Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ 

 

آسیب شناسی روابط اقتصادی ایران و اوگاندا :       هرچند از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران و بویژه از زمان تصدی قدرت توسط رئیس جمهور فعلی اوگاندا ( آقای یوری موسوینی) در سال  1986 میلادی رویکرد دو کشور همواره در مسیر توسعه مناسبات اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت های طرف مقابل بوده است و جمهوری اسلامی ایران برخی کمک های سرمایه ای در اختیار دولت اوگاندا قرار داده است با این حال در نگاهی آسیب شناسانه باید گفت جمهوری اسلامی ایران طی سه دهه اخیر تا حدود زیادی از این بازار بزرگ چهل میلیون نفری در منطقه راهبردی شرق آفریقا غفلت نموده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در واقع علیرغم انجام برخی پروژه های عمرانی توسط شرکت های ایرانی در این کشور ، اهداء برخی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و اعطای اعتبار به دولت اوگاندا برای خرید کالاهای ایرانی ؛ کشور اوگاندا هیچ گاه به عنوان یکی از اولویت های اصلی ایران در عرصه تجارت خارجی در قاره آفریقا درنظر گرفته نشده و سیاست گذاری مشخصی نیز در قبال این کشور تدوین و طراحی نشده است .
این در حالی است که تاکنون هیات های عالیرتبه زیادی از ایران و اوگاندا به کشورهای مقابل سفر کرده و مذاکرات متعددی در زمینه گسترش روابط اقتصادی فیمابین نیز در قالب برگزاری جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی صورت گرفته است . با این حال همان گونه که اشاره شد طرفین و بویژه جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت سیاسی اقتصادی منطقه ای در منطقه خاورمیانه اراده چندانی در عملیاتی نمودن تصمیمات متخذه صورت نداده اند که عمدتا به تغییر روسای جمهور ایران و تفاوت رویکرد آنها در قبال فعالیت اقتصادی با قاره آفریقا بازمی گردد . بخش خصوصی نیز هرچند در دهه های 1380 و 1390 اقدامات مثبتی در ورود به بازار مصرفی اوگاندا انجام داده است با این حال هنوز راه زیادی برای رسیدن به شرایط مطلوب و تراز مثبت تجاری در عرصه اقتصادی بین دو کشور وجود دارد .
نگاهی به تبادل هیات های سیاسی اقتصادی عالی رتبه دو کشور حداقل از ابتدای دهه 1380 نیز هرچند دربرگیرنده توسعه روابط سیاسی دو کشور است با این حال نمایانگر این واقعیت است که سیاست های جمهوری اسلامی ایران در مورد کشور اوگاندا و بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی فراوان این کشور بیشتر اعلامی بوده است تا اعمالی :
سفر وزیر بازرگانی ج.ا.ایران به اوگاندا جهت برپایی اولین اجلاس کمیته مشترک همکاری ها بین دو کشور(1380)
سفر وزیر تعاون ج.ا.ایران به اوگاندا و افتتاح کارخانه تولید ملامین در این کشور(1381)
سفر معاون نخست وزیر و وزیر صنعت  و تجارت اوگاندا به تهران(1381)
سفر وزیر مشاور در امور صنعت و تجارت اوگاندا جهت شرکت در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی تهران
سفر هیات تجاری ، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به اوگاندا(1381)
سفر وزیر بازرگانی ج.ا.ایران ایران به اوگاندا سال(1382)
سفر جناب آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور ایران به اوگاندا در راس هیات عالی رتبه اقتصادی جهت امضای 4 یادداشت تفاهم همکاری در زمینه های مونتاژ تراکتور، کشت صنعتی ، همکاری های کشاورزی (1383)
سفر هیات تجاری ، اقتصادی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان فارس به اوگاندا (مرداد ماه 1384)
سفر رئیس سازمان توسعه تجارت و هیات تجاری همراه به اوگاندا (سال1386)
سفر هیات تجاری ، اقتصادی سازمان بازرگانی استان سیستان و بلوچستان به اوگاندا (مهر ماه 1387)
سفر رسمی آقای موسوینی رئیس جمهور اوگاندا به تهران (اردیبهشت 1388)
سفر دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور ایران به همراه هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی به اوگاندا (اردیبهشت 1389)
حضور رئیس مجلس و معاون رئیس جمهور اوگاندا در اجلاس بین المجالس در تهران و گفتگو با مقامات بلندپایه ایران (1392)
سفر دکتر ظریف وزیر امور خارجه ج.ا.ایران و هیات همراه اقتصادی به اوگاندا و امضاء یادداشت تفاهم همکاری های دو جانبه مشورتی بین دو کشور ( 1393)
حضور رؤسای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اوگاندا در اجلاس دوستان سوریه در تهران(1393)
سفر وزیر دادگستری اوگاندا به ایران(1393)
سفر مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه به اوگاندا (1394)
سفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و هیأت همراه و افتتاح درمانگاه ج.ا.ایران در کامپالا (شهریور 1394)
سفر مدیرکل همکاری های منطقه ای وزارت امور خارجه اوگاندا به تهران و تشکیل کمیته سیاسی دو کشور (مهر 1394)
ملاقات دکتر روحانی با  رئیس مجلس اوگاندا در اسفندماه ۱۳۹۵ در حاشیه ششمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از فلسطین در تهران
حضور معاون اول نخست وزیر اوگاندا در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران و ملاقات با دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور (1396)
سفر معاون وزیر صنعت و تجارت اوگاندا به ایران و ملاقات با وزیر صنعت معدن و تجارت ج.ا. ایران (1396)
سفر دکتر ظریف وزیر امور خارجه ج.ا.ایران به اوگاندا و افتتاح بیمارستان 50 تخت خوابی ج.ا.ایران در کامپالا
سفر دکتر ستاری معاون علمی رئیس جمهور به اوگاندا و امضاء چهار یادداشت تفاهم در زمینه «صادرات داروهای پیشرفته انسانی»، «خدمات گردشگری سلامت» و «راه‌اندازی پارک فناوری کشاورزی» (1397)
البته پروژه های مشترک سرمایه گذاری ذیل طی چند سال گذشته در دستور کار بخش های دولتی و خصوصی ج.ا.ایران قرار دارد با این حال هنوز افق مشخص و برنامه ریزی مدونی برای تحقق این پروژه ها در اوگاندا وجود ندارد :
توسعه همکاری ها در زمینه های بانکی، بیمه و حمل و نقل
ایجاد منطقه کشت صنعتی در کامپالا به منظور تولید دانه های روغنی
احداث کشتارگاه صنعتی با ذبح شرعی در کامپالا
شرکت در مناقصات خطوط انتقال نیرو و آب و سدسازی در اوگاندا توسط بخش خصوصی    

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: اوگاندا دروازه شرق آفريقا اقتصادي ايران بين الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۲۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد

در آیینی با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور، استاندار بوشهر، معاون اقتصادی استاندار بوشهر، مدیران کل اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری بوشهر، رایزن بازرگانی هند در ایران، معاون سازمان توسعه تجارت، رئیس میز هند در وزارت خارجه و تجار بوشهری و هندی و مدیران حوزه صنعتی و اقتصادی استان بوشهر، مرکز تجاری هند و ایران در محل نمایشگاه ایران اکسپو راه اندازی شد.

احمد محمدی زاده استاندار بوشهر در این آیین با تقدیر از سازمان توسعه تجارت و سفرای دو کشور ایران و هند اظهار داشت: راه اندازی این مرکز فرصت مناسبی برای گسترش مناسبات دو کشور است.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و اجتماعی بوشهر و هند خاطر نشان کرد: بنادر استان بوشهر و هندوستان، سابقه طولانی در تجارت و بازرگانی دارند و اشتراکات فرهنگی زیادی وجود دارد.

استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: بسیاری از اصطلاحات هندی در ادبیات استان بوشهر وجود دارد و جمعیت هندی تبار‌ها هم‌اکنون نیز در استان بوشهر زیاد است.

محمدی زاده با بیان اینکه اکنون لنج‌ها و شناور‌های بوشهری به هندوستان تردد دارند گفت: خلیج فارس و دریای عمان، ارتباط مستقیمی بین بنادر بوشهر و هندوستان ایجاد کرده است.

وی به ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر پرداخت و ابراز داشت: تولید ۷۴ درصد گاز کشور، تولید ۴۹ درصد محصولات پتروشیمی، تولید صد در صد میعانات گازی و صادرات ۹۳ درصد نفت ایران از ظرفیت‌های مهم این استان است.

استاندار بوشهر تصریح کرد: بوشهر از قطب‌های تولید خرمای کشور است که در هند نیز مصرف بالایی دارد.

محمدی زاده با بیان اینکه ۵۰ درصد میگوی ایران در استان بوشهر تولید می‌شود افزود: مبادلات تولیدات استان بوشهر با هندوستان از اهداف راه اندازی این مرکز تجاری است.

وی گفت: روابط سنتی و قدیمی تجاری بوشهر و هند باید به روابط نوین و جدید تبدیل شود و کیفیت فعالیت‌های تجاری و بازرگانی دو طرف ارتقا یابد.

استاندار بوشهر اضافه کرد: انتخاب یکی از تاجران باسابقه بوشهری به عنوان مدیر مرکز تجاری ایران و هند امری ارزشمند است و بزودی نخستین نمایندگی این مرکز در بوشهر راه اندازی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار می شود
  • سید حسن خمینی به نخست وزیر بورکینافاسو: طرح مسئله فلسطین از زبان شما به عنوان یک کشور مستقل و تاثیرگذار در آفریقا می تواند خیلی کمک کند