Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@07:58:11 GMT

ورود «غاز پیشانی سفید» به تالاب سد میل دشت مغان

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۷۰۴۷۳

ورود «غاز پیشانی سفید» به تالاب سد میل دشت مغان

به گزارش خبرگزاری ایکنا از اردبیل، محمد خداپرست، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، دیروز، اول دی ماه، در بازدید از تالاب سد میل مغان اظهار داشت: از زمان آغاز نخستین بارش‌های پاییزه در مناطق سردسیری روسیه و شمال اروپا، تعداد زیادی از گونه‌های مختلف پرنده با مهاجرت به نوار غربی کشور، تالاب‌ها و آب‌بند‌ها و مزارع کشاورزی شهرستان پارس‌آباد را برای زمستان‌گذرانی خودانتخاب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با توجه به اینکه پارس‌آباد به عنوان نخستین شهرستان در مسیر کریدور مهاجرت پرندگان قرار گرفته است، تعداد زیادی از گونه‌های مختلف پرنده در تالاب‌ها، آب‌بند‌ها، شالیزارها، حاشیه رودخانه‌ها و مزارع این شهرستان برای استراحت و زمستان‌گذرانی فرود می‌آیند و همه ساله بیش از ۳۲ هزار قطعه پرنده در قالب ۷۲ گونه مختلف فقط در تالاب سد میل مغان قابل شناسایی هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید کوچک و بزرگ، خوتکا، اردک سر سبز، اردک ارده‌ای، اردک سر حنایی، کفچه نوک، کشیم کوچک، چنگر، باکلان کوچک، باکلان بزرگ، سهره، حواصیل، و بوتیمار پیش قراولان پرندگان مهاجر به منطقه هستند.
خداپرست بیان کرد: گونه‌های حمایت شده بین‌المللی غاز پیشانی سفید کوچک و زنگوله بال، از باارزش‌ترین پرندگان مهاجر هستند که امسال نیز به تعداد بیش از ۳۰۰ قطعه غاز پیشانی سفید کوچک در تالاب سد میل مغان در شهر اصلاندوز از توابع شهرستان مرزی پرس‌آباد مشاهده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه غاز پیشانی سفید کوچک جزو گونه‌های حمایت شده بین‌المللی و در معرض خطر است، تصریح کرد: هرگونه شکار و صید این پرنده ممنوع بوده و با متخلفان به شدت برخورد قضایی می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی غاز اردبیل قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۰۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود

به گزارش خبرنگار مهر، لیدا شجاعی فر عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه تالاب درگه سنگی نقده از اواخر تیرماه بهترین مکان برای استراحت و تغذیه فلامینگوها است، ادامه داد: این تالاب طی سال گذشته پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود.

وی افزود: این تالاب از نظر وسعت بزرگترین تالاب شهرستان است که تالاب‌های سولدوز، آق قلعه (شورگل حسنلو)، یادگارلو و طالقان… به ترتیب در رتبه‌های بعدی تالاب‌های شهرستان نقده از نظر وسعت قرار دارند.

شجاعی فر با بیان اینکه تالاب درگه سنگی بیشترین حجم آب را در بین تالاب‌های فصلی این شهرستان دارد، گفت: آبگیری تالاب بین المللی درگه سنگی با بیش از ۶۰۰ هکتار که در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده واقع شده از اواخر آذر ماه سال گذشته آغاز شده و بیش از ۸ میلیون مترمکعب آب داخل تالاب رها شده است.

وی با بیان اینکه منبع تغذیه این تالاب رودخانه گدار است، افزود: طی سال‌های گذشته این تالاب در طول فصل تابستان خشک می‌شد اما امسال پیش بینی می‌شود با این حجم آبگیری انجام شده، خشک نشود.

شجاعی فر اظهار کرد: این تالاب به دلیل داشتن منبع غذایی عالی زیستگاه مهمی برای زمستان گذرانی، زادآوری و استراحت پرندگان است.

شجاعی فر خاطر نشان کرد: چنگر، مرغابی‌ها، اردک سرسفید، میش مرغ و فلامینگوها از پرندگان شاخص این تالاب هستند؛ همچنین در طول فصول بهار و پاییز پذیرای پرندگان مهاجر بسیاری است.

رئیس اداره تالاب‌های محیط زیست آذربایجان غربی گفت: پوشش گیاهی عمده این تالاب شامل بیشه زار، انبوه گز و گیاهان مرتعی است همچنین پوشش گیاهی بخش قابل توجه بخش جنوبی تالاب، تنوع و کثرت فیتوپلانکتون‌ها و گونه‌های جانوری بی مهرگان در آب این تالاب نظیر انواع بنتوزها و زنو پلانکتون‌ها، زیستگاه بسیار مناسبی را برای پرندگان آبزی و کنار آبزی به وجود آورده است.

کد خبر 6088781

دیگر خبرها

  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • کاخ سفید این گونه به مسجد تبدیل شد
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • مسولان استانی به شهرستان‌های کوچک بیشتر توجه کنند
  • تالاب درگه سنگی نقده دارای بیشترین حجم آب است
  • تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران