Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، امروزه تعامل مستمر و نهادینه شدن پژوهش و تحقیق و ارتباط آن با دانشگاه و صنعت درکشورهاى توسعه یافته، موجب کارآمدى بیش از پیش این نهادها شده است. اما در کشور ما تعامل و ارتباط این نهاد از چنان ویژگى اى برخوردار نیست.در سالیان اخیر مقوله ارتباط پژوهش و تحقیق، صنعت و دانشگاه به مقوله اى مهم و اساسى تبدیل شده است و از این رو، کشورهاى توسعه یافته به این مقوله توجه خاصى داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براین اساس مى توان گفت اگر از توانمندى هایى که در دانشگاه ها وجود دارد براى رفع نیازهاى جامعه استفاده کنیم، قدم‌هاى اولیه براى خودکفایى صنعتى در راستاى توسعه ملى برداشته شده است.

در کشور ما، مقوله ارتباط صنعت و دانشگاه از این جنبه مهم است که بیشتر محققان ما به طور عمده در دانشگاه‌ها هستند، اما تحقیقاتى که در دانشگاه‌هاى ما انجام مى شود بیشتر جنبه تئوریک و پایه اى دارد تا این که تحقیقات کاربردى هم مورد توجه باشد. البته هر چه زمان مى گذرد، دانشگاه‌ها بیشتر به انجام تحقیقات کاربردى هم روى آورده اند، ولى در مجموع تأکیدى بیشتر بر انجام تحقیقات پایه اى و تئوریک مى شود.علت آن این است که ارتقاى رتبه اعضاى هیأت علمى دانشگاه‌ها بستگى به تعداد مقالات چاپ شده آنان در مجلات علمى بین المللى دارد و چ نین مقالاتى اغلب جنبه تئوریک دارند. از طرف دیگر، بیشتر به عنوان وظایف دانشگاهى مطرح شده و به همین دلیل کمک به توسعه صنعت و یا ارتباط با پژوهش و آموزش مقوله هاى صنعت، جزو وظایف دانشگاه تعریف نشده است.در این مقاله به این موضوعات پرداخته می شود.

داوود محمدی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شوار اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، در خصوص نقش پژوهش در توسعه کشور اظهار کرد: به طور یقین تحقیقات و پژوهش های علمی و کاربردی نقش بسزایی در رونق و توسعه اقتصاد کشور در بخش‌های مختلف دارد. در همین راستا کمیسیون آموزش و تحقیقات براساس وظایفی که در مجلس شورای اسلامی برعهده دارد، سعی برآن دارد که در زمیان بورجه‌ریزی بتواند سهم قابل توجهی را به این اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کلیدی که کمیته آموزش دنبال می‌کند، بحث پژوهش و تحقیق است؛ چرا که پژوهش یک امر حیاتی در توسعه هر کشور به حساب می‌آید. بنابراین هر پژوهشی که در کشور انجام می‌شود باید مستلزم تحقیقات گسترده براساس نیاز جامعه باشد، بنابراین پژوهش باید مبتنی بر یافته علمی دقیق باشد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه بسیاری از نارسایی هایی که در کشور اتفاق می‌افتد، ناشی از عدم پژوهش های کاربری در کشور است، گفت: توصیه ما به دانشگاه ها این است که در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به کارهای پژوهشی بپردازند. قدم اول این است که دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی در این عرصه پیشقدم شوند تا بتوانید با ارتباط گرفتن با صنعت و تولید گره‌گشای مشکلات این بخش شوند چرا که طی سال‌های اخیر متاسفانه پزوهش‌هایی که در کشور به مرحله اجرایی رسیده همسو با نیازهای صنعت نبوده است و این ضعف دانشگا‌ه‌های کشور است که بایستی در این راستا قدم‌های را بردارند.

وی با اشاره به اینکه باید دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی نیازهای کشور را شناسایی و پروژه های تحقیقاتی گسترده‌ای را انجام دهند، اظهار کرد: دانشگاه و موسسات تحقیقاتی می‌توانند بخشی از نارسایی‌هایی که در کشور وجود دارد با ارائه راه‌حل های اصولی آنها را برطرف کنند چرا که این پژوهش و تحقیق است که می‌تواند سرنوشت سیاسی و تجاری و امنیتی کشوررا تحت‌الشعاع قرار دهد.

محمدی در پاسخ به این سوال که برخی از صنعت‌گران اعتقاد براین دارند که اکثر طرحهای پژوهشی متناسب با نیاز صنعت نیست، آیا به نظر شما این امر مهم نیاز به تصویب آیین نامه دارد یا نه؟ اظهار داشت: این موضوع نیاز به تصویب آیین نامه جدید نیست، چرا که از نظر قانون و آیین‌نامه کمبودی نداریم بلکه نیازمند گفتمان بین صنعت و دانشگاه و موسسات تحقیقاتی است که بتوانند با ایجاد تعامل با بیان نیازها و ارائه راهکارها مشکلات را برطرف کنند.

انتهای پیام/

169 / 279 هفته پژوهش دانشگاه صنعت اقتصاد نارسایی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: هفته پژوهش دانشگاه صنعت اقتصاد نارسایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۷۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی

در دیدار روسای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه اوفای روسیه، قرارداد همکاری مشترک با هدف گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی به امضای روسای دو دانشگاه رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وادیم زاخاروف رئیس دانشگاه علم و فناوری اوفای روسیه با همراهی ریتا فیلیپووا معاون بین‌الملل دانشگاه و امینا اوزاوا رئیس دانشکده تاریخ و روابط بین‌الملل این دانشگاه، با حضور در دانشگاه علامه‌طباطبائی با عبدالله معتمدی رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار که به منظور بحث و تبادل نظر درخصوص همکاری‌های مشترک آموزشی و پژوهشی میان دو دانشگاه انجام شد، قرارداد برنامه آموزشی شبکه‌ای کارشناسی ارشد مطالعات منطقه‌ای بین دوطرف امضا شد که بر اساس این قرارداد دانشگاه «اوفا» درس‌های تعیین شده‌ای را برای دانشجویان رشته مطالعات منطقه‌ای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه علامه‌طباطبائی دروس مشخصی را برای دانشجویان رشته روابط بین‌الملل دانشگاه «اوفا» به منظور بهره‌مندی از توان علمی استادان هر دو دانشگاه ارائه می‌دهند.

معتمدی در این دیدار با اشاره به همکاری‌های علمی و سیاسی میان ایران و روسیه گفت: زمینه‌های مشترک همکاری‌ها و وحدت‌نظر در مورد مناسبات بین‌المللی در راستای منافع دو کشور، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های روزافزون شده است.

وی با اشاره به همکاری‌های دانشگاه‌های روسیه با دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال‌های گذشته بیان کرد: درخصوص تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه‌های مشترک آموزشی و پژوهشی تجربه خوبی با دانشگاه‌های روسیه داشته‌ایم. امیدواریم بتوانیم تعاملات نزدیک‌تری در راستای منافع ملی و بین‌المللی دو کشور داشته باشیم.

در ادامه رئیس دانشگاه «اوفا» نیز توضیحاتی در خصوص ظرفیت‌های این دانشگاه بیان کرد و گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علامه‌طباطبائی را امضا کردیم و بسیار خرسندیم که در مدت کوتاه این قرارداد همکاری مشترک به مرحله اجرا رسیده است.

وادیم زاخاروف گفت: دانشگاه «اوفا» انجمن‌های دوستی بسیاری با دانشگاه‌های خارجی دارد و در این خصوص ایران نخستین جایگاه را در بین کشور‌های دوست با روسیه دارد. او با بیان این که جمهوری باشقیرستان یکی از جمهوری‌های روسیه است که به لحاظ زبان و فرهنگ، نزدیکی زیادی با زبان و ادبیات فارسی دارد. این موضوع خود زمینه همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های ایران، به‌ویژه دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی را فراهم کرده است. امیدوارم این قرارداد نیز زمینه خوبی برای توسعه همکاری‌های مشترک باشد.

نرگس سنائی رئیس میز روسیه و رئیس گروه گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه نیز به اهمیت تقویت روابط علمی و فرهنگی ایران و روسیه در شرایط کنونی اشاره و تاکید کرد: امضای قرارداد برنامه‌های مشترک آموزشی شبکه‌ای گام نوینی در روابط دانشگاهی ایران و روسیه محسوب می‌شود.

سعید شکوهی رئیس موسسه آموزش عالی بیمه اکو و مهدی خانمحمدی مدیر سنجش، نظارت و ارزیابی آموزشی دانشگاه نیز در این نشست حضور داشتند.

گفتنی است دانشگاه «اوفا» یکی از دانشگاه‌های مهم روسیه است که در جمهوری باشقیرستان واقع شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۴۸ هزار دانشجو دارد و نیز بیش از ۳ هزار دانشجو از ۶۰ کشور جهان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. ۳۰ درصد از رشته‌های تحصیلی این دانشگاه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

دیگر خبرها

  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد