Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب «عروسی در باران» گفت: این کتاب شامل داستان‌ها و روایت‌هایی از موضوعات مختلف است که به لحاظ زبان و نثر همخوانی بیشتری با هم دارند.

رحمت حقی‌پور از جمله نویسندگان شناخته شده در حوزه جنگ و دفاع مقدس است که توانسته به واسطه سال‌ها کار آثاری را خلق کند که با بازخورد خوبی از سوی مخاطب روبه‌رو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره نگارش مجموعه داستان «عروسی در باران» توضیحاتی ارائه کرده که می‌خوانید:

میزان -«عروسی در باران» را چه زمانی به نگارش در آوردید؟

رحمت حقی‌پور- این کتاب از مجموعه قصه‌هایی است که در دهه ۷۰ نوشتم.

میزان -آیا کتاب را برای چاپ طی یک سال اخیر بازنویسی کردید؟

رحمت حقی‌پور-همه داستان‌های آن را بازنویسی نکرده‌ام. این کتاب پیش از سال ۹۶ یکبار با همین نام به چاپ رسید، بنابراین برای چاپ دوم چند داستان به آن اضافه کردم و مجددا کتاب را به سوره مهر سپردم.

میزان -داستان‌های «عروسی در باران» چه موضوعاتی را در بر می‌گیرد؟

رحمت حقی‌پور-این کتاب دارای داستان‌هایی است که موضوع چند قصه آن درباره جنگ است و بقیه موضوعات اجتماعی دارند. برای مثال داستان «سونات لاله»، داستان جنگی است و داستان «آوازخوان پیاده رو» موضوع اجتماعی دارد که درباره دستفروشان است.

میزان -چرا داستان‌ها را با موضوعات مختلف کنار هم قرار دادید؟

رحمت حقی‌پور-این کتاب شامل داستان‌ها و روایت‌هایی از موضوعات مختلف است که به لحاظ زبان و نثر همخوانی بیشتری با هم دارند.

میزان -چرا عنوان «عروسی در باران» را برای این کتاب انتخاب کردید؟

رحمت حقی‌پور-داستان «عروسی در باران» بیشتر تم عاطفی دارد و به مسائل روحی و روانی آدم‌ها اشاره می‌کند، بنابراین از آنجایی که اولین داستانی بود که برای این مجموعه نوشتم عنوان آن را هم برای کتاب در نظر گرفتم.

میزان -در پس داستان‌های اجتماعی چه انتقادی به شرایط مطرح می‌شود؟

رحمت حقی‌پور-داستان‌هایی که به موضوعات اجتماعی می‌پردازند، نقد اجتماعی به شکل مرسوم ندارند، بلکه مسائله‌شان مطرح شدن موضوعات اجتماعی است.

میزان -چقدر قصه‌ها واقعی هستند؟

رحمت حقی‌پور-من تمام چیز‌هایی که خود به چشم دیدم را در این کتاب آوردم. در سال‌های دور شغلم دستفروشی بود بنابراین تمام اتفاقات و نکات مختلف را که در محیط پیرامونم دیده بودم به نگارش درآوردم. این کتاب تقریبا مجموعه‌ای مستند است.

در سال‌های ۶۱ و ۶۳ برای خدمت سربازی در منطقه‌ای در غرب کشور بودم و بر اساس همین حضور، داستان‌های جنگی زیادی نوشتم که بعد‌ها چند داستان از آن در مجموعه «عروسی در باران» به چاپ رسید.

میزان -داستان‌هایی که از جنگ نوشتید به اتفاقات پشت جبهه اشاره دارد؟

رحمت حقی‌پور-بله، اکثر موضوعات جنگی مربوط به بخش پشت جبهه است و بیشتر به مواردی اشاره کرده ام که مردم ورزمندگان به صورت مشترک با آن دست به گریبان بودند بنابراین رویداد‌ها خواست مردم منطقه نیست بلکه به کل کشور مربوط می‌شود.

میزان -بازخورد مخاطبان نسبت به کتاب‌هایتان چطور بوده؟ بیشترین استقبال به کدام اثرتان اختصاص دارد؟

رحمت حقی‌پور-بازخورد مخاطبان نسبت به کتاب‌هایم خوب است؛ و کتابهایی، چون «روایت روز‌هایی با راه راه قرمز» و «فاطمه فاطمه» از جمله کار‌هایی بودند که بازخورد‌هایی بسیار زیادی از مخاطبان داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کتاب داستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۴۴۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!

فاطمه باباخانی، مدیرعامل خانه مهر شمس آفرید، از تلاش بهزیستی استان آذربایجان غربی برای تعطیلی این موسسه مردم نهاد و خانه امن مربوط به آن خبر داد.

مهر شمس آفرید یک موسسه مردم نهاد برای توانمندسازی زنان آسیب دیده است که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و خانواده زنان و کودکان فعالیت می‌کند. روز گذشته پیش مدیرعامل این موسسه در شبکه ایکس در مورد احتمال تعطیلی خانه امن موسسه با فشارهای بیرونی نوشت و در گفت‌وگو با «شبکه شرق» از جزییات آن گفت.

شرق نوشت:باباخانی تشریح کرد: « دیروز صبح بدون اطلاع قبلی حدود ۸-۹ نفر از بهزیستی برای بازرسی آمدند. البته گفت‌وگوها محترمانه اما بیشتر شبیه جلسه بازجویی بود و می‌خواستند چگونگی تامین مالی موسسه را بررسی کنند. همه اسناد و مدارک مالی موسسه موجود بود که در اختیارشان قرار داده‌شد. بعد از آن گفتند که می‌خواهیم از خانه امن بازدید کنیم که همگی به سمت محل خانه امن رفتیم. تا رسیدیم دیدم که اورژانس اجتماعی دم در است. فکر کردم کیس (زنان آسیب‌دیده) جدید آورده‌اند. وقتی پرس و جو کردم، متوجه شدم که می‌خواهند همه زنانی که در خانه امن هستند را ببرند و به محل اورژانس اجتماعی انتقال دهند.»

او ادامه داد: «گفتند دستور داریم که این زنان را منتقل کنیم ولی نه حکم و نه دستور مکتوبی به من ابلاغ نشد. ما نه تخلفی داشتیم و نه پیش از این ابلاغی در این خصوص صورت گرفته بود. من همراه با باقی زنان به طبقه بالا که محل اسکان مرکز است آمدیم و درها را قفل کردیم. تاکید کردم تا زمانی که به صورت قانونی به من ابلاغ صورت نگیرد، اجازه نمی‌دهم هیچ کدام از این زنان را با خود ببرید. این زنان آسیب‌دیده که اسباب‌بازی ما و شما نیستند که امروز اینجا را تعطیل کنید و همه را علی‌رغم میل‌شان به اورژانس اجتماعی منتقل کنید. اسباب‌بازی نیستند که بگویم اینجا تعطیل شد و همه بروید در محل اورژانس اجتماعی که مثل یک قفس است برای این زن‌ها کافی است از تجربه آنها بشنوید. از کارکنان شنیدم که صورت جلسه کرده‌اند که چون توان مالی اداره خانه امن برای ما وجود ندارد، می‌خواهند کیس‌ها را به محل اورژانس اجتماعی تحویل دهند. این در حالی است که ما مشکل مالی داریم ولی با اعتبار شخصی خودم و اعتقاد قلبی همچنان موسسه و خانه امن را سر پا نگه داشته‌ایم.»

مدیرعامل موسسه مهر شمس آفرید همچنین توضیح داد: « این حرف‌ها بهانه است. مدیر کل بهزیستی استان از مدت‌ها قبل تهدید کرده‌بود که موسسه و خانه امن را تعطیل خواهند کرد. تمام زنان اسکان داده شده با حکم قضایی اینجا حضور دارند. بنابراین مسئولیت‌شان با من است. دخترها از ترس در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند. آن هم زنانی که آسیب دیده و تحت خشونت بوده و به ما پناه آورده‌اند. بنابراین تا پروسه اداری طی نشود و بهزیستی کشور در جریان نباشد نمی‌توانند خانه امن ما را پلمب کرده و زنان را منتقل کنند.»

خانه مهر شمس آفرید از سال ۹۹ تاسیس و پس از یک سال خانه امن زیر نظر موسسه نیز فعالیت خود را آغاز کرده‌است. باباخانی می‌گوید فشارها در این دو سه سال وجود داشته و رفته رفته شدت گرفت اما در یک سال اخیر وضعیت بدی را تجربه‌کرده‌اند

مدیرعامل این موسسه توضیح داد: «مدت‌ها نمی‌گذاشتند مجمع سالانه برگزار کنیم تا بالاخره آبان امسال با برگزاری مجمع عمومی موافقت کردند. رفتارهای توهین‌آمیز بسیاری هم در این مدت شاهد بودم که با رواداری رفتار کردم. اما هر چه سکوت و مدارا کردم تاثیری نداشت اما امروز از حق خودم، کارکنانم و زنان آسیب‌دیده نمی‌گذرم. با هر شکل از یورش غیرقانونی و خارج از ضابطه که امروز برای مرکز اتفاق افتاد مخالفم و سبب بر هم زدن نظم مرکز و ایجاد وحشت برای پرسنل و کیس‌ها شد. و یقینا تا جایی که امکان داشته باشد مطالبه گری‌ام را درباره رفتارهای رعب‌انگیز و غیرقانونی ادامه خواهم داد.»

دیگر خبرها

  • شناخت گام‌به‌گام و تدریجی جریان اسرائیل
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود