Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، قیمت گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ به عنوان غذاهای پرمصرف مردم روز به روز افزایش می‌یابد و فشار بیشتر بر سفر خانوارها وارد می‌سازد،‌برخی از این افزایش‌ قیمت‌ها استدلال اقتصادی دارد، اما برخی از آنها از جمله گوشت قرمز نه تنها استدلال اقتصادی ندارد، بلکه رد پایی از فساد و تخلفات را نیز در علت گرانی باید جستجو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

*قیمت‌های نجومی گوشت قرمز و ماهی
قیمت گوشت گوساله در منطقه ۱۹ تهران کیلویی ۶۷ هزار تومان وگوشت مخلوط گوساله ۶۴ هزار و۵۰۰ تومان به فروش می‌رود،  البته در منطقه شمال تهران قیمت گوشت به کیلویی 80 هزار تومان هم رسیده است.

میزان مصرف گوشت کشور حدود یک میلیون تن برآورد می شود که در سالهای اخیر سهم تولید کاهش یافته و بیش از 150 هزار تن گوشت وارد می شود، علی رغم تأمین گوشت مورد نیاز از داخل و خارج با ارز 4200 تومانی، اما افزایش قیمت حدود 50درصدی آن موجب نارضایتی عمومی شده است.
قاچاق دام زنده، فساد در شبکه توزیع گوشت، تخصیص ارز به شرکتهای فاقد هویت، کاهش جمعیت دام عشایری و روستایی، کاهش مراتع کشور از جمله دلایل عمده بروز مشکلات در این حوزه است.

در 6 ماه نخست سال جاری بیش از 80 هزار تن گوشت قرمزبه ارزش 400 میلیون دلار وارد کشور شده است، علی رغم افزایش چشم‌گیر واردات گوشت قرمز و الزام واردکنندگان جهت تحویل آن به شرکتهای انحصاری بسته بندی و توزیع، انجام برخی تخلفات نظیر توزیع خارج از شبکه، و فروش لاشه های وارداتی به قیمت گوشت داخلی، برخی اختلالات را در بازار به دنبال داشته است.

*ماهی تیلاپیا 38500 تومان
قیمت ماهی قزل‌آلا هم ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان،‌ ماهی آزاد ۱۵ هزار تومان، ماهی تیلاپیا ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می‌شود. البته این قیمت‌ها مربوط به منطقه جنوب تهران است که معمولاً قیمت پایین‌تری نسبت به شمال شهردارند. مغازه‌دارهای شمال شهر مدعی هستند، چون اجاره بیشتری می‌پردازند، قیمت بیشتری می‌فروشند تا پول اجاره‌‌شان دربیاید.

*مرغ 12 هزار تومان و تخم مرغ شانه‌ای 20 هزار تومان
امروز قیمت مرغ در جنوبی‌ترین منطقه تهران کیلویی 12 هزار تومان عرضه می‌شود، اگرچه قیمت‌ ۱۳ هزار تومان هم در شمال شهر دیده می‌شود،‌ قیمت ران مرغ ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان، ران مرغ بدون کمر ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان، سینه مرغ ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان، جوجه کبابی ۱۹ هزار تومان، فیله مرغ ۲۱ هزار تومان، کمر مرغ ۱۶ و ۵۰۰ تومان، کتف و بال ۱۲ هزار تومان و گردن مرغ ۴ هزار تومان به فروش می‌رود.

*تخم مرغ شانه‌ای 20 هزار تومان
قیمت تخم‌مرغ هم به شانه‌ای ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود.
قیمت مرغ و تخم مرغ در روزهای گذشته به دلایل مختلف افزایش یافته است که مهم‌ترین آنها افزایش قیمت تمام شده و کاهش تولید است. با افزایش قیمت ارز در چند ماه گذشته با توجه به اینکه بخش زیادی از نهاده‌های مورد نیاز طیور وارداتی است با قیمت بیشتری تحویل مرغداران داده شد، بنابراین قیمت تمام شده آنها بالا رفت.

 بالا رفتن قیمت جوجه یکروزه باعث شده جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها کاهش یابد و تولید مرغ کمتر شود.
بیماری آنفلوآنزا هم بلای مرغ‌های تخم گذار شد و جمعیت آنها کاهش یافت تا هم دست به دست دهند قیمت مرغ و تخم مرغی که در هر دوی این محصولات خودکفا هستیم و حتی صادرات هم داشتیم، افزایش یابد.

پیش از این ستاد تنظیم بازار قیمت ۹ هزار و ۸۰۰ تومان را برای مرغداران اعلام کرده بود که هیچ وقت این قیمت عملی نشد. پس از آن بنابر اعلام وزارت صنعت وزارت جهاد متعهد شده بود مرغ را کیلویی ۱۰ هزار  ۸۰۰ تومان عرضه کند که چنین نشد و بالاخره قیمت مرغ امروز تا ۱۳ هزار تومان بالا رفته است.

با توجه به اینکه گوشت مرغ و تخم‌مرغ به عنوان محصول پرمصرف در سبد خانوارهای مردم به ویژه متوسط و پایین است، تعدیل قیمت‌ها ضروری است.

منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۴۹۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود

بازارهای گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج  درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشورهای عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشورها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند زیرا بازارهای جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هنری که لاکچری شده!
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت