Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت شب یلدا، آئین و سنت دیرینه شب چله در سفیدشهر آران و بیدگل برگزار می‌شود. ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۸ استانها نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، سید محمد ساداتی نژاد، مدیر عامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی سفیدشهر، در آستانه شب یلدا در گفت و گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: آئین شب چلّه در سفیدشهر یک آئین و سنت دیرینه است که همواره توسط مردم سفید شهر برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مدیر عامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی سفیدشهر بیان کرد:  از گذشته ها،  نقل قول است که در سفیدشهر، دو شب چلّه بزرگ و چلّه کوچک وجود داشته است؛ شب چلّه بزرگ، همین مراسم شب اول زمستان بوده و شب چله کوچک، چهل روز مانده به عید نوروز و پایان فصل زمستان است.

وی با اشاره به ترانه قدیمی "اَ منَ و بَ  منَ ، جواب هرسه با منَ،  گو نخون پشتت بهارَ" تصریح کرد: این ترانه ای قدیمی کوتاه است که در شب چله،  توسط قدیمی ها خوانده می‌شد که ظاهرا بخشی از یک ترانه  قدیمی بوده است.

شو چله دیار شیرین و فرهاد؛ نگاهی به رسم مردم کرمانشاه در شب یلداقیمت میوه و آجیل یلدایی در آستانه بلندترین شب سالرنگ گرانی بر بازار شب یلدا؛ افت 70 درصدی فروش آجیل و خشکبار در شیراز+فیلم

ساداتی نژاد ابراز داشت: این ترانه قدیمی در واقع زبان حال شب چله بزرگ برای شب چله کوچک  است و قدرت نمایی این دو شب برای یکدیگر است.

ساداتی نژاد پخت حلیم در شب چله را آئین دیگر مردم سفیدشهر دانست و عنوان کرد: مردم به مناسبت  شب یلدا اقدام به پخت حلیم می کنند و صبح اولین روز زمستان خود را با نذر حلیم شروع می کنند.

 وی  افزود: چند سالی است که پخت  نذری به صورت نامرتب و با چند روز جابه‌جایی در شب های آغازین فصل زمستان برگزار می‌شود اما باید این مراسم سنتی دقیقا در همان شب چله پخت شود.

انتهای پیام/ ع

R7845/P1494/S6/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه عصر جمعه در آئین سنتی بیل گردانی شهر نیم‌ور محلات، اظهار کرد: حضور باشکوه مردم، جلوه ویژه ای به این آئین سنتی ۲ هزار ساله بخشیده است.

وی افزود: بیل گردانی نمادی از آئین‌های تمدنی کشور، استان و این منطقه است و از جشن‌های باستانی و پهلوی این خطه محسوب می‌شود.

مدیر بخش فرهنگ یونسکوی ایران نیز در این آئین گفت: این آئین سنتی ۲ هزارساله از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

عبدالمهدی مستکین افزود: یکی از پیش شرط‌های این آئین در یونسکو، حفظ شکل سنتی بیل‌گردانی بدون افزودن بخش دیگری به آن است.

آئین بیل گردانی در ماه ۸۹ در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز با اشاره به ضرورت تبیین فرهنگ ایران برای نسل‌های بعد گفت: فرهنگ ما از قدمت بسیاری برخوردار است که به پاس نزول نعمت خداوند، جشن می‌گیریم و برخلاف بسیاری از جشن‌ها در آن گناه صورت نمی‌گیرد و ایرانیان با آئین‌های پهلوانی آن را پاس می‌دارند.

محمود مرادی نراقی گفت: این آئین سنتی در ۲۰ دی ماه سال ۸۹ به عنوان یک جشن آئینی و ورزش پهلوانی و نمادی از همدلی و تعاون در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.

سجاد صفری، شهردار نیم‌ور نیز با اشاره به قدمت دو هزار ساله شهر نیم‌ور و ریشه بیل‌گردانی در فرهنگ و آئین پهلوانی و ورزشی نیم‌ور گفت: نیم‌ور به عنوان یکی از اولین بهره‌برداران آب رودخانه لعل‌بار، در حال حاضر تبدیل به یکی از آخرین بهره‌برداران این رود تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزان با فراخوان میراب نیم‌ور برای انجام لایروبی فراخوانده شده و تقسیم کار بین آنان انجام شد، میراب شهر بر کار لایروبان نظارت کرده و با اعلام پایان لایروبی، کشاورزان را به انجام بیل‌گردانی فرا خواند.

فرمانده بیل‌گردانان علت خشکی زمین‌های اطراف رودخانه لعل‌بار و دشت نیم‌ور را، نرسیدن آب رودخانه به منطقه و احداث سد بر روی آن دانست.

در پایان این آئین سنتی، امیرعلی برزکار، صادق حسینی و امیرعلی عمادی رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

از لوح ثبتی بیل‌گردانی در رویدادهای گردشگری کشور در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رونمایی شد.

آئین سنتی دو هزار ساله بیل‌گردانی شهر نیم‌ور عصر جمعه با حضور پیشکسوتان این رشته، جمعی از مسئولین استانی و استقبال باشکوه مردم برگزار شد.

کد خبر 6089347

دیگر خبرها

  • ویدیو/ آیین بیل‌گردانی؛ سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • ابراز خرسندی شهروندان آران و بیدگل از بهسازی معابر شهر + فیلم
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی بیش از پیش منزوی شده اند
  • فعالیت ۴۱۶سفیر دانش‌آموز رضوی در آران و بیدگل
  • غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل
  • پر شدن سیل بند‌ها بر اثر بارش باران شهروندان آران و بیدگل را شگفت زده کرد + فیلم
  • تجلیل از کارگران شرکتهای فرش آران و بیدگل
  • تخریب برخی از خانه‌ها و اراضی کشاورزی بخش کویرات آران و بیدگل
  • خروش رودخانه فصلی در حاشیه جاده آران و بیدگل بر اثر بارش باران + فیلم