Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه خروج آمریکا از سوریه از چند ضلع قابل بررسی است، بیان کرد: ابتدا آقای ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود اصرار زیادی داشت که با پیروزی من سربازان آمریکایی به خانه برمی‌گردند، بنابراین دیدیم که تعداد سربازان آمریکایی ابتدا به 30 هزار نفر کاهش یافتند و حالا در دومین بار کاهش، سربازان این کشور به 14 هزار نفر رسیده و قرار است در آینده به 7 هزار نفر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه توضیح داد: مسئله دوم این است که آقای ترامپ براساس تئوری که بر همه کارهای ایشان ناظر است، این ادعا را دارد که ما دیگر اجازه نمی‌دهیم سربازان آمریکایی در جبهه‌هایی که غیرمرتبط با منافع ملی آمریکا است کشته شوند و هزینه‌های سنگین به گردن آمریکا بیفتد. برهمین اساس تاکید دارد که ما تا آنجا که توانستیم داعش را به نابودی کشاندیم و کشورهای دیگر هم باید همین هزینه‌هایی که ما داشتیم را قبول کنند.

او ادامه داد: البته در اینجا منظور ترامپ بیشتر روسیه و اتحادیه اروپا است و با توجه به همان استدلالی است که درباره بقای کشورهای عضو ناتو مطرح می‌کرد و براساس آن تاکید دارد که باید نسبت خود را پرداخت کنند.

این کارشنان مسائل بین‌‌الملل در ادامه با اشاره به بعد دیگر سناریوی خروج آمریکا از سوریه بیان کرد: به نظر می‌آید آمریکا مسئله سوریه را رها کرده و برهمین اساس تغییر و تحولاتی در خاورمیانه در حال وقوع است. به نظر من این ضلع سوم خیلی مهم است؛ به این دلیل که تقریبا مسئله سرنگونی بشار اسد به اتمام رسیده و آمریکا در تلاش است تا بتواند از این مخمصه خود را رها کند.

او درباره این استدلال با اشاره به دیدار اخیر بشار اسد با رهبران کشورهای عرب توضیح داد: عمربشیر یا رییس‌جمهور عراق که قرار است در روزهای آینده به دیدار رییس‌جمهور سوریه برود، نشان می‌دهد که سوریه در حال برگشتن به جایگاه اولیه خود است. بنابراین برای اعمال حاکمیت مطلق در کشور، سربازهای آمریکایی خارج می‌شوند که به تبع آن روسیه، ترکیه و احیانا ایران هم باید نیروهای خود را از سوریه خارج کنند. البته این اتفاق خیلی برای ما زیان‌آور می‌شود.

بیگدلی با اشاره به تاثیر منفی خروج نیروهای آمریکا از ایران عنوان کرد: این اتفاقات نشان می‌دهد که آمریکا دارد همه توان خود را روی ایران متمرکز می‌کند و راه‌های نفوذ سیاسی ایران را محدود می‌کند که اگر این اتفاق روی دهد خیلی به زیان ما تمام می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: مسئله بعد این است که آمریکا نمی‌خواست خود را زیاد با ترکیه درگیر کند چون به هر حال عضو ناتو و متحد آمریکا است. بنابراین نیروهایی که تحت نظارت آمریکا بودند یعنی ترکیبی از کردها و عرب‌ها که مخالف بشار اسد بودند در آینده جذب ارتش سوریه خواهند شد.

این کارشناسی مسائل سیاست خارجی افزود: همه اینها به دنبال این است که اول حکومت بشار اسد حفظ شود و دوم اینکه تمرکز قدرتی که روی سوریه بوده را روی ایران متمرکز کند و همه نشانه‌ها حکایت از این دارد که در آینده ممکن است چنین اتفاقی روی دهد.

بیگدلی همچنین با اشاره به مصاحبه‌ای که چند روز پیش پشار اسد داشت، گفت: من هیچ‌وقت از دنیای عرب بیرون نبودم و در موقعیت مناسب حتما به دنیای عرب بازمی‌گردم. ملک‌عبدالله پادشاه قبلی عربستان سعودی همان اوایل حکومت بشار اسد او را دعوت کرد به ریاض و به او گفت که مرتکب اشتباهی که پدرش انجام داد و از دنیای عرب بیرون رفت نشود و بشار اسد این را نشنید و این بلایا بر سرش آمد.

او در ادامه توضیح داد: بر همین اساس به احتمال بالای 90 درصد مسئله سرنگونی بشار اسد منتفی شده و به حق حاکمیت ملی خود خواهد رسید.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: چون حتما ایران و نیروهای نظامی او باید خاک سوریه را ترک کنند و در این صورت دسترسی ما به حزب‌الله مشکل خواهد شد. با کشف این کانال‌های زیرزمینی که اسرائیل مدعی شده حزب‌الله به سمت اسراییل کشیده و همین امر موجب شده تا این موضوع به اتحادیه اروپا شورای امنیت کشیده شود، به نظر می‌رسد که فشارها بر ایران در حال افزایش است.

بیگدلی با توجه به فواید ارتباط ایران با حزب‌الله لبنان عنوان کرد: اگر ما حزب‌الله را به عنوان بزرگترین شبه نظامی جهان از دست بدهیم خیلی زیاد به زیانمان تمام خواهد شد.  

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حزب الله آمریکا سوریه علی بیگدلی ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۰۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند