Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ماهتاب نراقی زاده کارشناس برنامه سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)، با بیان اینکه دوران یائسگی با قطع تدریجی تخمک گذاری در دوران باروری آغاز می‌شود، گفت: پایان تدریجی دوران باروری زنان، تغییرات فیزیولوژیک دوران یائسگی را به همراه دارد و زمان ورود به این دوران، بسته به جوامع و نژاد‌های گوناگون متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، نشانه‌های کلی یائسگی را بدخلقی، عصبانیت، بی حوصلگی، سوء هاضمه، جوش صورت، خشکی بدن، کاهش تمایل جنسی، گرگرفتگی یا احساس سرما عنوان کرد و افزود: در این دوران زن احساس می‌کند در حال از دست دادن طراوت و زنانگی خود است و دچار زودرنجی و افسردگی می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: یائسگی اغلب مربوط به دوران میانسالی نیست و وقوع آن حتی در بعضی از بانوان جوان نیز امکانپذیر است؛ بنابراین ضرورت دارد بانوان در هر سنی آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهند.

نراقی زاده، بروز یائسگی زودرس را به عوامل محیطی همچون، آلودگی هوا، آلودگی صوتی، استرس‌های محیطی، نوع تغذیه و سبک زندگی مرتبط دانست و گفت: برای پیشگیری از عوارض این پدیده باید تا حد ممکن از عوامل فوق دوری و یا اصلاح کرد.

کارشناس دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) با اشاره به اینکه، تغییرات دوران یائسگی با گرگرفتگی، خشکی و چین و چروک پوست، نازک شدن و ریزش موها، شلی و افتادگی سینه‌ها و خشکی واژن همراه است، افزود: گرگرفتگی به عنوان اولین نشانه یائسگی، ناشی از کاهش و قطع هورمون استروژن است که بیشتر در شب‌ها بروز می‌کند و موجب اختلال در خواب شبانه می‌شود؛ بعد از یائسگی نیز افزایش ابتلا به پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی و عروقی، بی اختیاری ادرار، کم شدن ترشحات زنانه و افسردگی را نیز به همراه دارد.

وی تصریح کرد: هر فرد با رعایت تغذیه مناسب و به کار گرفتن اصولی ساده مانند مصرف بیشتر لبنیات، میوه، سبزی‌ها و حبوبات، کاهش مصرف چربی‌ها و افزایش میزان تحرک و فعالیت بدنی می‌تواند این دوران را راحت‌تر پشت سر بگذارد.

انتهای پیام/چ

یائسگی و نشانه‌های آن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین در نشست فعالان محلات استان افزود: روش و رویه پرداخت به مسائل توسط مردم یکی از رویه‌های اصلی دولت است و رهبر معظم انقلاب هم بار‌ها و بار‌ها حوزه مردم و ایجاد حلقه‌های میانی را مورد توجه و تاکید قرار داده و این مهم را حتی در اقتصاد که مقوله پیچیده‌تر و تکنیکی تری است مطرح می‌کند.   استاندار اضافه کرد: تصدی گری توسط دولت در برخی از موضوعات از جمله موضوعات اجتماعی باعث گرفتاری‌هایی می‌شود و گرفتاری‌هایی را ایجاد می‌کند، در وهله نخست مردم فکر می‌کنند با ورود دولت نقشی ندارند و دوما دولت متصدی خوبی در این زمینه نیست و برخی اوقات مشکلات را بیشتر می‌کند.   نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: دولت سیزدهم تمام تلاش خود را می‌کند تا در حد مقدورات و امکانات برای پرداخت مسائل اقدامات لازم را انجام دهد و این موضوعات در کانون توجه دولت سیزدهم است ولی حوزه‌های اجتماعی و حوزه‌های زیرساختی نیازمند بودجه‌های زیادی است که تمامی آنها در توان دولت نیست و باید با هم افزایی دولتی و مردمی مشکلات را برطرف کرد.   وی افزود: استان قزوین به صورت مصداقی اقدامات متعددی را برای کاهش مشکلات اجتماعی انجام داده است که از جمله مهم‌ترین آنها راه اندازی کمپ ماده ۱۶ است، موضوعی که برخی از معضلات اجتماعی را کاهش داده و باید در سطح استان توسعه پیدا کند.   اعلایی گفت: حل مسائل کانون‌های مشکل آفرین اجتماعی در دستور کار مجموعه مدیریتی استان قرار دارد و خدمت گذران با همدلی و همراهی تمام تلاش خود را می‌کنند تا این مشکلات کاهش یابد.

 

دیگر خبرها

  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟
  • کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • نشانه‌ های افزایش محبوبیت ایران در افکارعمومی جهان | نیویورکی ها درباره «وعده صادق» چه گفتند؟