Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - گنبدکاووس - ايرنا - تنها معدن سيليس گلستان با خلوص 90 تا 95 درصد واقع درحومه روستاي آق امام شهرستان مراوه تپه درمنتهي اليه شرق اين استان، براي بهره برداري بهينه و اقتصادي و توسعه فعاليت ها نياز به توجه و حمايت جدي مسئولان دارد.

به گزارش ايرنا، براساس ارزيابي هاي صورت گرفته، معدن سيليس مراوه تپه به عنوان يکي از معادن غني کشور شناخته شده که درصورت برنامه ريزي دقيق و کارآمد مي تواند علاوه بر ارزش افزوده و اشتغالزايي بالا، در توسعه منطقه نيز موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مديرعامل شرکت تعاوني توسعه روستايي جوانان آق امام مراوه تپه به عنوان شرکت تعاوني متولي بهره برداري از اين معدن به ايرنا گفت: اين معدن پس از طي مراحل کارشناسي و ارائه آزمايش هاي مختلف خاک شناسي و زيست محيطي با هدايت و مساعدت مسئولان شهرستان و استان درسال 82 به ثبت رسيد و در ادامه، از دو سال پيش موفق به دريافت مجوز بهره برداري شد.
منصور بوبک با بيان اينکه روستاييان بالاي 18 سال روستاي آق امام در عوايد معدن سهيم هستند، افزود: معدن سيليس در قالب شرکت تعاوني توسعه روستايي جوانان آق امام مراوه تپه اداره مي شود و اين تعاوني در زمان حاضر يک هزار و 500 نفر عضو دارد.
وي تصريح کرد: اين معدن در مراحل اوليه فعاليت و بهره برداري است و با توجه به اينکه سيليس از مواد اصلي توليد سيمان به حساب مي آيد ،نخستين قرارداد بهره برداري از اين معدن نيز با شرکت سيمان پيوند گلستان واقع در شهرستان گاليکش در فاصله 75 کيلومتري معدن منعقد شده است.
بوبک ادامه داد: براساس اين قرارداد، کارخانه سيمان مجوز برداشت سه هزار تن سيليس را دارد و اکنون بخش قابل توجهي از نياز اين واحد توليدي از معدن روستاي آق امام استخراج و به کارخانه منتقل مي شود.
وي به اهميت توليد فرآورده هاي مختلف سيليس و عرضه آنها به بازار مصرف اشاره کرد و گفت: با توسعه فعاليت هاي معدن که نياز به حمايت مسئولان دارد، به اهداف اشتغالزايي، ارزش افزوده و درآمدزايي براي اعضاي شرکت تعاوني توسعه روستايي جوانان آق امام دست مي يابيم.
مديرعامل شرکت تعاوني توسعه روستايي جوانان آق امام مراوه تپه افزود: اين شرکت براي توسعه فعاليت هايش نياز به لودر، کاميون، سنگ شکن، باسکول، خطوط توليد و بسته بندي فرآورده هاي سيليس در اوزان مختلف دارد.
بوبک اضافه کرد: اگر امکانات و تجهيزات لازم در اختيار اين شرکت گذاشته شود، علاوه بر ايجاد دهها فرصت شغلي براي جوانان، زمينه رونق اقتصادي و توسعه منطقه را نيز فراهم مي شود.
اين مقام مسئول تصريح کرد: براي تامين و خريد تجهيزات مورد نياز، به تسهيلات بانکي نياز داريم که بانک ها براي پرداخت تسهيلات نيز، پروانه تاسيس و بهره برداري معادن مذکور را مي خواهند.
بونک گفت: انتظار ما از مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان تسريع در صدور مجوز تاسيس و پروانه بهره برداري قطعي است.
يکي از جوانان تحصيلکرده شرق گلستان نيز با اشاره به وجود معدن سيليس به عنوان ماده اوليه مورد نياز توليد سيمان در مراوه تپه، گفت: زماني که بحث جانمايي احداث کارخانه سيمان درشرق استان مطرح بود، اغلب کارشناسان براساس مطالعات انجام شده و به خاطر وجود مواد اوليه مورد نياز، شهرستان مراوه تپه را بهترين مکان براي احداث اين واحد توليدي مي دانستند.
محمدرضا حسين زاده افزود: اما پس از مدتي بدون ارائه دليل قانع کننده اي، محل احداث کارخانه سيمان که آلودگي زيست محيطي زيادي نيز دارد، به يک منطقه مسکوني و دامنه سرسبز و جنگلي نيلکوه گاليکش منتقل و احداث شد.
وي بابيان اينکه احداث کارخانه سيمان در پنج کيلومتري شرق گاليکش، زخمي عميق در دامنه نيلکوه و جنگل هاي البرز ايجاد کرد که اين زخم بدخيم هر سال به بخشي از اين کوه زيبا و جنگل هاي بکر و سرسبز منطقه آسيب جدي وارد مي کند.
حسين زاده تصريح کرد: امروز با گذشت چندسال با انتقال سيليس توليدي معدن آق امام مراوه تپه به کارخانه سيمان گاليکش به اين نتيجه مي رسيم که کارشناسان بدون دليل پيشنهاد احداث اين کارخانه در شهرستان مراوه تپه مطرح نکرده بودند.
در همين پيوند رييس اداره صنعت، معدن و تجارت مراوه تپه نيز درباره ويژگي هاي معدن سيليس روستاي آق امام اين شهرستان به ايرنا، گفت: اين معدن که در 25 کيلومتري جنوب غربي مراوه تپه واقع است، از دو دهه پيش شناسايي و پس از چند آزمايش، سيليس بودن آن به اثبات رسيد.
رجب حاجيلي دوجي ادامه داد: معدن آق امام ابتدا توسط فردي از اهالي روستا ثبت شده بود اما با اعتراض ديگر اهالي و پيگيري هاي لازم، اين معدن به نام شرکت تعاوني که توسط اهالي روستا راه اندازي شده بود، ثبت شد.
وي اضافه کرد: با اين حال بهره برداري از اين معدن توسط شرکت تعاوني در مراحل اوليه قرار دارد و به دليل کمبود نقدينگي مبادرت به عقد قرارداد سه هزار تني با کارخانه سيمان پيوند گلستان کردند.
حاجيلي دوجي تصريح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان و اين شهرستان در چند سال اخير براي انجام آزمايش هاي مختلف، شناسايي و ثبت قانوني معدن روستا با اين شرکت تعاوني همکاري داشته اند و اکنون نيز آماده مساعدت و همکاري بيشتر است.
وي بابيان اينکه پروانه بهره برداري از معدن سليس که به شرکت تعاوني روستاي آق امام داده شد، کاربرد موقت دارد، گفت: براي دريافت مجوز تاسيس و پروانه بهره برداري قطعي مسئولان شرکت بايد از طريق بخش معدن سازمان صنعت ، معدن و تجارت گلستان اقدام نمايند.
شهرستان مراوه تپه افزون بر 62 هزار نفر جمعيت در منتهي اليه شرق گلستان و همجوار با مرز ترکمنستان است و از مناطق محروم و توسعه نيافته کشور و استان گلستان محسوب مي شود.
/7478/3039/1860
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۷۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمد کرباسی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری اظهار داشت: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

وی همچنین، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

به گفته او، دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می شوند.

کرباسی در ادامه در تبیین فعالیت‌های ستاد گفت: ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی (یکی با پژوهشگاه ارتباطات و یکی هم با همراه اول)، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی (ترنج)، فراخوان مشترک با شرکت ایرانسل، فراخوان‌ حمایت از طرح‌های فناورانه و ... کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه ها را حل مشکلات کشور در بحث فناوری دانست.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز(Open RAN) و Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه های پرچم دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

به گفته او، در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه هایی را در دستور کار خود داشته است.

وی شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضا ۱۳ تفاهم نامه و توافق نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد. همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT با همراه اول و شرکت ایرانسل از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی خاطرنشان کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین ۴۹ میلیارد تومان هم از نهادهای دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت یاد کرد.

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به این آنها اشاره کرد و در این راستا، بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‎‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، هلدینگ گرین‌وب و کارخانه نوآوری خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اقدامات این ستاد برشمرد.

به گفته کرباسی، حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری‌ نانو ۱۴۰۲ و بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

وی ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهادها و دانشجویان با موضوعاتی همچون نخستین هکاتون همراه اول ۵G ، دومین هکاتون همراه اول IOT، دوم هکاتون ۵G ، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره‌ آموزشی «امنیت سایبری» و «آشنایی‌ با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید» از دیگر رویدادها و مسابقات و دوره های آموزشی است که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

کد خبر 6093094 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت