Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@11:41:30 GMT

دانستنی های درباره عوارض قلیان کشیدن

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۵۶۹۱۳

دانستنی های درباره عوارض قلیان کشیدن

 قلیان وسیله‌ای است که به وسیله آن تنباکو می‌کشند و عمدتا در خاورمیانه و برخی از کشور‌های آسیایی متداول است. این وسیله زغال در سر و آب در کف دارد و به استعمال دود حاصله قلیان کشیدن می‌گویند. اما همین دود بسیار مضر و خطرناک است و همراه خود هزاران ماده سمی و سرطان‌زا دارد.
۱- ابتلا به آسم از جمله عوارض قلیان کشیدن
با توجه به حجم دود بالایی که در اثر قلیان کشیدن وارد ریه‌ها و دستگاه تنفسی می‌شود، می‌تواند به نایژه‌ها و مژک‌های داخل ریه‌ها آسیب برساند و آن‌ها را حساس کند و در نتیجه سبب آسم و مشکلات تنفسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان و نوزادانی که در معرض دود قلیان باشند هم به احتمال بیشتری دچار آسم و ذات الریه می‌شوند.

۲- سیگار و قلیان کشیدن و ابتلا به سرطان
از آنجایی که دود قلیان منوکسید بالایی دارد می‌تواند موجب سرطان شود و افراد قلیانی دارای  آنتی ژن کارسینوامبریونیک بیشتری در سرم خونی هستند که می‌تواند تومور ایجاد کند. معمولا سرطان مری، دهان، پانکراس و ریه با کشیدن قلیان و سیگار ارتباط مستقیم دارد.

۳- کاهش میزان اکسیژن خون
بالا بودن میزان منوکسید کردن در دود قلیان موجب می‌شود که با هموگلوبین‌ها اتصال پیدا کرده و خون کمتر بتواند اکسیژن را به اندام‌ها منتقل و در نتیجه می‌تواند زمینه ساز دامنه‌ای از بیماری‌ها مانند سکته شود.

۴- افزایش بیماری‌های عفونی
با توجه به اینکه در تهبه قلیان بهداشت چندانی رعایت نشده و حتی آب ته قلیان برای مشتریان مختلف عوض نمی‌شود، همین می‌تواند عامل انتقال و انتشار عفونت در میان افراد مختلف شود.

۵- مشکلات ریوی از عوارض قلیان کشیدن
به دلیل استنشاق زیاد منوکسید کربن؛ افراد قلیانی بیماری‌های تنفسی و ریوی بیشتری را دچار خواهند شد و عموما با گلودرد، خس خس سینه، گرفتگی گلو و ... روبرو هستند. قلیان کشیدن می‌تواند بیماری‌های ریوی مزمن مانند سل و برونشیت را نیز افزایش بخشد.

۶- تاثیر قلیان کشیدن بر باروری مردان
بر اساس تحقیقات میزان تحرک و کیفیت اسپرم در میان مردان سیگاری بسیار پایین‌تر از افراد عادی است و با توجه به اینکه قلیان به مراتب خطرناک‌تر و مضرتر از سیگار است، در نتیجه مصرف آن می‌تواند بر روی کیفیت نطفه مردان و قابلیت باروری آن‌ها تاثیر بگذارد.

۷- تاثیر قلیان کشیدن در باروری و بارداری زنان
قلیان کشیدن بر روی باروری زنان نیز تاثیرات منفی خواهد گذاشت و می‌تواند موجب سقط و ناباروری و یا ایجاد مشکلاتی برای سلامت رحم شود. ضمن اینکه یائسگی و پوکی استخوان نیز با مصرف قلیان و سیگار ارتباط مستقیم دارد. تخمک زنان قلیانی باروری کمتری دارد و می‌تواند بر قدرت باروری آن‌ها تاثیر منفی بگذارد. زنانی که قلیانی هستند و یا سیگار می‌کشند احتمالا دیرتر بارور می‌شوند و به همین دلیل توصیه می‌شود که یکسال قبل از اقدام به بارداری استعمال دخانیات هم توسط مادر و هم پدر قطع شود.

حتی در هنگام زایمان عوارض ناشی از قلیان کشیدن می‌تواند موجب شود که به جنین استرس بیشتری وارد شده و جنین نسبت به انقباضات رحم تحمل کمتری داشته باشد.
با توجه به امکان اثرات منفی قلیان کشیدن بر جنین، معمولا فرزندان زنان قلیانی کم وزن‌تر هستند و چنین نوزادانی برای ابتلا به بیماری‌های تنفسی مستعدتر هستند.

۸- اختلال در بهبود زخم‌ها
افرادی که قلیان و سیگار می‌کشند یا در معرض دود آن قرار دارند در زمینه بهبود زخم‌هایشان بیشتر دچار مشکل خواهند شد. همچنین زخم‌های گوارشی در اثر مصرف دخانیات به تاخیر می‌افتد.

۹- عامل بیماری ام اس
یکی از عوامل ابتلا به ام اس مصرف قلیان تشخیص داده شده است و برای مبارزه با شیوع بالای این بیماری که خصوصا در میان جوانان بسیار در حال افزایش است باید استعمال مواد مخدر و قلیان را کم کرد.

عوارض قلیان میوه‌ای
گاهی به جای تنباکوی برگ در روی زغال تنباکوی میوه‌ای قرار می‌دهند که اثرات مضر آن به مراتب بالاتر از قلیان معمولی است و به تمام کسانی که دود آن را استشمام می‌کنند، می‌تواند آسیب برساند. قلیان کشیدن یکی از عامل‌های اصلی سرطان دهان، حنجره، کبد و روده است.

اسانس‌هایی که در توتون تنباکوی میوه‌ای استفاده می‌شوند، حاوی فلزات و عناصر سنگینی مانند آرسنیک و سرب هستند که در مجاورت حرارت آزاد می‌شوند و می‌توانند زمینه ساز بسیاری از بیماری‌های خطرناک قلبی و عروقی بشوند.

سخن آخر در مورد عوارض قلیان کشیدن
به طور کلی مضرات و عوارض اصلی قلیان کشیدن را می‌توان در این موارد دسته بندی کرد:

سرطان
از کار افتادن ریه‌ها
ناباروری و کم باروری
تاثیر بر روی جنین و نوزاد
بروز بیماری‌هایی مانند سل و برونشیت و هپاتیت
عامل انتقال بیماری‌های عفونی
تصور عموم بر این است که وجود آب در قلیان باعث می‌شود که دود آن تصفیه شده و تمام مواد سمی آن گرفته شود، اما این تفکر کاملا اشتباه است و وجود آب تاثیری در کاهش مضرات و عوارض قلیان کشیدن ندارد.

مصرف قلیان چندین برابر خطرناک‌تر از سیگار کشیدن است و یک ساعت قلیان کشیدن معادل هفتصد پک است. علاوه بر این مصرف قلیان می‌تواند زمینه مصرف سایر مواد مخدر را نیز فراهم کرده و فرد را به مصرف سایر دخانیات سوق دهد. با این وجود این روز‌ها قلیان کشیدن جوانان در قهوه خانه‌ها و کافه‌ها بسیار زیاد به چشم می‌خورد و به نوعی تبدیل به یک تفریح شده است.

منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قلیان کشیدن عوارض قلیان کشیدن عفونت ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۶۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی

مریم مشهود اظهار داشت: متأسفانه مشاهده می‌شود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف می‌کنند. این کار خلاف مقررات بوده و همانند دیگر دارو‌ها و کالا‌های سلامت که هیچ پزشکی اجازه ندارد خود به صورت مستقیم اقدام به تهیه و تجویز و مصرف برای بیمار نماید، زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد. 

وی همچنین در رابطه با خطرات تهیه زالو از مسیر‌های غیر قانونی و بی ضابطه نیز اظهار کرد: زالویی که خارج از زنجیره سلامت و تأمین سازمان غذا و دارو تهیه می‌شود ممکن است که از زالو‌های صید شده در تالاب‌ها و مرداب‌ها بوده و یا زالویی باشد که پس از مصرف بر روی یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد، چنانچه بیمار قبلی که زالو درمانی کرده دارای بیماری‌های عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماری‌های قابل انتقال باشد، زالو‌های صید شده می‌توانند این بیماری‌ها را به افراد دیگر منتقل کند.

وی خاطرنشان کرد با توجه به دستورالعمل‌های ثبت شده در سایت سازمان غذا و دارو تنها دو روش استفاده از الکل ۷۰ درصد و فریز کردن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد برای معدوم سازی زالوی مصرف شده قابل قبول است.

رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در پایان گفت: در مواردی دیده شده که زالوی مصرفی را در آب نمک یا نمک گذاشته و پس از قی کردن زالو به اشتباه فرد استعمال کننده تصور می‌کند که زالو از بین رفته در حالی‌که اینطور نیست و در صورتی که معدوم نشود در طبیعت دوباره به چرخه باز می‌گردد و می‌تواند عامل انتقال بیماری‌ها باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • چرا نخود فرنگی سالم و مغذی است؟ / خواص نخود سبز
  • مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی اعلام شد
  • مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی
  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی