Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@19:53:49 GMT

شناسایی مراحل تکوینی تومورهای چشم در کودکان

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۵۱۶۸۵

شناسایی مراحل تکوینی تومورهای چشم در کودکان

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی،، براساس مطالعه ای که توسط موسسه ی ملی سرطان صورت گرفت، محققان توانسته اند اولین فاز رشد سلول های شبکیه در انسان را که سرطانی شدن می شود بیابند. درک این مرحله به یافتن چگونگی آغاز رتینوبلاستوما و روش های پیشگیری آن کمک می نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رتینوبلاستوما رایج ترین بدخیمی در چشم کودکان است که می تواند باعث نابینایی دائمی آن ها گردد. اما موسسه ی ملی سرطان قصد دارد درمان های لازم برای این بیماری را یافته و در غربالگری کودکان در زمان جنینی پیشرو باشد. محققان این موسسه در سال 2014 دریافتند سلول های مخروطی ای در میان سلول های رتینوبلاستوما وجود دارد. این سلول های مخروطی وظیفه ی دید رنگی را در بینایی ایفا می نمایند. در ادامه ی این کشف مشاهده گردید سلول های مخروطی می توانند وارد یک سیکل سلولی شوند که باعث تقسیم آن ها می شود. در نتیجه سلول آغاز به تقسیم شدن می نماید و سلول های سرطانی را بوجود می آورد در نتیجه باعث مهار پروتئین RB می گردد که رشد سلول را تنظیم نموده و مانع از تقسیم سلول های مخروطی می گردد. در روشی دیگر محققان از یک مدل موشی قدیمی برای مطالعه ی چشم انسان استفاده نمودند. در این مطالعه مشاهده گردید خصوصیات رشد سلول های شبکیه در انسان با موش متفاوت است. یکی از روش هایی که می توان بوسیله ی آن بیماری های چشمی را مورد مطالعه قرار داد القا سلول های بنیادی پرتوان به نام Cobrinik می باشد. این سلول ها می تواند مستقیما از سلول های بالغ بدست آید. رتینوبلاستوما اولین توموری بود که نقش نقص ژنتیکی در آن مشخص گردید. جهش بوجود آورنده ی این بیماری سی سال پیش در موسسه ی ملی سرطان کشف گردید و از آن زمان تاکنون در پی یافتن اطلاعات بیشتر درباره ی چگونگی آغاز این جهش بوده اند.

با آنالیز ژنوم می توان شروع این جهش را در بیماری RB1 یافت.

انتهای پیام/

169 / 279 سلول بنیادی تومور چشم شبکیه درمان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سلول بنیادی تومور چشم شبکیه درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک

به گزارش خبرآنلاین، طب سنتی چین در حال حاضر هزاران سال است که برقرار است و اولین نوشته‌های آن به ۲۰۰ سال قبل از میلاد با اشاره به طب گیاهی و طب سوزنی از تئوری و عمل تا تشخیص و درمان باز می‌گردد.

به نقل از آی‌ای، اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که طب چینی می‌تواند کلید درمان بیماری‌های کلیوی باشد.

آنها به صدپای سر قرمز چینی(Scolopendra subsidies mutilans) اشاره دارند که حاوی آلکالوئیدهایی است که در طب سنتی چین برای درمان بیماری‌های کلیوی استفاده شده است.

صدپایان (Centipede) نام یک رده از بالارده هزارپایان است. آنها گوشت‌خوارند و ضمائم سر آنها شبیه به ضمائم سر حشرات است. این جانوران یک جفت شاخک و یک جفت آرواره بالا و یک یا دو جفت آرواره پایین دارند و تعداد بندهای آنها به ۱۷۷ بند می‌رسد و هر بند، به‌جز بند پس از سر و دو بند آخر بدن، دارای یک جفت پای مفصلی است و ضمائم بند اول به چنگال‌های سمّی تغییر یافته ‌است.

آلکالوئیدهای صدپاها برای درمان بیماری کلیوی

به گزارش ایسنا، صدپایان سر قرمز چینی ۲۰ سانتیمتر طول دارند و مملو از سم هستند و در عین حال می‌توانند جان افراد مبتلا به بیماری کلیوی را نجات دهند.

این موجود چند پا میزبان آلکالوئیدهایی است که کاهش التهاب و فیبروز کلیه را در کشت سلولی نشان داده است. این دو حالت به بیماری کلیوی کمک می‌کنند.

آلکالوئید(alkaloid) به هریک از ترکیبات آلی شیمیایی گفته می‌شود که دست کم دارای یک اتم نیتروژن در حلقه هتروسیکلیک هستند. مشخصه آلکالوئیدها داشتن ترکیبات نیتروژنی است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار آلکالوئید در طبیعت یا در آزمایش‌های شیمیایی شناسایی شده‌ است.

بر اساس بیانیه محققان، ترکیبات مورد مطالعه در طب چینی، از جمله زهر وزغ برای درمان سرطان ثابت شده است که می‌توان از آن دارو تولید کرد.

این امر الهام بخش یونگ-ژیان چنگ و تیمش شد تا متابولیت‌های ثانویه تولید شده توسط صدپای سر قرمز چینی را بررسی کنند.

درمانی هزاران ساله

بیانیه محققان خاطرنشان کرد: هزاران سال است که صدپای سمی در درمان بیماری‌هایی از جمله صرع، سل، سوختگی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود.

این پژوهش در یک محیط آزمایشگاهی انجام شد که در آن نمونه‌ای از پودر صدپای خشک شده را با اتانول مخلوط کردند تا تعداد قابل توجهی از ترکیبات را از حیوانات استخراج کنند.

سپس برای شناسایی ترکیبات موجود در آنها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کروماتوگرافی و طیف‌سنجی، این ترکیبات جدا شدند.

پژوهشگران پس از شناسایی ترکیبات، ۱۲ آلکالوئید کینولین و ایزوکینولین جدید را کشف کردند که برخی از آنها ترکیبات مولکولی منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند.

علاوه بر این، آنها ۶ آلکالوئید دیگر را که قبلاً در این گونه یا گیاهان مشاهده شده بود، پیدا کردند.

در کشت سلولی، برخی از آلکالوئیدها خواص ضد التهابی نشان دادند، در حالی که برخی دیگر نیز توانایی کاهش فیبروز کلیه را نشان دادند.

محققان می‌گویند: این تجمع بافت همبند با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است و با التهاب تحریک می‌شود.

مؤثرترین آلکالوئید دو کاره

پژوهشگران افزودند که پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که در فیبروز کلیه نقش دارد و توسط مؤثرترین آلکالوئید دو کاره قابل هدف‌گیری است.

این پروتئین با فیبروز کلیه مرتبط است، زیرا تحت تأثیر قوی‌ترین آلکالوئید موجود در زهر صدپا قرار دارد.

این نشان‌دهنده مکانیسم بالقوه‌ای است که از طریق آن آلکالوئید می‌تواند در درمان بیماری کلیوی مفید باشد.

این کشف می‌تواند راه را برای تحقیقات آینده و توسعه درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های کلیوی که یک نگرانی بهداشتی مهم در سطح جهانی است، هموار کند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903080

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی