگو‌های دوجانبه در حوزه امداد و نجات بلایای طبیعی و حمایت برای کاهش مخاطرات در دو کشور ابراز نمودند.

با در نظر گرفتن اینکه روابط مردم دو کشور و نیز مناسبات کنسولی بعنوان ستون اصلی در روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به شمار می‌آیند، بر لزوم تقویت تلاش‌ها برای افزایش همکاری در حوزه کنسولی تاکید کردند.

توافق کردند که همکاری میان مقامات ذی ربط دو کشور برای کنترل جریان مهاجرت غیرقانونی و نیز مبارزه با قاچاق انسان را تقویت کنند.

بر حمایت خود از ادامه برجام که منضم به تصمیم ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل می‌باشد و همچنین بر لزوم اجرای کامل برجام در راستای تعهدات تمامی طرف‌ها تاکید کردند.

با ابراز تاسف عمیق در خصوص خروج آمریکا از برجام و تحریم‌های یکجانبه و غیرمنصفانه‌ای که توسط ایالات متحده آمریکا بر بخش‌های گسترده‌ای در ایران اعمال شده، به طور مشترک از اینکه اعمال این تحریم‌ها موجب آسیب رسانی به مردم بیگناه شده و بر تجارت منطقه ای، رفاه و ثبات منطقه تاثیر می‌گذارد، ابراز نگرانی کردند.

در خصوص مسایل منطقه‌ای و جهانی مورد علاقه تبادل نظر نموده و در این زمینه اشتراک نظر داشتند که اصول شناخته شده جهانی و بویژه احترام کامل به حقوق بین الملل و حل و فصل مسالمت آمیز احتلافات، عدم توسل به استفاده از زور یا تهدید زور می‌بایست همچنان در روابط بین الملل حاکم باشند،

تعهد خود را به تمامیت ارضی، اتحاد سیاسی و حاکمیت ملی سوریه مورد تاکید قرار دادند و اذعان کردند که مناقشه سوریه تنها از طریق راه حل سیاسی می‌تواند پایان داده شود.

انتظارات خود را مبنی بر اینکه دستاورد‌های حاصله از گفتگو‌های روند آستانه توسط جمهوری اسلامی ایران، جمهوری ترکیه و فدراسیون روسیه به عنوان کشور‌های ضامن منجر به پیشبرد فرایند سیاسی می‌شود اعلام کردند،

با اشاره به ضرورت مبارزه با تروریسم و افراطی گری در سوریه، بر نیاز به ادامه همکاری در چارچوب روند آستانه به منظور کاهش آلام مردم سوریه تاکید کردند.

با بررسی آخرین تحولات یمن و شرایط اسف بار مردم، هر دو طرف از تفاهم مقدماتی که با فراهم آمدن بستر لازم توسط سازمان ملل متحد، که در جریان گفتگو‌های سوئد میان گروه‌های یمنی حاصل شد استقبال کردند، و ابراز امیدواری نمودند که توافقات با حسن نیت دو طرف برای فراهم آمدن زمینه دستیابی به توافق نهایی از طریق گفتگو‌های جامع یمنی – یمنی و به رهبری یمنی‌ها به اجرا در آید. همچنین هر دو طرف نگرانی خود را در خصوص شرایط وخیم انسانی در یمن ابراز نمودند و خواستار تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور شدند.

تاکید کردند که صلح و ثبات پایدار در افغانستان تنها از طریق فرایند واقعی صلح افغانی-افغانی که منجر به یک راه حل سیاسی شود امکانپذیر خواهد شد و حمایت خود از این راه حل را اعلام کردند.

تعهد خود مبنی بر حفظ تمامیت ارضی و اتحاد سیاسی عراق را به عنوان یک اصل برای صلح منطقه‌ای و بین المللی اعلام، و حمایت خود از دولت عراق در تلاش هایش برای مبارزه با تروریسم و بازسازی آن کشور را ابراز، و بر اهمیت ارتقای همکاری‌های سه جانبه میان ایران، ترکیه و عراق در حوزه اقتصاد و امنیت به منظور ایجاد ثبات پایدار در منطقه تاکید کردند.

بر محوریت دفاع از آرمان فلسطین و قدس شریف برای کل بشریت و در همبستگی کامل با مردم فلسطین، تاکید و هرگونه تلاش برای تغییر وضعیت حقوقی و تاریخی قدس را رد نموده، و شهرک سازی‌های غیرقانونی و تخریب‌ها و دیگر موارد جدی نقض حقوق بین الملل و حقوق بشر توسط نیرو‌های اشغالگر را محکوم کردند و از جامعه بین الملل خواستند تا حمایت خود را از حق مشروع مردم فلسطین برای تاسیس کشور مستقل، مقتدر و دارای حاکمیت به پایتختی قدس شریف افزایش دهند.

بر اهمیت همکاری در سازمان‌های بین المللی همچون سازمان همکاری اسلامی، اکو و دی هشت که هر دو کشور از اعضای آن‌ها هستند، تاکید نمودند.

با توجه به موارد مطروحه در بالا، و به مناسبت پنجمین نشست شورای همکاری عالی رتبه، اسناد زیر در حضور جناب آقای رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و جناب آقای دکتر حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید.

سند همکاری در زمینه مطبوعات و رسانه‌ها

یادداشت تفاهم همکاری‌های بهداشتی

طرفین بر نسخه انگلیسی به عنوان سند رسمی بیانیه مشترک توافق کردند.

منبع: فردا

کلیدواژه: روحانی اردوغان تحریم های آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۴۲۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند

سامح شکری ، وزیر خارجه مصر گفت که گسترش درگیری‌های کنونی در منطقه و دریای سرخ به خوبی نشان می‌دهد که رفتار اسرائیل در مخالفت با برقراری صلح، امنیت کل منطقه را بطور جدی تهدیدمی کند.

به گزارش مشرق، شکری در کنفرانس سران کشورهای اسلامی که در کشور گامبیا برگزار شد، طی سخنانی تاکید کرد که قاهره تجاوز اسرائیل به غزه را به شدیدترین لحن محکوم می‌کند.

وی ضمن ابراز قدردانی از نقش سازمان همکاری اسلامی تلاش ها برای برقرار آتش بس و توقف جنگ را ارزنده توصیف کرد.

وزیر خارجه مصر بر اهمیت ادامه همکاری‌ها و پیشبرد تلاش‌ها در چندین محور تاکید و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات به توقف تجاوزات ظالمانه‌ علیه مردم فلسطین منجر شود.

وزیر خارجه مصر یکی از مهمترین محورهای همکاری و تلاش ها را فشار برای اجرای قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دانست که خواستار آتش‌بس فوری در تهاجم خونینی است که در آن بیش از ۳۴ هزار غیرنظامی فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودکان هستند در طول هفت ماه جنگ اسرائیل علیه غزه کشته شدند.

شکری با تاکید بر اینکه مصر بشدت نسبت به تهاجم اسرائیل به شهر رفح که آخرین پناهگاه نزدیک به یک و نیم میلیون آواره فلسطینی است، هشدار داد و خاطرنشان کرد که قاهره علاوه بر جریان کمک‌های امدادی کشورهای اسلامی، بیشترین سهم در کمک‌رسانی به غزه را ایفا کرده است.

او در ادامه تصریح کرد: «با وجود همبستگی اسلامی و باز شدن گذرگاه رفح از سمت مصر، اسرائیل محاصره و مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان را ادامه داده و در برابر دسترسی امن، سریع و پایدار به کمک‌های بشردوستانه موانع غیرقانونی ایجاد می کند.

وزیر خارجه مصر بر تعهد کشورش به اجرای قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت و ایجاد مکانیسم سازمان ملل در غزه برای اجرای فوری و بدون قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به این باریکه فلسطینی تاکید کرد.

وی همچنین خواستار اتخاذ موضعی قاطعانه در برابر توهمات انحلال آرمان‌های فلسطین شد که توسط اسرائیل با کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه در پیش گرفته شده است.

سامح شکری در ادامه تاکید کرد که فلسطینیان کوچ اجباری ازسرزمین‌های اشغال شده را مغایر تمامی کنوانسیون‌های بین‌المللی دانسته و نپذیرفته و نخواهند پذیرفت.

او همچنین توضیح داد که برای دستیابی به صلح پایدار و عادلانه و تضمین ثبات خاورمیانه، هیچ جایگزینی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در قلمرو مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مطابق با قانون اساسی و قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی وجود ندارد.

وزیر خارجه مصر در پایان سخنرانی خود در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در گامبیا، بر ضرورت مقابله قاطعانه با استانداردهای دوگانه و اجرای تعهدات بین‌المللی، از جمله قطعنامه‌های دیوان دادگستری بین‌المللی تأکید کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • ◄ انتخاب راه مشترک برای موفقیت: همکاری حمل و نقلی ازبکستان و آذربایجان
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود