Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مجید روستا در اولین دوره ملی آموزش بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه ساخت سالانه 100 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده با توجه به نوع بافت هدفگذاری خوبی است به این شرط که تسهیلات مورد نیاز آن و ابزارهای قانونی موجود باشد، گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت توسعه‌گران در این بخش استفاده کنیم، قطعا مشکلات برطرف و اهداف زودتر به نتیجه خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم به تمام ابعاد بازآفرینی شهری توجه کنیم، در یک سال شدنی نیست، چرا که به هرحال تسهیلات مورد نیاز و ابزارهای قانونی باید فراهم باشد.

* بازسازی سالانه 270 محله کار یکسال نیست

روستا ادامه داد: بازسازی سالانه 270 محله کار یکسال نیست چرا که رویکرد محلات شهری از ابعاد مختلفی مانند کالبدی، محیط زیستی و مسکن برخوردار است و نباید این‌گونه تصور شود که می‌توانیم این مسائل را در بافت فرسوده یک ساله حل کنیم.

عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطر نشان کرد: هنوز منابع مالی ساخت ۱۰۰ هزار مسکن در بافت‌ های فرسوده تامین نشده است، پس باید بدانیم که این اقدام با مشکلات فراوانی همراه است.

به گفته وی، در برنامه امسال ساخت 100 هزار واحد در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در برنامه آمده و هم‌اکنون مباحث مربوط به تامین منابع مالی از صندوق توسعه ملی در دست پیگیری است.

وی اضافه کرد:‌ قرار شده 2150 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای ساخت این میزان واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده لحاظ و پرداخت شود که بر این اساس این مبلغ به‌عنوان وجوه اداره شده در اختیار بانک‌های عامل قرار می‌گیرد و در کلانشهرها 50 میلیون تومان و در سایر شهرها 40 میلیون تومان وام به متقاضیان پرداخت می‌شود.

عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهرهای ایران در مورد اینکه دولت قصد مداخله مستقیم در فرآیند بازآفرینی شهری را دارد، اظهار داشت: دولت قصد مداخله مستقیم در فرآیند بازآفرینی شهری را ندارد و هدف دولت استفاده از سرمایه‌ها مردمی و بخش خصوصی در این زمینه است.

وی ادامه داد: در تهران 3200 هکتار بافت فرسوده داریم که 270 هزار واحد مسکونی در این بافت‌ها قرار دارد که با مشکلات متعددی مواجه هستند.

وی با اشاره به رشد مهاجرت روستاییان به شهر به دلیل بروز پدیده خشکسالی، گفت:‌ همه موارد و اقدامات در ایران با پول حل نمی‌شود، چرا که اگر نگاه‌ها تغییر کند به پول نیاز نخواهیم داشت، پس واقعیت آن است که همه چیز بازآفرینی شهری در کشور پول نیست، بلکه ابزار است.

به گفته وی،در ایران فقر نداریم،‌در ایران فقر می‌سازیم و هیچ وقت نگفتیم که مردم چه سهمی از توسعه دارند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مشکلات مسکن ایران منابع مالی صندوق توسعه ملی هیئت مدیره دولت بخش خصوصی رشد پول فقر مسکن بافت فرسوده تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: تمام شهروندان که پلاک‌های آن‌ها در محدوده بافته‌های فرسوده مصوب قرارگرفته است، می‌توانند با مراجعه به شهرداری منطقه سکونت، از بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان در صدور پروانه بهره‌مند شوند.

سیدمرتضی حسام‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از دلایل نوسازی و باز آفرینی نکردن بافت‌های فرسوده شهری نداشتن صرفه اقتصادی در نوسازی بناهای ناپایدار است به همین دلیل بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان با همت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مصوب شده است.

وی افزود: در این بسته تشویقی امکان ارائه ظرفیت‌های ساخت‌وساز مازاد بر تراکم مجاز مصوب فراهم‌شده است که می‌توان به‌صورت کلی به مواردی همچون امکان اعطای یک یا دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه استقرار بنا و امکان بهره‌مندی از در اضافه اشاره کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: تمام شهروندان که پلاک‌های آن‌ها در محدوده بافته‌های فرسوده مصوب قرارگرفته است، می‌توانند با مراجعه به شهرداری هر منطقه از این ظرفیت تشویقی در صدور پروانه بهره‌مند شوند، معاونت شهرسازی و معماری به‌دلیل تسریع در اعطای ظرفیت‌های کالبدی تشویقی به پروانه‌های درخواست شده در بافت فرسوده اقدام به راه‌اندازی کمیته رفع موانع صدور پروانه در محدوده بافت فرسوده مصوب کرده است.

حسام‌نژاد اضافه کرد: رویکرد بسته تشویقی مصوب، ارائه ظرفیت‌های مازاد به تمام پلاک‌های واقع در بافت فرسوده بوده است، اما ظرفیت‌های بیشتری نیز برای اشخاصی که اقدام به تجمیع پلاک‌های ریزدانه کنند، در مصوبه لحاظ شده است که از جمله آن می‌توان به افزایش سطح اشغال مجاز تا ۷۰ درصد به‌شرط تجمیع بالای ۲۰۰ متر مربع اشاره کرد، همچنین امکان افزایش طبقات مجاز تا دو طبقه به‌شرط تحقق تجمیع پلاک بالای ۴۰۰ مترمربع فراهم‌شده است.

وی ادامه داد: برای پلاک‌های ریزدانه‌ای که امکان تجمیع یا رسیدن به حدنصاب استفاده از ظرفیت‌های طبقات مازاد یعنی ۱۳۰ متر مربع وجود ندارد، در قالب گروه چهارم امکان افزایش سطح اشغال احداث در اضافه و احداث واحدهای کمتر از حد مجاز فراهم‌شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: شهروندان باید به‌منظور بهره‌مندی از حداکثر ظرفیت‌های تشویقی مصوب نسبت به تجمیع اقدام کنند، همچنین ادارات شهرسازی، معماری مناطق، مدیریت بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان این آمادگی را در مورد ارائه مشاوره به شهروندان با هدف بازآفرینی شهری اعلام می‌کند.

کد خبر 751034

دیگر خبرها

  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • رشد ۴۰۰ درصدی طرح‌های بازآفرینی شهری در پایتخت
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور