Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، فارس نوشت: فاطمه سراج دکترای جامعه شناسی جنسیت و حقوق خصوصی در خصوص طرح افزایش سن قانونی ازدواج اظهار داشت: اگر فرض را بر این بگذاریم که حقوق کودک را بر اساس کنوانسیون حقوق کودک بررسی کنیم و توجهی به اعتقادات فقهمی‌مان هم نداشته باشیم در مؤلفه‌های این کنوانسیون اشاره‌ای به بحث ازدواج نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این کنوانسیون که به لحاظ پایه‌های عقلانی بشری تهیه شده در مورد نیازهای اساسی یک کودک اعم از غذا، هویت انسانی، آموزش عمومی و... صحبت کرده و به مسئله ازدواج نپرداخته است.

این کارشناس حقوق زن و جنسیت با اشاره به تعریف کودکی در کنوانسیون حقوق که بر مبنای آن پایان دوره کودکی سن 18 سالگی در نظر گرفته شده است، گفت: کودکی دارای مراحل مختلفی است، بر اساس روانشناسی زیست شناختی برای کودکی دو دوره تولد تا بلوغ در نظر گرفته شده و مسیر رشد یافتگی نیز به 4 دوره کودکی، کودکی‌میانه، بلوغ و بالغ شدن تقسیم شده است. بنابراین حتی اگر 18 سالگی را سن پایان کودکی بنامیم با این مؤلفه روانشناسی همخوانی ندارد.

وی تصریح کرد: سن کودکی از نظر روانشناسی رشد از سنین یک تا 9 سالگی در نظر گرفته شده و این گرایش از روانشناسی نیز  برای تعریف مفهوم بلوغ دختران همچون فقه ما از سن 9 سالگی عبور کرده  و 12 تا 18 سالگی را سنین نوجوانی تا بلوغ می‌نامند.

این کارشناس حقوق زن، خانواده و جنسیت اظهار داشت: پیشنهاد دهندگان این طرح جامعه آماری محدود شهرنشین مرکزنشین را مورد توجه قرار داده‌اند که به دلیل شرایط حاکم بر زندگی شاید تا پیش از 16 سالگی حالت‌های رفتاری کودکانه را حفظ می‌کنند اما نمی‌توان این مسئله را به دیگر مناطق کشور تعمیم داد.

سراج تصریح کرد: رشد دختران در مناطقی مثل مناطق کوهستانی با مناطق شهرنشین متفاوت است؛ وقتی این دختران به بلوغ می‌رسند با محدودیت‌های عرفی متعددی مواجه هستند و بر اساس عرف و فرهنگ باید در این سن ازدواج کنند. آیا تصویب یک قانون برای تعیین سن ازدواج مشخص تضییع حقوق این دختران نیست؟

وی با اشاره به اینکه ممکن است این دختران باز هم پس از تصویب این قانون ازدواج کرده و برای رفع مشکلات قانونی مثل نفقه و مهریه نیاز به مراجعه به دادگاه داشته باشند گفت: با تصویب این قانون امکان مراجعه به کدام مرجع قانونی وجود دارد؟ در واقع افزایش قانونی سن ازدواج ظلم بزرگی در حق زنان است.

این مدرس دانشگاه ابراز داشت: برخی معتقدند دختران تا 15 سالگی به بلوغ فکری و عقلی نمی‌رسند اما باید به آنان پاسخ داد: بلوغ فکری منشا‌های بسیاری دارد، صرف رسیدن به سن مشخصی این بلوغ به وجود نمی‌آید، آموزه‌های خانوادگی، سوادآموزی، تغذیه و رژیم غذایی، گروه همسالان، هویت خانوادگی و... در هویت یابی و بلوغ فکری دختران دخیل است. چه بسا بسیاری از افراد بالای 18 سال به بلوغ فکری نرسند.

سراج با  اشاره به اینکه نسل جدید از نظر بلوغ فکری بسیار جلوتر از نسل‌های گذشته هستند، گفت:‌نمی‌توان نداشتن بلوغ فکری را برای جلوگیری از ازدواج فرد مطرح کرد.

وی یادآور شد: چارچوب خانواده در ایران بر مبنای اسلام بنا شده و قانون کشور ما مبتنی بر آن است و بر اساس قانون مؤلفه انتخاب زوج و زوجه بلوغ فکری قرار داده نشده بلکه «ید ولایی پدر» برای انتخاب مورد توجه قرار گرفته است.

این کارشناس خاطرنشان کرد: بر مبنای فقه و قانون پدر مسئولیت ازدواج دختر را بر دوش داشته و پاسخگوی پیامدهای آن است. اگر تمام مؤلفه‌های حقوقی را نیز خط بزنیم چطور می‌توانیم در مقابل ید ولایی پدر توجیه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: اگر این قانون در مجلس تصویب شود بر طبق آن قانون زنی که زیر سنین تعیین شده ازدواج کند، مجرم شناخته می‌شود و باید برای این جرم تعریفی در نظر بگیریم.

این کارشناس حقوق زن، خانواده و جنسیت تصریح کرد: در واقع پیشنهاد دهندگان این طرح از یک مسئله عدم می‌خواهند قانون و جرم  تعریف کنند و لازم است پاسخ دهند چه مجازاتی برای این جرم در نظر دارند؟

سراج مؤلفه‌های مطرح شده مثل عدم رضایت جنسی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: رضایت جنسی صرف سن خاص به دست نمی‌آید، بسیاری از زنان در سنین بالاتر هم رضایت جنسی ندارند.

وی با اشاره به مطالبی که در خصوص آمار ازدواج دختران با سن  زیر ۱۳ سال از سوی پیشنهاد دهندگان این طرح بیان شده گفت: این آمار که مربوط به سال 1395 است جامعه آماری 222 نفری را در برمی‌گیرد که در سنین مورد نظر ازدواج کرده‌اند. 3 نفر از کل این آمار 9 ساله، 27نفر 10 ساله و ۱۹۲ نفر 12 ساله بودند. آیا برای این جامعه آماری محدود حتی جامعه آماری 10 هزار نفری می‌توان قانون تعمیمی گذاشت؟

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم فقه را در مقابل قراردادهای اجتماعی قرار دهیم، گفت: فقه و قراردادهای اجتماعی همچون کنوانسیون‌های بین‌المللی دو کفه نامتوازن هستند چرا که فقه از سوی شارع مقدس مطرح شده و قوانین بین‌المللی بر پایه نظر بشری است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۳۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد چند روز از پیش از ورود سامانه بارشی قوی اخیربه استان نسبت به خسارت های این پدیده های طبیعی هشدار داد و از شهروندان خواست تا با فاصله گرفتن از رودخانه ها و مسیل ها، خودداری از مستقر شدن عشایر در مناطق مرتفع،پرهیز از فعالیت های کوهنوردی ،خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و پرهیز از سفرهای غیرضروری برای به حداقل رسیدن این خسارت ها گام بردارند.

اما برخی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی این توصیه را جدی نگرفتند و حاصل این بی توجهی ها وقوع تعداد پرشماری سانحه رانندگی و گرفتاری تعدادی از عشایر در سیلاب و بارندگی های سامانه اخیر بود.

اما گران ترین هزینه این بی توجهی را خانواده سه جان باخته تصادف جاده یاسوج به بابامیدان پرداخت کردند که جبران ناپذیر است جایی که شهروندان مذکور در شرایط بسیار بد جوی اقدام به سفر کردند.

برباساس آخرین آمار اعلام شده از سوی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تا ساعت ۱۸.۳۰دقیقه شب گذشته در دیشموک ۴۹،دلی خمسیر ۴۸،دوگنبدان ۴۱.۲،ممبی ۴۱،درغک ۳۹.۵،فیلگاه ۳۹،خیمند ۳۷چ،رام ۳۶،تنگ پیرزال ۳۶،بوستان ۳۶،امامزاده پهلوان ۳۶،دهدشت ۳۵.۹،سی سخت ۳۳.۷س،تنگان ۳۳.۵،ماهور باشت ۳۳،امامزادهجعفر۳۲،گنجگان۳۱.۲،دژسلیمان ۳۱،برم سبز ۳۰،سرآب ننیز ۳۰،امیرآباد بابکان ۳۰،علی کرمی دمچنار ۳۰،یاسوج فرودگاه ۲۹.۹،کریک ۲۹،جاورده ۲۸،گنجه ای ۲۷.۸،دشتروم ۲۷.۵،دیل ۲۷،تنگ سرخ ۲۶ ،کالوس ۲۵لنده ۲۵,قلعه رئیسی ۲۴.۵,وزگ ۲۴ق،لعه دختر ۲۴,لیکک ۲۳.۶,لوداب ۲۳,تل گاه ۲۲,مارگون ۲۱,سرفاریاب ۲۰,سیرون شبلیز ۱۸,موشمی زیلایی ۱۸,پاتاوه ۱۷,دشت بز باران باریده است.

سوانح رانندگی کهگیلویه و بویراحمد

به گفته کارشناسان راهنما و رانندگی کهگیلویه و بویراحمد خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به فاصله طولی،ناتوانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه از عوامل مهم سوانح رانندگی در این استان است اما این صاحب نظران اعتقاد دارند طی روزهای اخیر بی توجهی به هشدارهای صاحب نظران و اقدام به سفر در شرایط بد جوی جاده‌های مختلف به ویژه گردنه‌ها از دلایل اصلی تصادف های روزهای پایانی هفته گذشته استان بوده است.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وقوع ۸۳ فقره تصادف طی ۴۸ ساعت در جاده های استان گفت:کارشناسان اورژانس در این مدت به ۱۷۴ مصدوم این سوانح خدمات درمانی ارائه داده اند که شمار تصادف ها در این مدت نسبت به حالت معمول بیشتر بود.

محمدامین نیکویی نژاد اظهار کرد: تلخ ترین حادثه ۴۸ساعت گذشته در تونل پنج یاسوج به بابامیدان رخ داد که در این حادثه سه نفر کشته و ۲نفر هم مصدوم شدند.

بوی تاکید کرد که ا اعلام شرایط بحرانی، وضعیت قرمز سازمان هواشناسی و بارندگی شدید تمامی پایگاه های اورژانس کهگیلویه و بویراحمد در آماده باش کامل قرار داشتند که در مجموع از ۹۰۸ تماس دریافتی ۱۶۶ تماس منجر به اعزام امدادگران شد.

وی تصریح کرد:پس از دریافت گزارش حوادث مذکور کارشناسان اورژانس بلافاصله به محل حادثه اعزام شده و بعد از انجام امداد و نجات اولیه، مصدومان را به بیمارستان های استان منتقل کردند.

وی تاکید کرد : در یکی از تصادف های مهم این مدت انحراف خودرو پژو ۴۰۵ در محور یاسوج به اصفهان دوراهی گندی خوری به سمت پاتاوه گزارش شد۶ نفر مصدوم شدند.

وی ادامه داد:در حادثه ای دیگر برخورد خودروهای پژو۴۰۵ و تیبا در روستای عزیزی لوداب با پنج مصدوم از سوی ماموران اورژانس استان امدادرسانی شد.

نیکویی نژاد در خصوص دیگر تصادفات بازه زمانی مذکور نیز بیان کرد: واژگونی دیگری برای یک دستگاه نیسان در منطقه بردپهن زیلایی رخ داد که در این حادثه نیز پنج نفر مصدوم شدند.

وی بیان کرد: حدود ۶۱ درصد از ماموریت های مدت زمان فعالیت سامانه بارشی در استان مربوط به حوزه شهرستان های بویراحمد و دنا بوده است.

گرفتاری خانواده های عشایر در سیلاب

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر ۱۰ خانوار در منطقه دشت بازار شهرستان دنا به علت اسکان در محل نامناسب گرفتار سیلاب شدند.

کاظم فلاحی دوست افزود: اگرچه بلافاصله تیم امدادی شهرستان دنا به منطقه حادثه اعزام و بعد از ارزیابی اولیه، نجاتگران هلال‌احمر به چادرهای عشایر که دچار آبگرفتگی شده بودند، امدادو نجات شدند اما این بی توجهی می توانست به خسارت های جبران ناپذیر جانی منجر شود.

البته در مدت زمان سامانه بارشی اخیر خسارت های دیگری هم تجربه شد که اجتناب ناپذیر است ،به عنوان مثال آن طور که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف ۴۸ ساعت گذشته و در پی بارش‌های سنگین، به ۲۴۰ شهروند آسیب دیده و سیل زده در سطح استان امدادرسانی شد.

فلاحی دوست اظهار کرد:امدادگران جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در ۲ روز اخیر موفق به انجام ۱۲ عملیات امدادرسانی شدند.

وی تاکید کرد: در این مدت ۶۰ خانواده کهگیلویه و بویراحمدی آسیب دیده از بارندگی‌های سیلابی امداد و نجات شدند و ۱۶۰ کیلوگرم نایلون نیز بین آنان توزیع شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در این مدت حوادث گوناگونی مانند سیل آبگرفتگی و در راه ماندگان رخ داد.

وی افزود: ۴۸ ساعت گذشته تاکنون ۱۲ تیم امدادی، ۳۰ نفر نیروی عملیاتی، هشت دستگاه پیکاب و ۶ دستگاه پمپ لجن کش به مناطق حادثه دیده کهگیلویه و بویراحمد اعزام و امدادرسانی انجام شد.

سخن آخر

هرچند با تلاش نیروهای امدادرسان بخش عمده ای از حادثه دیدگان بارندگی های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد نجات یافتند اما به نظر می رسد ضرورت دارد تا شهروندان هشدارهای کارشناسان را جدی تر بگیرند تا شاهد تکرار این تجربیات تلخ نباشیم.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران است
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • نباید از خودنمایی مجازی یا خیابانی یکسری هنجارشکن محدود بترسیم
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت
  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد